Last news in Fakti

13 Януари, 2021 18:14 2 868 74

Каракачанов: От консултациите при президента нямаше никакъв смисъл

  • красимир каракачанов

Каквито и законодателни идеи да имаш, те не трябва да се реализират два месеца преди изборите. Тази работа трябва да се спре. Пандемията ще мине и замине, заяви вицепремиерът

Каракачанов: От консултациите при президента нямаше никакъв смисъл - 1
Снимка: БГНЕС

Като гледам как завършиха вчера консултациите при президента, се чудя дали въобще имаше някакъв смисъл от тези разговори. Президентът ясно заяви, че изборите ще са на 28 март и не виждам какво повече има да се коментира. Не разбирам защо една политическа партия трябва да обсъжда с президента пандемията. Това е тема на разговор със здравните власти. В събота и неделя видяхме консултациите - празни приказки с партии, които не могат да реализират никакви промени, защото не са парламентарно представени. В никакъв случай не бойкотираме и саботираме президента Радев.

Това заяви в предаването "Лице в лице" по бТВ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който обясни отказа на Обединени патриоти да отидат на консултации при президента Румен Радев относно провеждането на парламентарните избори.

"Каквито и законодателни идеи да имаш, те не трябва да се реализират два месеца преди изборите. Тази работа трябва да се спре. Пандемията ще мине и замине. Ние не можем да правим законодателство заради пандемията. Трябваше да вземем пример от държавите, които направиха избори в условията на коронавирус, и да коментираме техния опит. Още повече пандемията е тук вече от 10 месеца. Не можеше ли преди 4 или 6 месеца да обсъждаме Изборния кодекс, а не сега - 2 месеца преди изборите. България е единствената държава, в която изборното законодателство се променя преди избори, а не след тях, когато сме видели какви проблеми има", разкри Каракачанов.

"Как да променим сега Изборния кодекс и после да ни обвиняват, че сме го направили, за да се облагодетелстваме. Не искам това да се случва, още повече, че чух безумни идеи да се отварят безразборно изборни секции навсякъде по света. Дайте тогава направо една съседна държава да ни избере парламента - ще отворим всякакви секции там и хора, които не могат да пишат и говорят на български да ни изберат НС. Аз съм твърдо против гласуването по пощата и електронното такова. Видяхме какво се случи в САЩ преди дни. Защо Цветан Цветанов не направи предложение за ротации на полицейските шефове докато беше в ГЕРБ, а го прави сега? Аз отдавна се занимавам с политика и ми е много смешно като гледам такива ситуации - някой бил в дадена партия и като стане проблем, той се обръща срещу същата тази партия", каза още вицепремиерът.

"Крайно време е да излезем от омагьосания кръг, че една част от обществото в България има само права и никакви задължения. Тази част от обществото трябва да разбере, че законите важат за всички. Аз познавам лично Тома Томов, били сме колеги в парламента, и му изказвам съболезнования, но той няма право да казва, че ако няма справедлива присъда по случая, не знае какво ще се случи. Трябва да спрем да си заравяме главата в пясъка и да бъдем коректни по брюкселски. Крайно време е реално да започне интеграцията на тази общност. Това не са мерки срещу тази общност. Имаме проблем и трябва да го решим", коментира Красимир Каракачанов днешните безредици в Мездра.

"Проблемът на България със Северна Македония не е радикален. Разговарях с г-н Бучковски и му казах, че диалогът трябва да продължи. Ние искаме да дадем шанс на Северна Македония и го даваме, но искаме да се спре кражбата на българската история и идентичност. Езикът на омразата също трябва да бъде спрян не само към всички нас тук, но и към българите в Северна Македония. Аз 30 години говоря по този въпрос и вадя проблемите. Аз не мога да мълча. Как да мълча, че едни хора искат да откраднат половината българска история и да възпитават децата си в омраза към България. Искаме с диалог да решим проблемите", обяви министърът на отбраната.

"Аз съм твърдо за медицински хеликоптери. Аз не съм казал, че Кугърите трябва да бъдат вечно медицински хеликоптери. Просто казах, че ние имаме възможност и ако е изгодно, можем да предоставим Кугъри за тази цел, докато бъдат закупени медицински хеликоптери и проблемите се решат", завърши Красимир Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    69 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Пандемията ще мине и замине, заяви вицепремиерът - ВЕРНО ЛИ ?
  • 2 Георги

    107 12 Отговор
    Както и от твоето съществуване свиня мазна

    Коментиран от #18, #58

  • 3 Класната

    68 7 Отговор
    Аааа, трудно ти е да мислиш,.....аха.
  • 4 Последния Софиянец

    85 12 Отговор
    Поздрави от Националния Протест! Шкембето и Джамбазки скоро ще са на народен съд.

    Коментиран от #21, #26

  • 5 Абе Търбух

    76 11 Отговор
    А от теб какъв Смисъл?!
  • 6 324

    46 5 Отговор
    От тебе много повече.
  • 7 Пловдив

    65 10 Отговор
    Няма никакъв смисъл от теб! Търбух...!
  • 8 Праси

    56 11 Отговор
    ОТ теб/вас обединените и деоти няма никаква полза. Освен че държахте шлифера на крадеца и лъжец, и с него каквото можахте окрадохте, друго не направихте. Но и вие някой ден ще си получите заслуженото. Денят наближава.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ммм

    17 61 Отговор
    ВМРО са единствените които не отидоха при резидента на корупцията!!

    Коментиран от #55

  • 11 F-16 цвки

    43 8 Отговор
    Те и мангизите отлетяха,а ще долети ли нещо за тях...ще видим някога.

    Коментиран от #60

  • 12 Петьо Петров

    47 7 Отговор
    Добре де,тези всичките вътре или чакащи да влязат защо коментират датата 28 март. Това беше позицията на Президента,че за него е най-добата дата. Но това е позиция,а не указ,а избори се назначават с Указ.Такъв трябва да бъде издаден до 26 януари,а всичко останало са оправдания на случайници. Имаме Конституция,ами да вземат да я прочетат вместо финална реч за сбогом.
  • 13 Ювиги Хана

    52 6 Отговор
    Краси 20те% ще си тръгне доста богат след този мандат като вице и патерица на ГЕРБ.
  • 14 Родител

    38 4 Отговор
    Красавец,атлет, дарител на любов!А сега го изтрийте и премахнете от модератор.
  • 15 анонимен

    42 7 Отговор
    Прави си г-н Каракачанов. За теб наистина няма смисъл, защото няма да влезеш в следващия Парламент. И други се полъгаха и станаха ортаци на ГЕРБ, а после залязоха на политическата сцена и сега кретат. Неслучайно ДПС са в тайна коалиция с ГЕРБ, защото те сърбаха вече попарата на такава явна коалиция. Хайде, на добър час г-н Каракачанов и си купи бинокъл, за да гледаш Парламента отблизо.
  • 16 ТаУмВзе

    39 11 Отговор
    Шкембе торба, барабар с пияното джудже те шитваме на макетата. Там да си се разберете. В замяна маке да ни върне около 100хил паспорта, които Ти си им шитнал.
  • 17 От теб

    37 7 Отговор
    и вредите ти , причинени на България и гражданите ѝ има само и единствено вреда и неизмерни щети , ухо на ДС и всякакъв за пари ! Същество без ценностна система , че и артиста братовчед уреди по мандраджийски на хранилка в Брюксел - без никаква полза за ЕС и страната ни ! Не ти пука за нищо , наглец неземен !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 име

    7 18 Отговор
    оризова от ден -на ден става все по-голяма блондинка. фигуранта прави нещата от зад ,напред. после имало недоразумения....шапкаря е най-голямото....
  • 20 Оня с коня

    9 30 Отговор
    Днес победителя премиер 3-ти мандат лидера и ваш палач Бойко Борисов в Рибново отговори на обвиненията на Цветан Цветанов който каза че "ГЕРБ и ДПС работят в симбиоза и координация от много години". В Рибново Борисов се обърна към кмета и го попита "Ти нали си от ДПС", отговора бе "ДА",Борисов му каза "Обичам ви и правя всичко за вас, вие мюсюлманите сте ми симпатични и не ви деля от Българския етнос защото не сте по низши хора от тях". Аплодисментите на избирателите на ДПС бяха гръмовни и продължителни! Според бившия зам.председател на ДПС Осман Октай мюсюлманите се отдръпвали от движението и те разчитали предимно на циганските гласове. От 300 хиляди гласа за ДПС на миналите избори 150 хиляди били от мюсюлманите и 150 хиляди от циганите. В България според ЦРУ живеят около милион роми и 500 хиляди мюсюлмани предимно в Родопите и Лудогорието ! Избирателната активност при ромите е около 70% . От тези половин милион цигански гласа150 хиляди отиват при ДПС , 220 хиляди при нас от ГЕРБ а останалите се разпределят между другите предимно при "Патриотите". От гласовете на мюсюлманите 150 хиляди при депесарите и 250 хиляди при нас от ГЕРБ. Така че имаме близо половин милион от роми от мюсюлмани за ГЕРБ. Много сме -Силни сме..!

    Коментиран от #29

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Поета

    23 5 Отговор
    Малък , Но Робски Народ
  • 24 333

    28 6 Отговор
    А от Каракачанов няма никакъв смисъл, ама е министър.
  • 25 Иван

    17 8 Отговор
    И от теб няма никаъв смисъл!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 2020

    31 7 Отговор
    НФСБ в следващия Парламент няма да ги има,заедно с Каракачанов.Ако се присламчи към турците може ,по погрешка да го изберат.
  • 28 Пенсионер

    20 5 Отговор
    Искам изборите да са в края на май за да даде Баце още по 50 лева.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ей заради Такива

    25 9 Отговор
    Шкембе войводи Македония не е вече НАША ЗЕМЯ..
  • 31 Просто човек

    24 6 Отговор
    Няма смисъл от Билла-мен...
    #ОСТАВКА!
  • 32 АЛО РАДЕЕЕВ

    33 7 Отговор
    ДОНОСНИКА ДОНЧО И ИВАН ОТ ДС Е ПИШЕЛ ДОНОСИ ДОКАТО РАДЕВ Е ПИШЕЛ ИСТОРИЯ НА АВИАЦИЯТА СЛУЖЕЙКИ НА БЪЛГАРИЯ ! РУСЕНСКИЯТ ПРЕДАТЕЛ И СЕГА КРАДЕ ОТ ТЕСКЕРЕТА , ОТ КОМИСИОННИ И ОТ ПРОДАЖБИ НА ВОЕННИ ИМОТИ В СЪДРУЖИЕ С НАЧАЛНИКА СИ ЕСТЕСТВЕНО , А РАДЕВ ИМ ПРЕЧИ И ГИ ВБЕСЯВА КОЕТО ГИ КАРА ДА ЯДАТ КАТО РАЗПРАНИ КРАДЕНИТЕ СУДЖУЦИ И ДА ДЕБЕЛЕЯТ !
  • 33 BILLA BOY

    29 7 Отговор
    Дайте му къшей месо и комат хляб на това гладно пълно момче!
  • 34 кочо

    25 9 Отговор
    радев изгони този троянски кон от армията.той и борисов разбиха армията.по -скоро въведи военно положение за да се стабелизира държавата.необходимо е веднага.
  • 35 РУМЪНЕЦ

    18 5 Отговор
    Нека погледнем в Румъния?
    Там имаше избори в началото на м. декември, а избирателата активност беше под 30%. Това устройва ГЕРБ и Ко. Така ще бъде, какво не е ясно?
  • 36 винкела

    19 8 Отговор
    и от теб няма никъкъв смисъл ама стои шкембе

    Коментиран от #37

  • 37 tate

    16 6 Отговор

    До коментар #36 от "винкела":

    Предварил си ме този и за подпора на врата не става ,само да подпира Тиквеници !!
  • 38 МОШЕНИЦИ

    24 8 Отговор
    ЗА ГЕРБ И ПАТРЕОТИТЕ ДЕН ГОДИНА ХРАНИ ТАКА ЧЕ ВСЕКИ ДЕН СЛЕД 28 - МИ СА МИЛИОНИ И МИЛИАРДИ ОТКРАДНАТИ ЗА БЛАГОТО НА РОДИНАТА + ОКОЛО 20 КИЛА ЕКСКРЕМЕНТИ ОТ ФИЗИОЛОГИЯТА НА КАРАКАЧАНОВ И БОКО ТИКВАТА + ГЛИСТАВИЯ ВИНКЕЛ !
  • 39 6565

    26 6 Отговор
    За Каракачанов полза има само от паспортите.
    А от милиардите за самолети на хартия полза имаше ли?
  • 40 шкембе войвода

    17 3 Отговор
    язе съм патрот а вии сте тулупи
  • 41 читател

    8 16 Отговор
    Къде се скриха всички от опозицията,които викаха в един глас, че изборното законодателство не трябва да се променя поне половин година преди избори, за да са предвидими и честни изборните резултати? Същите сега пак в хор искат възможни и невъзможни ремонти на Изборния кодекс отново за честност и предвидимост на изборите! Кога са искрени поритиците? Отговорът е /конюктурата/ интереса/ решава този въпрос! Чиста проба лицемерие и демагогия!
  • 42 РПУОнясвят

    9 2 Отговор
    КаракОчанов се изказа...
  • 43 Чрез

    21 3 Отговор
    консултациите президентът Радев ни даде още веднъж възможност да видим, че има много "калинки" и тъпанари в парламентарните и другите партии. Този път патрЕотите се усетихте, че чукундура Далавери ще си покаже пак простотията и не се явихте, но и това няма да ви помогне да влезете пак в НС.
    Освен това се насладихме как ИСТИНСКИЯТ ГЕНЕРАЛ-пилот вкара няколко фишека в десятката на ПКП и Магарешки...
  • 44 боро торо

    3 14 Отговор
    Аз също не усетих някаква полза за народеца ни от тези разкарваници и приказваници.Нали трябва с нещо да оправдае заплатата.Колкото и безполезно да е.
  • 45 JERONIMO

    21 3 Отговор
    Каракачанов е вече богат човек вие да му мислите. Само от сделката с Ф16 са делили 20% което са 400 милиона лв.
  • 46 Активист на БКП

    18 2 Отговор
    Да! Чухме мъдростите на Кутка Караянчева ! Какъв интелект !
  • 47 53174

    22 2 Отговор
    То от вас има ли смисъл пропаднал ибрикчия на ГЕРБ! Виж какво говори в предизборната кампания и какви ги вършиш последните 4 г. Срам и позор си пропаднала патерица на ГЕРБ, проклети да сте за съсипията която докарахте в България!
  • 48 Факт

    17 2 Отговор
    Мъдрости от един опикан министър.
  • 49 слави

    17 1 Отговор
    То и от пра.ето Каракачанов няма никакъв СМИСЪЛ, но сме ,,длъжни" да го търпим и гледаме, преди да повърнем, естествено. СЛАВА БОГУ, още МАЛКО.
  • 50 Чака

    8 3 Отговор
    Чакам и мен да ме извикат за консултации. Не мърдам от кръчмата.
  • 51 Billa

    20 1 Отговор
    Този еволюира от "каракачанка" до "каракачанта".
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Реалист

    20 1 Отговор
    Шкебест търбух , който ще се запомни с това , че е служил на турците и американците срещу България ! Като цялото им фалшиво БМРО .
  • 54 ШКЕМБЕТОЧАО

    18 1 Отговор
    ЕЙ ОПИКАНИЯ ТРИГУШКО , ОЩЕ МАЛКО ТИ ОСТАНА .......ИДЕ ВИДОВДЕН !!!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Пи4

    10 1 Отговор
    Каракачанов- "атлетичен","красавец "честен","авторитетен","компетентен ",какво тук значи някакъв президент за който са гласували 2 000 000 българи!
  • 57 душа дава

    10 1 Отговор
    агент иван,и от вас няма никакъв смисъл!
  • 58 Гоцев

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Георги":

    И на вожда ти Чебурашков😂
  • 59 отврат

    10 2 Отговор
    ВМРО е терористична организация с тежко криминално минало. Какви са тези днес в ЕС ? За какво са тези ?!
  • 60 Д.ИВАНОВА

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "F-16 цвки":

    За министър КАРАКАЧАНОВ времето е спряло,както и часовника на МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА показва три без десет ...има ли някой там/в министерството/работи ли някой или сградата е изоставена и само се охранява ?! ПОЗОР !!!
  • 61 изгрев

    7 1 Отговор
    Още ли се напикаваш ?????
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 питащ

    9 1 Отговор
    Прочети какво пишат хората по форумите за теб бе, прасе нагло. Мисли си какво ще правиш и как ще се криеш след изборите когато ще си никой!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Протест срещу безобразията в България

    5 1 Отговор
    И от теб няма смисъл
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Киро Брейка

    4 1 Отговор
    Прасе
  • 68 Браво Господине

    4 1 Отговор
    Е, няма щот не ти сипват да пиеш!
    Бах ти пича!
  • 69 1159

    3 1 Отговор
    Аз не мисля че от консултациите при президента няма смисъл,но от теб мазно със сигурност няма никакъв смисъл.
  • 70 chi

    1 1 Отговор
    То и от вас няма смисъл ама се натискате
  • 71 Bilamen

    1 0 Отговор
    Кой го пита
  • 72 Иван

    1 0 Отговор
    Ами то и от теб няма смисъл като гледам
    Само надебеля и се напомпа като свиня майка
  • 73 МАЛКА пенсИЯ

    0 0 Отговор
    Нали сте,СЕРБЕЗ,що отидохте?
  • 74 Обективно

    0 0 Отговор
    То и от теб само кафяви купчинки и напикани гащи е най-големия смисъл, всичко друго в най-добрия случай е за Бай Ставри.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове