Last news in Fakti

19 Януари, 2021 12:51 3 854 36

Лекар заболя от COVID-19 след първата доза ваксина

  • лекар-
  • ваксина-
  • covid-19

Само 15% от персонала са се имунизирали срещу коронавирус

Лекар заболя от COVID-19 след първата доза ваксина - 1
Снимка: БГНЕС

Лекар от онкологичната болница в Благоевград е с коронавирус десет дни след поставяне на първата доза от ваксината срещу COVID.

"Колегата е бил в инкубационен период, не се е усетил, не е имал никакви симптоми. Направихме ваксинацията и след това прояви симптоми, според мен причината не е ваксината", съобщи пред БНР директорът на лечебното заведение д-р Георги Георгиев. Преди ваксинацията не са правени антигенни тестове.

В тази болница петима медици са заразени с коронавирус. Само 15% от персонала са се имунизирали срещу коронавирус.

Медиците са разбрали, че са заразени, след като са установени симптоми. Двама лекари от реанимацията и един от онкологично отделение и две медицински сестри са заразени.

В момента тримата болни лекари са настанени в Covid отделението на онкологичната болница. За сега състоянието им не е тежко.

20 са ваксинираните до този момент медици и служители в общинската онкологична болницата в Благоевград, което е по-малко от 15%. Едно от обясненията е, че повечето от тях са прекарали коронавируса.

"Стават такива галимации в онкологията, че май горе-долу не остана човек, който да не е имал проблем при срещата с коронавируса", допълни д-р Георгиев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Eвала

    71 6 Отговор
    Продължавайте да се ваксинирате с тея фалшиви боклуци
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българка

    64 6 Отговор
    Тези съвсем ни мислят за канарчета. Как по време на инкубационен период на зараза без симптоми е ваксиниран, а след 10 дни се разбира, че е заразен с ковид? Нали карантината е 10 дни?!

    Коментиран от #8, #10, #27, #36

  • 4 ТаУмВзе

    50 3 Отговор
    Явно ваксините са мост за мутация на тоя шит. Важното е едни милиарди да се въртят и робите да са в Страх и послушание. Намялаването на населението е просто бонус.
  • 5 Алоо, какви лекари сте?

    59 2 Отговор
    Тези дипломи купувате ли ги? Как ваксинирате, без да направите някакъв тест? И при противогрипната ваксина се казва, че не се прави на хора, които вече са се заразили. Тестът може и да не е 100 % гаранция, ама чак пък никакъв тест, че дори и един бърз антигенен, си е направо гламава работа.
  • 6 Лост

    48 1 Отговор
    Преди време се замислих какво се получава в такъв случай :придобиваш по силен имунитет или си заминаваш по бързо от този свят.

    Коментиран от #13

  • 7 Хора ще ви прецакат пак

    35 2 Отговор
    Народе спиш
  • 8 Абе инкубационен период...

    32 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    При положение, че се знае, че има хора, изкарващи го безсимптомно, а не са направили никакъв тест, как са решили, че е бил в инкубационен период? А и инкубационният период е средно 5-6 дни. Но при някои май може да е 10-14.
  • 9 Кметю Симитлията

    30 1 Отговор
    Баце чакам те довечера да ти бодна една ваксина

    Коментиран от #31

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Псевдоним

    25 0 Отговор
    Дайте му сертификат сега.
  • 12 Лост

    20 0 Отговор
    И това при положение, че ваксинират колега. В Германия им бяха били тройно по голяма доза, сега пък от 5 щели да правят 6.И това при положение, че слагат малко ваксини на ден.А после, ако вдигнат броя на ваксинираните не ми се мисли.
  • 13 Аз пък се чудя,

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "Лост":

    може ли да имаш едновременно вируси от два различни щама - единият от използвания за ваксината, а другият - такъв, с който си се заразил предварително. 🤨

    Коментиран от #17

  • 14 Винету

    25 0 Отговор
    Абе,кой ти гледа в тая жега; Важното е да се въртят паричките😠😠😠😠😠.
  • 15 БГ МАФИЯ В МС

    22 0 Отговор
    РАЗБОЙКО НИ Е ПОРЪЧАЛ ОТРОВА.
    Шестима души получиха сериозни алергични реакции след като бяха имунизирани с "Модерна". Поради тази причина Калифорния спря партида от ваксината. Всички са от един и същи център в Сан Диего, съобщи Лос Анджелис Таймс.
    Според здравните власти това е "малко по-висок от обичайното" брой на проявени нежелани реакции, при това от едно и също място, затова партидата е спряна от употреба до изясняване на обстоятелствата.
    Партидата с номер 041L20A е от 330 000 дози - около 10% от цялата доставка с ваксини на "Модерна" и "Пфайзър" за щата. Въпросният център има капацитет да поставя по 5000 ваксини на ден. Той е един от няколко мегацентъра за имунизации в Калифорния. На друг стадион в града в момента се доизгражда още по-голяма ваксинационна клиника, която ще може да поставя по 12 000 ваксини на ден. Властите нямат данни за други проблеми с въпросната партида. С нея са ваксинирани 287 медицински работници. Партидата е доставена в Калифорния между 5 и 12 януари. "Модерна" все още не са коментирали случая, предаде Сега.
  • 16 Миро

    25 0 Отговор
    Имам един тънък въпрос,тези трима доктори които са настанени в ковидното, а не са тежко болни,защо са там.

    Коментиран от #18

  • 17 УЖАС

    6 21 Отговор

    До коментар #13 от "Аз пък се чудя,":

    ВАКСИНАТА НЕ Е ВИРУЗ БЕ НЕУКОГОВЕДО

    Коментиран от #23, #26, #30, #33

  • 18 ТИ ГО КАЖА

    10 1 Отговор

    До коментар #16 от "Миро":

    ЩОТО СА ВРЪЗКАРИ
  • 19 8д8дф8д

    21 0 Отговор
    А да не би да се е разболял именно поради ваксината?
  • 20 Бил гейтс

    26 0 Отговор
    Както казвам кои не умре от ковето ше умре от ваксината😂😂😂😂
  • 21 Centurion

    23 0 Отговор
    Скоро ,ще им излязат и вагини,и ще пикаят клекнали!!!Що за идиот трябва да си ,за да се подлагаш на експеримент,да играеш комар и да залагаш живота и здравето си.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Научи се как се пише вирус,

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "УЖАС":

    а и да си мериш думите. Такива като теб сте ми "любимци". 😆😂🤣😷Какво е ваксината - вкарвайки ти генетичен материал от вируса, как мислиш - дали щамът има значение, умнико. И клетките не са вируси, но според ДНК-то ти може да се каже от каква раса си. Или си мислиш, че е случайност въпросът, дали вече изработените ваксини биха действали върху нови щамове (помисли и за противогрипната ваксина). 🤔🤨😆🤣😂
  • 24 Рошко

    14 0 Отговор
    И след втората доза ще е в статистикатс с умрели
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Всъщност, защо ли ти отговарям

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "УЖАС":

    В изречение от 6 думи имаш минимум 4 грешки - правописни, пунктуационни...😆😂🤣😷
  • 27 Ха ха

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Само да попитам.Ваксиниран преди 10 дни ,сега карантина 14 дни.Дали няма да пропусне срока за втората ваксина? Ако да,то нови 2 порции ваксина за опитното зайче.
  • 28 Редакторът

    2 0 Отговор
    Редакторът на клавиатурата прави подобни чудеса понякога. Майкрософтския е особено умен. Потрисам се понякога като си прочета коментара.
  • 29 ЕЗОП БОРИСОВ

    6 0 Отговор
    ТЪРСИМ ПИНГВИНИ ЗА ПФАЙЗЕР И МОДЕРНА ЗА ХРАНА НА АКУЛИТЕ
  • 30 БРЕГ

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "УЖАС":

    ТИ НАИСТИНА СИ ГОЛЯМ УЖАС, НЕГРАМОТНИКО. ДА НЕ УЧИШ В УЧИЛИЩЕТО НАЧАЛНОТО НА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ???
  • 31 Дрона на Радев (с камерата)

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Кметю Симитлията":

    Кмете, пусни му я орално, че нещо пак почна много да шумоли по медиите
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 А ние знаем ли

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "УЖАС":

    "ВИРУЗ" НОВ МУТАНТ НА К-19 ЛИ Е?
  • 34 Който яде птичи крак той за мене е бунак

    5 0 Отговор
    ЕС да си сложи ваксините там където и слънце не огрява!Писна ми от тъпоумни и олигофрени само и само да си пълнят банковите сметки.Не Ви Ща нито Европа нито еврото нито нищо ....Пуфффг
  • 35 Вирус и Ваксина

    3 0 Отговор
    Кое ли от двете е по-вредно?!
  • 36 пенчо

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    защото не е пил всяка вечер ракия............
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове