Last news in Fakti

29 Януари, 2021 10:44 3 463 74

Джамбазки: Тормозът над македонските българи от страна на Скопие продължава

  • ангел джамбазки-
  • македонски българи-
  • скопие

Македонските граждани с българско национално съзнание са подложени на тормоз, гонения, уволнения. Днес. Това обаче нито ще го прочетете, нито ще го чуете от грантовите правозащитници от жълтите павета и новоизлюпените соеви софийски македонисти, пише евродепутатът

Джамбазки: Тормозът над македонските българи от страна на Скопие продължава - 1
Снимка: БГНЕС

Сърбоманските мишки да се чувстват предупредени. Внесох спешни въпроси към ЕК по последните скандални случаи. Това сподели във фейсбук заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки. Тормозът от страна на властта в Република Северна Македония и полицейското насилие над двама македонски българи Васил Латковски и Живко Чавдаров вече са в Европейската комисия.

Тормозът над македонските българи с българско национално самосъзнание от страна на властите в Скопие продължава. Не че е спирал някога, но сега е особено нагъл, защото се случва в момент, когато официалните власти уж работят за добросъседство и за преодоляване на проблемите между двете държави, с оглед започването на преговори между РСМ и ЕС за членство в Съюза, пише още той.

Според него случващото се с македонските граждани с българско национално самосъзнание в Скопие е истинско нарушаване на човешките права. Като по учебник. Сега да видим колегите европейски представители, които иначе са петимни да защитават всяко екзотично малцинство, истинско или измислено, всяко листенце и цветенце, как ще реагират на този истински проблем на човешките права. Проблем с нарушаването на човешките права, който се случва систематично и последователно, под носа им. Тук. В Европа, а не на Вирджинските острови, възмущава се Джамбазки.

Българският евродепутат изброява:

Македонските граждани с българско национално съзнание са подложени на тормоз, гонения, уволнения. Днес. Това обаче нито ще го прочетете, нито ще го чуете от грантовите правозащитници от жълтите павета и новоизлюпените соеви софийски македонисти. БХК, Отворено общество, останалите „фондации“ на грантовите правозащитници мълчат геройски по темата. Но това е отделен въпрос.

Затова той задава спешни въпроси към ЕК по двата последни скандални случая на тормоз над македонски българи. Информацията е получих и с помощта на Спас Ташев.

Нека бъде много ясно. Това е само първата стъпка в защитата на правата, законните интереси, имота, честта и живота на македонските българи. Следват обсъждания в Европейската комисия, запознаване на посланици и прочее, зарича се Джамбазки.

Ето и българската версия на спешните въпроси, изпратени от Ангел Джамбазки от името на делегацията на ВМРО в ЕП до Европейската комисия:

Независимо от факта, че Република Северна Македония е независима държава от 8-и септември 1991 година, чиято независимост бе призната първо в света от Република България, изглежда, че властите в страната никога не са се разделяли с тоталитарните практики на нарушаване на човешките права, познати от диктаторския режим на Тито в бивша Югославия. Старите позорни практики на физическо и психическо насилие са все още живи и действат в Република Северна Македония.

Македонските граждани с българско национално самосъзнание се сблъскват с неспиращо преследване, унижение и заплахи в страната. Само за последните няколко месеца станахме свидетели на множество скандални и тревожни примери за това:

1. През месец декември миналата година бяха създадени множество групи в различни социални мрежи в Република Северна Македония, които целяха създаването на списъци с личните данни и адресите на македонски граждани с българско национално самосъзнание. В тези групи се призоваваше за организиране на тълпи, които да заплюват и унижават тези хора в домовете им и на работните им места.

2 . По-рано този месец, по време на традиционния карнавал в град Вевчани, станахме свидетели на организирано и демонстративно запалване на поне два български национални флага пред очите на стотици свидетели, в присъствието на служители на полицията, които наблюдаваха позорните сцени безмълвно.

3. Най-тревожни и опасни са организираните от властта атаки срещу отделни личности. Такива са случаите на Васил Латковски от Велгощи и на Живко Чавдаров от Гевгелия.

4. Г-н Васил Латковски е глобен от властите в Скопие с глобата от двеста евро, изключително сериозна сума по стандартите на живот в Република Северна Македония, затова че в своя публикация е споделил доказан и необорим исторически факт. Той е преследван и заплашван впоследствие от служители на МВР на РСМ, които са му се обадили по телефона и са го заплашвали, че ако „не мълчи, глобите ще продължават“.

4. Господин Живко Чавдаров от Гевгелия не е имал същия късмет да се размине само с глоби и заплахи по телефона. Полицейската бруталност и нападение срещу него струва живота на неговата майка. На 21.01.2019 г. е извършено незаконно и неразрешено от съд полицейско нахлуване в дома му, водено от офицера от полицията Лазе Лазаровски, при което са разбити вратите и прозорците на дома му. Полицаите нахлуват вътре, при което физически нападат неговата възрастна майка. Те крещят в лицето на възрастната жена и я питат как на края на живота си е решила да се самоопределя като българка. Майката на господин Чавдаров почива в следствие на преживения шок и ужас, само няколко седмици по-късно. Живко Чавдаров от своя страна е заплашван неколкократно от полицаите с тежки последици, ако не мълчи за случилото се.

Въпросите ми към ЕК са:

1. Смята ли ЕК най-сетне да защити правата, честта и живота на македонските граждани с българско национално самосъзнание?

2. Може ли властта в Скопие да започне преговори за присъединяване към ЕС, при условие че са налице доказани случаи на държавно насилие над македонски българи?

3. Кога ЕК ще изиска официални обяснения и пълно и обективно разследване на случаите на полицейско насилие срещу правото на самоопределение на македонските българи?


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВпечатУен

    13 21 Отговор
    Местим ли, братя?

    Коментиран от #16

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 реалистъ

    24 13 Отговор
    Тормозът на "Охранени патриоти" и ГРОБ над обикновените българи продължава.
  • 4 И нека

    23 5 Отговор
    Македониус, сръбския помяр, залае сега
  • 5 123445

    12 19 Отговор
    и тоя изпълзя от евродупката, скрий се няма кой да гласува за вас ако ще всички македонци да се признаят за българи , обикновените хора не ги вълнува това
  • 6 3839

    18 7 Отговор
    Жамбаски,

    Какво напревихте това да не се случва?
    Нищо не направихте и нищо не смятате да направите!
    Пред нас говорите, а спрямо Белград и Москава заемате поза "Г".

    Коментиран от #32

  • 7 Българка

    22 17 Отговор
    Отдавна не съм чела за РСМ! Браво!
    Хулиганът Джамбазки защо не е в затвор за шофиране в пияно състояние? Защо се дава трибуна на един циник, хулиган за предизборна популистка пропаганда за ОП- ВМРО?

    Коментиран от #23

  • 8 гражданин

    14 9 Отговор
    вие затова ли им раздадохте паспорти, само срещу честна дума, за да избягат от терора, колко сте милозливи, да бяхте така глижливи и за собствения си народ, но там сте слепи и глухи
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 JEFF

    18 13 Отговор
    А ние , българските граждани се срамуваме от Джамбазки .
  • 11 Българка

    20 10 Отговор
    Да напише Джамбаза за гоненията, тормоза, рекета, грабежа над българите в България от хунтата!
  • 12 Всичко се връща

    9 21 Отговор
    Както ние в БГ едно време тормозихме българските турци

    Коментиран от #15, #34, #61

  • 13 Шуши

    13 4 Отговор
    Вината е изцяло ваша само лаете нищо не правите дано не стигнете до другия парламент, то само с пиратки не става

    Коментиран от #24

  • 14 Спас

    16 1 Отговор
    Ами ЕС през крив макарон .
  • 15 И д о т

    20 5 Отговор

    До коментар #12 от "Всичко се връща":

    Как са ги тормозели? Като влизаха във ВУЗ с тройки, като им изкупуваха тютюна на днойни цени, като им даваха коли без ред? Аре заминавайте си в анадола. Що се върнахте обидени?

    Коментиран от #27, #43

  • 16 ТтТ

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "ВпечатУен":

    Този проблем в РСМ не е от вчера.А пропагандирането на омразата към България е със знанито на “бртушките”! Тези комунисти нямат никакъв морал!
  • 17 ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ

    10 3 Отговор
    За влизането на Македония в ЕС.
  • 18 стоян георгиев

    14 1 Отговор
    за съжаление джамбазки вие много добре знаехте че няма как да се постигне добросъседство с децата на комунистите в македония,които бяха наи-големите колячи на бъларите там.защо се влезе в тази тъпа комисия ,що ги допуснахте в нато?никои не може да накара българия да променя мнението си ?ни сащ ни германия ни никои!оттеглете се от преговорите с тия хибриди и ги оставете да си живуркат в титова македония.

    Коментиран от #25

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Кои българи бе

    6 17 Отговор
    тези дето през 1913 си дойдоха в България ли? Джамбаз не се излагай в Македония няма българи трябва да се разбере веднъж завинаги
  • 21 мутация

    5 3 Отговор
    джендърите станаха най-големите патриоти
  • 22 руски американец

    7 3 Отговор
    тоя неизтрезнял алкохолик измисли нов вид народ “ македонски българи” ?!?!?! това е като български турчин... но поне турски народ има ама македонци няма и нее имало никога !!!
  • 23 Бклнжйй

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Няма такова нещо като шофиране в пияно състояние. Има си човека акт и нак.постановление, взели са му книжката за някой друг месец, като на всеки българин на една ракия зад волана. И мен да ме спрат тъкмо станал от маса и мен ме чака същото. Навеждаш главата и толкоз.

    Коментиран от #26

  • 24 Хккхх

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Шуши":

    Ще стигнат.
  • 25 Hujhgjj

    10 0 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    Те албанците са нагласили вазелина. От две страни. По малко, по малко и хоп само България ще им е в главата. Всички рязко ще се побългарят.
  • 26 Българка

    4 6 Отговор

    До коментар #23 от "Бклнжйй":

    Да, ама музикант от Канарите е осъден ефективно на затвор за същото провинение. Освен това, ако си ти и ти се размине затвор, пишеш, че навеждаш глава/ снишаваш се. А Джамбазки прави обратното- заловен е с пистолет на летище, хвърля бомбички по протестиращи! Завършен престъпник/ хулиган!
  • 27 Тоа па

    5 4 Отговор

    До коментар #15 от "И д о т":

    Как така разбра че съм се върнал бе джинджифил?като пиша тука не значи че съм в Бг,ти би ли отишъл да работиш тютюн дори за тройна цена?много добре знам тези години,българина директор бригадир,турчина на черната работа,недей ме кара да ти разправям,какво се е случвало по Живково време,в Белене се убиваха невинни хора и по мъчителен начин,имам познат отървал се от там,чист геноцид му викам аз,така че хайде без да плямпаш глупости
  • 28 РАДИО ЕЛТО

    6 1 Отговор
    СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ яко се изгавриха с нас

    Коментиран от #41

  • 29 Баровеца

    12 4 Отговор
    Е ОК! Джамбазки е грешен и го нападайте,но с този си ход е в правото,интересите и достойнството на Българина и го подкрепете! Що за злоба от ваша страна Българи????

    Коментиран от #38, #64

  • 30 ПИЯНДУР

    3 3 Отговор
    продължава , ТОРМОЗЪТ И НА ПРЕДАТЕЛИТЕ И МЕКЕРЕТАТА НА ВМРО И БОЙКО НАД БЪЛГАРИТЕ СЪС СТРАШНИТЕ СТРАХОТИИ В МАКЕДОНИЯ ОТ МОШЕННИЦИТЕ НА КОЯТА ДЪРЖАВА ТЕ ЗАБОГАТЯХА ПРОДАВАЙКИ ИМ БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ НЕЗАВИСИМО ЧЕ АЛБАНЦИ И ИРАКЧАНИ НЯМА КАК ДА СА С БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД !
  • 31 Дърт пее..раст...

    7 3 Отговор
    Големи Боклуууциии,са туй ВМРО..Безобразни тъпаци..
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Мани Мани !

    5 5 Отговор
    Тормозът над българите, от страна на София, също продължава.

    Коментиран от #58

  • 34 Тормозели са чинка ти

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Всичко се връща":

    Турците по Живково време са си живеели живота много от тях са били членове на БКП и са работили за ДС партийни членове по места турци са участвали в смяната на имената на своите имало е и цигани евреи арменци членове на БКП и са тероризирали българите трай си като не знаеш

    Коментиран от #37

  • 35 3839

    8 0 Отговор

    До коментар #32 от "Перо":

    Виж какво прави Северна Македония, без да спира, постоянно и твърдо. Дипломатически совалки в Европа, САЩ и Русия. Има подкрепата на САЩ, Европа и Русия.
    България досега нищо не е опровергала, възразила, обяснила по дипломатически път. Едно голямо нищо. Дори не е осигурила медийна кампания в чуждите медиини средства, която да е в подкрепа на нашите искания.
    С това отговарям, какво би трябвало да прави. Дипломация с бездействие не се прави.

    Коментиран от #50

  • 36 Кси

    5 1 Отговор
    Не са спирали репресиите, по-префинени са, в 21 век не допускат български вестници, медии и университети, това за какво говориш, на ЕС какво им говорят фактите, БГ да запознава международната общност, а сръбски културен център им липсва, до вчера са имали задължителен сръбски и учениците започват с "аз съм први србин", може да е албанец или българин, продължават си юго-изпълненията титовистки, почитат според ценностите, а те са коминтернски сърбомански
  • 37 Да да

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "Тормозели са чинка ти":

    Като са говорели на турски и слушали турска музика пак турчина е участвал в прибирането им към Белене,хайде хайде без глупости

    Коментиран от #56

  • 38 I C Phone

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Баровеца":

    За това им се вика "хейтъри" на разговорно. Това работят!
  • 39 I C Phone

    1 0 Отговор
    За това им се вика "хейтъри" на разговорно. Това работят!
  • 40 Абе хубаво се е загрижил

    2 2 Отговор
    За македонските българи, ама с българските македонци какво правим?

    Коментиран от #44, #60

  • 41 Кси

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "РАДИО ЕЛТО":

    Не са спирали сръбската гавра
  • 42 Дядо на 65

    10 0 Отговор
    Тормозът над българите след Освобождението е във всички съседни нам страни, защото след Берлинския конгрес се раздава българска земя с българско население на чужди държави.
    Но най ни боли от тормозът над македонските българи от страна на Скопие, защото се прави от българи с изтрит мозък над българи. Също както през турско са ни тормозели с еничарите.
    Защо е тая орисия и докога ще страдаме, един Господ знае!

    Коментиран от #45

  • 43 Нещо те е яд

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "И д о т":

    Че не си могъл да изкараш и тройка, че да влезеш и ти ли, бе🐒?😂😂😂😂😂
  • 44 Кси

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "Абе хубаво се е загрижил":

    Ти какво предлагаш, ами с българските шопи, родопчани, балканджии...добруджански...какво правим според теб, а "умен" си бил, сетил си се, ааа

    Коментиран от #47

  • 45 Дедо дедоооо

    1 5 Отговор

    До коментар #42 от "Дядо на 65":

    И ти не се научи. След берлинският конгрес не се раздава българска земя, а османска. Българите също получават такава.

    Коментиран от #46

  • 46 Я па тоя

    6 1 Отговор

    До коментар #45 от "Дедо дедоооо":

    А какво земя са получили османлиите?

    Коментиран от #48

  • 47 Ами ти кажи де

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "Кси":

    Щото и в България има такива които се самоопределят като македонци, както и в Македония има самоопределящи се като българи. Не смяташ ли, че отношението и към едните и другите трябва да бъде реципрочно?

    Коментиран от #51, #53, #57, #66

  • 48 Не са получили

    4 3 Отговор

    До коментар #46 от "Я па тоя":

    Завладяло са византийска. Има разлика между подарена и завоювана. Има разлика между земята дадена на българите през 1878 и тази завоювана от тях през 681. Всъщност съмнявам се, че изобщо "вдяваш" разликата

    Коментиран от #52

  • 49 БЮРМ/FYROM

    6 2 Отговор
    Измислената, смешна и жалка "държава" няма място в Европейския съюз. ВЕТО докрай. Промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски подлоги. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
  • 50 Перо

    5 0 Отговор

    До коментар #35 от "3839":

    За това има МВнР и Ек.Захариева от ГРОБ,както и една друга Агенция с външна дейност. Каквото зависи от Джамбазки е направил! Той е само един депутат в ЕС.Не съм фен на ВМРО,но са прави за РСМ и национално отговорни🇧🇬
  • 51 Перо

    5 1 Отговор

    До коментар #47 от "Ами ти кажи де":

    Разликата е,че българите да етнос,а “макетата” са измислена неетническа нация,създадена с административен акт, указ от АСНОМ,през 1945 г.чрез асимилиране на българското население и присвояване на бълг.диалектен език и история,в географската област Македония!

    Коментиран от #67

  • 52 Я па тоя

    4 2 Отговор

    До коментар #48 от "Не са получили":

    Правилният термин е ОТВОЮВА, туркофиле.
    С помощта на руснаците над 50 000 българи са жертвите по време на Освободителната война, без да броим десетки хиляди жертви от въстанията преди Освобождението.
  • 53 винкел

    3 0 Отговор

    До коментар #47 от "Ами ти кажи де":

    Едно е да се самоопределиш друго е да докажеш че си македонец.
    Тези които са доказали с документи че са българи са получили паспорти. Докажи с документи че си македонец!

    Коментиран от #65

  • 54 ИЗКУКАЛЯК

    1 0 Отговор
    Бисер на Цветан ЦветаноВ
    Цветан Цветанов с прогноза за резултатите от предсрочния вот
    Ще поемем държавата след предсрочните избори"
  • 55 Гаро

    1 3 Отговор
    То е България няма българи той за Македония се загрижил гледам ги 15-16 годишни момичета си хванали цигани за гаджета без срам се мляскат пред хората
  • 56 Кси

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Да да":

    Важеше за всички, българи слишащи чужди радиостанции също

    Коментиран от #59

  • 57 Кси

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Ами ти кажи де":

    Казвам ти директно: няма македонски етнос, има създадена с указ македонска нация от коминтерна, в БГ на регионален признак-шопи, балканджии...и сие са българи равнопоставени, а думата"реципрочност", означава да смениш числителя и знаменател на една дроб...на 2/3 реципрочната е 3/2
  • 58 Кси

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Мани Мани !":

    Както се казва, ако не си от спиртоманите, сексоманите, значи си мани...мани, та и тия са тъй...мани мани
  • 59 Аз гледам напред

    1 4 Отговор

    До коментар #56 от "Кси":

    Квото било, било.Странното е че в днешно време Българина продължава с омраза,а трябва да е точно обратното,хем мачка хем мрази

    Коментиран от #62, #72

  • 60 Перо

    5 1 Отговор

    До коментар #40 от "Абе хубаво се е загрижил":

    Избягалите български македонци в БГ,след окупацията през 1913 г. и сега живеещи наследници в БГ са два пъти повече от сегашните жители на РСМ и много добре си знаят произхода,историята и етноса,така че македонистите са смешни с промития мозък!
  • 61 Перо

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Всичко се връща":

    Ами,образовай се малко и виж кои са провеждали тероризъм и кои са дали повече невинни жертви през възродителния процес! Възродителният процес беше резултат от действията на НАТО,чрез турското население да се отцепят български територии,което приложиха по-късно,спрямо сърбите в Косово.

    Коментиран от #70

  • 62 ай де бе

    2 1 Отговор

    До коментар #59 от "Аз гледам напред":

    И къде видя у българина омраза? В това ,че брани своето? Това не е омраза, омраза е в македонско-краде от чуждото.
  • 63 Ранд

    3 0 Отговор
    Според мен, обикновенните сев. македонци мразят българите само по
    принцип ...докато слушат и четат новините , надъхвани от политиците .В действйствителност нещата са други . Много пъти съм ходил в Скопие , имам роднини , познати... уважението е взаимно , не съм чул или усетил омраза към българите . Но за история и идентитетот никога не сме говорили . Там смятат , че политиците и от двете държави искат "двата народа " да се намразят . В техните форуми влизат такива като Джайч и Македониус , които се представят за българи и ги дрразнят и обиждат .

    Коментиран от #73

  • 64 стоян

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "Баровеца":

    До 29 ком -Тия дето го Нападат са повече кумуняги отколкото българи
  • 65 Киро Питоня

    2 1 Отговор

    До коментар #53 от "винкел":

    Какво да ти докаже, като не може. 50% българи, 20% -албани, останалото- гупти, куцовласи и торбеши...тук-таме и по-некой заблуден грък....тЕ, ово jе Македониjта...
  • 66 Грогу

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "Ами ти кажи де":

    И аз искам да съм син на англ. кралица ...ако се самоопределя като такъв, защото така ми изнася , ще стана ли принц ? Не ! Хайде стига с това самоопределение .Даже черните в С..А..Щ ги наричат афроамериканци , да се знае произхода им и те не го отричат , нито се обиждат . Само тия до нас ,прости и необразовани " македонци "ще пренаписват световната история и произход на народите . Ама не е луд този , който яде баницата , а който му я дава .
  • 67 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "Перо":

    Как от Татари станахме Бсългари?със акт ли?

    Коментиран от #68

  • 68 Ранд

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Питай скопските историци. Те знаят всичко ....освен имената на мак. царе ... тази информация е засекретена в НАСА.
  • 69 оставка

    3 1 Отговор
    Тия ортаци на Борисов по чекмедже да спрат да ни промиват мозъците с омраза към македонците , а да си кажат как си делят порциите със дугансарай и как си купуват местните избори със сигански гласове.
    По делата ще ги познаете и вече ги познахме ,че са ненаядени хрантутници и продажници. А този е Ангел Джибровски пираткаджията- кух и нагъл.
  • 70 споко

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "Перо":

    Това НАТО и САЩ май го сънувате вече. Абе що не си отидете в Сибир на спокойствие, ами сте седнали на българска територия и от името на българите да правите метани на ботоксовия руски "император".
    Само да попитам, той от джедърите ли е , че тази дума си е
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Кси

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Аз гледам напред":

    Точно обратното е, македонизма е основан на омразата към българите, не са спирали да мразят и да го показват, иначе издиша идентитетот, не желаят да,се европеиьирст, тяхната ценност е да почитат тито
  • 73 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Ранд":

    Кaкъв "принцип" ? Мaкeтaтa, в гoлямaтa cи чacт, изпитвaт живoтинcки cтрaх дa нe ги пoмиcли някoй тeхeн пoзнaт зa БУГAРAШИ...
    Cвидeтeл cъм нa тaкивa кoмични cцeнки, чe нe знaeш дa ce cмeeш ли или дa плaчeш....Рeпубликa Мaкeдoния ce oтдeли oт Югocлaвия пo мирeн път зaщoтo ни МРAЗEХA. Вcякaкви припиcвaни зacлуги нa Бългaрия зa мирнoтo oбocoбявaнe ca фaнтacмaгoрии.
    Cигурeн cъм, чe кoгaтo в CМ oтнoшeниeтo към нac ce oбърнe към пoдoбрявaнe, aлбaнцитe щe бъдaт пoдтикнaти дa нaнecaт удaрa cи.
    В Бългaрия дocтa хoрa ca изнeнaдaни oт дeйcтвитeлнoтo пoлoжeниe нa нeщaтa в CМ. Тoвa e кaтo eдин вид шoк зa мнoзинa бългaри, нo пo-дoбрe e дa ce знae рeaлнocттa.
    Чacт oт хoрaтa тaм, дoри иcкaт пaк дa ce върнe Югocлaвия…………
    Тoвa пoтвърждaвa, чe……aвтoритeтнa и прocпeрирaщa Бългaрия,щe върнe мaкeдoнцитe към иcтинaтa , e вeрният път. Другoтo e връщaнe към 50 гoдишнитe бeзплoдни уcилия нa Бългaрия. Нe иcкaм дa пoвярвaм, чe тoвa ce прaви мoжe би cъзнaтeлнo.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове