Last news in Fakti

6 Декември, 2020 16:25 4 112 117

За хаоса имаме вина всички – и политици, и медици, и народ

  • коронавирус-
  • covid-19-
  • здравеопазване-
  • здравна система-
  • пандемия-
  • заразени-
  • ваксини

Всички подценихме пандемията

За хаоса имаме вина всички – и политици, и медици, и народ - 1
Снимка: БГНЕС

Защо в Китай, при население от 1,441 милиарда души, от COVID-19 починаха 4634, а в България, при население 6,925 милиона души, от коронавирус починаха 4650? Това се чудят от Националната асоциация на работещите в "Спешна помощ".

"За настъпилия хаос вина имаме всички – и политици, и медици, и народ. Всички подценихме пандемията", размишляват медицинските служители.

Ето какво още пишат те:

Повечето от четящите тази страница (бел. ред. страницата на асоциацията във Facebook), работим и губим пациенти ежедневно.

Политиците ще кажат, че е виновен народът, защото безотговорно не спазва противоепидемичните мерки, но никога няма да си признаят, че с противоречивите мерки създадоха пълно недоверие в действията си.

Народът ще отговори, че не вярва на никого, защото непрекъснато го лъжат. Но народът никога няма да си признае ,че той даде власт на тези, дето го управляват хаотично вече цяло десетилетие.

Медиците ще кажат "борим се за живота на всеки, ама идват твърде късно". Но никога няма да си признаят, че болшинството от тях изпълняваха противоречивите заповеди на МЗ безропотно и така и не набраха кураж да кажат, че те не оптимизират, а дезорганизират борбата с пандемията.

Пациентите ще кажат, че по-добре да ги лекуват вкъщи по телефона и чак когато зазалеят да потърсят лекарска помощ. Но никога няма да си признаят, че се страхуват да потърсят лекарска помощ, за да не се заразят, за да не се карантинират, за да не си загубят работата, за да не си нарушат комфорта да отидат на почивка, на кръчма, на семейна сбирка...

В заключение за настъпилия хаос вина имаме всички – и политици, и медици, и народ. Всички подценихме пандемията, подходихме безотговорно и объркано към заразата и тя не ни прости. И все пак все още само част от хората са били в контакт с заразата и може би не е все още късно да осъзнаем, че е сериозно и се умира от COVID-19, а не с COVID-19. Затова нека да приемем науката чрез ваксинопрофилактиката и спазване на мерките, за да имаме и други Нови години.

Ако имате различни тълкувания по темата, споделете ги.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много просто

    69 22 Отговор
    Защото сме тъпо племе.

    Коментиран от #91

  • 2 Жоро

    58 5 Отговор
    Ама си имаме вече 2 празни хладилника.Поне с мисирки за коледа да ги напълнят.

    Коментиран от #14

  • 3 Къде

    41 6 Отговор
    ще се мери Ганьо с Китай ?!
  • 4 Простотия

    55 31 Отговор
    Някой може ли да ми каже има ли по тъпо племе на планетата. В момента цяла Европа е под карантина, а вчера в центъра на София се стекоха хиляди селяци към така наречения немски коледен пазар, чиято площ е около 100 квадратни метра. Стотици полицай също бяха излязли в центъра.

    Коментиран от #108

  • 5 Странджата

    67 15 Отговор
    Значи ние имаме вина ли бе у.од!Подценихме единственно лудостта на управляващите и техните лакеи/и медиите са част от тях с умишленното психясване за 1 година 95 процента от новините са за ковид и умрелите!/!

    Коментиран от #41

  • 6 Васил

    56 19 Отговор
    Какво е виновен народа че мерките са калпави и неадекватни просто нашите политици са калпави а лекарите са касапи от класа даже и Франкенщайн би им завидял.

    Коментиран от #15

  • 7 Примати

    47 19 Отговор
    По малките магазинчета има табели на вратата „ Влизайте по един“. Приматите пак влизат по няколко.
  • 8 Тъй ли?

    12 20 Отговор
    Ами щото се доказа от некитайци,че китайците са си "спестили" една нула,демек измрели от ковида са 46340 китайци!

    Коментиран от #26, #116

  • 9 Фактология

    33 1 Отговор
    Явно китайците не са чакали спонсорство от ЕС за да пишат всеки починал от Ковид.
  • 10 Ива Бебека; жената на Маджев

    11 2 Отговор
    Само Шеф Манджев няма вина. Да сме ясни.

    Коментиран от #115

  • 11 00000014

    27 3 Отговор
    А може би отговорът е в "честността" на нашите политици и целите, които те преследват с манипулации?! И с ваша помощ - на медиите!
  • 12 Племе

    20 3 Отговор
    лъжливо и грабливо , хеле по високите етажи и неизменната шуробаджанащина ! Пазят се един друг за пари и власт , но не България и нейните граждани , намаляващи все повече и повече !
  • 13 898

    19 7 Отговор
    Няма такова нещо като колективна вина! Тези комуноидни простотии ги тиражирайте на някой друг!

    Коментиран от #18

  • 14 Ива Бебека

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Жоро":

    Питайте шеф Манджев как точно да ги попълнете!
  • 15 Виновни сте

    25 3 Отговор

    До коментар #6 от "Васил":

    Всички вие! Първо с избирането на мафиот за премиерка, второ с даване на власт на най-тъпите управляващинот столетия, трето, че не гинизринахте по време на протестите! Продължавайте да давате цветя и да пазите ченгвтата, които пазят властта и после някой друг ви е виновен.
  • 16 111

    20 6 Отговор
    Пропагандата на медиите на Сатанистите продължава. Вменяват вина у хората. Пуснаха ковид грипчето за да оправдаят отровните ваксини.
  • 17 Gvtdafg

    19 2 Отговор
    Мирът е война.невежеството е сила.в момента най значимата е инфовойната.както казва задкулисието нашата сила е в страха и терора.При налагането най силната емоция-страха.психиката довежда тялото до унищожение.
  • 18 Точно

    14 0 Отговор

    До коментар #13 от "898":

    така е ! Всеки да си понесе персонално своята отговорност !
  • 19 Пацо

    19 2 Отговор
    За вируса всичко имаше в интернет още през месец януари и февруари. Това че е пълно навсякъде с неграмотници, тъпаци и простаци доведе до това което е довело защото идея нямаме какво точно става и какви са измеренията на идиотията.
  • 20 БАЙ Х@Й

    25 2 Отговор
    В Китай за две седмици вдигнаха чисто нова болница за пациенти с точно тази диагноза! У нас ИМПОТЕНТНИТЕ по въпроса заповядаха във всички болници да се приемат пациенти с тази диагноза !
  • 21 Centurion

    25 4 Отговор
    Евтини обвинения и констатации,с цел размиване на вината!!!Да,да всички са виновни,защото се натискат в мишите ви дупки,треперещи за жалкия си безполезен живот,вместо да излязат разярени и да нарушат и изгорят всичко!!!Да покажат ,че са хора с които трябва да с съобразяват,дори и да треперят,да разгръщат тревата когато стъпват!!!Обаче за понеже нещата са на другата крайност,за това всичко минава!!!Дори и Да не бяхме проспали,Държавата няма ресурса да се изправи с адекватен отговор о действия.Всичко е съсипано и окрадено,6000/7000 хоспитализирани и системата е в колапс!Ами това е,ако в нещо сме виновни,то е заради нашата пасивност!!!
  • 22 Рап

    11 10 Отговор
    Никой незнае в Китай колко са починалите! Това е страна където никой за нищо няма достоверна информация!
  • 23 Маргинал

    22 2 Отговор
    Не съм Политик не съм и Лекар, но съм Виновен отново. Как ги правя тези работи не знам.
  • 24 Бацо

    21 2 Отговор
    Шкафа има най голяма вина щото не дава оставка и никой му не верва
  • 25 Хъш

    25 1 Отговор
    От 30 години чакам да го чуя видя или прочета това прозрение. Браво, само ако можем да видим грешките в себе си ще можем да ги поправим.
    Все търсим някой да ни е виновен , комунусти, фашисти, турци, цигани, соросиди, гейове....
    И все се гордеем, но с какво? С подвизите на шепа наши предци, а останслите ни предци? Онези които си останаха по къщите, хиляди други покорни и страхливи, когато Ботев с още двеста смели мъже си жертваха живота? И с тях ли се гордеем? Та повечето от нас сме потомци иммено на онези страхливци. Та братя мои, не се гордейте, срамувайте се, срамувайте се , че нашите деца и внуци няма има за какво да се гореят с нас...
  • 26 Къде са пет милиона и милиард и .....

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Тъй ли?":

    Полувина?Разликата е от гащите на ПКП до прашките на плейметка от мис прашки 2020.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Петьо Петров

    11 4 Отговор
    А някой изобщо замисля ли се кои медици заставят с имената си зад това послание? Задава ли се въпросът как при приблизително,дори клоняща към по-малка смъртност от предишни години,как всъщност умират около половината от общата бройка? Защо не се правят аутопсии на поне тези които ги водят,че нямат придружаващи заболявания? Защо хора умират без достъп до болнична помощ? Къде живеем,в Африка ли? Май там е по-добре гледайки,че няма паника около този континент. Много въпроси и липса на отговори. И тук идва последният въпрос,кой трябва да отговори. Медиците изказват разнопосочни мнения,народа не мисли за друго освен за оцеляване,кой остава? КОЙ,КОЙ,КОЙ?

    Коментиран от #35, #36

  • 30 SSsss

    21 12 Отговор
    Хаоса е предизвикан умишлено.В България няма и един умрял от Ковид 19 или максимум 1,останалата бройка е фалшива.Наличието на вирус в починал от инфаркт или рак не го прави починал от Ковид 19.Всеки човек носи със себе си поне 1000 вируса,но това не означава че умира от тях.За да се установи истинската причина за смърта се прави аутопсия а не проба за наличието на вирус.И как след като,някой умре се установява веднага наличието на вирус(лъжа) а за живия човек,трябват няколко дена за да се установи наличието на вирус.

    Коментиран от #45

  • 31 Рошко

    20 3 Отговор
    Крадливи политици прост народ алчни медици, 3х1 какво по хубаво
  • 32 Азззззззззз

    12 2 Отговор
    Мейнстрийм пyмията промива мозъците на хората. Хората от деца се програмират от медиите.
  • 33 Митко

    17 11 Отговор
    Видно е, че живеете зад желязната завеса вече 30 години след махането и. Ами пуснете си малко чужди телевизии, да видите дали там не говорят за същото. Мерките дори тук са по-леки, щото на Ганя как да му обясниш, че не трябва?
    Плюете против политиците, че те да не са марсианци? Нали 95% от вас ако има как да крадат, ще крадат и със задните си!
    Позната до болка народопсихологията, на Андрешко. Все някой му е крив и виновен.

    Коментиран от #34, #38, #44

  • 34 ordo ab chao

    12 2 Отговор

    До коментар #33 от "Митко":

    Сатаната контролира повечето медии.

    Коментиран от #37

  • 35 Пацо

    15 2 Отговор

    До коментар #29 от "Петьо Петров":

    Аутопсия се прави след разрешение на близките. Това в моргата не е месокомбинат и да транжират наред. Съгласен съм че има много въпроси и няма смислени отговори.

    Коментиран от #40, #51

  • 36 Митко

    5 10 Отговор

    До коментар #29 от "Петьо Петров":

    Бля бля бля! Африка не е на Марс, бягай, ще те вземат.
    От къде знаеш, че не се правят аутопсии? Убеден съм, че не си ти човека който отговаря за регистъра.
    А защо нищо не кажеш за хилядите излекувани в болниците? А пет човека които все са били на ония свят починали преди да ги приемат. Ако ги бяха приели час по-рано, да не мислиш, че сега щяха да са живи?
    Аман от плоскоземци

    Коментиран от #71

  • 37 Митко

    7 1 Отговор

    До коментар #34 от "ordo ab chao":

    Еййййй, как никой не се сети до сега. Ми хвърлете си телевизорите и не гледайте де.
    Купил си телевизор, някой друг му виновен.
  • 38 Пацо

    14 0 Отговор

    До коментар #33 от "Митко":

    Въпросът е - как така Китай, Виетнам,Австралия,нова Зеландия и Япония , ю Корея и други можаха а Европа и САЩ не можаха?!
  • 39 Behemoth

    9 2 Отговор
    БАЦЕ е невинен!Той толкоз си може!
  • 40 Митко

    7 2 Отговор

    До коментар #35 от "Пацо":

    Изобщо не питат близките дали да правят аутопсия. Има си други критерии.
  • 41 Пенчев

    0 10 Отговор

    До коментар #5 от "Странджата":

    Ти си абсолютен м@л0умник...
  • 42 оня

    9 7 Отговор
    В Китай има тояга, за това пребориха вируса:))
  • 43 Гост

    9 13 Отговор
    Така е но навсякъде имаше не вярваши във вируса хора не само в България! Ни само в България за разлика от цяла Европа заповеди се издаваха сутрин и отменяха след обед и то няколко пъти което допълнително накара хората да не вярват! Само тука за разлика от Европа власта я беше страх да наложи правилните мерки макар и да знаеха , че здравната система е под всякаква критика което се и доказа за жалост с цената на човешки животи! Докторите също се пречупиха страх ги бе да погледнат на живо човек с кашлица или температура .... !
  • 44 Kiko

    18 3 Отговор

    До коментар #33 от "Митко":

    Жалко е че има такива неграмотни хора като теб и като гледам какви са другите неграмотници,които ни оправляват се полулчава картинката наречена "Зомбита".Дай ми обяснение,как за миналата година са починали в БГ 108 000 за цялата година или по 296 на ден без Ковид,а до момента 6.12.2020г.са починали 97 862 с наличието на Ковид 19 и бройката на ден досега е 288.Или с две думи,намалена смъртност на ден.Същото е и в Германия и в Англия и в швеция и в австрия...хайде ако си грамотен и можеш да смяташ отговори а не да пишеш шарени лъжи от историята на зомбитата.Или си Трол или си c IQ на петел.

    Коментиран от #55

  • 45 ЗАРЧО

    6 19 Отговор

    До коментар #30 от "SSsss":

    Да не дава Господ да се бориш за глътка въздух,че тогава друга песен ще запееш.

    Коментиран от #47

  • 46 big

    15 2 Отговор
    Първо тази бройка е силно завишена и в нея влизат хора починали от други диагнози и най-вече от лекарското безумие и калпавата здравна система! Второ тук силно се намесва либералната политика и криворазбраната демокрация, която няма нищо общо с азиатската култура и възпитание!
  • 47 SSsss

    7 18 Отговор

    До коментар #45 от "ЗАРЧО":

    Преболедувах го и аз и жена ми, а дъщеря ми зет ми и 2 ми внучета дори и хрема не хванаха от нас,а живеем в една къща и сме всеки ден заедно.Да удря в гърдите но съм приемал само сироп за кашлица и сироп за хрипове в гърдите.

    Коментиран от #50

  • 48 ДОКТОРЧЕ

    23 5 Отговор
    КАЖЕТЕ КАК ГОРИТЕ БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ НА ХОРАТА С ЧИСТИ КИСЛОРОД ЧРЕЗ ИНТУБАЦИЯ И ПОСЛЕ ЛЪЖЕТЕ ЧЕ ВИРУСА УЖ ИМ УНИЩОЖАВАЛ ДРОБОВЕТЕ ТЕРОРИСТИ УБИЙЦИ ДОКТОРЧЕТА,ПОЛИЦАИ,МЕДИЙКИ ,ПОЛИТИЦИ ВСЯКА ТАКАВА АНТИНАРОДНА СТРУКТУРА Е ОТГОВОРНА ЗА ИЗБИТИТЕ ХОРА !

    Коментиран от #99

  • 49 Теодоро

    7 23 Отговор
    Ние българите не зачитаме нищо и никой,знаем и разбираме от всичко..злобни сме завистливи и предатели.Не е важно аз да съм добре,важното е вуте да е зле!!
  • 50 ДО УМНИКА

    26 6 Отговор

    До коментар #47 от "SSsss":

    ТИ ЗАБРАВИ ЛИ СИМПТОМИТЕ НА НАСТИНКАТА???КАК ЩЕ ЗАРАЗИШ ДЕЦАТА СИ С НАСТИНКА ?КЪДЕ БЯХТЕ С ЖЕНА СИ БЪРЗО ЩЕ СЕ СЕТИШ КАКВО И КЪДЕ СТЕ НАСТИНАЛИ ,СИМПТОМИТЕ НА ГРИП И НАСТИНКА МНОГО БЪРЗО ГИ ЗАБРАВИХТЕ И ПОЧНАХТЕ ДА ПЛЕЩЕТЕ ВСИЧКИ ЧЕ СТЕ КОРОНЯСАЛИ ЗАБЛУДЕНЯЦИ!

    Коментиран от #53

  • 51 Петьо Петров

    9 1 Отговор

    До коментар #35 от "Пацо":

    Съгласен съм,че трябва разрешение от преките роднини,но не мисля,че всички са толкова зомбирани,че няма да искат да знаят точната причина за смъртта. След така наречената препоръка от СЗО да не се правят аутопсии,стана някак много удобно да се вписват бройките,реални или нереални. И не става въпрос за безразборни касапници,както ги нарекохте,а за анализ,достоверен и полезен за причините довели до летален изход.
    Бъдете Здрав!
  • 52 Филип Боев

    9 1 Отговор
    Хаоса започна, когато се създаде НОЩ, на когото Министерството на здравеопазването прехвърли основните дейности по борбата с епидемията. Продължи, със стоенето на некомпетентен Министър на здравеопазването начело на Министерството. Утвърди се с мълчанието на всички професионални съюзи на медици по заемането на
    длъжността от такъв неподходящ човек. Продължи с вредната заповед за затваряне на паркове и градини, следователно хората се принудиха да се движат по мръсни, шумни и запрашени улици. Включително и новородените. Следващата вредна стъпка бяха КПП на големите градове. Обществения и служебния транспорт обаче продължи да вози работещите, които имаха възможност да обменят вируси на работните си места, а след това да ги разпространяват по мсетоживеене. В същото време, живеещите в големите градове, не можеха да ги напускат за да прекарат известно време на по-чист въздух, включително пенсионери с внуци, които и не ходеха на училище, детски градини и ясли. За всичкото безумие бе натоварена допълнително и полицията!
    Да се обвинява населението след толкова неграмотна некомпетентност, може само човек, който не мисли логично!
    Малко се чете и малко се мисли в тази Държава!!!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Миро

    9 2 Отговор
    А тлъстия про стак, оня инспектора на Жипката казал ли е нещо по въпроса ?
  • 55 Митко

    6 13 Отговор

    До коментар #44 от "Kiko":

    Нямам представа от кой пръст си смучеш статистиката, но няма нищо общо с реалността.
    За октомври 2019 са починали около 9500 човека от всичко. За октомври 2020 малко над 11 000. Ако си зле със смятането, това са с около 2500 мъртви в повече.
    Ползвайте ги тия глави да мислите, не заради дупката през която да наливате ракия.

    Коментиран от #57, #62

  • 56 Ужасен и потресен

    15 1 Отговор
    Вече в България са 4869 починали а в Китай по малко. Значи в милиард и половина Китай починаха по малко от КОВИД-19 от 6-милионна България!!! Съд и затвор за Българоубиеца Борисов!
  • 57 Стойко

    2 12 Отговор

    До коментар #55 от "Митко":

    Митко прав си. Ето данните от НСИ

  • 58 Фак U

    15 6 Отговор
    Каква пандемия , бе уроди ?! Умишлено пуснат лабораторен вирус с който господарите на света искат да превърнат обикновения човек в овца !Което почти са успели да постигнат !
  • 59 Митко

    8 14 Отговор

    До коментар #53 от "SSsss":

    Хубаво, е че сте извадили късмет. При мен не мина така, че и в болница лежах. Повярвай, не е шега тоя вирус. Никога не съм усещал да не ми стига въздух, а е гадно!
  • 60 Моля моля

    12 1 Отговор
    Комбинацията от некадърни, но крадливи политици и пр ост народ, който ги избира си е чисто български патент.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Kiko

    21 4 Отговор

    До коментар #55 от "Митко":

    Има международна статистика бе зомбиран.Въобще и не гледам нито Нощ´нито подлогите на власта с какво ви манипулират всеки ден.И аз съм грамотен за разлика от теб.

    Коментиран от #65

  • 63 смерш

    9 2 Отговор
    Може би по -вярното е "с коронавирус",а не "от коронавирус" ?
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Митко

    1 14 Отговор

    До коментар #62 от "Kiko":

    Добре де,дай линк да я видим тая международна статистика. Щото в България си имаме НСИ, или на теб нищо не ти говори?

    Коментиран от #76, #80

  • 66 Матей

    5 1 Отговор
    Различните мнения са много по-издържани и логични.Като например къде изчезна сезонния грип?Ккато и много други заболявания,а на тяхно място намърдаха ковид,колко ловко и съобразително!Разликата с Китай е ,че ония се усетиха как ги подхлъзват американците с К-19,ДА ИМ СРИНАТ ИКОНОМИКАТА и да ги докарат за нула време до канибализъм.Или не ви се вярва,а какво щяха да ядат 1 милиард и 400 милиона китайци да речем половин година,затворени по домовете?Щяха да наизскачат и да се бият за една кора хляб.което не е изключено да стане тук,ако не се вразумят герберите.
  • 67 Филип Боев

    9 1 Отговор
    Хаоса започна, когато се създаде НОЩ, на когото Министерството на здравеопазването прехвърли основните дейности по борбата с епидемията. Продължи, със стоенето на некомпетентен Министър на здравеопазването начело на Министерството. Утвърди се с мълчанието на всички професионални съюзи на медици по заемането на длъжността от такъв неподходящ човек. Продължи с вредната заповед за затваряне на паркове и градини, следователно хората се принудиха да се движат по мръсни, шумни и запрашени улици. Включително и новородените. Следващата вредна стъпка бяха КПП на големите градове. Обществения и служебния транспорт обаче продължи да вози работещите, които имаха възможност да обменят вируси на работните си места, а след това да ги разпространяват по местоживеене. В същото време, живеещите в големите градове, не можеха да ги напускат за да прекарат известно време на по-чист въздух, включително пенсионери с внуци, които и не ходеха на училище, детски градини и ясли. За всичкото безумие бе натоварена допълнително и полицията! Да се обвинява населението след толкова неграмотна некомпетентност, може само човек, който не мисли логично! Малко се чете и малко се мисли в тази Държава!!!
  • 68 ХАХАХА

    24 4 Отговор

    До коментар #64 от "SSsss":

    ШМАТАРОК,ДА НЕ МИСЛИШ ,ЧЕ АЗ ЖИВЕЯ В БЪЛГАРИЯ С НАЦИСТКОТО ИМЕ СС ДЕТО СЕ ПИШЕШ ДА НЕ СЕ ПОМИСЛИ ЗА МНОГО УМЕН СЛЕД КАТО СИ ВЪВ ЛЪЖАТА КОРОНА-СЕКТА И КОРОНАФИЛМА ,СИМПТОМИТЕ -ЗАБРАВИХТЕ СИМПТОМИТЕ ВСИКЧИ СЕКТАНТИ НА ГРИПА И НА НАСТИНКАТА И ВЗЕХТЕ ДА СЕ ЕЖИТЕ ЗА ПРЕБОЛЕДУВАЛИ ОТ ПОРНОВИРУС ВЗИМАЛИ МУ ПРОБИ ИМА ХИЛЯДИ ВИДЕА КАК СОК ОТ ЯБЪЛКА ПОКАЗВА ПОЛОЖИТЕЛЕН НА ТЕСТА ЗА АНТИТЕЛА СМЕШНИЧЕ,А ПРЦ ТЕСТОВЕТЕ ВЪОБЩЕ НЕ СА ЗА НОВАТА ИЗМИСЛЕНА БОЛЕСТ СЪБУЖДАЙ СЕ!МИЖИТУРКЕ!КАТО ВИ НАРУШАТ ЛИЧНО-КОРОНА-СЕКТАНТСКО СПОКОЙСТВИЕ И ВИ СТАВА ЛОШО !

    Коментиран от #74, #100

  • 69 Матей

    9 1 Отговор
    Неслучайно през лятото всичко затихна,през лятото няма грип.
  • 70 Маринов

    8 1 Отговор
    Не може хора без образование и без морал да са начело на Държавата, които при това не са избрани на честни избори, а с машинации, да вземат решения, касаещи всички ни.
  • 71 Петьо Петров

    7 1 Отговор

    До коментар #36 от "Митко":

    Ако ми и обясниш как точно са "излекуваните хиляди",лично ще те представя за Нобелов лауреат,със сигурност ще спечелиш.Ако знаеш кой е Нобел и за какво се дава такава награда разбира се. Щеше да е смешно,ако не бе тъжно!
  • 72 Диоген

    8 2 Отговор
    Пълни глупости!Народът никога не е виновен!Това,че политиците превръщат разяснителната кампания в пропаганда,за това ли е виновен?Че превърнаха болниците в търговски дружества?Че отлетяха един самолет лекари за Виена ?Че здравеопазването ни е в окаяно състояние?Че до последно гонеха по первазите на прозорците медицинските сестри?....
  • 73 ОТГОВОР

    8 1 Отговор
    Това е защото цялата власт,, работи" да пълни чекмеджето на тартора ,,Чекмедже бандит"!!!!!!!!!
  • 74 SSsss

    10 19 Отговор

    До коментар #68 от "ХАХАХА":

    Казах че няма да ти отговарям,но ще направя изключение и прочети много внимателно какво съм написал.Вируса съществува,но той НЕ е по смъртоносен от всички останали грипчета.Манипулира се в световен мащаб за неговата смъртност,но той нито е толкова заразен,нито заразява всичко под ред,както в моя случай а е избирателно.Дали съм нацист.Да такъв съм .И нацист и националист.Това бърка ли те.Хубаво е човек като чете някакво мнение да го прочете и разбере за какво става дума.ПП.и съм в списъка на преболедувалите в държавата в която живея с наличието на антитела и не подлежа на ваксинация(поне за сега),докато престъпниците манипулиращи с този вирус,не измислят нещо друго.

    Коментиран от #98

  • 75 гневна

    9 2 Отговор
    Как не ви е СРАМ, да обвинявате народа за УМИШЛЕНО ПРИЧИНЕНАТА ПЛАНДЕМИЯ от САТАНИСТИТЕ - ГЛОБАЛИСТИ с цел налагане на ГРЕЙТ РЕСТАРТ /т.е. на Нов Световен Ред/, както казва Кристалина Георгиева /видна глобалистка и радетелка за НСР, от отбора на любимия на всички ни Сорос/....
    Така наречената пЛандемия беше ЗАМИСЛЕНА и РЕАЛИЗИРАНА от СЪЗДАТЕЛИТЕ и !!!
    Народа ви виновен !
    Засрамете се!
    Ако за нещо е виновен народа ни, то е, че още гледа телевизия и още ви вярва!

    Коментиран от #79

  • 76 Do Zombito

    8 0 Отговор

    До коментар #65 от "Митко":

    Countrymeters Напиши го в Гугъл.После преведи цялата страница на български ако не разбираш чужди езици и вкарай в графата държава,която държава искаш.

    Коментиран от #78

  • 77 СусБе

    3 1 Отговор
    Чичо Калашников дано ви съди скоро тия дни!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Митко

    2 2 Отговор

    До коментар #75 от "гневна":

    Е кой ни е виновен бе лелче? Все други сили ни пречат на нас. Ама ние все сме света вода.
    Как пък веднъж не казахте: ами битието ми е такова, все гледам да ми е пълен търбуха, и това образование, интелект и прочее са измислени от сатаната думи за да ни държат изкъсо.
  • 80 Kiko

    4 1 Отговор

    До коментар #65 от "Митко":

    Наприотив!Говори ми много.Всеки ден вкарват данни в МЗО,което няма как да бъде лъжа,защото е подсъдно и всеки ден изкарват данни за вътрешна консумация(в случая България),които данни нямат нищо общо с истината.Двоен стандарт.Не вярвам на данните за вътрешна консумяция а само на тези на МЗО.

    Коментиран от #88

  • 81 Константин Карагьозов не те знам кой си!

    2 2 Отговор
    Последна и най малка е вината на народа!!! Първо нямаше никакви маски, после еднократни те станаха 5лв,Намалиха ги!!! Един пенсионир ходи с една еднократна маска седмица, 10 дни, Защо??? Защото 250.лв 300лв за какво стигат за един месец??? Политици, Мафиоти, Олигарси създадоха хаоса Некадърни Управници, командват, Стискат професорите, не безплатно, и създадоха така наречения "Организиран Хаост" И Крадене, Крадене, пир по време на чума!!! Макар, че НЕЕ чума!! Милиарди окрадоха, за това трябваше да бъде Опсихясан Народа! Направиха го Перфектно!! Черните чували, хладилните камиони, масовите гробове от 110год на остров Харт!!! Всичко това бе изречено от устата на Премиера Борисов десетки пъти?????!!!! Ти прецени Константин защо имаме толкова починали???
  • 82 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 3 Отговор
    най голяма е вината на политиците особено ХОРА КАТО БОЙКО БОРИСОВ
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    победата зависи от доблеста на легионите
    ЮЛИЙ ЦЕЗАР
  • 85 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    има лекари и лекари
  • 86 Реалист

    0 1 Отговор
    България 6 милиона :)))
  • 87 Do zombito

    6 1 Отговор

    До коментар #78 от "Митко":

    Този "абсолютно безмислен сайт",е лицензиран на 30 12.2011г.от СЗО и дава статистика на целия свят и на всяка една държава,по години,по дни и по минути.
  • 88 Митко

    1 5 Отговор

    До коментар #80 от "Kiko":

    Добре де, нямам против, но дай да сравняваме. Нали знаеш, че за да направиш статистика, трябва да имаш база за сравнение! Иначе едното се казва сравнение, а другото е констатация.

    Коментиран от #96

  • 89 факт

    2 1 Отговор
    защото сме робско племе!!!
  • 90 Забелязъл.

    1 1 Отговор
    Козонадуй е една подвижна лудница. Заемите които Бойко взема ще се върнат като се намали бюджета на лудниците в една от която е Козонадуй
  • 91 Тъпо

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Много просто":

    и застаряващо...
  • 92 ГГ1989

    5 1 Отговор
    Господ забавя, но не прощава - къде бяхте лятото на протестите, къде бяхте преди 10 години.

    Когато тоя народ си продава гласа и бъдещето за 50 лева на избори НЯМА право да се оплаква - с бездействие или евтина душа сега си го яжте!!!
  • 93 Късно е

    3 6 Отговор
    Само "народът" си е виновен за неглижирането на мерките. В БГ още не са наясно че социалната дистанция е важната мярка която предпазва, не маските. "народът" даже маските не ги носи правилно а за социална дистанция просто не са и чували. Сега ще се съберат по празниците да заразят баби и дядовци кото ще починат след това и ще врякат че "няма смисъл" от мерките.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Напълно

    2 1 Отговор
    си я заслужаваме и тиквата и тъпите му калинки, които казват това което знаят че той иска да чуе, а не това което трябваше да се направи .Цялото лято проспаха да се крият герберастите и със зъби и нокти да си пазят заграбеното, вместо поне малко да се вземат адекватните мерки да не мрат хората като в концлагерите в т.нар ни болници.
  • 96 Do zombito

    7 2 Отговор

    До коментар #88 от "Митко":

    Ти майтапиш ли се или наистина не си способен да отвориш един сайт в интернет и да зададеш държавата която те интересува,ами това е лесна задача и за едно 6 годишно дете.Когато го отвориш ще видиш базата за сравнение.За миналата година,население,приръст,умрели,колко са жените,колко са мъжете и колко е населението.Тези данни са под данните за тази година която ди дава статистика до минута.Там ти е базата за сравнение.Ако си толкова неграмотен,няма кой да ти помогне освен фалшивите телевизии в България,които ще те напълнят с неверни данни.

    Коментиран от #101

  • 97 В.В.П.

    1 2 Отговор
    Това е био оръжие.лабораторна сглобка..Не е епидемия..Много медиен стрес,болни ,тествани,малко умрели, .И почва филма...Но ,това не умаловажава вината на дълбоко корумпираните политици,начело на Република България...Напротив.
  • 98 ЗА НАЦИСТА

    23 2 Отговор

    До коментар #74 от "SSsss":

    НАЦИСТЕ НЕ МОЖЕ ДА СИ ХЕМ НАЦИСТ И НАЦИОНАЛИСТ,ЗАЩОТО САМАТА ДУМА НАЦИСТ ПРОИЗЛИЗА ОТ НАЦИОНАЛИСТ-НАЦИЯ-БЪЛГАРСКАТА ДУМА Е РОД РОДОЛЮБИЕ,РОДОЛЮБЦИ,СЕГА ДА СЕ ВЪРНЕМ НА ТЕМАТА,КОРОНАВИРУСЪТ СИ СЪЩЕСТВУВА ДОСТА ОТДАВНА,НЕ СА ТИ ЯСНИ МНОГО НЕЩА А СЕ ЕЖИШ И СЕ МИСЛИШ ЗА КОМПЕТЕНТЕН,ЧРЕЗ CHEMTRAILS ВИ НАПРЪСКАХА ЧУТОРИТЕ С АЗОТЕН ДИОКСИД СИМПТОМИТЕ НА ОТРАВЯНЕТО СА СЪЩИТЕ КОИТО ВИЕ СЕКТАНТИТЕ РАЗСПРОСТРАНЯВАТЕ ЗА КОРОНА ВИРУС !БЪРЗО ТИ ОТГОВАРЯМ НА ПО ДОЛНОТО ИЗКАЗВАНЕ ,ЧЕ САМО ТИ И ЖЕНАТИ СТЕ БИЛИ УЖ БОЛНИ И ДЕЦАТА ВИ НЕ СА СЕ ЗАРАЗИЛИ ,ЧЕТИ И МИСЛИ!

    Коментиран от #112, #113

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Боже, боже

    4 16 Отговор

    До коментар #68 от "ХАХАХА":

    Тоз пък се хвали че не живеее България. Изкарах го вируса в Германия, лежах в болница. Само мога да кажа , че това нещо съществува и при някои хора минава/или не минава/ доста тежко.

    Коментиран от #102, #103

  • 101 Митко

    1 11 Отговор

    До коментар #96 от "Do zombito":

    Не знам какво гледаш, но 100% не е това което трябва. Дай един линк и да видим сравнение. Пак ти казвам констатация и сравнение са две различни неща. Проумей го!
    Дай да сравним колко хора са починали по месеци от 2018 до сега.
  • 102 ДО АШЛАДИСАНИЯ

    10 3 Отговор

    До коментар #100 от "Боже, боже":

    ТВОЙТА ГЕРМАНИЯ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ,КАЖИ КАК ВИ НАТРОВИХА С АЗОТЕН ДИОКСИД И ВИЕ СЕКТАНТИТЕ КАК СЕ ХВАЛИТЕ ,ЧЕ СТЕ БИЛИ БОЛНИ ОТ КОРОНА-СЕКТА!
  • 103 Митко

    0 9 Отговор

    До коментар #100 от "Боже, боже":

    Как ще им го обясниш? Като за много хора това е заговор срещу тях. И всичкото е с цел да им е гадно и да са нещастни...

    Коментиран от #104

  • 104 ДО МИТРОФАН

    9 1 Отговор

    До коментар #103 от "Митко":

    СЕКТАНТ ТИ ДА НЕ СИ ДЕЖУРЕН ТУКА ,ЧЕ СИ В ПАРТЕР И ЗАЩИТАВАШ СЕКТАНСТКИТЕ ПРОПОВЕДИ ПЪЛНИ С ПРОТИВОРЕЧИЯ?

    Коментиран от #106

  • 105 Алекс

    2 2 Отговор
    Ясно, че Народа е виновен! Политиците да си намерят друг народ и да ни освободят от присъствието си! Вън крадливи измекяри!
  • 106 Митко

    1 3 Отговор

    До коментар #104 от "ДО МИТРОФАН":

    Ни най-малко. Онзи ден ме изписаха от болница в която бях заради несъществуващият вирус, и понеже съм с доста килограми отдолу и на антибиотици все още, си лежа и се чудя какво да правя по цял ден. А този сайт е идеалното място да разбере човек колко ниско е интелектуалното ниво на средностатистическия българин.
    С други думи : забавлявам се на глупостта и липсата на интелект у повечето ви.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 От болницата

    2 2 Отговор
    А за този "коледен базар" не е ли виновна онази селлска пръчкккка Фандъкова?
  • 110 герберастка

    3 2 Отговор
    герберастка сган
  • 111 Нарцис

    0 0 Отговор
    Грешни внушения от този пасквил! Всички плащаме данъци, за да ни УПРАВЛЯВАТ! Когато племето е с примитивно мислене - ред се налага с принудителни мерки!!! Ама сакън, идват избори, да не ни се наруши имиджа. Защото той е по-важен за самовлюбения нарцис - дреме му за друго!!!
  • 112 SSsss

    1 0 Отговор

    До коментар #98 от "ЗА НАЦИСТА":

    Слушай бе цъървул!!Писането с главни букви е компексарщина,определяща те в реалноста,като господин никой,но буквите няма да те направят по видим.Всеки пост,който си написъл,няма и едно завършено изречение или правилно изразена мисъл.Подхвърляш някакви думи,за които си нямаш напредстава какво означават.Ако беше ходил на училище и беше учил химия,а не да си седиш на ушите в час и да броиш мухите,щеше да знаеш че Азотния диоксит е непостоянен газ,който в зависимост от концентрацията се разпада за определени минути на азотен оксид и атомен кислород.Той се получава при горене,както от автомобили,така и от индустриялни предприятия.Мисля че един форумец ти беше написал,че можеш да лапаш ауспуси за да се натровиш от него.Не казвам че не е вреден,но всички дишат замърсения въздух.Така че версията ти с напръскване на азотен диоксид е в сверата на фантастиката.А сега трябва да ти обясня за „Chemtrails“..Това е неофициална програма наречена SRM,която чрез военни самолети(НАТО или САЩ`ВВС),изхвърля серен диоксид и наночастици със тежки метали на височина над 10 000 метра,които имат за цел,да спрат глобалното затопляне и да ни предпазят от радиация,заради намаления озонен слой.Другия момент от това обгазяване е защита срещу биологично оръжие,което може да се пусне от прелиташ самолет.Ефекта от нея е между 20 и 40% за глобалното затопляне и 99% за биологично оръжие,но тези наночастици с тежки метали падат на земята и са вредни за всичко живо.
  • 113 SSsss

    0 0 Отговор

    До коментар #98 от "ЗА НАЦИСТА":

    Половината човечество не знае за тази програма както и държави като България.Единствените държави,които забраняват използване на програмата SRM, са Русия,Китай и Иран.Там небето е чисто и от самолетите ивицата от кондензирани пари изчезва за секунди.Докато в Европа се вижда как следите стоят поне 20 минути,докато изчезнат.Такива следи оставят само тези които изхвърлят серендиоксид и наночастици с тежки метали.Конспиративни теории за "Chemtrails" има много,но те не са свързани с твоята плоска теория,че се пръска с Азотендиоксид.Ако хипотетично, се пръска с азотендиоксид,то той ще се разпадне на азотеноксид и атомен кислород,но ще си остане в атмосверата.Думичката "Нацист"не произлиза от националист а от Националсоциалист-партията на Хитлер,която приема само бялата раса и игнорира всички останали(в момента се нарича расизъм).Националиста е човек,който обича държавата и народа си и слага тяхните интереси на първо място.Много хора имат VPN,включöително и аз,но не го използвам за да си слагам плюсчета каато теб,и да се правя на велик,колко съм оценнен,а за да не ми проследяват АП адреса и да не го блокират.С тези 24 плюса,които сам си си сложил,можеш да излъжеш само някой тъпоъгълник като теб.Не вярвам че във форума има и един човек,който ще ти сложби плюс за неразбиораемите ти бъртвежи и конспирации,които не почиват на нищо свързано с наука..Скрий се в дупката от която си излезнал и не се показвай,защото само се излагаш.
  • 114 Да бе

    0 0 Отговор
    Вината на народа е, че не мисли и избира идиоти на власт! Другото са последствия!
  • 115 читател

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ива Бебека; жената на Маджев":

    Уф-ф-ф, спри се, ма! Ако имаш да казваш нещо на готвача, му го кажи лично! Не ни занимавай!
  • 116 валерия

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Тъй ли?":

    И така да е, несъизмеримо е!
  • 117 е х о

    0 0 Отговор
    Ние , народа вина нямаме ! Не се чувстваме виновни ! Ние не вземаме решения , не създаваме закони , никой не ни иска мнението , НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ НАС ! Което значи , че не може да ни се търси ОТГОВОРНОСТ ! Тези , които ни управляват , те вземат решенията ! Което значи , вината е при тях - индивидуална и колективна !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове