Last news in Fakti

31 Януари, 2021 07:21 2 292 46

Миков: Сега в БСП приоритет е верността към Първия

  • михаил миков-
  • бсп-
  • корнелия нинова-
  • избори

Партията не може да спечели необходимото доверие, за да управлява, смята бившият лидер на социалистите

Миков: Сега в БСП приоритет е верността към Първия - 1
Снимка: БГНЕС

"Очевидно БСП не може да спечели онова необходимо доверие, което се печели в опозиция, за да имаш подкрепа за управление и за прокарване на тези политики. Разслоение в обществото, обедняване, безработица и при тази среда да не можеш да надскочиш ГЕРБ... Камо ли да получиш голямо доверие, за да формираш правителство и да управляваш, и да налагаш най-вече твоята политика".

Това заяви бившият председател на БСП Михаил Миков в студиото на "Опорни хора" на телевизия Bulgaria ON AIR..

По думите му партията не може да бъде припозната като алтернатива, защото "работата, която е свършена през тези 4 години, не доказва, че е алтернатива".

"20 поправки на Закона за лечебните заведения, последната беше тези дни, и в тези 20 поправки БСП два пъти е упражнила законодателна инициатива. Веднъж за повече субсидия на ведомствените болници, когато е прието предложението, и едно предложение е отхвърлено. Иначе казваш: "ние сме за промяна на модела на здравеопазването", обясни Миков.

Според него, вместо БСП да каже "държавата ще осигури учебници на всяко дете", тя разглежда едва ли не печатането на учебниците като бизнес, а не като грижа.

"Преди изборите платформите трябва да са ясни, заради които хората дават своето доверие. Няма с промени в Изборния закон да се върне доверието в политическата система. Големият въпрос е доколко ще се проведат честни избори", подчерта бившият председател на БСП.

По неговото мнение партията е загубила много по отношение на вътрешнопартийната демокрация.

"Последните 30 години това беше устойчиво качество на БСП. Днес едно друго качество се приоритизира, специално от Нинова и от близките около нея - вярност към първия. И оттам насетне всякакви други качества нямат значение. Щом си верен, ти си добър. Щом имаш различно мнение от правата линия, ти веднага попадаш в графата вътрешнопартийна опозиция", каза Михаил Миков.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    37 11 Отговор
    Миков кажи едно наздраве барем пък после ръси простотии.

    Коментиран от #6

  • 2 КОТарАК

    30 5 Отговор
    тая партия винаги е излъчвала силни кадри , които обаче са били проваляни от вътрешни интриги . ГЕП излъчи една тиква , без която ще се разпаднат
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мимч

    28 3 Отговор
    Абе,че има разделение има.Вижда се вътрешна борба за надмоощие и кой да е от горе,ако не е почва да критикува и хули.Това не се ли изкорени трудно ще се просперира....
  • 5 карото

    35 14 Отговор
    А бе, Миков, не се ли срамуваш, от това , което дрънкаш?! Чувал ли си в други партии така да се плюят един друг? Що за простотия?!
  • 6 МитьоДжибрата

    26 5 Отговор

    До коментар #1 от "гадно":

    Много е рано бре още...чакай да изтрезнеем от снощи ...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ежко Бежко

    34 11 Отговор
    По времето на Миков БСП беше почти заличена. Добре че е Нинова да я постегне. Ако я изчисти от измекяри като тоя, Станишев и др. съм готов да гласувам за БСП. Като опозиция БСП са най-читави. Най зле са групата на Слави. Жална ни майка.

    Коментиран от #39

  • 9 РЕАЛИСТ

    29 7 Отговор
    Да, прав си Михов, при такова бедствено състояние на държавата и такова некадърно управление, каквото е това на ГЕРБ, да не спечели изборите опозицията е странно. Но ти със своето изказване си доказателството , защо досега не се е случило. Корнелия употреби много енергия да изчисти партията от Бойкови подлоги, като теб. Врагът беше с партиен билет и сега изплува на повърхността. Първанов, Дончева, Мая си направиха партии, за да късат електорат в услуга на Бойко. Станишев и Елена водят окопна война . Гергов с много усилия бе изритан най после . Добрев, мръсника на тати се е снишил, щото си пази париците.

    Коментиран от #15, #28

  • 10 Развийш ли

    14 13 Отговор
    ВИНАГИ Е БИЛО ТАКА ТОВА Е СМИСЪЛЪТ НА КОМУНИЗМА ЕДНА ПАРТИЯ ЕДИН ВОДАЧ

    Коментиран от #11

  • 11 РЕАЛИСТ

    24 5 Отговор

    До коментар #10 от "Развийш ли":

    Хайде да разгледаме другите, така наречени " партии". Това са глутници с водач. Партии на : Бойко, Слави, Марешки, Цветанов. БСП е единствената партия, която направи демократичен избор на лидер от членовете си, както се прави в страните със стари демокрации.

    Коментиран от #22

  • 12 БСП...КРАТУНИТЕ

    6 16 Отговор
    ТИЯ ПЪК СЕ ИЗТЕПАА КОЙ ДА ВОДИ БАЩИНА ДРУЖИНА
  • 13 ужас

    13 2 Отговор
    Миков, за много години и наздраве. Къде се беше изгубил. Винцето бива ли го тази година. Сланинка има ли.
  • 14 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    15 4 Отговор
    Продажно пиянде...
  • 15 Георгиев

    16 1 Отговор

    До коментар #9 от "РЕАЛИСТ":

    Много точно. Но по места има много подобни, които продължават да са в комбина с герб. Бойко е хитър. Той не воюва с противника, той го купува и го превръща в еничар.

    Коментиран от #17

  • 16 ПЕС пушистый

    5 4 Отговор
    Щом вестник "Дума" пише нещо аз това много силно го вервам, като например това, че слоновете могат да прехвърчат по 20-30 метра, но само при голямо засилване и то по надолнище. Също така в Америка дрогират децата си с Кока Кола и много лошо бият негрите! Изобщо американците ни мият очите с лимонада, защото още никой не е ходил на Луната
  • 17 РЕАЛИСТ

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Георгиев":

    Неслучайно Бойко каза за двете образования от Бай Тошо и Царя. Слушал е много внимателно Тато , как се управлява държава 35 години, докато му е разтривал ушите.
  • 18 Мисля

    10 3 Отговор
    Микооов,Миков,ама не се наплюскахте,бе!Все стари бараки навсякъде -в партии,комисии ...все старчоци 70+ами не ви искаме дъртите оядени физиономии.Голяма драма вече,че Корнелия ви отби.И за оня проф.Константинов-няма ли пенсия вече?
  • 19 Червени боклуци.

    7 12 Отговор
    Червената шайка-терористи БСП е партията на милиардерите-капиталисти, "заграбили алчно на човека". Затова половин България емигрира. Заради 50 години "комунизъм", сме 200 години назад.
  • 20 БЕШЕ УЖ ПЪРВИ

    10 3 Отговор
    МИШЕЕЕЕ, НА КОЛКО РАКИЙКИ СИ ........???
  • 21 Булгар

    11 3 Отговор
    Миков е вреден за БСП и отдавна трябваше да бъде изгонен.Но ако искат наистина да управляват трябва да обещаят че ще има съд и затвор за шайката и че ще ни изкарат от ЕС веднага.
  • 22 Развийш ли

    4 6 Отговор

    До коментар #11 от "РЕАЛИСТ":

    Комунизъм и Демокрация За тази дума Комунистите разстрелваха до скоро

    Коментиран от #24

  • 23 Комунист

    5 9 Отговор
    Миков е от малкото нормални в БСП. Лично го познавам и знам ,че не близва алкохол.Но тук го плюят без да го познават само защото казва истината.А всъщност БСП ще загуби изборите отново ,защото приватизаторката с нищо не е по различно от такива ,като Гергов ,Добрев и сие.Народа знае,коя е другарката Нинова.
  • 24 РЕАЛИСТ

    11 3 Отговор

    До коментар #22 от "Развийш ли":

    Хайде стига с тези клишета. Първо, комунизъм никога и никъде още не е имало. Второ, никой не е бил разстрелван и Трето, минаха 30 години откакто БКП се преименува на БСП и се превърна в лява партия от европейски вид, вече членка на ПЕС. Ама , си повтаряте едно и също, щото " Едно си баба знае, едно си бае"

    Коментиран от #44

  • 25 big

    10 3 Отговор
    Може и да си прав донякъде, но ти работиш против БСП и не можеш да прескочиш егото си! Не можеш да отчетеш факта, че не ставаш за лидер и затова не те избраха, а Нинова тогава беше абсолютно непозната за мнозинството в партията. Не може да признаеш и другия факт, тя спря отлива и стабилизира БСП след председателството на Станишев и теб след него. В една партия трябва да има плурализъм, но не и откровена борба срещу лидера и опити за разбиването и. Не прави чест нито на Станишев, нито теб, нито Янков, нито някой друг да коментира срещу нея в про ГЕРБ медии!

    Коментиран от #29

  • 26 9229

    5 2 Отговор
    Миков, при вас, комунистите, винаги е било приоритет верността към първия. Това ви е по стар съветски модел. Не са важни професионалните качества на човек, важно е да е предан на правата партийна линия. Така е при БСП и при ГЕРБ, и при ДПС, и при патриотите... Нищо не променихте след '89 год. Та нали точно вие се постарахте този съветски приоритет да се запази и след '89 год.?!
  • 27 chi

    6 3 Отговор
    Вече не може да смуче, за това е толкова зъл...
  • 28 9229

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "РЕАЛИСТ":

    Чистките вътре в партията са стар съветски модел. И Сталин периодично си е измислял "врагът отвътре" и е изпращал верни другари в Архипелаг ГУлаг. Не си мисли, че това е някакво постижение на Нинова.
  • 29 9229

    5 5 Отговор

    До коментар #25 от "big":

    Ти кажи какво конкретно е свършила Нинова като лидер на опозицията? За 11 год. като опозиция какво е направила? Дай пример за едно нещо!

    Коментиран от #32, #33

  • 30 Павел Пенев

    5 2 Отговор
    Стига си говорил глупости, ами вземи да върнеш парите от сделката с принтери за МВР!
  • 31 Знайко

    6 4 Отговор
    Г-н Миков извадете си главата от ... БСП загуби доверието на избирателите, не само заради Нинова. Но и заради нещата, които правеше през всички изминали 30 години. Включително и безобразията, които правеше правеше докат вие Миков и "другаря ви" Сергей Станишев бяхте начело на БСП. Също и нещата, които не направихте. Сергей Станишев управлява 4 години, Пламен Орешарски управлява 1 година. Какво по-различно и по-добро от Борисов направиха те в Здравеопазването докато имаха власта? Защото БСП също сте лъжци и некадърници и затова не можете да спечели доверието на хората,
  • 32 РЕАЛИСТ

    6 2 Отговор

    До коментар #29 от "9229":

    Намери Радев, издигна го за президент и Бойко сега газ пикае, че е по популярен от него. Само това да е направила Нинова , пак е много, като знаем колко беззъби бяха и Станишев и Михов.

    Коментиран от #35

  • 33 big

    8 3 Отговор

    До коментар #29 от "9229":

    Първо: от близо 40 депутата, станаха към 80 - не претендирам за точност, а за факти. Второ: категорично е против колаборация с ГЕРБ. Трето: не съм я чул да коментира рязко и неколегиално изказвания на нейни противници в БСП - Гергов, кмета на Перник, Миков, Станишев, Янков и т.н. сторонники на по-тесни връзки с ГЕРБ.

    Коментиран от #34, #36

  • 34 9229

    4 4 Отговор

    До коментар #33 от "big":

    Пак ще задам същия въпрос- какво направиха БСП като опозиция за 11 год.? Не питам колко депутати са вкарали в НС. Полезността на опозицията не се измерва по броя/ количеството на вкарани депутати.
  • 35 9229

    1 7 Отговор

    До коментар #32 от "РЕАЛИСТ":

    Да не си мислиш, че Нинова е направила Радев президент?
    Да не говорим пък, че се дистанцира от него. Да не говорим пък, че се дистанцира от Йончева, която поде действия срещу корупцията. Да не говорим, че точно преди избори започна чистка, с която отслабва позициите на БСП по места. Точно преди избори разконцентрира БСП.

    Коментиран от #38

  • 36 Знайко

    2 3 Отговор

    До коментар #33 от "big":

    Това ли е най-важното да вкараш колкото може повече депутати в Народното събрание? Явно това е целта на всички "политици" у нас. И на гербаджиите и на бесепарите и на ... да седнат в парламентарно кресло. А положението на мизеруващия народ, липсата та правосъдие и справедлива съдебна система и закони. Не са преоритет на партиите, приоритет са им да вкарат повече свои мошеници в Народното събрание и да им дават по-високи заплати и бонуси и привилегии.
  • 37 Тредно свръщане

    4 1 Отговор
    При Гоцко,Станишко и Мишката БСП се беше превърнала в либераст-джендърска партия и а-ха да стане колаборант на ГЕРБ. Нинова макар и трудно свръща социалното лице на БСП. То точно от всеядността на либерастната БСП,от компромисността и колаборационизма БСП се беше докарала при Мишката до 40 депутати.
  • 38 РЕАЛИСТ

    5 2 Отговор

    До коментар #35 от "9229":

    Не само го мисля, но си е така. Да ти припомня ли какво каза покойният Ламбо" Браво на това мъжко момиче, което намери Радев и го направи президент" Да, дистанцира се от него, след като изгони съветника си, че бил на празненството след избора и за лидер. Елена Йончева дори не искам да коментирам. Изказа се точно преди вътрешните избори, за да удари Корнелия. Подло, като се има в предвид , че Корнелия нае адвокати да я защитават на делото.
  • 39 Бай чеп

    1 6 Отговор

    До коментар #8 от "Ежко Бежко":

    БСП, са като ОДС- за нищо не стават. Не напират за властта, но са на хранилката. За да има опозиция и многопартийност/като постоянното присъствие на БЗНС преди 30г/. А и да има за какво да се плюят ''80%-ниците'' по форумите - признак, че има демокрация:-)

    Коментиран от #41

  • 40 www

    0 0 Отговор
    Така трябва, иначе си намирате други първи, на които да сте верни.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Посетител

    1 0 Отговор
    Не сте съвсем прав! Все пак Миков беше този, който заяви скъсване със социал-либералния вектор на Първанов/Станишев и връщането на БСП на истински левите позиции. Просто набраната инерция бе твърде голяма и трудно преодолима. Затова и резултатите по негово време бяха такива. Сега, разбираемо е, че Миков недолюбва Нинова за това, че го измести от лидерския пост. Но, вече минава всички граници! Нинова е избрана начело на партията, ако не желае да я подкрепи - поне да не й вреди!

    Коментиран от #43

  • 43 Посетител

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Посетител":

    ПП: Коментарът ми бе насочен към N*: 8 ЕЖО БЕЖКО!
  • 44 Тапата

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "РЕАЛИСТ":

    Комунист е фамилното име на социалист. Не разбираемо е, защо се дразните, когато към вас се обръщат с уважителната форма / на фамилия/. Разбира се, че БСП е Европейска партия - по географско месторазположение, но по манталитет е далеч от Европа.
  • 45 бесен

    2 0 Отговор
    МИКОВ, ти си готов за член на ГРОБ- НАГЪЛ, ПОДЪЛ, ...ТИ КАК ОСТАВИ ПАРТИЯТА? НАГЛЕЦ И НЕКАДЪРНИК! МАРШ ОТ РЕДИЦИТЕ НА БСП!
  • 46 КРОКОДИЛА

    1 0 Отговор
    МИШО МИШЕВ - МИШОКА .........................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове