25 Ноември, 2020 15:09 1 590 31

Окончателно: Депутатите приеха рамката на Бюджет 2021

  • бюджет2021-
  • депутати-
  • парламент

БСП: Влизаме в дългова спирала

Окончателно: Депутатите приеха рамката на Бюджет 2021 - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатите приеха окончателно рамката на държавния бюджет за 2021 година.

Бюджетът предвижда приходи в размер на 27 051 399 400 лв., разходи в размер на 15 817 840 100 лв. и бюджетни взаимоотношения (трансфери) в размер на 15 268 824 000 лв.

Заложен е ръст на БВП от 2,5 процента и дефицит от над 5 млрд. лв. Предвиден е буфер от 600 млн. лв., в случай че ситуацията с пандемията COVID-19 се влоши и доведе до необходимост от извънредно осигуряване на ресурси, отбеляза dariknews.bg.

По време на дебатите соцлидерката Корнелия Нинова поиска дебатът по бюджета на държавния бюджет да бъде прекратен, тъй като новите икономически мерки, свързани с коронакризата, не фигурират в него.

Правителството на Борисов затвори държавата без да осигури грижа за хората. Обещанията на Борисов са голи думи, защото ги няма в сегашния бюджет, а в новия не е предвиден нито лев“, обобщи Нинова.

Червените не подкрепят бюджета за 2021 г., защото той ще вкара държавата в дългова спирала.

По време на гласуването на бюджета за 2021 не бе прието предложението на левицата в бюджета да се заделят 3 млн. лева за поддържане и разкриване на нови центрове за жени, жертви на домашно насилие.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайперист

    6 2 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 2 Анонимен

    15 4 Отговор
    Бюджет за 2021 година е приет и в учебниците по история след години, ще пише как е започнал фалита на република България с този бюджет. Да ни е чистито, браво Бойко.

    Коментиран от #28

  • 3 Последния Софиянец

    12 4 Отговор
    Малка почивка и в 18 30 продължаваме до победа.
  • 4 Стойко

    9 5 Отговор
    Снощи адв.Хаджигенов с студиото на Факти.бг каза че 5-те милиарда кредит които взе Борисов вече са изядени и опоскани. Не вярвам за 2 месеца да изядат милиардите. Народа не видя нищо от тях. По вероятно 1 милиард да са усвоили Герберите а другите да пазят в офшорки за изборите . Приятели ! Мили , клети и подтиснати сънародници ! За 2 месеца от правителството на Бойко Борисов бяха изтеглени 6 милиарда лева нов дълг който се води не на Борисов а на гърба на народа ! Края на месец септември 2.5 милиарда евро ( 5 милиарда лева) които в началото на октомври бяха преведени по сметката на БНБ и сега 526 милиона евро ( малко над 1 милиард лева) за справяне с пандемията! 6 милиарда !!!!!! На клетия гръб на Българския народ ! С тези милиарди Борисов си купува време да докрета до изборите през март! Не го интересува ни най малко че ще го връщат с робско тегло вашите деца , с увеличени данъци и осигуровки и ниски доходи ! А да попитам някой от вас ( освен държавните хрантутници , полицаи , учители ,кръчмари и хотелиери ) получи ли финансова помощ от правителството на Борисов за справяне с пандемията?

    Коментиран от #18

  • 5 Конспиратор

    5 1 Отговор
    В схемата сме всички....Да живее "мирния преход"
  • 6 ГЕРБ успяха

    12 4 Отговор
    След 11 години управление на ГЕРБ, България влиза в дъгова спирала. Голям успех, Бойко такова цял народ с 200.
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 3 Отговор
    БСП казва че влизаме в дългова спирала мен ни ме ИНТЕРЕСУВА че ГОСПОДИН БОРИСОВ тегли заеми аз сьм доволен че ми дава по 50 лева към пенцията ми ни на ИНТЕРЕСУВА че ша го връщат вашите деца аз нямам деца и си искам 50 те лева ко ма интересува че са с заеми на ваш гръб

    Коментиран от #11, #15, #16, #30

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 евала

    6 3 Отговор
    Колко милиона ще трябва да връщат ВНУЦИТЕ МИ ?

    Коментиран от #12

  • 10 Баба Зоя

    15 0 Отговор
    Понякога си мисля, че за всичко е виновен Васко Кръпката. Той ни пееше по митингите: - „Комунизмът си отива, спете спокойно деца.” И ние спахме. А те не спаха...

    Коментиран от #14

  • 11 и аз съм така

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    квото може сега да ползвам пък за после я ме има я ме няма вдигнете ги на 100 от 50 ,че са малко
  • 12 честен ционист

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "евала":

    За неродените ли питаш?
  • 13 мафията герб

    5 2 Отговор
    Рамката е твърде малка за да побере жаждата за усвояване на боко чекмеджето .Ще теглим пак заем щото народа ще го връща ,а не ние :)
  • 14 да така е

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Баба Зоя":

    и пееха 45 г стигат времето е наше . вярно е и времето и всичко стана тяхво ма вие прост народ веехне знаменцата а сега Симуялдебелия познавате ли го вече
  • 15 На тези от твоя

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    етнос колко им дават и дали са ги за работили защото тези пенсионери са се осигурявали и имат право а ти нищо не си допринесъл, както и всичките паразити около теб живеещи точно от пенсионерите.

    Коментиран от #21, #27

  • 16 Българка

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Крадец на никове, имаш ли съвест, гробарска подлого?

    Коментиран от #19

  • 17 Хивков

    1 3 Отговор
    Тодоре ТодорееБългария без теб за никъде
  • 18 Изобщо

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Стойко":

    Нее интересно мнението на адв. Хажигенов, нито на триото. Знаем кой е спонсора.
  • 19 Българка

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Извинете ме. Аз си троля глупости.

    Коментиран от #23

  • 20 Българка

    3 5 Отговор
    С това ГРОБ заробиха не само нас, но и децата, внуците ни.
    Оставки, съд, затвор
    Българи, всички недоволи в 18.30 часа да поздравят на площада подобаващо насилниците !

    Коментиран от #24

  • 21 Как да нее

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "На тези от твоя":

    Работи във факти. Троли по 24ч.Глупостите му писнаха на всички.
  • 22 Котарак

    2 3 Отговор
    Рамката приеха, ама в нея я няма картината с пачките.
  • 23 Българка

    2 4 Отговор

    До коментар #19 от "Българка":

    Герберастите основно умеете да крадете. Не ми ползвай ника. Участниците от форума не са кухи като гробарите и различава кой се е скрил зад коментара

    Коментиран от #25

  • 24 Добре

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    Последния Софиянец идваме 😷😷😷😷😷.
  • 25 Българка

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Българка":

    Не ми кради ника Ясно ли е? И не пиши от името на ГРАД КОЗЛОДУЙ, ПОСЛЕДНИЯ СОФИЯНЕЦ
  • 26 Е добре де

    0 3 Отговор
    Ще заделили 600м ако имало недостиг на ресурси?Че то и сега е така бе номади...ни болници има оборудвани, ни нищо.В спешното отивам до тоалетна,то покрива го няма ,всичко задръстено и омазано с л..... ейй дайте ми оръжие с изтрити номера
  • 27 Диверсия 007

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "На тези от твоя":

    Така де! Както дедо Мишо, чака следващата година да стане на 66,6 години, с клизма събра 16 години трудов стаж, като през последните 18 не е работил на трудов договор и ще си взема 300 лв месечна пенсия. За тези 300 лв пенсия, мислиш ли че е допринесъл с осигуровки от Тошово време, та незнам кой- кой ще издържа. Бг. пенсионер здравни осигуровки и данъци не плаща.
  • 28 Диверсия 007

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Че тя България си е фалира отдавна! Още 90те., със закриването на фабрики и заводи, в началото на кроворазбрана демокрация
  • 29 Мнение

    0 2 Отговор
    Това което парламентът прави в момента(бюджетно гласуване и стратегии), може да бъде свършено от шепа експерт - финансисти, представляващи отделните партии. С тази образувана баластра в лицето на депутатите от НС се ощетява бюджета на РБългария с разходи неподходящи в условия на пандемия. И в место да се спести от някоя др депутатска заплата, те решават да си я вдигнат с не малката сума от 500 лева. Геноцид над българския народ с това театро описвам ситуацията и изразявам мнението си подредено на 111 място по свобода на Словото в Света!
  • 30 Диверсия 007

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А баш!!!!! 90% от пенсионерите мислят така!
  • 31 Историк

    1 1 Отговор
    След време една жена ще казва: Този простак ме направи за резил пред цял народ до края на живота ми /ПКП/. А един мъж ще казва: Бил съм простак, ама поне си от#бах.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове