Last news in Fakti

29 Януари, 2021 11:59 3 668 40

Нападнаха жена в трамвай, направила забележка на пушач

  • трамвай-
  • пушач-
  • пушене

В трамвая има камери, които са записали случилото се

Нападнаха жена в трамвай, направила забележка на пушач - 1
Кадър бТВ

Жена твърди, че е била нападната в градския транспорт, след като прави забележка на пътник за това, че пуши в превозното средство. В резултат пътуването ѝ в трамвай номер 10 завършва с хематом на крака и обида. Всичко започва, защото избира да не замълчи, когато вижда нередна ситуация, съобщава бТВ.

„Един господин запалил цигарка и си пуши вътре и си пие в трамвая. Всички си се возят, никой не му прави забележка. Никой нищо не му казва. При което аз се обръщам и му казах: „Господине, не е редно да се пуши в трамвай“. Той агресивно ми обясни, че „днес в трамвая се пуши“. Обиди ме, нагруби ме, напсува ме“, разказа жената.

Въпреки грубия тон, тя не се отказала: „Отидох при ватмана, почуках му на стъклото и му казах: „Извинявайте, имаме проблем в трамвая – един господин пуши“. Отговорът беше: „Аз проблеми нямам. Ето тук на кабинката има телефон – обадете се“.

Тя набира номера за сигнали при нарушаване на забраната за пушене. Отсреща обаче ѝ отговарят, че са от РЗИ, а щом пуши не ватманът, а пътник – нищо не могат да направят. Съветват я да подаде сигнал на 112. Докато говори по телефона, към нея тръгва човекът, на когото е направила забележка.

„Каза ми, че ще ме убие. Ритна ме в крака – силно. След това тръгна да ме рита по-нагоре в корема, но аз се дръпнах между седалките и той излезе от предната врата. И никой нищо…. Разплаках се – стана ми обидно!“, спомня си жената.

В трамвая има камери, които са записали случилото се. Според Столичния електротранспорт ватманът също е предупредил пътника да махне цигарата, но побой не видял, каза инж. Иво Василев, който е зам.-директор по експлоатационните въпроси.

„От две години работи – много добър ватман е. Той все пак е отворил вратата, предупредил е гражданина, който е бил нередовен вероятно. И този гражданин, след като не се е отнесъл с уважение към ватмана, е напуснал през първа врата на спирката трамвая директно. Така, че няма продължение на този конфликт, така че да трябва ватманът да търси допълнително съдействие или да оказва някакво друго. Той не е правораздавателен орган и не може да въвежда ред и правосъдие в превозното средство по какъвто и да е повод“, посочи инж. Василев.

Полицията изяснява самоличността на мъжа и фактите по случая. А за жената най-шокиращо е това, че никой от останалите пътници не се е притекъл на помощ: „Никаква не беше реакцията на околните, а почти всички седалки бяха заети. Те могат да те убият в трамвая и никой нищо няма да направи, най-много някой да снима клипче може би. Пътуваме в градския транспорт със страх. Това е и по улиците с колите – засече някой някого и се почват едни саморазправи…. Това хората живеем в страх – трябва да се събудим. Нищо няма да се промени, ако почне промяната вътре от нас“, убедена е тя.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    66 0 Отговор
    Защо не показвате записа ?
  • 2 Пушачите

    3 109 Отговор
    Ватмана побой не видял защото побой не е имало просто нахалницата иска някой лев да изкара!

    Коментиран от #36

  • 3 МЪЖЕ

    94 7 Отговор
    ЕВАЛА, МЪЖЕ С П%ТКИ..Като не е ваша работа,не Ви засяга ,нали?Тъжни души сте..на жена ако не помогнете на кой бе?!

    Коментиран от #10, #20

  • 4 Овчарник

    46 5 Отговор
    В София има повече наркомани от цяла Румъния....Диларите са на власт.
  • 5 Кондуктора

    33 2 Отговор
    Трамвай №10 върти около „индийското” обръщало!!!
  • 6 Цигаристан

    29 2 Отговор
    ТЕ И ШОЬФЬОРИТЕ НЕ ГИ САНКЦИОНИРАТ, В МНОГО ОТ ЛИНИИТЕ СИ ПУШАТ, НАПРИМЕР КАТ ПРИСТИГНЕ НА КОЛЕЛОТО НА ПОСЛЕДНАТА СПИРКА И ВМЕСТО ДА СЛЕЗЕ, ДА СЕ РАЗТЪПЧЕ ТОЙ СЕДИ ВЪТРЕ И ОПУШВА ВСИЧКО
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Съдията Дред

    51 3 Отговор
    С риск да ме изкарат расист, но нередовен пътник, пушещ в трамвай, определено има тъмносини венци. Случвало ми се е и на мене в трамвай 22. Пият си кафенцето и пушат. Правиш им забележка, а те - "е, как да не запали цигара човек с кафето?" Избиха го на смях, може би защото те бяха 20, аз сам, и никой не ме подкрепи.

    Коментиран от #28

  • 10 Ама на протеста са

    6 9 Отговор

    До коментар #3 от "МЪЖЕ":

    Най _големи „юнаци”!!!
  • 11 КАРЕЛИЯ 100

    4 52 Отговор
    Другия път да си хване taxi там не пушат!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гледам

    30 1 Отговор
    "СЪЗНАТЕЛНИТЕ" пътници са извърнали глави към прозорците и ни чуват , но виждат какво става !
  • 14 ЯЦИ

    50 4 Отговор
    Страхът е сковал народа и страната, право няма. Защо не беше така при Тошовото време? Никой не смееше да пуши там където не е позволено.Демокрацията се оказа блъф и рай за престъпници и мутри.Дали въобще полицията ще го издири този - съмнявам се.

    Коментиран от #27, #31

  • 15 РЕАЛНО

    4 29 Отговор
    ПЪТНИЦИТЕ НЕ СА И ПОМОГНАЛИ, ВАТМАНА НЕ ВИДЯЛ ПОБОЙ ЗНАЧИ НИЩО НЕ Е ИМАЛО. ДА КАЖЕ КЪДЕ СЕ СПЪНА НА ПОЛЕДИЦАТА, ЗА ДА И ИЗЛЕЗЕ СИНКА НА КРАКЪТ?
  • 16 Asdfg

    30 2 Отговор
    За съжаление сме ОВЧИ НАРОД! Така е, когато ТИКВА е ПРЕМИЕР!
  • 17 rusnak

    24 4 Отговор
    В Русия не съм чувал за подобни истории, защо ли?
  • 18 Абе

    35 2 Отговор
    Момченца с миши сърца, а искаме да сваляме мутрите...
  • 19 ежко

    39 4 Отговор
    Хващате го за врата, давате му една кирка,едни окови и три хляба и три месеца копае тунела под Шипка!Парите дето е заработил отиват директно за обезщетение на жената!
    Искате "гражданско общество", нали?Ами защитете достойните граждани като тази женица!

    Коментиран от #26

  • 20 ахаааа

    10 17 Отговор

    До коментар #3 от "МЪЖЕ":

    Нали искахте равенство и равноправие? На ти равенство и равноправие. Ходи го ритни и ти, набий го. Нали няма силен пол, няма пол, жената може да бъде мъж и мъжете са излишни. Нтакива жени - съответните им мъже.
  • 21 И ОТНОВО

    15 3 Отговор
    Жените са повече мъже от мъжете! Ще бият човек и всички гледат без да му помогнат!

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Кочинката

    19 1 Отговор
    си е наша, всички сме такива - бабаити на думи, а като стане време за действия, за защита направия си траем! За това сме и на последно място по стандарт на живот и на първо място по корупция и ....!!! Така че не са ни виновни нито американци, нито руснаци, нито германци, македонци, албанци и т.н. прасенцата в кочинката сме всички, и докато сами не се оправим, ще живеем в кочина!
  • 24 гоуфър

    2 22 Отговор

    До коментар #21 от "И ОТНОВО":

    Снимките са дадени, има сано един мъж, пуши на отворения прозорец. Не го оправдавам, но някоя средностатистическа лелка в критическата е изпушила от бесовете си и е почнала да се репчи и зъби. Други мъже няма в трамвая.
  • 25 Иван Грозни

    16 2 Отговор
    По време на гадния социализъм по улиците имаше милиционери по улиците. Униформени с бели ръкавели и свирки в устата. За кръстовищата да не говорим. Санкционират на място. Хвърляне на отпадъци, плюене, неправилно пресичане и т.н. Сега полицаите се возят на топличко в колите. Отчитат дейност. Не са виновни редовите полицаи, а техните началници, защото не създават организиция. Пълна безотговорност на всички нива в МВР. Сградите на полицията са претъпкани от всякакви служители, трият бюра и столове, пият кафенца, разказват си вицови за милиционери,а на пътя няма кой да следи за реда. Чакат няко съвестен гражданин да подаде сигнал. Като решат, че случая е маловажен дори не се помръдват. Така не се управлява държава. Така не се въдворява законност.

    Коментиран от #37

  • 26 Бежко

    16 1 Отговор

    До коментар #19 от "ежко":

    Ежко, по форумите сме много смели, но мен като ме нападна преди година тумба цигани никой не посмя да ми помогне. Ни мъже, ни жени. Пък пред клавиатурата всички са рамбовци и раздават правосъдие, знаем.
  • 27 гост

    20 2 Отговор

    До коментар #14 от "ЯЦИ":

    Щото при бае ти Тошо на такива индивиди им правиха венците друг цвят и кратуните двойно по- големи.А и мъжете бяха Мъже,не като сегашните лигльовци.Ще запалиш в гр. транспорт по онова време? Въпреки че много се пушеше тогава, никой не си го и помисляше.Дали защото имаше милиция,а не полиция...
  • 28 4745

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Съдията Дред":

    Кой да те подкрепи?! Шофьор съм. Правоспособен. Но, в редица случаи предпочитам градският транспорт. По-удобно ми е! Забелязал ли си кои използват градският транспорт в днешно време?! Ако, бях заедно с теб щях да те подкрепя! Пак щяха да ни пребият защото щяхме да сме само двамата! Изключвам бабичките и дядовците, които няма какво да правят там!

    Коментиран от #30

  • 29 Буха ха

    12 0 Отговор
    Ние не сме задружен народ, не си помагаме, за всяко нещо трябват връзки и познати, а това е много изгодно на управляващата шайка която допълнително разединява и противопоставя хората.
  • 30 гост

    7 0 Отговор

    До коментар #28 от "4745":

    Ами нещо подобно на една ,,Втора Поправка,, би поизравнила съотношението донякъде.

    Коментиран от #34, #35

  • 31 антикомунист

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "ЯЦИ":

    Не ти е виновна демокрацията, а мутренското управление , което закриля себеподобните разбойници и лилавите си избиратели. А тези управляващи са наследниците точно на прехваленото ти Живково управление, от което се възпроизведоха всички престъпници от 90-те.

    Коментиран от #33

  • 32 Хан Аспарух

    3 1 Отговор
    По мое време такива неща бяха изключени. Може би защото нямаше обществен транспорт, а и никой себеуважаваща се багатурбабаит не смееше да посегне на жена защото не можеше да я различи от мъж когато е с дрехи и рискуваше да посегне на друг багатурбабаит. Посягаше се само на славянските наложници. Там имаше друг риск, да посегне на славянски наложник защото и те трудно се различаваха с дрехи, но това не беше проблем нито за тях, нито за багатурбабаитите.
  • 33 Лилавите ти избиратели

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "антикомунист":

    Са не повече от 5-10%. Спрете да се оправдавате с тях
  • 34 4745

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Мдаа! Определено! Ама, не ми се вярва да ни разрешат! Ще ни преследват, като...! Бе, то и сега може, ама ще стане една...! Идеята е добра! Виж реализацията...!
  • 35 4745

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Абе, извадя ли го няма да спра докато не свършат мунициите!:) Банята ще е с интересен цвят!:)
  • 36 5992

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пушачите":

    Глупак си ти, пушачо. И такъв ще си останеш!
  • 37 СФС

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Иван Грозни":

    Това е реалната действителност за съжаление. Освен това МВР е пълно с пенсионери на заплата и пенсия.Чудо е да видиш униформен полицай да върви пеш по улицата, на спирката , по селата.МВР не се преструктурира, няма никаква реформа, с най много полиция на глава от населението в ЕС с ниска ефективност.
  • 38 Gen Gurko

    4 0 Отговор
    Въпреки недостига, ватмана трябва незабавно да бъде уволнен дисциплинарно. Той трябва да се обади на полицията а не да казва че за него нямало проблем.

    Коментиран от #40

  • 39 Рико

    0 5 Отговор
    Когато пускат трамвая в София преди 120 години, вътре се пуши. / Не си спомням докога продължава, но е доста години/. Пуши се, има две класи(за 15 и за 10ст.), перденца също има. Сядаш в първа класа,дърпаш си перденцето да не ти блести слънцето и си запалваш пурата. Кое му е лошото?
  • 40 No Exit

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Gen Gurko":

    Идентична случка в нощен лондонски автобус. Чернилката се беше надрусал, запали и един пътник сигнализира шофьора. Боклукът се нахвърли с обиди на пътника ( бял англичанин). Бяхме петима българи двама мъжки и три женски. Никой не помогна на човека, седим и треперим. Шофьорчето, един дребен очилат шотландец, затвори вратите и извика полиция. Боклукът се нахвърли върху него, шотландчето го хвана за гушата и се сбиха яко, с тукати. Един негър се намеси да помогне на шофьорчето. Не им беше лесно, дрогираните не усещат болка, трябва тотално да го елиминираш. Дойде полиция и го закопчаха. Гаджето ме изгледа и каза “Браво! Голям мъж си! Никога не съм имала късмет с мъжете”
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове