Last news in Fakti

12 Декември, 2020 07:08 3 162 15

Българите предпочитат СПА-курортите в кризата

  • спа курорти-
  • криза-
  • планина-
  • процедури

Това показват данните на Министерството на туризма

Българите предпочитат СПА-курортите в кризата - 1
Снимка: БГНЕС

СПА курортите у нас са едни от най-посещаваните по време на кризата с коронавируса не само през лятото, но и през есента, предаде БНТ.

Това показват данните на Министерството на туризма.

Курортите са избрани за почивка основно от български туристи. Най-посещаваното място през ноември е Велинград с 13 000 туристи, на второ място е Хисаря с 3500 туристи, а на трето се нарежда разложкото село Баня с 2800 туристи, което изпреварва известния СПА-курорт Сандански.

Все повече туристи предпочитат да почиват в разложкото село Баня, защото въздухът е чист и се намира между две планини - Рила и Пирин. Има минерална вода и е спокойно място за почивка. Заетостта в хотелите е до 50 процента, заради въведените противоепидемични мерки. Разчитат предимно на български туристи.

Село Баня е предпочитана дестинация от много семейства с деца, заради басейните с минерална вода.

Храната се доставя до стаите.

Хотелиерите в село Баня се надяват след 21 декември ресторантите отново да заработят и част от ограниченията да отпаднат.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    30 3 Отговор
    ИЗВИНЕТЕ но повечето БЪЛГАРИ са на ръбъ на оцеляването си

    Коментиран от #11, #12, #13

  • 2 Последния Софиянец

    17 1 Отговор
    Като иде Баце при бай Ставри отивам на курорт.Че лятото не можах.
  • 3 Турист

    23 5 Отговор
    То по тия спа села със хотели и басейни със съмнителна хигиена дето се мотаят всякакъв тъмни субекти може да хванеш и гъбични инфекции.
  • 4 Мърдок

    23 1 Отговор
    Навсякъде, където има малко хора можеш да си отдъхнеш. Аз от статията разбрах да не ходя в Хисаря, Велинград и село Баня, щото е гъчкано с туристи, които искат да се къпят.
  • 5 6767

    12 0 Отговор
    В министерство на туризма трябва да викате шеф Манчев да ви оправя кошмарите
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Веднага

    1 2 Отговор
    да изпратим мутрокомуниста на СПА !!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Jeep

    9 1 Отговор
    Cтрaшен извод. По товa време нa годинaтa не cтaвa зa море, не е и зa cки. Къде другде дa предпочеитaт дa ходят хорaтa? Пуcнете и еднa aнкетa нa cйтa c въпроc "Ползвaте ли интернет?"
  • 10 един от многото

    11 0 Отговор
    Да ама въпросът е колко и кои от българите могат да си го позволят!
  • 11 През септември във Велинград бяха

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    пълни големите хотели. Мерки и дезинфекция, клонящи към 0.Пълно със семейства с деца, кихащи и кашлящи по ресторанти и басейни. А в магазините 2/3 от народа беше без маски там. По Черноморието не беше много по-различно. Нищо чудно че със започването на учебната година хвръкнаха рязко случаите на зараза нагоре. А с хладното време съвсем излязоха нещата извън контрол. За какъв зимен сезон въобще говорим? Нали тези, които ще карат ски трябва и да ядат? Или си мислите, че ще си готвят по стаите в апархотелите на Банско. А дали някой би дошъл въобще от чужбина в държава, регистрираща най-високата дневна смъртност от ковид почти всеки ден от няколко седмици насам. Нашите мерки и сега са смешни, но по-строги няма да има... То и срещу тези се роптае, а после рев, че мрели хора пред болниците...
  • 12 Нямаше да мислиш така ако се беше

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    озовал на някое от изброените места през септември, че и октомври. Може за 2 дни да е, но българите, които не са безработни и не са на минимална заплата обичат да се поглезят. Не можеше свободно да се ходи в чужбина, гърците ни искаха PCR тестове и затова хотелите, които отвориха имаха доста български клиенти. Да се ходи обаче в момента на СПА си е безумие. А и ресторантите нали са затворени в момента. Защо са въобще подобни статии. Ако е, за да ни стане ясно защо имаме толкова заразени след едно "безгрижно" лято-ОК.Слънцето намалява опасността от зараза като си на плажа, но 150-200,че и повече души наврени в ресторант на закрито поне 2 пъти на ден, на закуска и вечеря, си е предпоставка за зарази. В повечето хотели всеки сам си сипва храна от шведската маса. Особено в тези с много гости. Иначе се вият огромни опашки и пак няма как да се спазва дистанция. В нормално време СПА курортите са чудесно място за релакс, но сега определено не е нормално време. Жалко, защото много от местните разчитат единствено на работата си в тях, за да получават някакви доходи. Но такава е ситуацията в момента. Мой познат в момента работи на круизен кораб(един от малкото, които въобще започнаха работа). Вместо 5000 пасажери имат 200.Не зная въобще как покриват заплатите на персонала и другите разходи. Това, което се случва в България се случва навсякъде. Мерки, страхове, протести, за ваксини, против ваксини,за локдаун, против локдаун. Всеки си иска обратно живота отпреди пандем
  • 13 Непълният член в българския език

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    е "а" за съществителни от мъжки род. Пълният е "ът". Няма дума в българския език, която да завършва на "ъ". Нищо чудно, че си на ръбЪ на оцеляването. Ако си неграмотник трябва да си премиер, мутра или поне фаянсаджия, за да си ОК. Или да не те е страх да запретнеш ръкави за доста тежък физически труд:копане, садене,плевене. Поне от глад няма да умреш. С чукане на неграмотни коментари по цял ден, богат няма как да станеш, ако не си се родил такъв. Не гледай Бойко. Той е единствен и неповторим. Е, не съвсем. И бай Тошо си имахме преди. И той беше човек От Народа... И ни разправяше как ще изградим социализЪмЪ и комунизЪмЪ...
  • 14 Аз40

    7 0 Отговор
    По няколко хиляди клиенти (в цял град) на месец е много зле. На хотелите им са безобразни и неадекватни цените за тукашния стандарт. Затова оправия няма, защото няма компетентни да регулират този бранш. Дай им само пране на пари и проституция. Храната е трагична (размразява се масово от фризери) и се преглъща щот е неизвестно за масовката другото. Да не говорим, че за понятие като "обслужване на клиенти" не може да се говори в никакъв случай.
  • 15 любител

    4 1 Отговор
    показателно колко много българи могат да си позволят почивка по за няколко хиляди.само проститутки-плеймейки-фолкаджийки и управляващи милионери.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове