Last news in Fakti

8 Януари, 2021 20:10 1 657 32

Около 30% от педагозите искат да се ваксинират

  • педагози-
  • covid-19

Педагозите са част от втората фаза на имунизациите срещу COVID-19

Около 30% от педагозите искат да се ваксинират - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

По предварителни данни около 30% от педагозите в детски градини и училища ще се имунизират. А очакванията са тази втора фаза да започне в края на януари. Над 50 на сто от учителите и непедагогическия персонал на 107-о училище в София са си записали в списъка за имунизация.

„Около 30-35% от колегите изкараха COVID-19 и те на този етап не са подадени за ваксинация. Между 15-18% няма да се ваксинират. Лично аз съм се записал първи в списъка за ваксинация”, сподели директорът на 107 ОУ „Хан Крум“ Данко Калапиш.

Мария Топалова, преподавател по музика, е сред учителите, които вече са заявили желанието си да се имунизират: „Ние по някакъв начин се пазим непрекъснато от децата. А аз искам да имам близост с тях и от тази гледна точка смятам, че това ще внесе изключително успокоение. Искам да се ваксинирам, за да спра да се страхувам и да работя спокойно”.

На обратното мнение е Вяра Мукова, която преподава физкултура на ученици от първи до седми клас: ”Аз съм против ваксинирането и не съм в списъците. Мисля, че не сме достатъчно информирани за ваксините. Не се знае колко са качествени”.

Без отговор засега остава големият въпрос в сектор „Образование“: кога учениците от 5-и до 12-и клас ще се върнат в училище. „Мисля, че е хубаво първо да се ваксинираме и след това да пуснат големите ученици”, категорична е Мария Топалова.

Експерти в образованието обаче смятат, че тази идея е неприложима.

„Най-малкото, защото чисто технологично, няма как да очакваме това да се случи до 2-3-4 седмици. Може би повече време ще трябва”, посочва Юлиян Петров, синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

Списъците с учители, които искат да се ваксинират, вече са изпратени до здравните власти. Те обаче не са окончателни и ще може да се допълват.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро Брейка, Яде кренвирши леки

    29 3 Отговор
    Стига пропаганда
  • 2 Майна

    30 2 Отговор
    В ГЕРМАНИЯ ПОСЯГАТ НА НАЙ-БЕЗЗАЩИТНИТЕ , ВАКСИНИРАТ МАСОВО ХОРАТА И ПЕРСОНАЛА В ДОМОВЕТЕ ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА, МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ СЪЩО ПРИНУЖДАВАТ, ПОЛИЦАИ С МЕГАФОНИ ВЪВ ФРАНКФУР ПРИЗОВАВАХА ГРАЖДАНИТЕ ДА НЕ СЕ ВАКСИНИРАТ...ЩО НЕ ГО ОТРАЗИХА??? ЩО НЕ ДАВАТ ПО МЕДИИТЕ СПЕЦИАЛИСТИНА СВЕТОВНО НИВО ОТ КЛИНИКАТА В ТЮБИНГЕН, КОЯТО ПЪРВА ЗАПОЧНА РАЗРАБОТКАТА НА ВАКСИНАТА, А,,,?? ЩОТО БЪРЗАТ, ДОКАТО ХОРАТА СА ОЩЕ СА ОШАШАВЕНИ И НЕ ПРОУМЯВАТ КАКВО СЕ СЛУЧВА..!!!!

    Коментиран от #18

  • 3 Майна

    28 2 Отговор
    РОБЪРТ КОХ Е ИНСТИТУТА УДОБЕН ЗА ТАЗИ ПРОПАГАНДА!!! НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА ВАКСИНИРАНЕ, ОПОМНЕТЕ СЕ
  • 4 Ужас

    21 1 Отговор
    Всяка 2ра новина е корона 😰😰

    Коментиран от #21

  • 5 Шок и ужас

    39 1 Отговор
    Нека погледнем от другата страна, явно 70% не искат.
  • 6 Даскал Пандо

    11 7 Отговор
    Я що даскалички съм имунизирал с млечната инжекция !!!
  • 7 ай де бе

    27 0 Отговор
    Тава реално значи 15-20%
  • 8 То тъй, ама...

    20 2 Отговор
    Да кажат, педагозите, колко прекараха ковида, без да кажат. Причините ... ? ''От горе, тъй наредиха.''
  • 9 Хахахаха

    25 1 Отговор
    Пълни измислици!!! Големи лицемери и Телевизии и Джуруналусти
  • 10 Всички

    26 4 Отговор
    държавни служители от първа до десета линия трябва да се ваксинират задължитилно.Все пак досега се присмиваха на на частните роби, но добрия дявол не забравя.
  • 11 ОДС И Костов

    8 2 Отговор
    Скалъпена история известник Лична Драма
  • 12 джаба

    17 2 Отговор
    НЕМА МНООО АБДАЛИ ДА СЕ БОЦНАТ С ТАА ИЗМАМА
  • 13 Майна

    11 1 Отговор
    ДА ВИДИМ В ГЕРМАНИЯ ДАЛИ ЩЕ ЗАДЪЛЖАТ ШОФЬОРИТЕ...ТЕ ЩЕ ИМ ПОКАЖАТ КОН БОБ ЯДЕ ЛИ!АМА НЕ СМЕЯТ, А ..
  • 14 Значи

    16 1 Отговор
    При дневни температури 18 градуса че учим онлайн, а при -15градуса присъствено. Дабъ тоз тиквен щаб, дабъ.
  • 15 Даскал

    35 1 Отговор
    Не лъжете! При нас, от 42 души педагогически персонал, се записаха двама. Сметнете ги вие в проценти, че сте по-умни! Няма луди, не разбрахте ли???
  • 16 choki

    22 4 Отговор
    Пускайте децата че психясаха и оглупяна вкъщи, бе !!
  • 17 Гост

    19 1 Отговор
    Ваксините са най-полезни за тези, които ни ги продават.
  • 18 Въпрос

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Би ли казал откъде е информацията за полицаите? Интересува ме.

    Коментиран от #22, #23

  • 19 Лелее

    16 2 Отговор
    Светът се събужда !
    Още не е късно !
    Все още можем да спрем Геноцидът !
    Да намерим и “ваксинираме “ чичо Бил - на 100%
    Второстепенните сами ще се кротнат ...
  • 20 Фактология

    9 1 Отговор
    Аз пък четох, че, ако няма ваксинирани 70% българи, Меркел нямала да отпусне субсидии на Б.Борисов..
  • 21 🚾🚾🚾🧻🧻🧻

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ужас":

    ТАМ Е ДАЛАВЕРАТА ВЪВ СВЕТОВЕН МАЩАБ .... ДЕН ГОДИНА ХРАНИ......🌍🍗💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗😂😂😂😂😂😂😂😂😂👌🍻🪐
  • 22 От болния му мозък, откъде

    3 8 Отговор

    До коментар #18 от "Въпрос":

    другаде. И от развинтено въображение. Не, че не е възможно и някой" луд" да е навлякал на гърба си театрален реквизит и да е тръгнал по улиците на Франкфурт с мегафон. А и дори и истински полицай да е. Нима не може да има поне един заклет антиваксър, в която и да е полицейска служба. Който да изтрещи дотам, че да е готов да си загуби и работата. Ама и на мен ми е любопитен източникът на тази "новина". И за кой точно Франкфурт става въпрос?
  • 23 Майна

    9 0 Отговор

    До коментар #18 от "Въпрос":

    КОЛЕГА МИ ПОКАЗА КЛИПА ОТ ЦЕНТЪРА НА ФРАНКФУРТ. В ГЕРМАНИЯ СЪМ ...

    Коментиран от #25

  • 24 Сварени жаби.. Влюбени в Боко

    10 2 Отговор
    Това минава всякакви граници. Абсолютно престъпно е това, което прави държавата. Не всички са прости, виждаме какво се случва около нас и нищо не отговаря на официалната позиция, че имало много сериозна и смъртоносна пандемия. Това просто не е вярно. Но тези боклуци са се хванали здраво за тази кампания и оправдават всички неконституционни мерки. За съд и присъда са всички, които продължават да поддържат този цирк. Не мога да разбера защо няма сериозен отпор от страна на хората. Много от тях явно от изкуствено създадения страх за живота им просто се предават. Отвратително и унизително е.
  • 25 Въпрос

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Майна":

    И защо призовават да НЕ се ваксинират, като е по-логично да казват обратното?
  • 26 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Има грешка в публикацията, с една нула в повече...
  • 27 вили

    9 1 Отговор
    Бавно и полека, кукловодите налагат темата за задължителното ваксиниране. Нямало да можем да пътуваме без ваксина, нямало в институции да можем да влизаме, нямало да ни лекуват. Сега и нямало да ни обдишват, ако не сме ваксинирани. Тоест - йок ваксина, йок живот! Бе вие чувате ли се какви ги дрънкате?!!
    Да ви напомня, че здравната система се издържа от здравните ни осигуровки. И не стига, че ви издържаме, ами и ще ни казвате кога ще ни лекувате и кога ще ни отказвате.
    Вие къде се намирате, бе?!? Че нали аз ви издържам с данъци и осигуровки? С моите осигуровки ви плащат заплатите, бонусите и всичко останало. И с моите пари ще ми заявявате нагло, че ще ми отказвате да ме лекувате, защото не съм дебил да се боцкам с вещества, които нито са изпитани както трябва, нито се знае какви странични ефекти ще имат. Да ви обясня, дебили прости, че медицинските експерименти са ЗАБРАНЕНИ.
  • 28 Второ вътрешно

    6 0 Отговор
    до СЗО
    аз, понеже уча дистанционно, работя от къщи, лекуват ме по телефона, в неплатена съм и спазвам така желаната СОЦИАЛНА /що не физическа - не обясниха/ искам да се ваксинирам, ама онлайн,
    Моля, пратете ваксината на мейла или с смс. ама по- добре на мейла, че тилифона е в заложната къща
    ваксинирането ще излъча в youtube, щот немам facebook,
    ще платя с кредитна карта, че дебитната е на червено
  • 29 Маги

    1 5 Отговор
    БРАВО НА КОЛЕГИТЕ ,УМНИ СТЕ СИ И ТОВА Е!ДАЙ-БОЖЕ И ДРУГИТЕ ДА СТАНАТ ПО-СМЕЛИ ,ЧЕ ДА СЕ СПРАВИМ С ТОЗИ УБИЕЦ!НЕ БОЛИ И АНТИТЕЛАТА ДЕЙСТВАТ!ЗНАЯ ГО ОТ ОПИТ ВАКСИНИРАХ СЕ ДВА МЕСЕЦА СЛЕД КАТО ПРЕКРАХ КОВИД ИНФЕКЦИЯ-ТОВА Е ВИРУС УБИЕЦ!
  • 30 статистик

    0 0 Отговор
    70% не искат да се ваксинират.
  • 31 волен сидеров

    0 0 Отговор
    ЧЕСТИТО ДА ИМ Е
  • 32 Чичо Адолф

    1 0 Отговор
    Пълни глуости!Махнете нулата и ще получите отговора.Всички медии вече не са жълти,л*йняни са!Пропаганда.Заврете си ваксините по дупките!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове