13 Януари, 2021 20:55 2 799 82

Д-р Константинов: 70% от българите щяха да се ваксинират, ако това е условие да отидат на море в Гърция

  • ваксини-
  • ваксиниране-
  • българи-
  • море-
  • гърция

Според него здравната ни система е била на прага на колапс, но е успяла „да се охлади“

Д-р Константинов: 70% от българите щяха да се ваксинират, ако това е условие да отидат на море в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС

„Ако Гърция беше казала, че няма да пускат без ваксина на море, 70% покритие щеше да ни е гарантирано“, смята бившият здравен министър Стефан Константинов, който в момента е директор на онкологичната болница. В предаването „Лице в лице“ по бТВ той заяви, че скептицизмът към ваксините за коронавирус се дължи главно на неправилен подход.

„Трябваше да кажат, че ваксините са само за властимащите, безплатните са много ограничени и че Гърция няма да пуска без ваксина. Това е една горчива шега. Българинът е много недоверчив, донякъде с право, и когато е лъган в някаква определена сфера, това се транспонира върху медицината“, смята Константинов.

Той добави също, че голям проблем е информирането от социалните мрежи, където няма достоверна информация.

Според Константинов здравната ни система е била на прага на колапс, но е успяла „да се охлади“.

„Броят на смъртните случаи по време на пандемията показва, че има нещо гнило в системата. Това не е въпрос, който може да се реши с оперативни мерки, а с цялостни, последователни, системни и целенасочени реформи, които да променят здравната система“, коментира още Константинов.

Според него няма смисъл обществото да се вълнува от датата на изборите, а по-скоро трябва да иска да разбере визията за здравеопазването на всеки кандидат.

"Системата не ни е от най-оптималните, но успя някак да се справи със ситуацията. Мисля, че пикът отмина и отсега нататък ще става по-лесно. Важно е да се гледат два показателя – колко хора бяха заразени с COVID-19, което показва ефекта от мерките, които са били взимани. Обаче другият показател – броят на смъртните случаи, показва, че има нещо гнило в здравната ни система. Смятам, че трябват цялостни и последователни реформи, които да променят системата, защото точно там изпушиха нещата. Да, тя беше бързо охладена с финансови средства, но в един момент те ще спрат", коментира Константинов.

"Реформата в здравната система я спират интересите, тъй като системата не обича да бъде клатена. В началото всички декларират, че искат реформа, но... общо взето думата реформа от министерския речник все по-често започва да отсъства. Но самата реформа не е само работа на един министър, това е много сериозна тема. Вместо да имаме дискусии какво ще променят в здравеопазването следващите, които ще дойдат на власт, ние коментираме в колко часа ще започне изборния ден. Държавите, които са успели да реформират здравната си система, са направили нещата в дълъг хоризонт", допълни още д-р Константинов.

"В нито един момент не е имало затруднение на влизането на хората в болниците. Не сме имали административни пречки в лечението. Онкологичните операции не са били спирани и хората са получавали достъп до болницата. Дали има някъде закъсняла помощ? Да, имало е, но това бяха по-скоро изолирани случаи. Не може да се каже, че хората, които не са били с коронавирус, са били пренебрегнати. Нищо драматично не се е случило. Хората с онкологични заболявания си получават нужното лечение", категоричен бе бившият министър на здравеопазването.

"Българинът като цяло е много недоверчив и то с право. Но Фейсбук не е достоверно място за информация. Много хора го правят и не знаят езици и стават лесна мишена за манипулиране, с това си обяснявам недоверието. Аз лично вече се ваксинирах и, както се вижда, съм жив - няма ми нищо. Ваксините са нещо добро", заяви д-р Константинов, като все пак призна, че остава загадка кому е нужно информирано съгласие, преди да бъде поставена ваксината.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SARS

    48 36 Отговор
    Напълно е прав Д-р Константинов за овцете и морето !! :D

    Коментиран от #29, #42

  • 2 Професора

    86 8 Отговор
    Византийците могат да остамат и без туристи и това е вариант!

    Коментиран от #64

  • 3 Генералът

    16 35 Отговор
    Пак всички под ножа ще минем. Тирания до шия.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Плевнелийчо

    37 2 Отговор
    има два, три хотела на плажа !
  • 6 Ама Маро

    44 9 Отговор
    Що даваш трибуна на такива изчешляк да им го.....
  • 7 Хотелиера

    39 5 Отговор
    Да ваксинират кренвиршите и българите няма нужда да се ваксинират лично!
  • 8 Шопо

    54 4 Отговор
    Ало,кюстендилецът,що правиш хората по-прости от теб ,бе! Помним те какъв калпав акушер-гинеколиг беше!

    Коментиран от #67

  • 9 Много си

    40 3 Отговор
    прост "Саше" и нивото ни на интелигентност клони към една голяма нула. Явно много подценяваш българите
  • 10 Киро Брейка

    36 3 Отговор
    Ти си за разстрел
  • 11 QR Виза

    28 4 Отговор
    Това си е чиста проба изнудване! Иначе така или иначе гръцките психари, ще го кажат това и българите, ще се накичат с жълтите звезди само да идат по "бързата писта" да опитат от гръцкия синдром !
  • 12 Гугълов

    36 2 Отговор
    Още един тиквеник!
  • 13 Майна

    38 2 Отговор
    НИЕ НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ И...ЩЕ ВИДИМ ДОКОГА ЩЕ СИ ЖИВ...
  • 14 Протест срещу безобразията в България

    25 2 Отговор
    Малко ли пълнихте гушите на когото трябва,паразити гнусни?
    Сталин за вас!
  • 15 Олеееле... Ще виии..

    44 2 Отговор
    къде са сега дебилите ТВ зомбитата и КОВИДИОТИТЕ които викаха слагайте маските да мине това дето ни го казаха по телевизора за да се върнем към нормалното :))))) НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕТЕ ДЕБИЛЧЕТА! Точно вие хипохондрици и тъпаци които безропотно показахте че се подчинявате на медицинския фашизъм и си слагате маските и се заключвате в къщи .. точно вие докарахте това и помогнахте на този фашизъм да стане силен и да ни отнеме свободата. Вие дебили на вашата съвест ще тежи смърта на милиарди, на робството на което обричате децата, на открадната свобода. Пускайте си сегапак телевизора да ви кажат кога ще ви ваксинират като животни в клетки!!!!
  • 16 Много е лошо да си прост!!!!!!!Само коме

    4 2 Отговор
    нтират стари простотии.
  • 17 Пенсионер

    40 4 Отговор
    Как ще ме убеди администрация да се ваксинирам, когато на очевидния хотел ми казва, че е подпорна стена! А Гърция няма да се откаже от нашите туристи, защото това означава приходи. Може и само антигенен тест да правят на границата за тяхна сметка. Гърците са работливи и свободолюбиви хора, които си знаят интереса!
  • 18 По лъжите ще го познаете

    25 0 Отговор
    А уж беше пожелание
  • 19 Smooth Jazz

    28 4 Отговор
    Аз съм от от останалите 30%. НЕма да се ваксинирам със соросоидна ваксина. Нямам й никакво доверие. Като одобрят и внесат руската, тогава може да си помисля. Спутник V.
  • 20 Hoho Boho

    8 9 Отговор
    Тоя лъже!
    "В нито един момент не е имало затруднение на влизането на хората в болниците."

    Около две седмици в ковид отделенията на болниците имаше 7000 хоспитализирани /и тази цифра не се променяше/, а новозаразените бяха по 4-5000 дневно.
    Тогава хората умираха на стълбите, в линейките или вкъщи, защото в болниците нямаше места.

    /ние имаме само 7000 легла и 600 в интензивното/

    Коментиран от #61

  • 21 Грета Тумберг

    15 2 Отговор
    Тези освен, че нищо не правят ами и само всяват паника сред тълпата. Каква сега е ползата от предупреждение, че ни чака нещо още по-лошо. Можем ли да се подготвим някак, да вземем някакви мерки - не можем, каквото можем вече го правим. Е тогаз?

    Този свят ще се затрие от собствената си простотия.

    Впрочем защо не се обадят на Грета Тунберг. Само в нея ми е надеждата, а и сигурно вече е изхарчила милиона, кото й подариха миналата година и сега ще й трябва нов. Или два?
  • 22 Мнение

    25 2 Отговор
    70% от българите щяха да ти го сложат, ако имаше дори малък шанс, ковид геноцида да бъде намален за България!
  • 23 гражданин

    31 1 Отговор
    не бързай толкова със заключенията докторе, цял живот живеете от залъка на този народ, разни доктори, професори, пишман учени и интелектуалци, а не го познавате
  • 24 Джи

    32 2 Отговор
    Много плиткоумно изказване!! А той за пари какво ли не би направил, шута.
  • 25 Кукуригу

    29 0 Отговор
    Брей, те българите 70% в Гърция почивали!?! Като добавим Малдивите, Дубай, Египет и др. дестинации а и Турция сигурно ще гоним 100%!
  • 26 Hoho Boho

    20 0 Отговор
    Тоя не може да мисли!
    За да се ваксинират 70% от българите с две ваксини са необходими над 9 милиона ваксини.
  • 27 Амии

    22 0 Отговор
    А ако кажат че Бойко ще върне всички откраднати пари и гробаджиите изчезнат от лицето на земята, успеваемостта ще е 100% при букет от трите вида ваксини. Но да не влизаме в риторика
  • 28 Бай Трай

    17 0 Отговор
    И с какво ще ни ваксинирате като няма ваксини за България? С тези 2500 които дойдоха днес ли? И пак шоу на министри и све.
  • 29 Внимавайте

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "SARS":

    Да се ваксинираш, но само при условие, че има гаранция от Държавата България, че поема всички разходи, при усложнение на Ваксинното действие, включително и последиците от смърт!
    С всички финансови обезщетения , установени от нежелани последствия от ваксинацията!
  • 30 Акушер

    12 0 Отговор
    Шеф на о ко олница... Ваксинира се.,че на първа ли ия в Банкя. Срам сте отцепродавци и УБЙЦИ.
  • 31 Продажник

    5 3 Отговор
    Заради такива няма ваксини за първа линия. ПОДЛОГА.
  • 32 Само за туркия ше се ваксинирам

    10 2 Отговор
    За гръция нещем да чуем

    Коментиран от #40

  • 33 Анонимен

    9 0 Отговор
    Я бе,тоя дебил не знае ли,че в България НЯМА ВАКСИНИ!Стига с тая истерия.
  • 34 Перо

    13 0 Отговор
    Сигурно е прав номенклатурния кадър. За да избегнат мутрите,от бетономорието,хората са готови и на здравни рискове.Това говори за народната любов към ОПГ ГРОБ.
  • 35 Иван

    3 4 Отговор
    Абе дришльо,всички се оправдавате с хората че няма ваксини,аз искам ама на 47 реда ще ми е за другата нова година
  • 36 Васил

    6 0 Отговор
    А къде са ви ваксините що ни гъбаркате с мижавите 2500 дози големи сте имитатори.
  • 37 ФАКТ

    9 2 Отговор
    ТОЯ МИРИШЕ НА ПРЪСТ АКЪЛ ЩЕ НИ ДАВА
  • 38 За Българите

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "сектант":

    Не селянина а Софиянци

    Коментиран от #39

  • 39 Перо

    6 0 Отговор

    До коментар #38 от "За Българите":

    По-рано новите софиянци напускаха София в петък и по празниците,сега родата идва в София и не може да се диша!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Перо

    7 0 Отговор
    В Одрин ще се прави к-жена инжекция за КОВИД-19.Там е безплатно!
  • 42 111

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "SARS":

    Предполагам, че се мислиш за много оригинален с този ник. Гърците не са толкова тъпи, че да си прецакат бизнеса!
  • 43 ха ха ха

    11 1 Отговор
    Тоя взе титлата за най-тъпото изказване!

    Българите няма да излезнат от страната, но няма да си инжектират тази отрова! 😙
  • 44 ТаУмВзе

    3 2 Отговор
    Професор Иво Христов бе прав. 80 процента!
  • 45 Давай Джони

    9 0 Отговор
    Редовно ходят на море 5% в Гърция още по малко.
  • 46 Славея

    1 2 Отговор
    Но ако ги пратят и тука безплатно на море.ще се ваксинират. Жалко за нас!

    Коментиран от #52

  • 47 венко

    5 2 Отговор
    А те са го карали вече над 80 процента тоя грип...
    Така че да се ваксинират 20 процента ако искат, а ако не искат никой да не се ваксинира! Правя си тест за антитела с 23 и ходя насякъде!
    Следващия път китаеца да пише по-тежък вирус...а ваксините си ги бийте вие!

    Коментиран от #68

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Мурдиев

    5 0 Отговор
    Константинов ваксинирай се и в Гърция заминавай за инжектиране.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 витко

    9 1 Отговор

    До коментар #46 от "Славея":

    Естествено стадото се натиска за ваксините :)

    Но няма за всички - така е рекламата>..
    Изведнъж секнаха болните от 40-50 процента паднаха болните резко на под 10 процента. Тук масово не се е тествало никога - тук ФАНДЪКА не е пръскала никога по улици - тук се пестят пари - жертват се хора и се прави спекула ... Нямам думи колко добре се управлява пандемията - да дойде някой от вън да ни управлява от бяла държава /германия, франция - друга/ тея нашите са един да хванеш - друг да удариш - но колкото до сегашните тук дебелоочието и безочието е на страшно високо ниво - няма равно в никое предишно управление - лошото е че алтернативата е нулева - няма личности и лидери - няма свестни хора - жалко
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Варна

    9 2 Отговор
    Последно време се наслушах на тиради от доктори, че са виновни хората, а не те за некадърността си. Наслушах се на чиновници, които мислят че населението име е длъжно да ги издържа без да работят...
    И се наслешах на крадлив и откровено тъп премиер, доказан и осъден клеветник от съда, че сме прости, мисирки и сме му виновни за всичко.- А на всичкото отгоре сме били и неблагодарни!
    Само ще Ви споделя че от нашите пари потъват поне 6 милиарда на година за здравеопазването и то при условие, че болниците в повечето случаи не са държавни и здравеопазването ни не ние безплатно въпроки безумните пари, които влагаме! - Това вече граничи с идиотия!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Вируслав

    3 1 Отговор
    Споко, всички ще ни онодят иглово. Като врътнат политико-икономико-туристическата далавера и хляб да не можеш да си купиш...

    Коментиран от #60

  • 60 виктор

    4 1 Отговор

    До коментар #59 от "Вируслав":

    Селата пустеят, всички станаха граждани...
    Мога да си купя къща с 2 декара двор за 2-3000лв, да си посадя каквото ми е нужно. Жито, царевица, домати, лук, картофи, краставици и каквото му душа сака! Мога да си гледам животни. Месо и храна, ще имам винаги БИО на трапезата си! Така че, изход има - няма как и кой да измисли толкова стройна структура БЕЗ ДУПКИ и начин без пропуски, че да накарат милиони да се ваксинират ДОБРОВОЛНО! Умни са - така е но са шепа хора, които държат парите и си играят с нас! Но пък без НАС не може и от НАС зависят - затова умната и мислете с главите си!

    Коментиран от #65, #72

  • 61 Коце

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "Hoho Boho":

    Баба ми почина, защото я оставиха вкъщи, вместо да я вземат в болница. Казаха, че в болниците лекуват само Ковид и така и така ще я върнат след обикаляне с линейката. Второто идване на линейка вече беше късно. И този прилеп ще говори, че не е имало затруднения с влизането по болници. А колко хора умряха по коридорите, чакйки да ги приемат? Но после ще кажат, че са ни спасили...целия народ почти прекара вируса, но те са ни спасили.
  • 62 оня с коня

    1 11 Отговор
    При КОЙ Български Управник преди Борисов 70% от Българите можеха да си позволят да ходят на Почивка в Гърция?Ами в Испания и на всякакви екзотични места По Света?Според Русофилските Наглеци обаче Българите били глупави че гласуват за ББ,че Сме в НАТО и ЕС и не ги напуснем,за да се "побратимим" отново със Русия...и да цъфнем като тях!Добре че идват Избори и на тях ще се види Кой Кой е и с какъв Електорат разполага.

    Коментиран от #71, #79

  • 63 Долен лъжец

    5 0 Отговор
    Всеки знае как се влизаше в болница, с връзки и пари на ръка
  • 64 Ха ха

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Професора":

    Този направи реклама на Бетономорието ни.Хората са готови на ваксинация,но не и да рискуват заразяване от дизентерия ,коремен тиф и т.п.по Бетономорието.
  • 65 Мънго Джеров

    2 2 Отговор

    До коментар #60 от "виктор":

    Браво.Засади зеле и краставици за туршията.Наесен ще дойдеме да си наберем.
  • 66 Демоде

    1 0 Отговор
    Ще е модерно да си с модерна в Гърция!

    Коментиран от #70

  • 67 Да не си ражда при

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Шопо":

    него, че помниш.
  • 68 Мой познат в края на март

    0 2 Отговор

    До коментар #47 от "венко":

    кара доста тежък ковид с жена си. Месец се лекуваха в къщи. В началото на декември пак се разболяха.Мъжът стигна до болница и кислороден апарат. На косъм оцеля. Таксиметров шофьор е. И жена му беше повторно заразена. При нея вторият път беше по-леко. Всичко е много индивидиално. Но вирусът определено може да те повтори в рамките на една година дори. А заразените са много под 80%.Стига свободни съчинение. Прави си тест за антитела, ама може още на 5-я месец да нямаш никакви. Особено ако си карал по-леко заразата.

    Коментиран от #80

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Иван

    2 2 Отговор

    До коментар #66 от "Демоде":

    По добре там с модерна от колкото на лайномор@ето
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Я ми кажи къде ги раздават тези къщи

    0 2 Отговор

    До коментар #60 от "виктор":

    Да си взема и аз. къща за толкова пари трябва да я събориш и да я строиш наново. По-евтино ще ти излезе. Мога да си представя и какво ще е селото, какви ще са пътищата там. Големи умници се извъдихте...
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Глупотевини

    2 0 Отговор
    Не съм ходил на море повече от 10 години, каква Гърция, какви ваксини, за много тъпи ни взехте.
  • 76 1111112222

    3 0 Отговор
    Ти май наистина си вярваш че 70% от българите могат да си позволят да почиват в Гърция.
  • 77 БРЕЙКА И КИРО

    1 1 Отговор
    Ти си олигофрен бе мен
  • 78 10 години

    2 0 Отговор
    Това изказване само показва и издава ценностната система на гербестаците - дайте да излъжем и манипулирами Ганя. На такава ценностна система им се крепи 10 годишната далавера - лъжа и манипулация.
  • 79 Аре не

    2 0 Отговор

    До коментар #62 от "оня с коня":

    Авее...shемет,на почивка в Гърция е по-евтино от мутренското Бетономорие. Затова българите ходят в Гърция - по-евтино е. И не ходят 70% а 20%. За по-далечните държави за гастарбайтери може и да ходят и 30%, но на екскурзия и почивка я ходят 5% ,я не. Аре не ми се прави на партиен секретар- хвалипръцко.
  • 80 така така но

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Мой познат в края на март":

    Само малко да те коригирам...
    Не са го карали повторно, а не са се излекували първия път!
    Туширали са положението и COVID е минал в латентна форма /в телата им/ най-малкото отслабване на имунната система го правокира ПАК!!!
    Надявам се си разбрал, че отрицателен тест - не значи 100% излекуван. Така ги пишат тези вируси, че мотат да висят в организма с години! Но факт е че веднъж заразен и после оздравял, дори да нямаш антитела, остава защита на клетъчно ниво. Дори ако си го кара веднъж и реално си излекуван - шанса да те повтори е минимален, това е доказано и от редица учени!
    А това да си бия КОВИД умишлено под формата на ваксина, за мен е чиста лудост, нека се ваксинира този който смята за удачно!
    Аз вяра им нямам за няма и година 3-5 ваксини и всички изтествани и годни! Лекарство няма, но ваксина има - смърди цялата работа с изкуствено написания и създаден вирус, крайната цел, ще я видиш след години, като останеш без средства и без мозък :)
  • 81 оххх

    1 0 Отговор
    Бъди отговорен гражданин и си инжектирай вещество за което никой не иска да бъде отговорен. Всичко се изчерпва с тези думи. Производителят законово е освободен от наказателна отговорност за причинени здравословни щети. Безопасността на този препарат не е приоритет в такъв случай. А и защо да се ваксинираме като коефициента на смъртност при инфекция е 0.26 % ????????? Питам аз!!!!!!! Нещо цялата схема се пропука... и това рекламиране и пропагандиране постоянно показва само едно, че всичко е измама! Който се чувста застрашен да се ваксинира, другите хора ги оставете намира. А тези цикли на локдауни няма да спрат още много години. Не ви ли светна лампичката, че тези мерки не са в услуга на общественото здраве а целят съсипването му, налагането на фашизъм и заличаването на човешките права и свободи. Не ви ли светна, че ще съсипят тотално бизнеса и много семейства остават на улицата и без хляб?
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове