Last news in Fakti

28 Януари, 2021 09:43 2 758 41

Пет партии влизат в парламента, две са на ръба

  • избори-
  • партии-
  • парламент

Данните са на база от респондентите, които са посочили, че със сигурност ще гласуват

Пет партии влизат в парламента, две са на ръба - 1
Снимка: БГНЕС

Какви са нагласите на българите два месеца преди изборите? Отговор на този въпрос дава най-новото проучване на „Тренд”. „Резултатите показват формулата 5+2, тоест пет политически формации, които със сигурност ще влязат в парламента. И две партии, които са на ръба”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” социологът Евелина Славкова.

По думите ѝ е важно да се отбележи, че данните са на база от респондентите, които са посочили, че със сигурност ще гласуват. „Около 48-50 процента от хората са казали, че със сигурност ще гласуват”, посочи тя и допълни: „Разбира се трябва да се има предвид, че винаги процентът на декларативните нагласи е по-висок, от това, което се реализира в самия ден на изборите”.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шуши

    5 17 Отговор
    Бацо 75,
    Корнела 65,
    Слави 40
    Дпс 30,
    Ристе 15
    Мая 15
    Има вероятност бацето да подлъже Слави и Ристе като патреотите и после да си действа с дпс като досега ама те видяха кво става с коалиционните на баце има и вариант като 2013 да има паритет между ляво и дясно и някой като Волен да подсигури кворум само , щото мисля ДПС предпочита да управлява явно, а не като до сега с бацо тайничко. Кабинета ще е експертен там уж на националното съгласие и тоя филм сме го гледали

    Коментиран от #15, #32

  • 2 бачо

    7 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Около 48-50 процента от хората са казали, че със сигурност ще гласуват" - което ще рече че гласувалите би било и да са по малко и после няма да се сърдим на положението ни.

    Коментиран от #17

  • 3 кптр

    20 1 Отговор
    Започна се пак с "5 партии влизат", ""4 партии влизат", "6 партии влизат"... По няколко пъти на ден.
  • 4 Българка

    25 4 Отговор
    Трябва ли да вярваме на поръчано от вестник "24 часа" и направено от ТРЕНД допитване? Властта си поръчва прогнозни резултата, за да обезвери и без това непрекъснато плашените избиратели! Остава и да повярваме на тези цифри

    Коментиран от #18, #20, #25, #29

  • 5 102

    16 3 Отговор
    мейдите не трябва да говорят пишат или да дават статистики за партий преди изборите защото ще манипулират и объркат обществото...
  • 6 реялно

    26 7 Отговор
    Процента ще е над 85 гласували, и тиквата си заминава. Не може да фалшифицира или остане, защо отиваме на гражданска война - директно и моментално. А това ще той се пени и нерви, всеки ден по всички медии - колко е велик показва че се нас....рал от страх.

    Коментиран от #16, #41

  • 7 Аз40🏴‍☠️

    18 1 Отговор
    Дойде ред на обливането с "проучванията".
  • 8 античалгар

    16 1 Отговор
    Дано са взели добра сума за "проучването"!
  • 9 СДС

    10 2 Отговор
    СДС влиза, чрез Конската телевизия на брата на Петър Стоянов! Фондация Клинтън също влиза, чрез Харизанов. Коритаров го каза току що в ефир...

    Коментиран от #12

  • 10 Xegel

    6 2 Отговор
    Бойко е трътка! :)
  • 11 7365

    8 2 Отговор
    ".....тя и дoпълни: „Рaзбирa ce трябвa дa ce имa прeдвид, чe винaги прoцeнтът нa дeклaрaтивнитe нaглacи e пo-виcoк, oт тoвa, кoeтo ce рeaлизирa в caмия дeн нa избoритe”."
    Това значи ли, че ще се фалши.фи.ци.рат?
  • 12 Еееех едно време

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "СДС":

    Кaкви коне имaше,А не МАГАРЕTA като харизанof☺
  • 13 Тредстоун

    5 4 Отговор
    Някои партийки хич не са ми ясни , такива като на пчеличката , мишока иванов , вечните неудачници на пиклюто абв , мазната адвокатка .... как беше движение 21 , техните платформи са да плюем по ГЕРБ , и колко мразим Бойко Борисов , кръгла нула от към какво ще направим за вас и как ще го направим , смешници. Ама за славчо ептен не съм чул кой , как, кога , нищо дреме на гиме и чака , оставил човечетата сами да си навиват бушоните и да го превъзнасят , бареков две , еднодневки.
  • 14 Гост

    2 3 Отговор
    Като гледам прогнозната близост на бацо и на кака, който и да е от тях ще иска коалиция с доганя.
  • 15 Размисли и страсти;

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Шуши":

    Размисли без логика, правят простотия! Те това си сътворил! За някоя парица ли е направено или не, резултата е същият!

    Коментиран от #27

  • 16 Тоя па!

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "реялно":

    На оръжие, вади яйцата, памперсите и развалените домати!Или бръкни в слипа и вади спаружения да стреляш с него...На такива им викам смешковци..
  • 17 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "бачо":

    защо да гласувам? за да си избера кого да плюя за поредните обири и мизерия, които ще ми натресат за десети път вече ли? Аз се навярвах в гласуването. Който още вярва да гласува.

    Коментиран от #26

  • 18 Абсолютно вярно!!!

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Много точно анализирано! Браво!
  • 19 гост

    5 1 Отговор
    Няма значение колко гласуват, а кой и как брои

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Има значение!

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Колкото е по голям процента, толкова по малко мъртви души се вкарват! Толкова по малко се влияе на резултата! Пример са последните Президентски избори с по голяма избирателна активност! Машинации имаше, но бяха не достатъчни!
  • 22 Факти направете предизборна Анкета

    2 1 Отговор
    Със сигурност ще е много интересна

    Коментиран от #24

  • 23 Китаеца

    2 2 Отговор
    Създавам партия с името: Флаг! В нея приемам САМО: мъже на възраст 27-50г. Работещи като шофьори, стругари, учители, лекари, продавачи, рибари, транжори, гастарбайтери-неосъждани,семейни, Жени-30-50годишни. Работещи като:фризьорки, продавачки, служителки в МОЛ-ове, касиерки, сервитьорки, лекарки и мед. сестри, спортистки,готвачки, домакини, семейни-с едно или две деца. Хора от народа. Никакви политици, депутати, бизнесмени, общински служители, банкери, адвокати, нотариуси, съдии, полицаи няма да се приемат. Без асансьори, частни имения, без къщи за гости, без чекмеджета. Една нормална партия на работещите, на плащащите данъци хора, партия на разговори и доверие, на резултати и работа. Партия, чието лого е домакински "уред", служещ за почистването на пода в комплект с друг метален уред, събиращ паяжините от тавана, тупане на малки постелки, замитащ боклука. Който иска-да идва.
  • 24 Имаше такава!

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "Факти направете предизборна Анкета":

    Октомври месец имаше такава! Потърси я! Резултата е интересен и различен от платените соц. агенции! Сега не е по различен! Просто на повече тролове и агенции се плаща, да те убеждават, че е друг!
  • 25 Българин

    0 5 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Семпла сте,но и донякъде права,съвсем други ще са резултатите.Убеден съм,че няма да ви харесат,но пък имате право да протестирате и да чукате по клавиатурите.
  • 26 бачо

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Какво ме коментираш след като сам се опровергаваш,на 04.04 като гласуват 30% и тулупа се е бетонирал за още 4 г,но ако гласуват минимум 70% дали няма да му се види малък света тогава

    Коментиран от #28

  • 27 Шуши

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Размисли и страсти;":

    Тоа па логичния тов сочи социологията. Винаги познават първите два и изненадата е на третото място. Помня ги аз проучванията от последните 20 години
  • 28 Чичо

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "бачо":

    Няма да гласуват повече от 45-55, както всеки път значи истината е на средата
  • 29 Дедо

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Не е страшно да гласуваш, тъпото е че пак няма за кого и си гласуват само твърдите ядра. Много хора не зависят от държавни поръчки и им е все тая

    Коментиран от #30

  • 30 Българка

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "Дедо":

    Дедо, има за кого да гласуваш! Харесай си някой от ДБ, платформата Манолова , Триото, Татяна Дончева!

    Коментиран от #31

  • 31 Дедо

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "Българка":

    Кво да ги уаресвам все бивши комунисти и наследниците им. България е малка знаем кой на кого е дети
  • 32 Шуши

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Шуши":

    Комунетата на Корнела колкото и да се пънат ще са след комунетата на бацо, факт щото кокумдела ама никак не я бива, те нейните няма да гласуват за нея
  • 33 Мъдрият

    12 4 Отговор
    Тия статии са абсолютно безсмислени, защото реалността е съвсем друга и това ясно ще се види от изборните резултати!

    Аз съм аполитичен от много години, но следя събитията и ще напиша своето мнение.

    В този форум не знам защо има толкова противници на бат Бойко, след като той реално е обичан и уважаван от повечето българи!

    А че това е факт(че бат Бойко е обичан и уважаван) - може да се убедите и от реакцията на обикновените хора, когато той отиде някъде на посещение.

    Аз не съм гласувал за него, виждам слабостите и грешките му, но го уважавам заради това, че той е благоговеен православен християнин, има страх Божий и реално и много помага за строежа, възстановяването и ремонта на православни храмове в България.

    А най-вече го уважавам и ценя заради смелостта и мъжеството да не затвори православните храмове по време на пандемията! - това е велико нещо и той ще получи своята награда от Господа за това!

    По въпроса за изборите - аз смятам, че Герб ще спечели убедително тези избори, БСП ще е втора - но с много голяма разлика, а за по-надолу не мога да кажа определено, но е вероятно ДПС да са трети, а Славун - според мен ще има много по-малко от очакваните проценти, а и тия - трио, мрио ли бяха, че не им запомних името - не очаквам изобщо да влязат в парламента!

    Това е моето мнение. На тия,които не са съгласни и искат да ме опонират ще кажа - ако даде Бог да доживеем дотогава - ще видим!

    Коментиран от #34

  • 34 Джаба Банкянина

    3 5 Отговор

    До коментар #33 от "Мъдрият":

    Да, така е, много е обичан от хората. Ама по селата, дето кмета води 10 баби да се видят после по телевизията. "Обичаният" Бойко ще не се разходи без охрана в центъра на някой по-голям град и да видим тогава колко го обичат... А, троле?

    Коментиран от #35

  • 35 Мъдрият

    10 2 Отговор

    До коментар #34 от "Джаба Банкянина":

    Не пиши глупости и не ме наричай трол!

    Никой не ти дава право да обиждаш!

    Аз пиша от много време в този форум и имам право да изразя мнение!

    Пилците се броят наеесен - така, че като минат изборите - пак ще говорим!

    Коментиран от #36

  • 36 Джаба Банкянина

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Мъдрият":

    Моля да ме извините господине, ако написаното от мен в последният абзац на поста ми, не отговаря на действителната Ви професия!
    А сега, бихте ли коментирали по същество останалата част? А именно - каква ще е реакцията на така наречените от Вас "обикновени хора" при среща с Б.Борисов в центъра на София.

    Коментиран от #37

  • 37 Мъдрият

    10 1 Отговор

    До коментар #36 от "Джаба Банкянина":

    Не може да се каже така обобщено. Вероятно ще е различна, защото има хора, които го харесват, а и такива, които не го харесват.

    Но недейте забравя, че човек дори и да не харесва някой, не винаги ще реагира остро срещу него - може просто да отмине и да не каже нищо.

    Освен това, голяма част от хората на приказки са голяма работа, но когато работата опре до действия - се крият в миши дупки! - аз отдавна опитно съм го разбрал това...

    Коментиран от #38

  • 38 Дедо

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Мъдрият":

    Ама аз видях лично приблизително 20 хиледи на 22 Септември на едно от така наречените възстания дето никак не го харесва. Що не дойде с жипката тогава. По селата са по задължение, видяхме какво стана в Сливница
  • 39 Димитров

    1 0 Отговор
    Няма как наглясите на хиляда човека да отразяват нагласите на два милиона?Отчитане на работа и друго нещо?

    Коментиран от #40

  • 40 хгфйдгф

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "Димитров":

    Всъщност около 1 милион. Което е държавната администрация със семействата си, корпоративният вот на фирми на държавна хранилка, плюс платеният цигански вот.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове