Last news in Fakti

14 Януари, 2021 14:03 1 547 36

Доц. Кунчев: Мерките дават ефект, на 27-то място по заболеваемост в ЕС

  • мерки-
  • заболеваемост-
  • доц. ангел кунчев

Разград, Търговище са сред градовете с най-малка заболеваемост

Доц. Кунчев: Мерките дават ефект, на 27-то място по заболеваемост в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви, че мерките дават ефект и България вече не е първа по смъртност в Европа. Страната ни е на девето място по смъртност в Европейския съюз и на 27-мо място по заболеваемост.

"Поздравяваме българите, благодарение на които стигнахме до по-положителни данни за вируса. България е на 27 място по заболеваемост в Европа и 6 място на Балканите. Смъртността е 13.7% на 100 000 души, разкри главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. На девето място сме по смъртност от COVID-19 в ЕС".

"Ако видите картата на Европа в момента има две зони в светли цветове - Скандинавието и Балканите, най-вече заради България и Гърция", разкри доц. Кунчев.

"Разград, Търговище са сред градовете с най-малка заболеваемост. Враца, Перник, Кюстендил са с най-много положителни хора", каза още Кунчев.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    15 1 Отговор
    Тъкмо со мислех че , няма да се ,,изкаже" днес и хоп - ето го !
  • 2 ЕС натовец

    9 2 Отговор
    Това щото съм на командировка в момента в ЮК. Чакайте като си дойда и ръсна с мускус от норка.
  • 3 PHIZER

    10 2 Отговор
    Не е ли по-добре народонаселението ни да бъде утилизирано от заптиетата и армията, така ковида няна да се препредава.
    Защо не се предложи такава мярка.
    Чакаме.
  • 4 НОЩен Ездач

    9 5 Отговор
    Браво, господин Кунче, продължаваме напред със затягането, наред са суперите и театрите! Както колегата Мутафчийски каза, никакво отпускане, затягаме докато не остане заразен

    Коментиран от #32

  • 5 Майна.

    15 1 Отговор
    АБЕ СКРИЙТЕ СЕ , БЕЕ...НАРОДА НЕ ИСКА ДА ВИ СЛУША ПРОСТОТИИТЕ...

    Коментиран от #18

  • 6 Каквото и да си мислите , каквото и да

    16 2 Отговор
    Каквото и да си мислите , каквото и да правите .. Истината е , че България умира ! Положението е страшно .. От София до Варна , селата представляват: тук там някоя друга здрава къща населена с Българи, от които повечето пенсионери, останалото е цигански катуни ! За 25 години над 2,5 млн, Българи са напуснали Държавата и продължават да я напускат, защото на никой не му се живее в условия на мизерия, беззаконие, и безплатен труд ! Когато пенсионерите изнемогват с малките си пенсии , които пари повече от половината ги дават за лекарства и сметки .. какво остава ? Истината е тежка, но трябва да се разбере .. ! Нямаме икономика, НЯМАМЕ армия, малкия и среден бизнес е почти УНИЩОЖЕН, образованието и здравеопазването са под всякаква критика, животновъдството почти УНИЩОЖЕНО.. икономиката ни се крепи на помощи и заеми от Евро съюза и 500 мафиотски фамилии си разпределят и контролират парите в България .. за останалите хора , всеки както може така да се спасява ! Всяка година стават хиляди убийства : Днес сме Милен, утре Теодор, бяхме и Вероника .. Обществото се крепи на футболни фенове , чалгари , рапъри и тежки ''биячи'' ! Българи сме само на 3 март и Йорданов ден .. после сме егоисти , със завист и ненавист в очите ! България е разпродадена на чужди фирми, които контролират пазара и изкарват милиарди за сметка на бедния Българин ! Крадат и изнасят златото ни, дървата, водата..! А някога бяхме Горди и Велики, сега сме нищо.. хора с тела , но без души, гледаме

    Коментиран от #12

  • 7 На опашката

    9 2 Отговор
    както винаги !
  • 8 Киро Брейка

    10 1 Отговор
    Разград и Търговище?! какво ни намеква този човек? Че ромите спазват мерките ние не

    Коментиран от #9, #14

  • 9 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "Киро Брейка":

    Да бъдем ,,послушни" !
  • 10 Аз съм само цвят лилав

    9 0 Отговор
    Люляк съм
  • 11 Потрес

    14 3 Отговор
    Кунчев, играта с цифри не доказва, че сте квалифицирани и кадърни! Вашата е решена! Вие сте на борсата от март. Мерките не помагат и не са помогнали никъде! Няма как да помогнат в Бг. Тук просто хората изкараха Короната. Колкото по-бързо ви разкараме, толкова по-бързо България ще се съвземе от политическата корона! Кунчев, ти просто не ставаш!
  • 12 Майна

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "Каквото и да си мислите , каквото и да":

    ПОДКРЕПА ЗА НАПИСАНОТО, ЗАЩОТО ТОВА Е САМАТА ИСТИНА !!! НАРОДЕ, СЪБУДИ СЕ..., ЧЕ ЩЕ УМРЕШ В СЪНЯ СИ..
  • 13 Кукуригу

    9 1 Отговор
    Този ще почне да му расте носа!
  • 14 Пешо Кючека

    2 6 Отговор

    До коментар #8 от "Киро Брейка":

    Абе , ти учил ли си история ?
  • 15 Centurion

    10 1 Отговор
    Ефектът не е от куците ви и вредни за икономика,и образование мерки,а от естественият ход на болестта!!!С тези приказки може да заблуждавай овцете,но пред мислиещи граждани не вървиш!!! Със страха и паниката който създадохте сред овцете,със спирането на планивите операции убихте малко повече от 8000 ,които от страх да не се заразят не ходеха на профилактични прегледи,и спокойно си умираха от всичко! Трябва да бъдете съдени и осъдени!Вие първо играете чужда игра,и второ,в Нощ сте подбрани некадърници и Дилетанти,които нямат и елементарна представа от вируси,и вирусни инфекции!Всичките ви мерки стъпват на политика ,а не на медицина!!! Вие сте престъпници и марионетки на СЗО и Евреите Сатанисти и Сорисоиди!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ТОДОР СТОЯНОВ

    9 0 Отговор
    ИЗЛЕЗТЕ И РЪКОПЛЯСКАЙТЕ НА НАРОДА!!!
  • 20 Бонговец

    10 1 Отговор
    През 5 минути излиза някой и ми казва ,Ако не ме слушаш ще се разболееш и ще умреш! Останаха само Лили Иванова и Митьо Пищова да ме заплашат и наистина ще умра ама от досада...И тия мислят , че някой под 95 години им вярва.
  • 21 Хахаха

    8 1 Отговор
    Абе Куньо, не сме девети, а сме твърдо първи в целия свят по смъртност ОТ ковид, защото навсякъде другаде умрелите са С ковид, кариес, гъбички и т.н.:)
  • 22 От болницата

    8 1 Отговор
    КУНЧО, ЗАСРАМИ СЕ!
  • 23 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "голям смях":

    Не ви ли казах-професори,как ще ви Лъже власта??Кое не познах??Бойко ви подхърли,призрака на ковид-вие забравихте чекмеджето и горанов и клъвнахте,сега ковид изчезна...Как сте сега ни тако ни вако!Още от март месец ви казах и други неща,сега ги виждате!По един и същи начин,владетелите управляват от веки веков,добре,че се намери един-Кадафи да им развали рахатлъка!Затварянето ще е до 01,03.21г.Какво искате още да знаете??Докато си стоите може и пари да правите без да спамите!Когато биткойна мине 45хиляди,който иска да цака,който няма ....да отива в$!Всичко е безплатно не е като в държавата !
  • 24 Потрес

    6 1 Отговор
    Сутринта гледах по тв как ваксинират ухилената акушерка с напомпаните устни! Сега, оказа се, че на ваксината пише, че хора си филъри и тн са противопоказани за ваксината на Модерна! Акушерке, честито! Май скоро ще ти се слрие доволната муцка и ще заприлича на зуурна! За съжаление! Но ти си се подписала!
  • 25 Герб мразят народните хора

    7 1 Отговор
    Преди 13.03.2020 лицето Бойко Борисов имаше 540 000 последователи във Фейсбук...
    През септември 2020 последователите бяха 330 000 профила
    Днес са вече едва 292000 профила !
    За 11-сет месеца Бойко Борисов е загубил почти половината от последователите си и социолозите продължават да твърдят и насаждат ,че ГЕРБ ще спечели изборите !!!Не вярвайте на платените говорящи и драскачи !!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Краун

    7 0 Отговор
    Защото хората спряха да си правят тестове а не че ни спасихте с нокдауна

    Коментиран от #30

  • 28 бооообб

    5 1 Отговор
    Кунчев е пэдэраст.
  • 29 Аз40🏴‍☠️

    7 0 Отговор
    Кви мерки? Нали си отворихте ресторантите във вашите хотели да не закъсате за оборот, а хората си се събираха навсякъде по празниците, дори имаше и много заведения отворени "инкогнито". По балканите всичко беше пълно също. Дядовците по селата си се събираха на раздумка, бабичките и лелките търчаха и т.н. Мерки на куково лято. Затова ви спаднаха номерцата, защото се нормализира донякъде стадния имунитет. А и заминаха тези с тестовете вече.
  • 30 По това

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Краун":

    време човек трябва да е луд да си прави тестъ
  • 31 Гост

    7 1 Отговор
    Никакви "мерки" не дават ефект, мозък.... Голяма част от населението изкараха вируса ноември-декември, вкл. аз и моето семейство! Тогава стъкмистиката ви отчиташе по над 95 000 заразени/болни на дневно, а всеки ден по близо 5000 новозаразени, въпреки че реално бяха много повече, защото много малко си правеха писиар тестове! Сега включихте и бързите антигенни тестове и въпреки това бройките спаднаха значително! Ако затварянето даваше резултат, то в Гърция отдавна трябваше да е "изчезнал" вируса, защото от близо 3 месеца излизат само в краен случай и с есемеси, но я им виж статистиката - всеки ден растат в геометрична прогресия! Същото се отнася за почти цяла Европа! Стига лъгахте харата!
  • 32 Д-р Хаус

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "НОЩен Ездач":

    Ало,Кунка!! Я кажи на кое място сме по смъртност!! Ама не ОТ " короната" а ОБЩАТА включваща и " ОТ 👑???

    Коментиран от #33

  • 33 Кунката

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Д-р Хаус":

    Вай вай!! Май сме на първо място!!!
  • 34 Мангъра

    4 2 Отговор
    Още м.март 2020г. казах: Няма тестове - няма заразени,няма болни,няма умрели ОТ 👑!! Оказах се прав!!!
  • 35 Гаме Овер

    6 0 Отговор
    04 април мерките ще дават резултат,Всяко затваряне е - за Геерб
  • 36 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 0 Отговор
    Един ръси захар по улицата, друг го пита защо ръси,
    - За да нема крокодили...
    - К`ви крокодили бе...?
    - Е, ми нема `щот ръсим...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове