ФАКТИ.БГ

Димитър Стоянов: "Три морета" е възможност. Странни са атаките на пишман анализатори срещу президента

Няма нищо лошо в това да има магистрала от прибалтийските страни та чак до Солун. Това е свързаност във всякакъв смисъл

Публикувана: 14 Февруари, 2021 12:31
37 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1656
Димитър Стоянов:
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.8 от 18 гласа.

"Странни са атаките на редица сериозни и пишман анализатори, както на известни и малко известни журналисти към президентската институция относно участието ни в инициативата "Три морета". "Триморието", както я наричат някои (в действително се прави опит за свързване с идеята на Йозеф Пилсутски за Велика Полша от първата половина на 20 в.) имало военен характер, насочена била инициативата срещу Русия от една страна, разделяла ЕС пригласят от друга страна." Това пише във Фейсбук Димитър Стоянов, главен секретар на президента Румен Радев.

В действителност, ИТМ има социално-икономически характер и цели преодоляване различията в областите на транспорта, енергетиката и дигитализацията и то чрез регионална свързаност. Членове на тази инициатива са 12 страни членки на ЕС. В инициативата няма нищо, което да се свързва с военен съюз. Не виждам антируски характер в желанието ни да се разшири газовото хранилище в Чирен или да се построи АМ "Черно море" или пък да се модернизира ЖП линията Варна-Русе!

Няма нищо лошо в това да има магистрала от прибалтийските страни та чак до Солун. Това е свързаност във всякакъв смисъл. Пак според анализаторите, ИТМ прокарвала чужди интереси свързани с доставка на втечнен газ. Странно е тяхното мълчание за това, че България се включи с 20% участие в изграждането на терминала в Алексанруполис за втечнен газ. ИТМ била срещу Русия, имала военен характер, играела хибридна роля тази инициатива. И една болница да построим у нас може така да се опише, че да и се придаде стратегически и антируски характер.

Да повторя - в ИТМ няма военна компонента. Другата тиражирана хипотеза за анти-ЕС характер също не издържа. Стратегически партньори са Германия и ЕК и САЩ. Още повече, че в ИТМ ще се влагат средства от ЕС, а съществува реална възможност някои проекти да се съфинансират и по ИТМ и със средства от ЕС. Лесно е България да излезе от всички инициативи и да се самоизолира. Това е възможно, но каква ще е ползата?

По-добре е страната ни да използва всяка възможност за инвестиции във всяко едно отношение. А Дунавската стратегия и тя ли разделя севера от юга, и тя ли има анти някакъв характер? Време е да забравим какво е искал някой идеолог в началото на 20 в., сега сме в 21-я. И да мислим без фобията или филията да замъгляват националните ни интереси. Такъв интерес е просперираща България.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.8 от 18 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Христо Иванов
1 Отговор
Hristo Ivanov: Законност и модернизация са рецептата за високи доходи и бъдеще

✅Електронно управление и върховенство на закона. Това са двете предпоставки, с които ще дадем възможност на умовете на България да направят технологичен и икономически скок.

✅Имаме конкретен план как през електронно управление можем да намалим административното бреме за гражданите и предприемачите със 70% за три години. Това е революция, която ще създаде условия за избухване на икономическа активност.

✅Трябва да въведем в управлението технологии и реално върховенство на правото, законност за всички. Това ще бъде гаранция, че 12-те милиарда от ЕС няма да бъдат откраднати през схеми, готвени от ГЕРБ.

🔻Продължава лъвският пай от тези пари да отива за инфраструктура, а не в човешки капитал, защото те знаят как да крадат от строителство.

✅Трябва да спрем кражбите на онези 10 млрд, които се крадат всяка година през схеми като “Автомагистрали”. Тези пари, вместо да отидат по джобовете на Пеевски и приятелите му, могат да отиват например при българските пенсионери.

🔻Томислав излезе и ни обясни колко сме тъпи и как искаме темите, свързани с Маришкия басейн да бъдат в Плана за възстановяване и устойчивост, и колко не разбираме. Сега виждаме, че те са вкарали тези теми вътре.

✅Още в началото на протестите единствени очертахме ясно политическия дневен ред, по които ще работим, за да може системата, правеща възможни Бойко Борисов и Иван Гешев да бъде демонтирана.

Коментиран от #5, #8, #14


Оценка:
-21 +7

Бат Бойко крадеца на ток
2 Отговор
Ще ви направя магистрала от Балтийско до Бяло море.Срещу 20 процента комисионна за Шкафчето.

Коментиран от #6


Оценка:
-9 +23

Българка
3 Отговор
В дeйcтвитeлнocт, ИТМ имa coциaлнo-икoнoмичecки хaрaктeр и цeли прeoдoлявaнe рaзличиятa в oблacтитe нa трaнcпoртa, eнeргeтикaтa и дигитaлизaциятa и тo чрeз рeгиoнaлнa cвързaнocт. Члeнoвe нa тaзи инициaтивa ca 12 cтрaни члeнки нa EC. В инициaтивaтa нямa нищo, кoeтo дa ce cвързвa c вoeнeн cъюз. Нe виждaм aнтируcки хaрaктeр в жeлaниeтo ни дa ce рaзшири гaзoвoтo хрaнилищe в Чирeн или дa ce пocтрoи AМ "Чeрнo мoрe" или пък дa ce мoдeрнизирa ЖП линиятa Вaрнa-Руce!
Интересно ми е защо нямаше статии , че руско-турският "Балкански поток", който обслужва Русия и Сърбия, е военен предателски за България проект, който цели да се заобиколи газта от Украйна! Интересно ми е защо преди парламентарни избори Борисов и слугите му са фокусирани в президента, а не толкова в БСП?
Вие как мислите защо?

Оценка:
-15 +12

ДАЛИ ДУА
4 Отговор
МИТКО - ЧИСТАЧА? ЕЙ, ТАЯ СЕКРЕТАРКА ОТ ВСИЧКО РАЗБИРА?

Оценка:
-6 +21

Българка
5 Отговор

До коментар #1 от "Христо Иванов":


Тук поставям и въпроса за милиард и двеста милиона за стиропор, даже не за саниране. Това е дискриминационна политика на Бойковото правителство,само с цел крадене. Поръчките се печелят от "правилните" техни фирми, но не всеки гражданин може да получи безплатна топлоизолация. Парите от ЕС са за ИКОНОМИКАТА и за ВСИЧКИ БЪЛГАРИ. Смятам, че безплатното "саниране" трябва да бъде забранено, защото за него плащаме всички, но го получават избранници. Нека така нареченото саниране да е с финансовото участие на възползвалите се от услугата- дали с процент от цялостната стойност, дали пд форма на нисколихвен или безлихвен кредит. Няма безплатен обяд. Аз отказвам от моите данъци да се подаряват за битови нужди на други, без да са ми искали съгласието

Оценка:
-11 +9

ЧАКАМЕ
6 Отговор

До коментар #2 от "Бат Бойко крадеца на ток":


Сега чакаме новите крадци да се докопат до парламента!

Оценка:
-3 +8

Българин
7 Отговор
Три морета ? В сайта на Геополитика е достатъчно подробно обяснен заговора на янки и поляци за конфронтация на Европа и Германия от една страна и Русия от друга . Статията е
" Геополитическите измерения на Инициативата "Трите морета" .
Тъжно е ,че Радев е заобиколен от турско-щатски съветници подобни на полските управляващи .

Оценка:
-5 +17

Не са лоши нешата
8 Отговор

До коментар #1 от "Христо Иванов":


които искате, но са ви лоши задкулисните мераци! Ако имахте чисти и честни намерения, нямаше да си служите с нечестни методи, като плащане на тролове, жълтини и пропаганда! Това е реалността! Това е истинското лице на ДБ! Затова колкото и хубави и правилни неща да напишете, се обезсмислят, от действията ви!

Коментиран от #9


Оценка:
-3 +13

Българка
9 Отговор

До коментар #8 от "Не са лоши нешата":


Коментарът ти е чиста проба клевета и набеждаване/ обида. Ясно е, че слугите на шайката на-много ще чернят президента, ДБ и Изпави се! Мутри вън! Дай доказателства, факти, а не само плюене

Коментиран от #12, #15


Оценка:
-12 +7

Георги Илиев Митев
10 Отговор
Висшист започнал да говори , за да уговори някаква игра значи е в беда. Учен да те защити от " селските черти " и " градските мечти " значи , че греши. Защото най-голямата беда е планетната мечта ! Автор: Георги Илиев Митев. Потьрпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани. Трето поколение репресиран. София (2014).

Оценка:
-0 +2

Наблюдател
11 Отговор
ЦвЦв "републиканеца" е единствената българска ( по-точно щатско-турска ) партия официално подкрепила този антируски проект Триморие . Направете си изводите !

Оценка:
-2 +9

12
Този коментар е премахнат от модератор.
13
Този коментар е премахнат от модератор.
14
Този коментар е премахнат от модератор.
Не е клевета!
15 Отговор

До коментар #9 от "Българка":


Аз съм също като вас против шайката! Но също така съм против и нова шайка! Вие сте умна жена! Харесвам коментарите ви! Четете по внимателно всеки тролски коментар и се вглеждайте в детайлите! Убеден съм, че ще почнете да ги разграничавате и ще видите, кой от кой е платен! Ще се изненадате, че троловете на ДБ плюят най много по Слави Трифонов, след това е Президента и най малко по Бойко Борисов! Не звучи ли странно? При положение, че в ефир се изказват, че нямат претенции към Президента! За мен това е лицемерие! Няма как хора ползващи такива методи, да са с чисти намерения! А кой плаща за троловете на ДБ? Помислете! За оня глупак Борисов е ясно откъде са средствата за тролове, но помислете тук откъде са! Убеден съм, че при внимателно вглеждане, ще видите всичко това!

Коментиран от #18, #23, #31


Оценка:
-5 +5

Ти не каза
16 Отговор
Ли че президентския син не бил на купон. Аааа момчето само каза истината. Срам нямате.

Оценка:
-4 +5

Сух
17 Отговор
Радев да излезе с позиция и разяснение по въпроса, до колкото тоз убавец приказва, нека заложи нещо лично на думите си, да имат тежест. Наслушали сме се на обяснения и обещания!

Оценка:
-4 +4

За умна
18 Отговор

До коментар #15 от "Не е клевета!":


Жена не бих казал!!!!!!!! Но за добре платен трол да.

Коментиран от #19


Оценка:
-5 +1

Не е трол!
19 Отговор

До коментар #18 от "За умна":


Жената наистина е интелигентна! Личи и по коментарите и определено не е трол, а иска да живее в една по нормална държава! Това е достойно!

Коментиран от #20


Оценка:
-2 +5

20
Този коментар е премахнат от модератор.
Българка
21 Отговор

До коментар #12 от "Изпависе":


Лапсус, сори!

Оценка:
-1 +3

22
Този коментар е премахнат от модератор.
Българка
23 Отговор

До коментар #15 от "Не е клевета!":


Опорките на шайката е да бъдат омаскарени с всякакви средства ДБ, Мая Манолова и триото и президента. Имаше предаване , в което от ДБ са установили във Фейсбук измислени, кухи и сега създадени фалшиви профили, от които се сипят опорки срещу ДБ от сорта "Гласува за ДБ, получаваш ДБ" или "ГЕРБ= ДБ". Кампанията е жестока, защото въпросът не е само кой ще управлява, а кога и кои ще бъдат съдени. За Борисов залогът е буквално начина му на живот- препран или в затвор. А Хр. Иванов ще започне с промени в ОК за честни избори и съдебна реформа.Така, че ако Вие сте чели тия гнусни фалшификати, ми става мъчно, че им вярвате

Коментиран от #26, #32


Оценка:
-5 +5

Българка
24 Отговор

До коментар #22 от "Ами ако тези които":


Присъединявам се и подкрепям коментара

Оценка:
-1 +4

хотелмутра
25 Отговор
некой да ми каже, къде са тия морета та да напрайм сметка къде, да бетонирам!

Оценка:
-1 +5

Нямам намерение
26 Отговор

До коментар #23 от "Българка":


да ти променям мнението! Изказах лично мнение, изградено на наблюдения и комуникация! И въпреки всичко се позагледай в детайлите! Убеден съм, че ще видиш неща, които няма да ти харесат!

Оценка:
-2 +3

Селянин
27 Отговор
Пишмат главная секретар първо да каже как не можа да познае сина на шефа си пък сега помни всичко

Оценка:
-2 +4

Лош ход
28 Отговор
Ти не си тоя който да казваш какво трябва да се прави,а и никой не те е питал.Това е работа на Правителството на България,независимо от кой Парламент е избрано.Президентството е само един фигурант,на Божков.

Оценка:
-3 +3

ПЕНКО
29 Отговор
СЕВЕРНАТА ЧАСТ -ЮЖНАТА ЧАСТ И СРЕДНАТА И ЧАСТ/ ОТЧАСТИ /НА " ТРИ МОРЕТА " -СА ЗАВИСИМИ ОТ РУСИЯ !?!?!?!?!?ПРЕДПОЛАГАМ -ЗАРАДИ ОСТАРЕЛИ АГЕНТИ НА ЦРУ !?!?!?

Оценка:
-1 +0

ОБЕЩАНИЯ
30 Отговор
ХРИСТО ИВАНОВ, тия ги дрънкай на старата ми шапка! Наслушахме се на "красиви" речи и "сладки" обещания! Да те питам, и ти ли си мислиш,като проф. Иво Христов, че българския народ е 80% дебилен и инфантилен?! Нали знаеш, че рецептата се пише на хартия от лекаря и тогава болния получава лекарството от аптекаря. Христо, да не се окажеш поредния некадърен лекар, който ще даде отровното хапче на пациента?! За да сме сигурни, че няма да се получи поредната грешка с опиума - българския народ иска от вас, политиците, както се казва - черно на бяло. Това се нарича договор, и не е необходимо да ти обяснявам, най-вече на юрист като теб! Имаме право на този иск, след като ние сме вашите работодатели. Прави се писмен договор, подписан и подпечатан с печата на партията- кандидат за управление на българската държава! В договора трябва да е ясно отразено в какъв срок от мандата на партията ще бъде изпълнено всяко отделно обещание и от къде ще бъде финансирано! Това е в общи линии. Народа ще наблюдава какво се върши и нещата, ако вървят на зле, ритник и обратно на всеки, от където е дошъл. Нали така пламенно говорят всички политици за народовластие! Нали така "другарю" Иванов?! Само тогава можем да ви повярваме! "Думите отлитат, написаното остава!" :ПИСМЕНИЯ ДОГОВОР С НАРОДА! Наслушахме се на празни обещания! Събуди се, българино, и не протягай отново ръка към пакетчето с опиум, което ти подават!

Оценка:
-1 +4

Мохамед
31 Отговор

До коментар #15 от "Не е клевета!":


По твоите думи излиза, че който не харесва учиндола, значи е фен на буда, или на курни, или на... абе такава мешаница си натворил, че и троловете шъ съ объркат от интелякта ти.

Коментиран от #33


Оценка:
-2 +4

32
Този коментар е премахнат от модератор.
По мойте думи не излиза това!😊
33 Отговор

До коментар #31 от "Мохамед":


А ти защо не разбра? Хайде като намериш и ако намериш отговор за себе си тогава да коментираш! Ще ни спестиш недоразуменията си!😊

Оценка:
-2 +2

Жоро
34 Отговор
Тоя палячо отишъл да брани ръката която го рисува.

Оценка:
-1 +0

Аман
35 Отговор
Три морета е част от стратегията на Анакондата на САЩ.
Да затворят Китай и Русия.
Наште соросоиди изпълняват като папагали заръките на САЩ.
Но Германия и Франция не подскачат от щастие.

Оценка:
-3 +0

Митенце
36 Отговор
СМС пита ли фатмака че изплува, ние за такива като теб почивка за цигара не сме давали потапя се

Оценка:
-1 +1

Ха ха
37 Отговор
Троте Морета е много преди Радеф да ги обяви за приоритет Заслугата пак е на Бойко

Оценка:
-1 +2

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


ТОП 5