Last news in Fakti

18 Януари, 2021 09:06 4 064 17

Ще обсъждат разхлабването на мерките за ресторантите след 31 януари

  • марияна николова-
  • ресторанти-
  • ресторантьори-
  • заведение-
  • туризъм

Допусна се в хотелите в местата за хранене от 6.00 до 22.00 часа гостите на хотела да могат да се изхранват на 50% капацитет. Хубаво е да има такава алтернатива и ресторантьорския бранш, но това ще се коментира в Националния оперативен щаб след детайлна преценка и анализ на ситуацията, заяви министърът на туризма Марияна Николова

Ще обсъждат разхлабването на мерките за ресторантите след 31 януари - 1
Снимка: Министерски съвет

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова заяви, че след 31 януари ще се обсъждат детайлно предложенията за постепенно отхлабване на мерките по отношение на ресторантьорския бранш.

„Нашият сектор е най-пряко засегнат от коронакризата. Постоянно сме в комуникация с бранша. Провела съм над 110 срещи с тях. Утре предстои и среща с Асоциацията на ресторантьорите. Най-важно е животът и здравето на хората. Допусна се в хотелите в местата за хранене от 6.00 до 22.00 часа гостите на хотела да могат да се изхранват на 50% капацитет. Хубаво е да има такава алтернатива и ресторантьорския бранш, но това ще се коментира в Националния оперативен щаб след детайлна преценка и анализ на ситуацията“, посочи Николова в сутрешния блок на БНТ.

„Отчитаме анализите и след 31 януари ще има заседание на Националния оперативен щаб и ще се обсъждат детайлно предложенията за постепенно отхлабване на мерките и по отношение на ресторантьорския бранш. Няколко са вариантите, но те биха били целесъобразни само при тенденции, които позволяват това. Вариантите са 50% от капацитета на ресторантите, предварителна резервация, спазване на 1.5 м дистанция между масите, пълна дезинфекция и почистване на масите. Говорим само за ресторантите. За заведенията за развлечение такава дискусия не е провеждана на този етап“, заяви тя.

„Благодаря на бизнеса и бранша, които спазиха безупречно заповедта на министъра и по празниците нямахме нарушения. Всички нарушители ще бъдат санкционирани по установения ред. Против тези нарушенията съм и съм категорична, че това е петно за целия бранш. Считам, че в България правителството провежда политика с умерени мерки и трябва да се намери баланс. В рамките на диалога и сътрудничеството с бранша, смятам, че ще намерим най-доброто решение“, уверена е Николова.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кръчмар

    11 2 Отговор
    Дали ше ни олабат ?
  • 2 Оставка

    35 3 Отговор
    Тая малоумна калинка освен да смучи кокала надали може друго
  • 3 Вие луди ли сте

    29 4 Отговор
    За какво беше тази карантина? Или ги отваряйте или окончателно затваряйте. Какво само ще си играем на идиме-дойдеме.
  • 4 Най-голямата

    22 1 Отговор
    калинк в това абсурдно управление. ОСТАВКА!!!

    ДА ВИ ГИ СЛОЖА НА ГЪРБА
  • 5 В Европа

    13 14 Отговор
    се затягат ние ще ги олабваме.
  • 6 адаша

    18 1 Отговор
    Как така не сме имали нарушители , а после ще ги глобяваме...Парадокс...
  • 7 един от многото

    17 1 Отговор
    И ще ги пуснат да работят на 29 февруари!
  • 8 Бонговец

    22 5 Отговор
    Тия карикатури се самозабравиха. Ставай народе! Иначе ,ще трябва внуците на Иван вазов, да пренапишат ,,Под Игото,,
  • 9 гост

    5 1 Отговор
    Поздрави на умниците..по женска линия !
  • 10 Мангъров е човекът 💞Без страх напред

    26 3 Отговор
    Според вас нормално ли е здрави и образовани граждани да се молят да работят? Според вас нормално ли е държавата да налага двойни стандарти за бизнеса? Според вас нормално ли е правителството да забрави, че народът който уж го е избрал има нужда от подкрепа? Тези и още много подобни въпроси измъчват Хотата от много време.
  • 11 7968

    3 17 Отговор
    Олабване на ресторантите- скок на заразите и особено на стомашно-чревните инфекции, после да дойдат и руските турист. Малоумници. Века отсега да върнат децата до 4 клас, да не пускат големите, за да облекчим ресторантьорите и руските туристи.
  • 12 любител

    5 24 Отговор
    само малоумници могат да направят тази глупост да отворят огнищата на заразите.всички хотилиери и рестъорантъори барове и дискотеки имат средства да изкарат 2г без работа а само реват.но нищо чудно да го направят защото в ГЕРБ умни хора няма.те умеят само да крадът.
  • 13 Мнение

    20 2 Отговор
    На 4 април с метлата ги ИЗМИТАМЕ!
  • 14 До Мариана Николова

    10 2 Отговор
    Поредната ТКП! Загрижила се била за ресторантьорите, барманите, книгите(букмейкърите), игралните домове, хотелиерите! Слушай, ГЛУПАВА ЖЕНО, ТИ РАЗНАСЯШ ЗАРАЗАТА! ТВОЯТА МЪНИЧКА ПЕЧАЛБА, ТОРПИЛИРА ЗДРАВЕТО НА ЦЯЛ ЕДИН НАРОД! И още нещо - къде ще отидат туристите: ТАМ, КЪДЕТО БРОЯТ ЗАРАЗЕНИ Е МНОГО МАЛЪК, ИЛИ ТАМ, КЪДЕТО ИМА МНОГО ЗАВЕДЕНИЯ И МНОГО ЗАРАЗА! ОПИТАЙ СЕ ДА РАЗДВИЖИШ ТАЗИ МИСЪЛ В ПРОСТРАНСТВОТО МЕЖДУ УШИТЕ СИ!
  • 15 Красавицата

    4 3 Отговор
    Пак ще се гаврят с момчето със странното име и визия на звяра( от анимацията). Какво ли не направиха ресторантьорите и пак ги прецакаха. И сега пак така.
  • 16 Петър Петров главен готвач с 25 г. стаж

    0 2 Отговор
    Всички ресторанти дискотеки и барове са развъдници на зараза да ги оворят когато премине заразата
  • 17 Селянин

    0 1 Отговор
    Направо ги закривайте тези мръсни дупки барабар с хотелите и цялата пасмина които нищо не произвеждат освен някакви буламачи. Я че си гледам картофи и едно прасе на село и все ще оцелеем. И ракия и вино
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове