1 Януари, 2021 08:42 7 484 21

Изключително тежка акция за спасяване на изгубени туристи

  • рила-
  • спасители

Сигнал е подаден от британски номер

Изключително тежка акция за спасяване на изгубени туристи - 1
Снимка: БГНЕС

Изключително тежка акция по спасяване на изгубени туристи стартира тази вечер (31.12 б.р.), пише zadupnitsa.com. Сигнал е подаден от британски номер.

„На хижата на Седемте езера сме за посрещане на новата година. Преди минути разбрахме, че е подаден сигнал за помощ от бедстващи в района на Раздела. От това което чухме, сигналът е през английски номер, явно са от Острова, но не разбрахме колко човека са, а и спасителят веднага тръгна. Само каза, че и колегите му от Дупница ще се организират и поемат нагоре. Времето не е никак хубаво тук и ще е кошмар. Нищо добро не чака спасители и бедстващите, като знаем къде е Раздела“, разказа читател.

От ПСС-Дупница засега няма информация. Не е ясно колко човека са бедстващи, как са екипирани, както и за броя доброволци от ПСС, които ще зарежат приятели и семейства, за да потеглят към Паничище. Поне 3 часа ще им трябва, за да стигнат до хижата, като от Паничище до изходната позиция ще се придвижват пеш, което ще им коства излишна умора, още повече, че им предстои след това още поне 5-6 часа до района с изгубените.

Времето в планината е лошо, вали сняг и има виелица. Не е осъществена връзка с туристите, не е ясно дали са добре екипирани. Планински спасители обмислят рано сутринта да проведат спасителна акция. В района обаче няма обхват и не е ясно местоположението на бедстващите. Акция по спасяване на изгубени туристи стартира тази вечер (31.12. б.р.). Подаден е сигнал за помощ от бедстващи чужденци в района на Раздела, пише "Струма".

Времето е лошо, което затруднява акцията. От ПСС-Дупница засега няма информация. Не е ясно колко човека са бедстващи и как са екипирани.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    45 1 Отговор
    Дано всичко свърши благополучно !
  • 4 И кой ще плати на спасителите!

    37 11 Отговор
    Не можаха ли да отидат в Алпите, че да си начешат крастата? Ние едва свързваме двата края, те дошли да ни товарят спасителната система! То нас няма кой да спаси, че сега да спасяваме тях!

    Коментиран от #21

  • 5 един от стадото

    28 5 Отговор
    пияни гарги. И после по слипове вънка. Така правят ингилизите, лично виждал

    Коментиран от #18

  • 6 Хахаха

    60 2 Отговор
    Спасени са двамата идиоти, близо до х Вазов и там са настанени.
    Планинските спасители СА ГЕРОИ!

    Диванетата сега да плащат .... или бой ... и/или и третото

    Коментиран от #13, #19

  • 7 БиБи Кинг

    23 7 Отговор
    Време е в Бойковината туризъма да стане организиран ка беше по времето на БКП и другара Тодор Живков-Янко! Теа самодейни походи на хора неекипирани незапознати с района на посештение, прогноза за времьето, без гпс с карта БГ Монтайнс, без разрешение от БТС ....треба да започнеме да се глобиаваме,ама яката! Най малкото требва да бъдат хуубаво насурваквани, за здраве,че е сурваки днеска!

    Коментиран от #11

  • 8 Дидо

    26 1 Отговор
    Ми у..я ли ми драт в това дере в тая виелица ...?
  • 9 5ж 45 цфц 56

    15 1 Отговор
    Руските пиянки ги прибират в изтрезвителното, че да не създават бели. Наглосаксонските пияни убитаци ги пращат в Българи, да им се радваме и да ги спасяваме, щото сме цъфнали та вързали.
    Оставете пияните говеда да мрат в планината. Сега е хладно,няма да се сплуят, па и спирта ще ги запази до напролет.
  • 10 завод

    14 1 Отговор
    Гледам го един как 40 минути държи телефона до ухото си и мълчи. Викам си: тоя сигурно се кара с жена си.
  • 11 Пеко Таков

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "БиБи Кинг":

    Абе селчо. Да се научиш да пишеш грамотно и тогава изразявай мнение. И откъде знаеш, че не са екипирани подходящо.
  • 12 ХАХА

    2 2 Отговор
    АБЕ ТРЕБЕ ДА ИМА ЯКО МАНДРЪСАНЕ АМА ЯКО
    НАШИТЕ МОМЕТА СА САМО ЗА ТОВА И НЕ СЕ ЖЕНЕТЕ ТОВА ВОДИ ДО ТОТАЛНА ДЕГРАДАЦИЯ НА МЪЖА, МЪЖА ТРЯБВА ДА СИ РАСПРЪСКА СЕМЕТО ПО СВЕТА А НЕ ДА ПЪЛНИ ЕДНА ЖЕНА ЦЯЛ ЖИВОТ, ЗАТОВА ДЕГРАДИРА КОГАТО СЕ БРАКУВА МЪЖА ПРИРОДНИ ЗАКОНИ
  • 13 Благодаря

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хахаха":

    Благодаря за хубавата новина.
    Здрава и успешна Нова Година.
  • 14 Мутафчийски

    7 4 Отговор
    Никога няма да разбера, що за идиот трябва да си за да ходиш в планината през зимата?
    Сняг, студ, вятър, мокро, гадно, противно.Абе вие с лъжица ли сте правени?

    Коментиран от #16, #17

  • 15 Реалист

    4 1 Отговор
    Към куй търсят на 31 там:)
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 МАГАРЕ

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Мутафчийски":

    и то вечерта пълни тъпаци
  • 18 Айде бе

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "един от стадото":

    Щото вие, руснаците сте много трезви и адекватни! И аз "виждал" как се бутате за храна по ресторантите, вземате цели тави и ги мъкнете по съединени маси, децата ви крещят като бесни и все ви изглежда, че нещо ви прекарват или че не с е ви достатъчно благодарни.
  • 19 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хахаха":

    Стига сте ги ожалвали песесарите ,че са били разкарвани за да помогнат! Та това са предимно здрави и калени алпинисти, внимателно подбрани и със сериозна подготовка. Не случайно в спасителните отряди няма жени и джендъри.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ...

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "И кой ще плати на спасителите!":

    Внимавай задаваш много въпроси мода ще те изтрие
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове