Last news in Fakti

4 Февруари, 2021 19:18 4 928 79

Лют спор за циганската интеграция в национален ефир

  • александър сиди-
  • цветелин кънчев-
  • цигани-
  • роми-
  • вмро-
  • евророма

Депутатът от ВМРО Александър Сиди и Цветелин Кънчев от "Евророма" не успяха да стигнат до смислен диалог в студиото на bTV

Лют спор за циганската интеграция в национален ефир - 1
Кадър: bTV

Красимир Каракачанов представи концепция за справяне с маргинализацията на циганите. За да приемем стратегия, първо трябва да приемем концепция. В нашата концепция се говори за образование и спиране на плащането на помощите за тези, които не ги заслужават. Не може цял живот тези хора да не работят и да им се плащат помощи. Другият проблем, в кавички казано, е, че в концепцията се говори за цигани, а не за роми.

Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV депутатът от ВМРО Александър Сиди по повод темата за интеграцията на ромската общност у нас. Заедно с него гост в студиото беше и Цветелин Кънчев от "Евророма".

"Нямам наблюдение за масовост при радикализацията на циганите. Може да има отделни случаи в някои турчеещите се махали", каза Кънчев.

"Нямаме време да си играем на стратегии, концепции и популизъм най-вече. Специалистите казаха, че ако се приеме концепцията на г-н Каракачанов, ще трябва да се променят над 50 български закона. Нямаме време за това. Крайно време е да приемем стратегия изготвена от специалистите. В Евророма винаги сме казвали и обяснявали на ромите, че всички сме българи. След нас обаче минават ВМРО и казват - неее, вие сте цигани. Това го правят, защото им е нужен враг, за да съществуват. Като съборят всички ромски махали, къде ще отидат да живеят всички тези хора? Крайно време е да се приеме една стратегия, която наистина работи и е изготвена от специалисти, а не от политици", контрира още той.

"Г-н Кънчев говори несериозни неща. В момента липсва всякакъв диалог в студиото и той си говори някакви безсмислени неща. Големите партии в България нямат интерес от интеграция на циганите. Това ще го видим на 4 април, когато големите партии влязат в гетата и ще купуват гласове. 30 години наливаме стотици милиони за интеграция на циганите и не се случва нищо. Защо не си говорим за интеграция на евреите или арменците в България? Няма как циганите да продължават да живеят над закона и да си строят примерно незаконни къщи. Всякакви НПО-та им обясняват, че са безнаказани", категоричен бе Сиди.

По време на целия разговор двамата гости в предаването се прекъсваха и говореха един през друг, като зрителите трудно можеха да разберат какво точно искат да кажат, а водещата Цветанка Ризова също почти не успяваше да зададе въпросите си.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъхъ

    42 26 Отговор
    Стига сте ги канили тия от МВРО и НФСБойко да им вдигате рейтинга.

    Коментиран от #27, #29

  • 2 Професора

    43 19 Отговор
    В Ямбол и Сливен ВМРО спече със гласовете на черните кожи!

    Коментиран от #17

  • 3 БацоТВ

    31 2 Отговор
    Разкарайте Цоканка. Толкова са и остри въпросите, че всеки петокласник може да я затапи.
    Оня келнер да не е купил телевизията с лилав шкаф, че останаха само на бацо мисиряците

    Коментиран от #14

  • 4 Тервел

    56 4 Отговор
    И двамата не са българи, а говорят за бъдещето на България? Какво става?

    Коментиран от #10, #49

  • 5 нашия

    40 2 Отговор
    лют спор кой открадна парите по тази програма за очовечаване
  • 6 Патриота

    28 12 Отговор
    Кво е това Сиди от Факултета ли е родом?

    Коментиран от #8

  • 7 мечо

    7 29 Отговор
    хората са си интенгрирани незная за какво е тос шум да се прави дума за хората все едно че са кои знаи какви са това се прави сас цел да се вземе влас изборите тес от вмрото принципно са фашисти тес само не са трагнали сас пистолетите да стрелват по хората по улицата еи така както си варвиш и ниякои те стрелва както направиха сас жоро плаха и то хирурк дето лекува хората и го пуснаха да си ходи все едно котка утрепал а не човек сас семеиство

    Коментиран от #30, #35, #43, #46

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Диваците трябваше още при живков

    50 4 Отговор
    Да бъдат елиминирани до крак и да се заличи от масивите че изибщо някога са се раждали и живяли такива същества

    Коментиран от #47, #55

  • 10 нашия

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Тервел":

    а бяха бяха и то какви.....питай по старите
  • 11 Факт

    58 4 Отговор
    Циганите и евреите никога няма да се интегрират. Общото между тях, е че паразитират на гърба на обществото, в което живеят.
  • 12 Претапят нас

    47 1 Отговор
    Десетилетието за интеграция на въпросните... отдавна мина и резултатът е – наливане на едни пари от пусто в празно, дискриминация на другите членове на обществото(за ромчета– безплатна детска градина, пособия, облекло,закуска в училище, превоз и т.н. благинки) а аз за мойто дете си плащам по ред и закон, независимо че съм самотен родител.
  • 13 324

    47 1 Отговор
    Искаме да сме цигани в България, за да не ни дискриминират. Законите да не се отнасят за нас и да имаме само права без задължения. .
  • 14 нашия

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "БацоТВ":

    как да яразкарат като тя си плща чрез реклами да е там...?!

    Коментиран от #31

  • 15 Патриота

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "мечо":

    Искаш ли да го взимаш до топките в оостата?

    Коментиран от #18, #20, #26

  • 16 ясно е

    21 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Модераторите на Факти са сигани.
  • 17 кнаус 485

    18 4 Отговор

    До коментар #2 от "Професора":

    И не само там... да се видят резултатите от секциите в циганските махали и ще лъснат отношенията на герб и вмро към циганите-тотално купуване, не че бсп са по-назад, но разполагат с по-молко парички....

    Коментиран от #23

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ром е напитка

    38 3 Отговор
    Кънчев се прави на утрепан. Роми/цигани и българи са различен етнос, но всички са български граждани. Но българските граждани от ромския етнос живеят в незаконни постройки, например, и законът не ги лови за разлика от българските граждани от българския етнос.

    Коментиран от #42

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 истина е

    28 4 Отговор
    Тази сг-ан ще унищожи света ,и за това трябва да се затрие до крак !
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Професора

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "кнаус 485":

    ДПСТО им отпусна електорат!
  • 24 Ferro

    7 26 Отговор
    Всеки от нас някой ден ще застане пред Бога и ще отговаря за постъпките си за нацистките си наклонности и за тия гадни расистки изказвания не забравяйте че не сме вечни И Бог вижда нашите постъпки

    Коментиран от #32, #71

  • 25 Гост

    3 25 Отговор
    50 на 50.а ти по горе не обиждай на евреи, защото Те са над всички ви. Малък явно си ти, а и бб е малък. Имаше еврейски парк. Находящ в близост до пощата, а над пощата е арменската църква. Страхотни хора са евреите, умнииии, дай боже всекиму, а арменците са златари, но възпитани, умни малко по от евреите. Циганите... Без коментар. И те са хора, от тях има всякакви, но.. Точка.

    Коментиран от #63

  • 26 мечо

    2 17 Отговор

    До коментар #15 от "Патриота":

    неможеш да го вдигнеш защтото си инпонтентен жена ти я помпаме дваисе човека защтото от тебе само растроиство излиза нищто хубаво като цияло

    Коментиран от #59

  • 27 кнаус 485

    12 12 Отговор

    До коментар #1 от "хъхъ":

    Вмро и партията на Симеонов за мен е вредни партии-въпреки че съм гласувал преди за тях...с техните действия само провокират радикализиране на циганското и турското население в България, а напоследък и българите с македонско самосъзнание-за това твърдение има факти и само слепец не ги би видял....интересно как по време на социализма преди т.нр. възродителен процес нямаше напрежение между българи, турци и цигани....може да слагате много минуси, но имам две семейства познати цигани и турци -изключително добри хора, но разбира се съм имал проблеми и с много арогантни цигани....
  • 28 ТаУмВзе

    11 3 Отговор
    Къде е разликата, между двамцата шебеци? Доказаха, че са под нивото на интелект, човешки де.
  • 29 перничанин

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "хъхъ":

    Е кого да канят само циганите ли? Тоя проблем си е още от комунизма и никой не се наема да го реши, а не се знае дали вече е и възможно да се реши. Комунистите решиха да обособят т.н. гета с цел контрол. Контрола беше лесен , ограда и милиция около нея, но никой не се интересуваше какво става зад оградата. Сега интеграция , как?

    Коментиран от #68

  • 30 Другия с коня

    27 3 Отговор

    До коментар #7 от "мечо":

    Мечо,този Цветелин Кънчев не е циганин.Той е осиновен от костинбродските Кардараши,сираче...Обаче за Интеграцията на циганите досега са отпуснати един Милиард евро. В резултат на което две трети от циганите са Неграмотни,а останалата една трета са мюсюлмани....Питай го този Кънчев къде са Парите....Червените цървули от БСП даже му бяха дали завода за цветни метали в София ( КЦМ) за един долар...На циганин завод за цветни метали...Направо Падам,обаче е така....Питайте го,бе Мечо....Викайте го в Мешерето и го Питайте....
  • 31 шуши

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "нашия":

    Аз затова бързам да сменя канала и после чета тук какво е станало
  • 32 Като застанем пред божето

    13 1 Отговор

    До коментар #24 от "Ferro":

    Божето ше отговара защо ни е причинило това неприятно нещо да живеем с изрудливото му творение наречено ромове
  • 33 Кога камък пусне вино

    11 1 Отговор
    Тогас ше има приобщаване с диваците
  • 34 Християн

    17 3 Отговор
    Интегрирания циганин стои на сапунерката ми в банята.
  • 35 Професора

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "мечо":

    Много неграмотни написано, нашия
  • 36 Двама сиганина

    14 1 Отговор
    Спорят в студиото кой е по-голям сиган.
  • 37 Лют спор

    11 1 Отговор
    Свадите между роднини са най-ожесточени...
  • 38 перничанин

    21 1 Отговор
    По принцип интеграцията на римляните е възможна, но няма да получи одобрение от ООН. Иначе мога да дам пример с гр. Перник и кв. Рудничар. Сега живеещите там римляни, особено по-възрастните са интегрирани. Как беше извършено чудото през комунизма, ами с македонския девиз :
    "Со кротце, со благо и со много кютек". Първо всички деца до 18г ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на училище. Второ, няма социална помощ, ако не си работил.(всъщност не съм сигурен дали имаше изобщо социални помощи, но ги лишаваха от "детски" ) Трето, засилено полицейско присъствие, като при провинение ,без значение какво е , директно в ареста, бой до побеляване и затвор. Това е рецептата, ноникой не иска да се захваща , за да не е лош пред ООН.
  • 39 Коментара

    13 2 Отговор
    ВМРО я дъвкаха тази дъвка и преди предходните избори. Какво направиха през годините в които бяха част от управлението?
  • 40 БПФ

    19 0 Отговор
    Кънчев, а къде живеят хората, които нямат собствен дом? На тях някой позволява ли им да си строят където си поискат?

    Нали имаше декада на ромовото включване - какво стана? Крайно време е - щом не желаят с добро, да се действа безкомпромисно - унищожаване на всички незаконни свърталища и развъдници, принудителен труд за НЕграмотните и НЕработещите, принудително образование за малолетните !!! Който не му харесва, да се маха от България !!!

    Коментиран от #79

  • 41 Рошко

    6 0 Отговор
    Сиганин и македонец в спор за интеграция на сигани в абсурдистан 😁😁😁😁😁и то в нац ефир
  • 42 Открийте десетте разлики

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Ром е напитка":

    Ти разлика между тия двамата видя ли? Кой е Рома и кой е нерома?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Сашко Сидиков е добър пример

    2 2 Отговор
    За ромска интеграция....поне на женският му родител
  • 45 Кой68

    6 0 Отговор
    Такава "ингеграция"никога не е имало и няма как са стане...

    Коментиран от #53

  • 46 Алфа Вълкът

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "мечо":

    Много добро тоя път - той плъх🐀, пък го утрепали като котка🐈!
  • 47 Константин Брадати

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Диваците трябваше още при живков":

    Оох, и аз това думах през 681г
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Анонимен

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Тервел":

    В грешка си
    Кънчев е чист бъшгарин женен за мургава
  • 50 Въпросът вече не е за интеграцията

    2 0 Отговор
    На ромите, а е за интеграцията на българите, защото знаете, че винаги малцинството се интегрира в мнозинството.
  • 51 Сашо Рома

    2 7 Отговор
    Какъв е тоя CD DVD ли е какъв българин е тоя ние бачкаме в чужбина и печелим повече от всички българи в българия завиждате че имаме повече пари и живее царски завистливо племе българско живейте си в мизерия
  • 52 РАДИО ЕЛТО

    7 0 Отговор
    ЦВЕТЕЛИНЕ а ромската престъпност

    Коментиран от #54

  • 53 Хан Аспарух

    4 2 Отговор

    До коментар #45 от "Кой68":

    Що бе чадо, виж ние как се интегрирахме в славянското море
  • 54 Цветелин

    3 5 Отговор

    До коментар #52 от "РАДИО ЕЛТО":

    А българската престъпност
  • 55 Ганьо Балкански

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "Диваците трябваше още при живков":

    Бай Тошо много добре се грижеше за циганите турците и другите малцинства та затова станаха мнозинство сега ние да му мислим как ще се запазим като етнос

    Коментиран от #58, #66

  • 56 бай Иван

    8 0 Отговор
    Този КЪНЧЕВ е БЪЛГАРИН отгледан от цигани,Майка му е от Плевен а баща му неизвестен за сега.И понеже е по умен от електората се докопа до властта още през 90те години.Ходеше с охрана с автоматично оръжие и се впива като кърлеж в слабостите на мутрите с циганския манталитет.
  • 57 киро

    8 0 Отговор
    Някой от вас или от нас да е виждал интегриран циганин? Аз бях две години в Трудови войски и не видях нито един интегрирал се циганин!

    Коментиран от #60

  • 58 Лесно е бе ганчо

    3 0 Отговор

    До коментар #55 от "Ганьо Балкански":

    Почвате да правите деца, а не да присъствате на английски готвачи
  • 59 Киро

    8 0 Отговор

    До коментар #26 от "мечо":

    от циганин акъл,и на снимка да го види удари му един по сурата.Така казваше дедо преди 60години.
  • 60 Погледна ли

    0 2 Отговор

    До коментар #57 от "киро":

    В огледалото
  • 61 tate

    8 0 Отговор
    Чичото с мустачките ги интегрираше добре !!! Тия са слаба ракия а и HECKLER & KOCH е добра интеграция на патладжаните !!
  • 62 гост

    5 0 Отговор
    щом и кънев се появи - нещата се смарангясват.
    мнозинството българи иска да преживее отново 1996/7 година
  • 63 Ти може и да си гост,

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    но бъди гост-не се чувствай като у дома си! Нали знаеш, че някои си беибияят и евът госките!
  • 64 Agata

    5 5 Отговор
    престанете да приказват врели некипели вие първо в парламента се интегрирайте бандити - циганите крадът от немотия а вие крадете от имотия .дайте работа на хората и виш как ще се интегрират по живково време всички живяха щасливо-а такива капиталисти и фашисти бяха по затворите -ей как неможа да ва ичисти куманизма такива като вас фашисти еничери от турско семе разпиляхте държавата.Румен Радев ще ви смени физиономията 90 процента народ са с него скоро ще има пак народен съд-нали знаете след всеки фашизъм идва куманизма дай боже този път няма да остане нито един жив фашист и капиталист .ножа вече опря до кокъла писна му на народа отвас рарзрушихте всичко
  • 65 Гост

    9 0 Отговор
    Отнемет ли се правото на неуките да гласуват - край! Тогава ще си проличи, дали имат мерак да учат или житейската им философия се изчерпва с паразитиране, покрай лобистки правила и закончета.
  • 66 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #55 от "Ганьо Балкански":

    Тошо вкара 180 000 от тях преди доста време. Имаше си нещо наум, което се оказа поредното абсурдно. Сега му сърбаме попарата.
  • 67 Хан Крум

    8 1 Отговор
    За съжаление един чичко - австриец -преди 75 години си остави недовършена работата. За това сега коментираме проблемите на хъхряците.
  • 68 Димов

    8 0 Отговор

    До коментар #29 от "перничанин":

    Няма нужда от интеграция. Прекалено сложно е и струва много грешни пари. Просто трябва да им се спрат подаянията и ласките за паразитстване, и те сами ще се преселят към по-благосклонни към тях страни. Щом може българите да бъдат репресирани до изселване, значи и ромоланците може да бъдат репресирани до изселване. Ето, няма двойни стандарти.
  • 69 Асан Кьоравия

    2 7 Отговор
    У Бг цигани няма !!! Ние сме роми и се гордеем !!!

    Коментиран от #72

  • 70 Agata

    3 2 Отговор
    защо винаги като наближат избори тази партия вмро си прави пияр с ромското населеие-абе аланколу ами ако си играеш с този посрадъл народ не си ли дааш сметка че може да подпалиш државата искам да питам кой ще спаси българия ти ли какво каза бойко борисов никой да не си играйе с етническата карта -нали ти и жамбаза ще бягате първи към маедония- или ердоган искаш да кацнена гутово първо помисли какво вършиш-ти на тези избори няа да спечелиш и за това гедаш вече с кого да се коалираш -ако си ъж яисе самостоятолно на избори и ще видиш тогава колко струваш
  • 71 Гост

    10 1 Отговор

    До коментар #24 от "Ferro":

    Бог вижда и расизмът е грях. Но ненавистта на българина към кафевите не е на расова основа, а е заради паразитизмът им и мародерствата им. Те опоскват всичко, като скакалци. Само чупят, крадат, пилеят и се възползват. С нищо не допринасят за обществото. Житейската им философия е основана на паразитиране. Виждал съм кротки сигни, които си изкарваха хляба с честен труд. Бяха няколко човека. За тях лошо не казвам. Но толкова. Няколко честни човека на фона на стотици хиляди паразити.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 0000

    2 1 Отговор
    Смешна лелка със смешни гости в смешно предаване
  • 74 обективно

    3 0 Отговор
    от цялата гюрултия най-интегриран е дивидито от еврейски ром стана македонец и депутат
  • 75 Пендо

    4 0 Отговор
    На пазара един циганин разпрвяше,че е невъзможно циганите да се интегрират.Казва,дайте му на циганина пари,дайте му да не работи,да открадне и вари го печи го все си е циганин.
  • 76 Вуте

    1 0 Отговор
    В Германия има социална помощ, наречена Харц 4 по името на нейния идеолог. Има деца, които искат като пораснат да станат Харцери - т.е. да си живеят на помощи. Това са хора от гета и ниски социални слоеве.
    И това е в Германия. Мъзрзеливците навсякъде са еднакви тарикати!
  • 77 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    От житейският ми опит установих, че Циганинът много иска да се социализира, но ако може да е НАЧАЛНИК и с голяма заплата. Мнозинството българи понятие си нямат от безграничната циганска простотия и наглост. За Циганинът е обидно да го командва българин-джагал и ако това някъде се е случило, то това е временно и по принуда.Всъщност, българинът е виновен , че не се интегрира към циганите, според тях.
  • 78 факт

    0 0 Отговор
    имам колега интеграл, поради неграмотност прави странни неща и основно се образова от ютуб, но без фундамент е гротеска!нещо като дървено желязо!
  • 79 Джингиби

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "БПФ":

    Подкрепям вашето мнение ,защото има възпитани хора трудещи се от тази група.На България не са нужни етнически партии нито пропагандни като тези сд/двд .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове