Last news in Fakti

2 Декември, 2020 09:42 3 111 29

Горан Благоев вече не е в БНТ

  • горан благоев-
  • бнт-
  • кърваво писмо

За напрежение между Горан Благоев и ръководството на БНТ стана ясно през лятото

Горан Благоев вече не е в БНТ - 1
Снимка: БГНЕС

След 28 години в БНТ, доскорошният водещ на предаването "Вяра и общество" Горан Благоев вече не е част от БНТ. Това съобщи самият той с пост в стил "кърваво писмо" в групата "Да върнем БНТ на обществото! Оставка на Кошлуков!", отбелязва dir.bg.

"От вчера вече не съм служител на БНТ. След 28 години и половина казах "Довиждане" на институцията, която ме изгради като професионалист. Направих този избор с пълната убеденост, че там където започна да властва примирението, безхарактерността, посредствеността аз повече не мога да имам място", пише Благоев и добавя: "Тръгвам си с благодарност към всички, с които професионалния път ме срещна през тези изминали 28 години и половина. Благодаря ви за удоволствието от съвместната ни работа, за съпричастността, за подкрепата, дори за изпитанията, които сте ми сервирали. Всичко е трупане на опит, на безценен опит".

"Тръгвам си с обич към всички колеги които остават и нямат друг избор освен да търпят кошлуковизацията на БНТ, към колегите които трябва да търпят подлостите и лъжите на този човек и лакеите му, защото нямат възможност да отидат другаде. Тръгвам си обаче и с болка към онези колеги, които през тези изминали три месеца демонстрираха своето безгръбначие и угодничество към силните на деня!", добавя Горан Благоев.

Той завършва с анонс, че през следващата седмица ще разкрие как ще продължи професионалния си път.

За напрежение между Горан Благоев и ръководството на БНТ стана ясно през лятото. Тогава той се оплака, че традиционните повторения на "Вяра и общество" ще бъдат свалени от екран в почивните месеци. Това не се случи, а същевременно водещият стана съучредител на партията на Цветан Цветанов, като оглави религиозния политически сектор в нея. На 5 октомври той съобщи, че "Вяра и общество" пада от ефир, а сред посочените мотиви бил този, че "крие, че е член на партия".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 републиканец

    4 24 Отговор
    Догодина министър при премиер Цветанов!

    Коментиран от #9, #11, #17

  • 2 Българка

    16 21 Отговор
    Пионката на управляващите Кошлукопв се освобождава от честни и почтени журналисти, които са заплаха за прокарване на опрките на властта. В БНТ явно има тенденция да работят послушни хора

    Коментиран от #10, #14, #18, #20

  • 3 Чук

    30 8 Отговор
    Този си плю в лицето веднага след като пристана на Цв. Цв. ... А изглеждаше читав ?!
  • 4 Охо Бохо

    21 7 Отговор
    Бих ти симпатизирала и съчувствала ако не знаех как се започва работа в телевизия и работи там. 28 години са дълъг период на една длъжност, особено в телевизията. Зрителите губят интерес към едни и същи лица и предавания.
  • 5 РАДИО ЕЛТО

    7 17 Отговор
    герб остраняват неудобните
  • 6 Изпълни си

    8 15 Отговор
    ... ролята да вкара религията в съзнанието на хората и вече не е нужен.
  • 7 Анонимен

    5 8 Отговор
    Минахме и ние и много по вашият път по време на костов, царя и бойко. Лошото е, че по костово нямаше и за чистачка работа, а днес има много работа в България и по света. Тежко е. Обиди, но нима и по тж не бе същото. Много умни юристи безпартийни, съдии, бяха освободени и назначиха ГГ диктатори. На 33 го уволниха и животът му по ТЖ ад, адвокат и почина на около 50. Разбрах, че синчето му прокурор или съдия, за което се радвам. Винаги е имало и ще ги има. Тормозят те. И по тж и сега и винаги ще да е. Заминаха децата ни.. Балканджии, кво.. Дори по прости днес от ТЖ. Светът се променя ни бе казал горе някой си. Живи и здрави всички
  • 8 нулев мандръсан

    5 4 Отговор
    дали Боко, дали Цвъцко все тая. Айде чао.
  • 9 паткоубиец

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "републиканец":

    Защо го изгониха от ГЕРБ този физкултурник бе ? Забрави ли, та пак го искаш ? Ами то шльокавицата изглажда мозъчните гънки и трудно роботи това нещо в черепната ти кутия.

    Коментиран от #13

  • 10 АНОНИМЕН

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    МЕЧО краде никове сега спами с ника на козлодуйския пише неща койт не е писал за да го намразите той и твоя ник краде
  • 11 Бой-COVID-59

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "републиканец":

    Пъпешоглавецът Цецо Ухото ще трябва да прекръсти партията си на "Демократи за България", а още по-добре "Асансьори за България"...
  • 12 эпсилон

    11 2 Отговор
    Трудно се работи в медия дълго, особено ако си водещ. През БНТ и БНР минаха почти всички кадри на часните телевизии и радиа, но много малко си позволиха да плюят мястото, което им е давало хляб толкова време. Явно Цв. Цв. събира вече хора от "кол и въже" както казва народа, а това говори лошо за него.

    Коментиран от #16

  • 13 Нящо си в грешка?!

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "паткоубиец":

    Тоз не са го изгонили,а той сам напусна щото го разследваха за апартаментите.Нал се сещаш,че въпреки подчинеността на прокуратура,НАП и прочее не успяха да го осъдят!Нал се сещаш,че с пет цифрена официална заплата получавана десетина години всеки може да си купе апартамент,та и със собствен асансьор!Та за тоз гласуваха над милион хора.Виновни са именно те,гладуващите.Нал знаеш от баба си,че не е виновен тоз който е изял зелника,а който му го е дал!
  • 14 ГЕРБ

    1 7 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    А къде да си прокарва опорките властта , ако не в БНР и БНТ. Това, че позволява от БНР да я плюят ежедневно разни като Волгин и окупиралата целодневно микрофона Силвия Великова не значи , че и в БНТ ще е така. Има достатъчно частни радиа и телевизии. Номерът с "общественното" радио и телевизия трябва да бъде прекъснат.
  • 15 Све

    10 3 Отговор
    Американски слуга !!!!!
  • 16 Нящо си в грешка?!

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "эпсилон":

    Всеки уволнен от БНТ по политически причини е "плюл" по тях!

    Коментиран от #22

  • 17 Све

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "републиканец":

    Ако 2000 българи гласуват за ЦвЦв доброволно, значи сме пълни дебили и си заслужаваме състоянието
  • 18 Честните и почтените

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    не са при апартаментчика Цветанов. На този мястото му не е в БНТ. Поредната мисирка.
  • 19 Gen Gurko

    8 0 Отговор
    Те са една подобна групичка също като че ли излязла от кампусите на Бъркли.
  • 20 И къде

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    видя в България честни мисирки, троле.
  • 21 Кирилов

    11 2 Отговор
    Проблемът е, че водеше Православно предаване, а изповядва неправославни възгледи и заблуди!

    Дори от Св.Синод на Българската Православна Църква го порицаха и препоръчаха да не се гледа предаването му!

    Така че - слава Богу, че го няма вече това предаване!
  • 22 Миризлив пор

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Нящо си в грешка?!":

    По политически или поради некадърност? Айде да сме реалисти, човек започва да се изчерпва и публиката да губи интерес към него. Отделно ако и започне да залита в политиката съвсем нещата отиват към нисък рейтинг.
  • 23 Мечтата на

    2 0 Отговор
    благоеф се изпълни. Напред към политиката.
  • 24 778

    7 0 Отговор
    Дълго време харесвах предаването му Вяра и общество, но за съжаление от доста време не беше обективен спрямо БПЦ и православието. Мисля, че с времето възгледите му са се променили и това почна да личи и в предаването. Смятам, че независимо под какви предлози и посочени причини е бил освободен, освобождаването му е правилно. Едно от най-абсурдните моменти в предаванията му бе нападката му срещу БПЦ по повод последното посещение на папата у нас, когато една от темите бе защо БПЦ не се обедини с католическата църква и защо не го приемат както подобава на папа. При това Горанов не е некомпетентен в тази област! В случая папата бе приет като държавен глава, а не като глава на църква, в противен случа нямаше и да го приеме Св. Синод. Доста подобни случаи имаше напоследък ...
  • 25 Chickadee

    7 0 Отговор
    28 год. тъпчене на едно място . Нека се докаже извън старата къща . Някои се доказваме ежедневно !
  • 26 християнин

    5 2 Отговор
    Най-хубавото нещо, което сее случил в БНТ.
    Махането на сатаниста Горанов трябваше да стане много отдавна, за да не продължава да развращава вярващите с бесовското си предаване.
  • 27 Дълбоко Вярващ

    4 1 Отговор
    Този изрод по всякакъв начин очерняваще православната вяра и църква. Отдавна трябваше да бъде спряно това предаване. Интересно, виж къде си той намери мястото - при Цецо американеца.
  • 28 Масон

    2 3 Отговор
    Несъм го гледал никога . А и без това БНТ е скука . Религиозни глупости не ме интересуват , да живеят атеистите . Който го е гледал и го харесва ще чака да види къде ще продължи със библейските глупости и смешки .
  • 29 ЗЕЛЕН чук

    0 0 Отговор
    Бойковщината превзема РОДИНАТА , безкомпромисно и мачкащо ! Да живеят ТикватА и слугите му ! Ура !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове