Last news in Fakti

16 Януари, 2021 07:29 4 673 45

Ренета Инджова: ГЕРБ се сриват, плашат и манипулират с пандемията

  • ренета инджова-
  • избори-
  • борисов-
  • герб

Борисов да е спокоен - и четвърти папа ще го гали по главата, смята бившият служебен премиер

Ренета Инджова: ГЕРБ се сриват, плашат и манипулират с пандемията - 1
Снимка: БГНЕС

Плашейки с пандемията, управляващите манипулират гражданите да изпълняват това, което е угодно на властта. Това става с подкрепа отвън, заяви в предаването „Реактивно” на Дарик радио бившият премиер Ренета Инджова.

Действията на управляващите не целят решаване на проблемите, а обслужване на собствените интереси и оставане на власт, коментира Инджова и даде примери с наводненията в страната от последните дни и мерките срещу COVID-19, които не кореспондират с реалната ситуация.

Датата 4 април за провеждането на парламентарните избори е в интерес на ГЕРБ, защото колкото по-късно са изборите, толкова повече финансов ресурс и манипулации ще трябва да приложат управляващите, за да запазят резултата, който имат към момента, коментира още в ефира на Дарик Ренета Инджова.

По думите на Ренета Инджова е имало пълно безхаберие и нежелание да се осмислят поуките от първата вълна и когато дойде втората вълна е започнало издевателството върху населението.

„В момента то е подложено на два противоположни натиска – на проваксърите и на антиваксърите, но това е съзнателно допуснато от правителството, за да може то да плува между двете течения и на което иска на него да се качи. Вместо да се бори с наводненията, ще плува по тях“, допълни тя.

И отбеляза, че когато природата даде знак, че неправилно са управлявани икономическите и социални процеси, започват да се говорят глупости.

„Вместо да се види, че реките всъщност са плаващи сметища, вместо да се потърси отговорност на Кирил Войнов какво става с поддръжката на язовирите и напоителните системи, вместо да се почистват речните корита – абсолютно нежелание за управление на каквото и да било, единствено за особени интереси и оставане на власт“, коментира още Инджова.

ГЕРБ се сриват като срутищата, датата 4 април е в техен интерес.

Избори възможно най-скоро са в интерес на ГЕРБ, защото доверието в тях се срива като „срутищата в страната“, коментира още бившият служебен премиер Ренета Инджова.

„За датата трябва да кажете на премиера Борисов да е спокоен – него три папи са го галили. На 4-ти ще бъдат изборите, значи и четвърти папа ще го гали по главата. Значи да не се притеснява много. Пък що се отнася, че католическия Великден бил тогава, това от трите папи сигурно идва пак цялата работа“, каза още Инджова.

Категоричният отказ на ГЕРБ да се опитат да направят поне част от предложените от държавния глава промени в изборния процес показва според нея, че управляващите отново ще направят това, което те искат, а българските граждани ще бъдат принудени да го приемат.

„ГЕРБ трябва изключително много финансов ресурс, изключително много манипулации и много усърдие да приложи, за да запази резултатите, които има сега. Като гледам как на секундата след указа, без да са обсъждали нещата в управляващата партия, излязоха на брифинг и демонстративно, нагло и безпардонно казаха, че няма да се съобразят с препоръките, направени от президента. А те се повтарят от толкова време“, смята още Ренета Инджова.

Искаме парите на българите, които работят в чужбина, а вотът им – не

По думите ѝ е лицемерно да каниш наблюдатели отвън, а да не пускаш да се наблюдава и гледа там, където се гласува и брои.

„И казват да не се подкопава доверието в изборите сега, но то доверието е подкопано по фундаментална причина от тези, които ни управляват и по конюнктурни причини – например, че започнаха по света да използват българския опит и ноу хау как се фалшифицират избори. Тя нашата дружба беше толкова тясна, нямаше начин зад океана да не ги научим на тези неща“, каза бившият служебен премиер.

Ренета Инджова коментира и отказа на управляващите да подкрепят идеята за облекчаване на гласуването на българите в чужбина като се допусне вот по пощата.

„Понеже не желаем вотът от Турция, няма да позволим и на двата милиона българи по света да гласуват. Значи парите им от това, че работят навън ги искаме. А една активна система на регистрация, която да е подобна на данъчната с адресите им, туй няма да го направим. Защо?!? Защото не ни трябват, защото с изборите те ще променят статуквото в България“, заяви тя.

И изрази сериозни съмнения, че изборните резултати ще отразят реалния вот, който българските граждани ще дадат.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    101 18 Отговор
    единственото което ги спасява е че теглят заеми. ако бяха в ситуацията на Жан Виденов , да не им се дават такива , отдавна щяха да са в затвора

    Коментиран от #13

  • 2 Тая сега ли го разбра

    37 15 Отговор
    Това го пишем тук от една година

    Коментиран от #27

  • 3 Азззззззззз

    78 16 Отговор
    Боко ще го галим с тояги.
  • 4 Спрете да консумирате каквото и да било

    54 10 Отговор
    В бегето само така ше им зашлевите шамар като спрът финансовите потоци към политиците и нищо друго няма да ги уплаши нито протести нито стачки нито избори само като народа спре да консумира и да им дава парите си
  • 5 Права е Р Инджова!! Прави се всичко

    69 14 Отговор
    Възможно по малко хора да отидат да гласуват, видно е от всякъде!!! Борисов разчита на Чиновниците, полицайте, и Ромите!!! На първите вдигна от Септември заплатите с30%после на Полицията, сега и премии и бонуси 52мил лв, а с Ромите практиката е позната и Стара!!! Кеш!!
  • 6 Фен

    29 88 Отговор
    Е тая злобна бабичка ли е младата надежда на промяната!?
  • 7 Съни

    74 30 Отговор
    БЛАГОДАРЯ ВИ господин Радев че отворихте очите на българският народ Вие имате съвест доблест и чест Вие ще останете в историята на България наравно с Левски Благодаря ви пожелавам на Вас и на вашето семейство много здраве щастие и търпение чнг
  • 8 абе

    37 44 Отговор
    Абе Инджова ,ми нали ако се приеме "гласуване по пощата" ,ДПС ще са първа политическа сила (Ердоган ще се погрижи за това)?! Ти винаги си била скритата лимонка на ДПС и очевидно искаш това.

    Коментиран от #31

  • 9 Гого

    28 55 Отговор
    Този грачещ плъх вони от 20метра на цигари как са я поканили в Дарик за коментар?
  • 10 пожелание

    63 15 Отговор
    1000 год. затвор за боко ,а за министрите му по 100 год. !! Такива крадци в света не са се раждали !

    Коментиран от #33

  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    21 34 Отговор
    Късно го разбрахте! Мандалото хлопна!Вече борисов може само да се смее на неграмотноста ви!Опозицията му,вие сте пред загуба!Не се радвам ,само написах Фактите!
  • 12 Мутрите вън!

    44 16 Отговор
    Оставка на корумпираното правителство!
  • 13 митака

    21 7 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Абсолютната, с нищо неопровержима истина!!! Чест котаране!!!
  • 14 Поне веднъж разумни

    43 5 Отговор
    Всички пред урните! Това е, от което ще се уплашат. Защо да не го направим?
  • 15 митака

    40 11 Отговор
    Вечна и памет, пророчицата баба Ванга е казала: "Нема Америка да ни помогне, пак Русия ке ни спаси!"
  • 16 Окопитиха се

    40 8 Отговор
    Вижте колко нагли стават с всеки изминал ден! Вече са го измислили и сега го натъкмяват. Ще им позволим ли отново, българи?
  • 17 Някой

    19 40 Отговор
    Долна склерозирала бабичка!
  • 18 syls

    28 11 Отговор
    За изборите ще обвинят пандемията и ще затворят държавата. за да останат на власт с което ще отпушат народното недоволство като лавина което ще ги помете окончателно и звинаги.
  • 19 Помни

    35 14 Отговор
    Никога повече ГЕРБ !!!

    Коментиран от #32

  • 20 Апел

    39 13 Отговор
    Българи в чужбина! Въпреки всевъзможните затруднения, които ще ви създадат, направете всичко по силите си, организирайте се и гласувайте, гласувайте, гласувайте! От вас най-много се страхуват управляващите, защото вие сте интелигентните, вие сте знаещите, вие сте можещите българи! Тук останаха слабите, изтощени от борбата за хляба си, бедните, наплашените и възрастните, които залъгват с мизерни подаяния. Направете това усилие, за да можете един ден да се върнете в достойна Родина, от която повече да не се срамувате!
  • 21 Аз40🏴‍☠️

    24 6 Отговор
    Така е, българите в чужбина се ползват за да пращат пари, но не са 2 млн., а повече заради пиниза с адресната регистрация. Който е живял на различни места вижда разликата в гъстотата. Тази тенденция води към тотален провал: емигрантите остават без роднини тук; увеличават се родените в чужбина; намалява бързо популацията ... всичко това намаля този приход много бързо и скоро ще бъде минимизиран до 0. Малко години остават, после ще се отрази на всеки. Това са цигански политики.
  • 22 Ако сме българи

    23 11 Отговор
    Сега целта им е да се отчаем и да си останем вкъщи, да не гласуваме. Да излязат само техните храненици, на които са наобещали много. Нека ги изненадаме и да направим обратното!
  • 23 Никога повече герб- гепи- гроб

    16 7 Отговор
    Борисов е пътник ЗАЕДНО с Гешев каскета и неговите приближени и ПОДЛОГИ. Всички разумни Българи ще гласуват против тези БЪЛГАРОУБИЙЦИ ОТ ГЕРБ И КОАЛИЦИИ. СИЛНИ СМЕ И СМЕ ПОВЕЧЕ ОТ ПЛАТЕНИТЕ ИНДИЙЦИ И НИЩОНЕВЪРШЕЩИ ЧИНОВНИЦИ И КАЛИНКИ. ЩЕ БЪДЕТЕ ПОМЕТЕНИ!!!
  • 24 Гост

    12 4 Отговор
    Инджова, по твоята ,,логика,, не знам от какво породена, и в САЩ,Германия,Франция,Испания,Италия,Китай,Русия,ШвецияРумъния.......въобще ръководствата на държавите по целия свят ги е страх като Бойко и затова си плашат народите,сриват си икономиките и отнасят негативи , щото и те ,, плашат с пандемията"

    Коментиран от #41, #42

  • 25 Васил

    21 7 Отговор
    Ако не беше пандемията диктатора беше пътник благодарение на нея си удължи живота с няколко месеца ама и това няма да го спаси.
  • 26 УЛИЧЕН БОЕЦ

    18 9 Отговор
    С избори - ЗАБРАВЕТЕ !
    Само глупакът вярва в това !
    Уличен натиск до оставката и
    Служебен кабинет начело с г-жа
    Ренета Инджова ! Тя е !!!
  • 27 Кую

    15 6 Отговор

    До коментар #2 от "Тая сега ли го разбра":

    Научи първо коя е Тая..
  • 28 Пълен тормоз и натиск

    14 6 Отговор
    Над герберугите !
    Да нямат покой и секунда !
  • 29 Кси

    10 18 Отговор
    Тая да спре да се излага, влачи се с разни бабугери и други без работа по улиците да врещят оставка, а и алкохола да намали
  • 30 2020

    16 7 Отговор
    Няма значение ,че не одобрявате Ренета Инджова.Права е за предателя Бойко М. Борисов,комунист,безбожник/не се лъжете ,че целува кръста на някой поп и че посещава манастири/.Всичко е голяма измама.Не бъдете наивни по отношение на уплашените Герб,ОП,НФСБ, Воля.Няма да бъдат в Парламента ,ако 5 800 000 млн.българи гласуват против тях.За тези безродници ще гласуват циганите/срещу заплащане-50,40, до 100 лв./, гербаджии от администрацията и някои полицаи-общо около 400 000 хил.Стрх ги е от българите в чужбина и затова разиграват религиозната карта на католици, секти,арменци/с лоби в сащ/.Датата 04.04.2021 г. е точна и Президента Румен Радев не трябва да се поддава на провокации от Герб и предателя на всичко българско Бойко М. Борисов.Мислете!Българите, са се справяли и с по-трудни препятствия.
  • 31 7373

    11 7 Отговор

    До коментар #8 от "абе":

    Престанете да манипулирате обществеността, че гласуването по пощата щяло да бетонира ДПС! Гласуването по пощата е заплаха за статуквото, тр.л платен. По пощата ще гласуват хора от Европа, САЩ, Канада и другаде, които не харесват ГЕРБ. От техния вот се страхувате.
    Възрастните с двойно гражданство в Турция отдавна измряха в по- голямата си част. Младите, родени там, не се интересуват от случващото се в Бг.
  • 32 77777

    6 2 Отговор

    До коментар #19 от "Помни":

    Болшевишки подлоги!
  • 33 7373

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "пожелание":

    На такива крадци от високо ниво никой нищо не прави. Законът се занимава с кокошкарите.

    Коментиран от #43

  • 34 С избори нищо няма да промените

    1 5 Отговор
    Всичко е нагласено всичко е схема и глутницата е потготвена за всяко ситуация и знае какво да направи в тази ситуация и саш и меркел са с тех за да прокарват новия световен ред...може да има промяна със жесток преврат но пък след това саш ше прати армията тука за установяване на демокрацията
  • 35 тхйт

    6 7 Отговор
    Ренатке, ти не си ли спомняш какви ги вършеше по твоето управление?? И как живеехме на ръба на мизерията... Хайде скрий се от дупката от която излезе и не коментирай по-можещи от тебе.

    Коментиран от #44

  • 36 Маги

    3 6 Отговор
    ВИЕ ГОСПОЖО СТЕ ЕДНА СТАРА,АМА МНОГО СТАРА ИЗТЪРКАНА ПЛОЧА ,И ЗА ДА НЕ Е ГРУБО, СПЕСТЯВАМ ВИ НЕЦЕНЗУРНИТЕ РАЗСЪЖДЕНИЯ ЗА ВСИЧКО ,С КОЕТО ВИ ОПОЗНАХМЕ И ЗАПОМНИХМЕ -НЕ МИСЛЕТЕ ЗА ГЕРБ А ЗА ВАС .........И АЛЦХАЙМЕР.
  • 37 ИЗГЛЕЖДАШ УЖАСНО

    4 8 Отговор
    НАЗДРАВЕ РЕНЕТКЕ, ОКО НЕМАШ ЕЛА ЩЕ ТИ СИПЕМ ЕДНО ПИТИЕ.
  • 38 И отрезвителното не и помага

    4 6 Отговор
    Сипи по една руска водка после ще се разберем.
  • 39 Протестър

    4 7 Отговор
    ГОСПОЖО МОЛЯ ВИ НЕ СЕ ИЗЛАГАЙТЕ, КОМЕНТАРИ НЕ ПРАВЕТЕ, ЛЕЧЕНИЕ СИ НАЗНАЧЕТЕ ПОЛОЖЕНИЕТО НЕ ВИ Е РОЗОВО. АЛКОХОЛА Е ПРЕВЪРНАЛ СИВОТО ВИ ВЕЩЕСТВО В ПИХТИЯ.
  • 40 Ренеткее

    1 6 Отговор
    защо не си пиете ракията с ония главоч разпопения клепоухчо, от алкохолици нищо хубаво не се очаква. Вие червените сте много нагли, идват избори да видим какво ще каже народа.
  • 41 Принцип

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    "Маратон" Неотон фамилия
  • 42 А бе

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    В САЩ като пиха дизенфектант и ти ли пи?
    Не преписвам! Мисли с главата си! Учи се от грешките на другите и вземай САМОСТОЯТЕЛНИ решения!
    САЩ,Германия,Франция,Испания,Италия,Китай,Русия,Швеция и Румъния не са България. Там си има правителства.
  • 43 Ами

    4 2 Отговор

    До коментар #33 от "7373":

    като са на висико ниво - да ги свалим на ниско и бой до дупка и по затворите!
    04.04.2021 да изметем шайката!
  • 44 Анализатор

    2 4 Отговор

    До коментар #35 от "тхйт":

    И сега като тя не е на власт - и ти заживя прекрасно, нали?
  • 45 ПЕНКО

    2 3 Отговор
    НЕ СЪМ ВАМПИР!!! АЗ СЪМ ПРОСТО БИВША ЖЕНА !!! ДНЕС СЪМ ЗЛОБНА -БАБА ЕДНА !!!! ---ВАМПИРЯСВАМ -ИЗПРОСТЯСВАМ -НО СЪМ ПРОСТО БАБИШКЕРА ЕДНА !!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове