Last news in Fakti

27 Ноември, 2012 18:43 24 412 35

Жестока катастрофа отне живот, има и тежко ранени

  • жестока катастрофа-
  • ранени-
  • загинал-
  • с. венец

76-годишен водач на автомобил “Mazda” е загинал при тежка катастрофа, станала вчера сутринта. От инцидента 5-годишно дете и четирима  възрастни са с опасност за живота, а други двама  са получили травми.

Жестокият пътен инцидент е станал вчера около 07.10 ч. на пътя София – Бургас, в района в близост до с. Венец. Катастрофата настъпва между лек автомобил  «Opel Astra», със сливенска регистрация, управляван от 36 годишния П.П. от с. Асеновец, обл. Сливен / пътуващ от София към Бургас/, лек автомобил «Mazda 323», с бургаска регистрация, управляван от 76 годишния И.М. от Бургас / пътуващ от Бургас към София/ и товарен автомобил «Scania», със софийска регистрация, управляван от 34 год. Г.М. от Айтос / движещ се от Бургас към София/.
Водачът на  «Mazda» -та предприема изпреварване на товарния автомобил, без да се е уверил, че няма насрещно движещ се автомобил, при което се удря челно с идващия в насрещното платно «Opel». От удара «Mazda»-та се завърта и се удря и в товарния автомобил.
От пътния инцидент загинал водачът на «Mazda» - И.М. От същият автомобил са ранени неговия спътник – К.Б., 65 годишен от Бургас, който е  получил черепна травма, и е с опасност за живота, настанен e за лечние в бургаска болница; дъщерята на К.Б. – Р.Б., 35 годишна от Бургас, получила фрактура на дясната ръка и главата, настанена за лечние в бургаска болница с опасност за живота. Водачът на «Opel» - П.П. e настанен в ямболската болница, с фрактури на крайниците и съмнения за фрактура на таза, с опасност за живота. Другите пътуващи в този лек автомобил - Х.Ч., 47 годишен от с. Ябланово общ. Котел, е настанен за лечение в бургаска болница с диагноза политравматизъм, черепна травма и средно тежко състояние, както и съпругата му – М.Ч., 46 годишна от с. Ябланово, общ. Котел е настанена за лечение в бургаска болница с диагноза контузия на главата, с опасност за живота. Детето им - М.Ч., 5 годишен от с. Ябланово, общ. Котел е настанено в МБАЛ Бургас с диагноза политравматизъм, черепна травма,  и е с опасност за живота, както и В.В., 66 годишен от с. Асеновец, е настанен за лечение в МБАЛ Бургас с контузии на главата и гърдите, без опасност за живота.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    2 1 Отговор
    нъли фарове ала бала тва онва
  • 2 Fanetti Mazakuro

    3 1 Отговор
    ....76 годишен...
  • 3 gost

    2 1 Отговор
    Еми то тоя старец на 76г. каква му е работата да кара кола?
    Време е вече да се вкара закон и за максимална възраст за шофиране.
  • 4 джеки

    0 1 Отговор
    четете правилно кой е виновния---ония удавник на 36г.. предприема неправилно изпреварване.Нема значение на колко си год.а дали имаш нещо на втория етаж т.е.,че не е мислил с главата за такива маневри...

    Коментиран от #6, #7, #15

  • 5 nikoi

    1 1 Отговор
    Az vidqx katastrofata, sutrenata mnogo gasta magla magla ima6e po4ti ni6to ne se vijda6e. Trupa be6e na zemqta i samo astrata vidqx.
  • 6 iStinata

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "джеки":

    "лек автомобил «Mazda 323», с бургаска регистрация, управляван от 76 годишния И.М. от Бургас "
    Май ти не четеш!
    Много лошо, с тия катастрофи, все стават при неправилно изпреварване. Трябва да се замислим какво правим!!
  • 7 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "джеки":

    Прочети пак, коя кола предприема изпреварването - "...Водачът на «Mazda» -та предприема изпреварване на товарния автомобил..." -
    и после погледни кой я управлява - "...лек автомобил «Mazda 323», с бургаска регистрация, управляван от 76 годишния И.М. от Бургас..."
  • 8 у4астник в птп

    1 1 Отговор
    не винете никои които не го е изживял не е на ясно за какво става въпрос.Дано и да не го изживявате .НЕ ВИНЕТЕ НИКОИ за6тото никои не го е искал на абсолютно всеки може да се слу4и пази боже.
  • 9 гостенин

    1 1 Отговор
    челния сблъсък е с най-неприятни последици.не ме кефи тоя боко,но доста животи ще спасят пустите му магистрали
  • 10 Дядо поп

    1 1 Отговор
    Според мен на всички дъртаци на 60г възраст трябва да им се взимат шофьорските книжки завинаги.Аре стига бе зомби на 76г кара кола.Това не е истина.Няма ли контрол?
  • 11 Lyd1q

    2 1 Отговор
    напълно съм съгласен - кво е туй дядка да кара кола , че той види ли изобщо пътя и лентата и колите - 80% са с бавни реакции и 20% са слепи ... :X
  • 12 4o4o

    1 1 Отговор
    nevinnite li 6te pla6tat za tova stiga ve4e tiya upravnici da si hodyat ve4e kak taka 6te zatvaryat magistralite kakvo e tova bezobrazie nyamame piti6ta nyamame zakoni nyamame 6ofyori bezobrazie cyala Balgariya se dviji po edini sa6ti pit pravili pati6ta pravyat grobi6ta
  • 13 sss

    0 1 Отговор
    E kakvo povece, toja deto e predizvilkal ptp e plati s zivota si...
  • 14 до №8: у4астник в птп

    1 1 Отговор
    Уважаеми "у4астник в птп", уважаеми българи!

    Докога ще пишете буквата "ч" с 4 и "ш" с 6? Нима компютъра/телефона ви има кирилица, но няма "ч" или "ш"?????????????????

    Никой се пише с Й, а не с И!!!!

    Срамота!!!!!!!!!!!!!!
  • 15 мутито члкт

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "джеки":

    ti ako moesh da 4etes neka oshte vednaj pro4eti i vij koy bez da gleda izprevarva i ostavq 3ma na smart takiva trqbva dagi .....
  • 16 database

    5 1 Отговор
    do komentar #10: kato stanesh na 60, shte razsajdavash po drug nachin!!!!!!!
  • 17 Жоро

    5 1 Отговор
    Имам наблюдения ,как управляват 70 и повече годишните. ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА Е...Няма да е лошо ако минават по-често мед. прегледи и психо тестове.
  • 18 stoian

    5 1 Отговор
    ей тез дърти пенсионери убиха хората
  • 19 натурален българин

    1 0 Отговор
    да се въведе психо тест на всяка година над пенсионната възраст за всички категории .познавам човек на 73 години кара си джипката с каско и всяка седмица е в сервиза за ламарини .такива не трябва да карат коли
  • 20 ......,

    1 0 Отговор
    Е за това ме е страх!, може да не пия и шофирам бързо, ама корема ми е на топка когато шофирам извън градско.
  • 21 alfa

    1 0 Отговор
    Не е така, моя дядо сам си върна книжката, макар че още беше валидна, продаде колата и мотора иже 350 :))) Въпрос на отговорност е....
  • 22 abe, mani...

    1 0 Отговор
    на 76 телевизора невижда, къде е тръгнал да изпреварва, възрастните хора са много опасни на пътя,трябва да се направи нещо, много жалко за хората, пътуваш си кротко и изведнъж...............направо не ми се мисли
  • 23 Дъртака с котарака

    0 1 Отговор
    Амчи то къту читъ куминтарити, дъртити съ виновни чи съ трепът пу пътът. Ниту идин млад с жипкъ ни и прайл дъ умирга. А дъ бруим и дъ видим колку съ умрелити старци ут кула. Долу старити шифиори!
  • 24 Иван Иванов

    2 1 Отговор
    Според мен трябва по често да минават медицински преглед за проверка на зрението и минитест за проверка на реакциите.Това трябва да е съобразено и с възрастта за пенсиониране в България за мъжете която ще стане 67 год,защото дао тази възраст те са активно работещи и ползват редовно автомобилите си.С две думи след тази възраст трябва ежегодно да минават такъв преглед ако искат да управляват автомобил.Въпрос на организация и решение на нашето "супер" правителство което от София по далеч не вижда.
  • 25 optimista

    0 1 Отговор
    също както костов така станишев че и борисовото правителство нищо не става самоче лошото е че герб са най-некъдърната партия
  • 26 шофьор

    1 1 Отговор
    До всички "екскурзианти"и малки ч....... по долу. Недорасляците всички с любителски "екскурзиантски" книжки дори десет живота да живеят няма да станат истински шофьори. Шофьор и к..ва не се става а се раждат.Ако отново се въведе психо изпит и задължително полигон 85% от мераклиите за любител шофьор никога няма да вземат книжка. Да сте видяли циганин и мутреса в учебна кола. Кой с много пари кой със с..рки така сега се уреждат със книжка.И после защо има толкова много катастрофи.Професионален шофьор който има над 30г.стаж на всякакви МПС,всичките по долу може само да му целувате ..........и да сънувате че може и вие да станете някога особенно фантазирайки си, като него.

    Коментиран от #30

  • 27 Киро пора

    1 0 Отговор
    Евала дедо утрепа цело семейство.
  • 28 Mr.X

    1 0 Отговор
    Ако имаме нормални пътища ( магистрали ), няма да има толкова жертви. Винаги когато пътувам извън града е някакво приключение.
    Пътищата са доста натоварени и изисква огромна концентрация за да стигнеш благополучно до дадената точка.
  • 29 Ангел Благов

    1 0 Отговор
    От тая статия какво разбрах,че има идиоти на всякаква възраст и за къде е бързал......Не е важно на колко години си а колко ти е акъла
  • 30 Ангел Благов

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "шофьор":

    успокой се малко бе ..Нещо гледам си се стегнал
  • 31 ...

    1 0 Отговор
    Ако имаше закони в България този човек отдавна тряаше да си е оставил книжката в кат
  • 32 EMSKI

    1 0 Отговор
    Баща ми бе на 68 години,когато за малко да отнесе една друга кола по невнимание.Седмица след това реши да си продаде колата, и никога да не сяда зад волана. Подкрепих го в това му решение,нека има повече възрастни хора с реална самооценка.Можете и Вие да им помогнете да разберат ,че са много опасни на пътя!!!!
  • 33 Терминатора

    1 0 Отговор
    Трябва на всички шофери над 60г да им сложат на колите по един знак като на учебните за да се пазим от тях!

    Коментиран от #34

  • 34 $$$

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Терминатора":

    Никакъв знак няма да ни помогне да се пазим от тях, плюй си в пазвата и се моли на всички богове да не срещнеш такъв дядка който си е забравил дьоптера вкъщи, казвам го от опит. Преди 2 години ме връхлетя едно камикадзе, добре че спрях и отбих плътно в дясх до една кола, а дядката караше с над 50 км/ч в града, и за да не ме удари се качи на тротоара, вместо да спре. Повечето не знаят какво правят, и това е от много опит!
    Видях го същия след 2 седмици и го питах що кара, а не си даде книжката в кат и отговора му бе следния!
    "Ей Г..но, ти си никой да ми казваш какво да правя!"
    Как се сдържах да не ида да го наритам по зелника, и да си слага нови мостове не знам!

    Коментиран от #35

  • 35 Терминатор

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "$$$":

    Верно си прав брат.Аман от самозабравили се пенсионери!Те си мислят,че едно време като са карали коли и сега е същото.Те вече и реакции нямат и не виждат и не чуват а в главите им само бръмбари подскачат.Един човек мине ли 60г за нищо не става.Трябва сами да си носят книжките в КАТ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове