12 Януари, 2021 05:50 12 990 88

Страната е под вода, премиерът радостен, че се пълнят язовирите /ОБЗОР/

  • валежи-
  • наводнения-
  • щети-
  • бедствие

Обилните валежи не спряха два дни

Страната е под вода, премиерът радостен, че се пълнят язовирите /ОБЗОР/ - 1
Снимка: ФАКТИ

Бедствено положение в страната! Сняг скова Северозапада, а обилни валежи потопиха редица населени места, предаде NOVA.

Обилните валежи не спират вече втори ден. Според данните - за изминалите 9 часа у нас са паднали над 20 литра на квадратен метър.

Вятърът събори няколко големи бора в курорта Пампорово, реките в югозападна България преляха. Има отнесени автомобили и десетки наводнени къщи. Държавата спешно свика кризисен щаб, който да следи денонощно нивата на язовирите.

Река Ерма излезе от коритото си и наводни къщи и дворове в Трън. Има паднали дървета. Първите сигнали хората са започнали да подават около 05:00 часа вчера сутринта. За момента е обявено частично бедствено положение.

Симеон Петров разказва, че за своите 46 години подобно нещо не е виждал. Не знае как ще изкарат нощта, след като придошлата река Ерма наводнила мазето и първия етаж на къщата. „От животните почти половината ги няма. Имах 30 кокошки. Сега надали имам и 5. Има много щети”, казва той.

Малко след 5 часа сутринта започват и първите обаждания за прелялата река, казва кметът на Трън Цветислава Цветкова. „Реката беше скъсала дигата. Беше заляла 5 дворни пространства и в едната от къщите беше наводнено мазето. Започваме изграждане на дига на мястото, на което реката беше излязла, за да предотвратим евентуално последващо наводнение”, каза тя.

Около 500 души от квартал „Мурговица" се е наложило да използват алтернативен път, докато се разчисти мостът към тях. „Всяка година речното корито се почиства. Преди седмица тук наваля. Ние сме във висок район, наваля доста сняг и обилните дъждове от събота допринесоха за бързото снеготопене. Оттам вече и за покачване нивото на реката”, каза още Цветкова.

Прелялата река оставя под вода и туристическият парк "Ждрелото на река Ерма". Виолета Тренкова от 10 години живее постоянно в района и досега такова нещо не се е случвало. „Уплаших се доста”, казва тя. И признава, че е от щастливците, защото живее по-нависоко и при нея щети няма. „Доста дървета са счупени. От Общината дойдоха веднага”, допълва Тренкова.

В района на Симитли шофьор, отишъл на офроуд падна във водите на река Градевска. Мъжът е успял да се измъкне невредим, автомобилът е останал във водата.

Софийското поле също е под вода. Обилният дъжд предизвика много проблеми в селищата около Нови Искър. Наложи се да бъдат спрени линии на градския транспорт, а десетки аварийни екипи работят на място.

Истински кошмар преживява Ангелина Пелева рано тази сутрин. Няколко автомобила, сред които и нейния, се оказват заклещени от буйните води на река Кътинска в тесен подлез. „Останах точно под моста. Водата се усилваше. Ставаше все по-страшно. Имах чувството, че ще умра там”, разказва тя.

Спасяват я две момчета, които успяват да я измъкнат от автомобила. „Без тяхна помощ нямаше да съм жива. Бях цялата трепереща и във вода”, допълва Пелева.

Единият от спасителите – Давид, разказва как инстинктивно е скочил в дълбоката вода, за да извади жената. „Тя се беше уплашила, водата я беше понесла, а тя държеше на спирачка. Влязохме от дясната врата и я изнесохме на багажника на джипа”, казва той.

През целия ден пътят под жп моста остана затворен. „Нивото е ниско заради моста. Реката излиза извън коритото си”, каза Даниела Райчева - кмет на район Нова Искър

„Уведомен и са от НКЖИ, ако има опасност за влаковете, те ще бъдат спрени”, заяви Красимир Димитров от „Аварийна помощ и превенция“ в Столичната община.

Всички притоци на река Искър са с високи нива. В район Нови Искър водата е с метър и половина по-високо спрямо вчерашните си стойности, показват измерванията. „Има залети земеделски земи и дворове”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Наводнени бяха и няколко къщи. Под вода потъна дворът на Нора Симеонова, чийто дом е на метри край дигата на река Блато в Мировяне. „3-4 къщи сме в най-ниската част на селото. Дворът е наводнен. От канала влиза през шахтата в нашия двор”, разказа тя.

Аварийните служби на общината и столичните пожарникари са на крак от ранни зори. На много места изграждат временни диги около водоемите. „Разполагаме в ниските части диги на водна основа, за да не може водата да пресече Околовръстното шосе и да отиде в къщите”, каза Красимир Димитров.

На други места път се наложи багери умишлено да пробиват бреговете. „Надяваме се това да помогне, за да може нивото да спадне и нагоре по реката”, заяви Йорданка Фандъкова.

Всички критични участъци около река Искър и нейните притоци северно от София се наблюдават постоянно.

Увеличиха двойно количеството вода, което се изпуска от пернишкия язовир „Студена”. Това се налага, тъй като водоемът се пълни твърде бързо. Съоръжението е само на 2 милиона кубически метра от максималния си обем. Според управителя на местното ВиК ситуацията е под контрол. Язовир „Студена” има електронна система, с която в реално време може да се следи притокът и разходът на вода.

Кризисна ситуация и в Пампорово. Силен вятър събори дървета в курорта. Пет коли бяха затрупани. Лифтът беше спрян, а екипите работиха през целия ден. Министерството на туризма назначи спешна проверка.

Малко след 4 часа сутринта, мощната стихия вдига на крак туристите в курорта. Част от тях изпадат в шок, виждайки паркираните си автомобили, премазани от огромните борове. „Бурята беше много силна. Изви се изведнъж. Хвърчаха витрини, чадъри, всичко”, коментира Сашо Брусев.

„Истинско чудо е, че няма жертви и пострадали, защото това са огромни дървета, които можеше да нанесат много по-големи щети, включително и човешки жертви”, заяви Ивайло Къчовски – служител в „Пампорово“АД.

От Общинското горско стопанство - Чепеларе, което следи за опасните и изгнили дървета, не отговориха защо борове досега не са били премахнати.

От Министерството на туризма назначиха спешна проверка. „Разпоредила съм проверки на компетентните институции, в частност МГХГ, както и другите компетентни органи, да бъде направен оглед и обход. Там, където има опасни дървета и риск за здравето и живота на туристите - да бъдат предприети необходимите действия в спешен порядък”, заяви Марияна Николова - вицепремиер и министър на туризма.

Тя посочи, че в другите големи планински курорти няма щети и те не са били застигнати от бурята.

Рано тази сутрин близо 8-метрово дърво падна на входа на Морската градина във Варна. За щастие, в този момент не е имало пешеходци наоколо. Аварийните екипи следят и нивото на язовирите в района на Смолян.

Счупени от тежкия сняг дървета скъсаха електропроводи и счупиха стълбове около Видин, Монтана и Враца. Зимата скова Северозапада.

Христина Дамянова е майка на дете с увреждания. Грижи се и за болната си майка. Снабдила се е със свещи, защото не може да ги остави без надзор в тъмнината. „Цяла нощ нямахме ток, бяхме на свещи. Нямаме даже обхват. Не можем да се обадим и по телефоните. Без ток е нещо ужасно”, разказва тя.

Затова нямало как да се обадят поне да съобщят за аварията. „Кметският наместник замина за Враца, защото нямаме връзка, не можем да се обадим и няма кой да ни даде информация. Аз звънях, но нямаше обхват”, каза Мариана Иванова – секретар на кметството.

Авариите са много - скъсани от тежестта на леда проводници, счупени изолатори, а достъпът до мрежата е труден за екипите, защото пътят им препречват паднали от тежестта на снега дървета.

За хората от Горно Пещене обаче липсата на ток влече след себе си и други беди за хората. „Ще спре и водата. Ако няма ток, помпите ще замръзнат и ще се спукат тръбите. Хората няма да имат вода”, коментира Веселин Милчев.

Най-големият им страх обаче е от друга вода - тази на река Скът, която преди малко повече от 6 години наводни и техните къщи, и тези на хората в Мизия. Реката и сега е излязла от коритото си, но извън регулацията на населеното място и е наводнила само земеделски площи. Вдига се обаче и нивото на подпочвените води и идват още скатни от обилното снеготопене и затова хората от селото опитват навреме да вземат мерки.

Сериозна е ситуация в Западна България след поройните дъждове. В района на Община Струмяни е заплашен газопроводът България-Гърция. Това стана ясно след заседание на Националния щаб за защита при наводнения.

„Прави се всичко възможно да бъде защитен. Работите, които са предприети, са задоволителни”, заяви главен комисар Николай Николов.

Сериозна остава ситуацията около София. Най-критично е в село Мировяне. Река Блато е вдигнала много нивото си. Обмисля се частична евакуация на засегнати къщи.

Обявено е частично бедствено положение в Перник, Батановци, Радомир и Община Струмяни заради реките Конска и Струма.

Край Радомир има наводнени къщи, засегната е помпена станция за питейна вода. Така следващите 2-3 дни жителите на града ще получават питейна вода от резервни места.

В Батановци са засегнати няколко къщи. Водите на река Конска наводниха полета и някои къщи.

„Това, което трябва бързо да направите с кметовете, бързо си направете списъци и от Фонда за бедствия и аварии и ще ги подкрепим хората. Опишете щетите”. Това нареди премиерът Бойко Борисов в Перник. Той се запозна на място със ситуацията в града след обилните валежи.

На място беше и зам.-регионалният министър Николай Нанков. Той докладна, че в Батановци днес е обявено частично бедствено положение.

„Когато няма жертви, материалните щети ще ги покрием. Радостното на тази ситуация е, че язовирите се пълнят, в цялата страна вали, това е добре и за посевите и за напояване, все пак е зима, да се радваме, че има и валежи”, заяви премиерът, цитиран от NOVA.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ииийехууу

    96 16 Отговор
    Небето спасява Тиквата!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ел Чепо

    185 11 Отговор
    Заталачени речни корита, асфалтирани шахти, непочистени шахти, асфалтирани улици над нивото на бордюри и къщи.
    Както е казал интервюирания за 45 години не е виждал такива нещо, да не би тогава да не е валяло ? Напротив и повече сняг е валяло, но разликата от бай Тошо до синът му Боко е от земята до небето.

    Коментиран от #20, #65

  • 5 мечо

    15 125 Отговор
    бил сам по циял свият освовно вав хорн бат маинберк германия такива непризнателни хора неблагодарни един вит нияма никаде като тука вав балгария правете си изводите

    Коментиран от #6

  • 6 Меча колиба

    102 4 Отговор

    До коментар #5 от "мечо":

    Само дет ти свиха лаптопа в Швабия и се прибра гол като мишка.
  • 7 Синоптик

    47 94 Отговор
    Нека да вали!!!! Да му мислят тия дето са си строили къщите преди години близо до реките никой не им е виновен. Имам такъв познат на когото къщата му е до реката лятото полива градината пълна със зеленчуци и плодове, даже и залага кошове и малки мрежи в реката и винаги има прясна риба, но когато реката почва да прелива той се хваща за главата и се чуди какво да прави ето точно такива ревът и обвиняват правителството и искат помощи никой не им е виновен нека си ревът.
  • 8 Centurion

    135 14 Отговор
    Премиера радостен ,щото ще има вода за Вецовете на рязаните фесове от ДПС.

    Коментиран от #56

  • 9 Бат Добри

    31 45 Отговор
    КМЕТА НА ПЕРНИК /БСП/ КАК ПРОСПА "СТУДЕНА" ДА СЕ НАПЪЛНИ НА 95% ? , СЕГА С ПРОЛЕТНИТЕ ДЪЖДОВЕ - 195% И ЗАЛИВА ЦЯЛ ПЕРНИК
  • 10 ХААРП

    44 10 Отговор
    Поисках от господарите и владетелите на ХААРП технологията 5 метров сняг а те ни наводниха. Дайте малко сняг !!

    Коментиран от #16

  • 11 да де

    107 7 Отговор
    Радоста на ид.ота остава да се похвали, че той е наредил да вали.

    Коментиран от #26

  • 12 ХААРП

    41 6 Отговор
    Защо в България не вали сняг?
  • 13 ПСР

    113 5 Отговор
    какво по-убаво от радостен Премиер искате?!Хайде,да яхва хеликоптера и с Ангелов да прелетят над Водата...."Глеай,Ангелов,глеай,ква вода,кво нещо!"
    Ще се напълнят язовирите-факт.Ама нЕма страшно,наште момчета с ВЕИ-тата,набързо ще ги опразнят съвсем скоро.
  • 14 вижда се

    116 9 Отговор
    Няма такъв идиот като нашият в цялата вселена !!
  • 15 Хи хи хи

    18 59 Отговор
    Туй русуфилистиците ще осмучат всичко за да създадат поредният лъжлив компромати.
  • 16 Само за сведения на неграмотното населе

    7 36 Отговор

    До коментар #10 от "ХААРП":

    Русия я имат същата технология 10 години преди ХААРП и преди няколко години създадоха още един комплекс! Благодарение на американски президент сме в тези си граници, руснаците са ни изтъргували по голямата част от родината!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гепЪ

    78 10 Отговор
    България заприлича на допотопна африканска държава. Където няма нормални управляващи, кражбата е единственото занимание, корупцията е повсеместна и искат пари даже за да те упътят. Гарантирано от ГЕПЪ!

    Коментиран от #35

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Бах

    34 4 Отговор

    До коментар #4 от "Ел Чепо":

    Гледах го този мургавелко с кокошките . Той е виновен , дс си беше отгледал патици и всички да са живи !

    Коментиран от #52

  • 21 МИУИ ВАНИУИ

    43 3 Отговор
    БАЦО - ЛУДОТО ПО КЪСНА ДОБА ИЗПЪЛЗЕ ОТ НЕЙДЕ - НЕЛЕГАЛ КЛАСИК
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Коста

    18 49 Отговор
    Дълга и глупава статия .. и не си измисляйте сами премиера не е казвал такова неща което би било добре че се пълнят язовира искате воден режим.ли
    Браво Борисов
  • 24 Ха ха ха

    40 4 Отговор
    България никога не се мисли за напред, крадът вместо да правят нещо, сами сте си виновни, ето за вироса, нищо несе направи хората умират пред болниците, нямам думи
  • 25 пройчо

    36 2 Отговор

    До коментар #17 от "psf":

    Арнаутова,днес от къде ще предава ,,джип тв,,?
  • 26 гост

    29 2 Отговор

    До коментар #11 от "да де":

    Да не е решил да се дави ?
  • 27 БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    15 24 Отговор
    ДРУГАРИ....ДОБРО УТРО....КАК СПАХТЕ...ЗАЛЯ ЛИ ВИ ПОТОПА...
  • 28 БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    17 21 Отговор
    НЕЩО МАЙ ПАК НАДИГАТЕ ГЛАВИ ОТ ТИНЯТА ДРУГАРИ....ПАК СТЕ НЕДОВОЛНИ.....ПАК СКАЧАТЕ КАТО МАЙМУНКИ ПО КЛОНИТЕ....
  • 29 Многознайко

    28 1 Отговор

    До коментар #3 от "мечо":

    Докога ще драскаш тука бе, неграмотник?!
  • 30 ЕЕЕЕХХХ.ДРУГАРИ,.. ДРУГАРИ,...ЦЕЛ ЖИВОТ

    11 26 Отговор
    МАНИПУЛАЦИИ,ДЕЗИНФОРМАЦИИ И..ДС-ЧЕНГЕДЖИЙСТВО!😂
    МЪКАААААА,. МЪКА.....ПОЗИТАНО-ФАТМАШКА!✊😂
    А ..ЗАДАВАТЕ ЛИ СИ ВЪПРОСА, ЗАЩО ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ВИ...НЕНАВИЖДА?!!
    ...БАЙ ДЪ УЕЙ,...ДЕКА Е ОНЯ. У'ША'ТИЯ ШМ'АТ'АРОК- ДЕЗЕРТЬОРА??
    ПОМАГА ЛИ НА..ПОСТРАДАЛИТЕ ИЛИ...ЛЕЖИ И ИЗПУСКА ГАЗОВЕ В ЗЕМЛЯНКАТА, ДОКАТО ПЛАНИРА.. НОВ...ПРЕВРАТ?!?✊😂🇻🇳🇸🇮
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Бай Курти

    37 7 Отговор
    Чак пък страната да е под вода!?Аман от платени драскач.Вие този народ за малоумен ли го имате!?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Глупости

    52 2 Отговор
    Че вали вали но 20 л за 9 часа не е нещо кой знае какво.Просто горите са изсечени коритата на рекоте са задръстени с боклуци всеки строй и се включва към старата канализация и ето ти проблем.Заслужаваме си го.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Баш Гост

    30 2 Отговор
    Винаги е било така. Мъката на едните е радост за другите.
  • 37 jorj

    12 33 Отговор
    Извратеняци! Винаги извращавате нещата в услуга на червените павета.

    Коментиран от #39, #44

  • 38 898

    40 5 Отговор
    Нека да вали да порасне гооооляма тиква ,че всички да я ритаме март месец!
  • 39 А ти

    17 2 Отговор

    До коментар #37 от "jorj":

    на сините павета ли искаш!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Щастлифт

    30 4 Отговор
    Язовирите се пълнят и чекмеджето се пълни.
  • 42 ЗА ПОСЕВИТЕ

    25 4 Отговор
    ВЪОБЩЕ НЕ Е ДОБРЕ... ЩЕ ЗАГНИЯТ.
    НЯМА ГО ЦЦ ДА СЕ ПЪЧИ ОТ БТР РА.
    ТОЙ СЕ РАДВАЛ. ВЕЧЕ ИМА НАД СТО НАСЕЛЕНИ МЕСТА БЕЗ ТОК. АКО ПРОДЪЛЖАВА ТАКА ПАК ЩЕ ИМА БЕТСТВАЩИ. А ТОЙ СЕ РАДВАЛ???
  • 43 България потъва

    29 5 Отговор
    Докато ни управляват тези мафиоти, които изсичат горите за да ги изнасят за дървен материал и пелети, докато източват язовирите за да правят ВЕИ ток, който ние плащаме, винаги ще има наводнения и преляли реки, винаги и язовирите ще са празни.
  • 44 Другия с коня

    16 26 Отговор

    До коментар #37 от "jorj":

    Щом червените цървули плюят,означава,че са
    го гризналии и сме избрали Правилния човек и той си върши работата...Пак ще го изберем
  • 45 Критичен

    27 2 Отговор
    20 куб. не са кой знае колко много, ами ако бяха 50-60 ??? това е защото местната власт се е отдала да крадене и софраджелък, няма канализация, няма дренажи и почистени дерета и реки ,
  • 46 Име и презиме

    16 0 Отговор
    Оня от горе пълни тук на долната земя изпускаме язовири и така колелото се върти и върти
  • 47 123

    26 2 Отговор
    Няма гора има наводнение
  • 48 Баце, ти ли си?

    9 7 Отговор
    "В района на Симитли шофьор, отишъл на офроуд падна във водите на река Градевска. Мъжът е успял да се измъкне невредим, автомобилът е останал във водата"
    Затова сега е с хеликоптер....
  • 49 гражданин

    27 2 Отговор
    След като изсякоха горите вече при всеки нормален дъжд това ни очаква
  • 50 1234

    23 3 Отговор
    Ето това е зодия близнак, ти го плюеш че реките са неподдържани обрасли и кални, той ти вика ей на искахте дъжд на ви дъжд. Той никога не е виновен..... Прав е, виновни сме ние че го търпим
  • 51 некойси

    22 6 Отговор
    Е как няма да е редостен ... вецовете няма да спират да правят парички за ГЕРБ поне до изборите :)
  • 52 Бачо Киро

    11 4 Отговор

    До коментар #20 от "Бах":

    Тц, селата да си бяха преглеждали дигите. Не е толкова трудно. Едно време как се помагаше от цялото село? Сега всеки чака някой да дойде и да оправи всичко, а те люпят семки...

    Коментиран от #72

  • 53 Деси

    28 1 Отговор
    След всеки дъжд у нас са само мръсотии и калища и наводнения. Никога никой не почисти градовете и селата, не положи нормални настилки, само лошо качество и криви плочки по главни булеварди, затлачени и запушени шахти и пак мръсотия и л...на. Това го няма никъде
  • 54 Гост

    25 3 Отговор
    Не харесвам премиера, ама глупавите ви заглавия дразнят. Напишете защо властите са все неподготвени, дъжд, сняг или суша и докога ще се ширят корупцията и кражбите.
  • 55 8888

    25 4 Отговор
    Напълнили се язовирите . Нищо нашите хора пак ще ги изпразнят . То не са предприятия , то не са електроцентрали , то не са рибарници . Все на точните хора . И в края на лятото изненада - пак празни .Отново мерки отново кризисни щабове . А бе грижи за хората . Абсолютни некадърници !
  • 56 Мисля

    13 8 Отговор

    До коментар #8 от "Centurion":

    Че и от БСП имат бая ВЕЦове
  • 57 1234

    27 1 Отговор
    В половин европа вали мнооооого повече от тука. Но кални реки няма, но пък има канали, истински с истински тръби и шахти, незапушени и чисти. В България няма нито един или населено място с работеща канализация от 1990 г . Това е факт.
  • 58 Аз40🏴‍☠️

    26 1 Отговор
    Изсичания на гори, неподдържани корита, празнене на язовири, наводнения ... Цялата страна се разпада. Трябваше си постоянна поддръжка, не след години да се правят на луди.
  • 59 Толупа

    17 2 Отговор
    си е толуп!!!!
  • 60 винкела

    19 1 Отговор
    докарвайте ромите да работят а не да чакат на социални и всичко ще се оправи да не чакат на социални
  • 61 Боклуци

    12 5 Отговор
    в реките като хвъряте ви е добре, нали, селяндури? Реките са задръстени от вас самите.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Шаран БГ

    27 0 Отговор
    Хубаво е , че става и зима ! Да завали дъжд и сняг. Но ако язовирите се пълнят, няма гора , която да задържи дъждовната и снежната влага и да попие в земята.
    Липсата на гора ще се усеща в бъдеще при всички дъждовни дни. Ще има порои и наводнения и бърз отток на падналия валеж. И макар и да има наводнеения и порои ,водата няма да достига - няма кой да я задържи !!!
    Дори вчера , в неспирния дъжд, дойде огромен лесовоз. Бе натоварен от мокри "до кости" работници-цигани със 60-70 кубически метра метрови дърва и потегли в неизвестна посока. Унищожението на българската гора НЕ СПИРА !!! Ще се "хапем, където не се стигаме", но ще е късно ......много късно !!!!!
  • 64 Рибар

    27 0 Отговор
    Ходя редовно за риба. Нямате си идея, нашите реки са депа за боклуци.
  • 65 Обективен

    7 20 Отговор

    До коментар #4 от "Ел Чепо":

    Добре, че се е родил Б. Б за да може днес да прехвърляте всички вини на негов гръб. Толкова сте жалки, че дори вече не е смешно това. Трол до трола в този сайт и се надпреварвате с какво да оплюете Правителството. Чакам кога ще напишете, че той е виновен за потъването на Титаник и изчезването на динозаврите. Толкова сте обективни тук!!!!
  • 66 Аноним

    9 20 Отговор
    Поредната платена публикация тук, ГЕРП ще ви бие на всички избори
  • 67 Админ

    16 1 Отговор
    Всичко е затлачено, в Нови Искър си нямаме даже улици, кал и песък, липсват тротоари и всичката тази мизерия запушва каналите.Понеже на документи нямаме канализация, общината я боли шнорхела.
  • 68 Курумпе

    19 3 Отговор
    Пълни Некадърници!Всички от Властта са тотални Некадърници!Пеник го разрушиха - никаква инфраструктура - пътища развалини, липсващи шахти и пълна със земя и скална маса канализация!ВИНОВНИ?!Докараха Помаци работници, неразбиращи грам от ВИК инсталации, да подменят Водопровода.Фирмите на Пеевски оп Г.Делчевско и Благоевградско цяла година разкопаха всичко, и нищо не завършиха КАЧЕСТВЕНО!Новото тече- избива нанаово, а пътят отгоре..ТРАГЕДИЯ!По-Под изпълнители от Циг-ански Бригади реди павета с луфт по между им от над 3см, които колите ги изхвърлят с гумите..картери се трошат масово.Ями,никакви подложки, а за КАНАЛИЗАЦИЯТА..тотална щета!!!ВИНОВНИ!?Иначе, Бацко изписа над 40милиона със смешко-кметчето.ТАКА ЩЕ Е..с тези АМАТьОРИ много ще пати народа, ама много!ВИНОВНИ?!Това , ако се случи в Китай - ще има публична екзекуция на Висши ръководители, не затвор, че там ще ги греят и хранят!ТАКА НЕ СТАВА , Другари Айдуци!!!

    Коментиран от #74, #77

  • 69 ГОСТ 1

    9 6 Отговор
    Отново неграмотно скалъпена статия пълна с неточности, внушения и елементарни манипулации. Още в заглавието се прави опит за провокация, че видиш ли премиера се радвал на наводненията в някои части на България. Последния май е "виновен", че в страната не вали сняг. Останалото е изреждане на факти, които всички интересуващи се знаят. Жалка работа е това, и бих се радвал да видя мутрите на хейтърите в този момент. Действайте, знаем какво ще надраскате.

    Коментиран от #73

  • 70 пенчо

    8 0 Отговор
    Сега кадастъра да заснеме наводнените зони и да не се издават разрешения за строеж в тях.
  • 71 Тодар

    7 0 Отговор
    Когато си прост,то е за дълго
  • 72 Перо

    10 0 Отговор

    До коментар #52 от "Бачо Киро":

    “А те люпят семки”,а други усвояват парите,без да си мръднат пръста.
  • 73 непопулярен

    5 7 Отговор

    До коментар #69 от "ГОСТ 1":

    Абсолютно! Типичен, жалък обзор на една безлична медия.
    Много важно, че на някой, който не е излизал от селото 45 години му изчезнали 20 кокошки. Естествено, че е по-добре да има вода в страната... и докато няма ранени и жертви, нещата са в рамките на нормалното.
  • 74 Перо

    7 1 Отговор

    До коментар #68 от "Курумпе":

    Нали си имате кметче-мазник!
  • 75 Курумпе

    15 4 Отговор
    Партиици ГеРБерасти се назначават навсякъде - ШЕфове на ВИК , на ОБщински Съвети , на Областни Управители, а техният Работодател..обикаля Обектите на Инспекция, да нагледа до къде е стигнало УСВОЯВАНЕТО на отпуснатите пари!Щото никой от тези и хал Хабер си няма от Хидро-Инжинерство/ щом онзи плужек Ахмет Доан е най-главния Хидро инжинер на 2 милиона хонорар за становище/консултация/..тури му вестник/.Та това КМЕТовете..дето им се помага с пари за ремонти, са едни ПИОНКИ, през които минават поръчките и парите, а Изпълнителите ПРЕТУПВАТ всичко/ ма то само неграмотни помаци и ци-га-ни се наемат/ и чакайте качествен резултат!На никой НЕ МУ ПУКА за хората...имотите им се разрушиха, но данъците се искат и се вдигат нагоре!!!ТОВА е ИСТИНАТА..другото е театър от измам-ниците Управници!
  • 76 kova4a

    13 5 Отговор
    Господ иска да ни каже нещо,за пореден.За пореден път ни наказва,заради безхаберника ББ и неговото управление.Заради ваксините,ако щете.Фокуса изведнъж се измести от т.нар. вирус към природното бедствие.Но Цар Тик е над нещата,ходи по вода,стъпва по въздух...
  • 77 Някой

    7 12 Отговор

    До коментар #68 от "Курумпе":

    От колко години в Перник управлява любимата ВИ партия ???Точно сега ли се появиха всички проблеми там?Явно от Позитано ви карат да пишете това, защото самовлюбената ви шефка не търпи опозиция.
  • 78 Павел пенев

    7 0 Отговор
    Пак изтървахме много вода. Редно е ВиК да повиши цената.
  • 79 ало герберастите

    11 2 Отговор
    време е да ви дойде акъла
  • 80 Глупостта

    7 1 Отговор
    на някои продажни медии е безгранична и подплатена финансово от мафията.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Съни

    3 0 Отговор
    Благодаря Ви господин Радев че събудихте народа Вие сте най достойния българин историята ще Ви постави наравно с Левски Благодаря ЧНГ
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Тиквата

    0 0 Отговор
    Тоя с ДЖИПКАТА Идиот ли е. На гърба на народа си прави пиар, както всичко досега. Имаме най- добра фискална политика, за сметка на мизерстващите българи.Нямаме един лев инвестиция откакто Тоя с ДЖИПКАТА е на власт. Не говорим за някакви складове с бойлери, а за ИНВЕСТИЦИИ.. Той си мисли, че като хвърли по 20 Euro на бабите по пумашките села и въпросът е решен. Не не е решен, защото ние видяхме къде са инвестициите в ЧЕКМЕДЖЕТО. ОСТАВКА !
  • 85 Горски

    0 0 Отговор
    Нека още да сечат горите и ще става все по интересно с наводнения и свлачища
  • 86 stefanaki

    0 0 Отговор
    При бай Ставри!
  • 87 simo

    0 0 Отговор
    баце сигурно има вецове..а народа ,той прост ....заслужава си 'управниците'...
  • 88 мдда

    1 0 Отговор
    Гърция и Италия като са под вода.. какво? Пак Бойко ли ви е виновен?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове