Last news in Fakti

18 Февруари, 2021 22:11 1 297 14

Депутати от БСП се срещнаха с представители на Българската болнична асоциация

  • бсп-
  • здравеопазване-
  • бба-
  • българска болнична асоциация-
  • здравна реформа

По време на двучасовото обсъждане на проблемите в българското здравеопазване обединяващо звено стана изказаната и от двете страни необходимост от здравна реформа

 Депутати от БСП се срещнаха с представители на Българската болнична асоциация - 1
Снимка: Пресцентър на БСП

Народните представители от БСП доц. Георги Йорданов, зам.-председател на Здравната комисия в Народното събрание и председател на Съвета по здравеопазване към Националния съвет на БСП, д-р Десислав Тасков, д-р Валентина Найденова и д-р Иван Ибришимов се срещнаха с представители на Българска болнична асоциация /ББА/.

По време двучасовото на обсъждане на проблемите в българското здравеопазване обединяващо звено стана изказаната и от двете страни необходимост от провеждането на здравна реформа – нещо, което според социалистите управляващите от ГЕРБ и „Обединени патриоти” "обещаваха 4 години, но не изпълниха".

Приемането на еднакви критерии за дейността на държавните и частните болници, гарантиращо правото на лечение на всеки българин, е мярка на БСП, подкрепена от Асоциацията.

„Необходимо е приемането на система за мотивиране на медицинските специалисти, за да останат в България”, бяха категорични депутатите от БСП на срещата.

Представителите на БСП се застъпиха и за запазване на общинските болници, което гарантира достъпността на българските граждани до медицинска помощ.

От Българската болнична асоциация изявиха готовност за извършване на реално остойностяване на болничните дейности и приеха една от основните тези на БСП в областта на здравеопазването – намаляване на доплащанията в българските болници. Експертите от Асоциацията считат, че държавното здравеопазване трябва да бъде запазено с комплект от мерки.

Българската болнична асоциация се ангажира да бъде активен участник в предлаганата от БСП Национална профилактична програма за социално значими заболявания (инфаркти, инсулти, онкологични заболявания и диабет) на територията на цялата страна.

В условията на пандемия от ББА приеха идеята на БСП за готовност към максимален ангажимент в преодоляване на пандемията от COVID-19, включително с цялостно преобразуване на дейността на определени болници.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дявола

    5 0 Отговор
    Не здравна трябва цялостна реформа ама като гледам какви смешки са всички в парламента копнеещи за власт и голям кокал.Няма политик който да помисли за народа

    Коментиран от #9

  • 2 щаб за честни избори в България

    5 0 Отговор
    Нон стоп съчинения от ГЕРБ.. С ваште камъни по вашта глава! Трагичното е че всички патим! РОМИТЕ Пак гласувайте ЗА 50, 100лв😈БОЙКО ЩЕ ВИ ОПРАВИ
  • 3 Овчарник

    5 0 Отговор
    Всички депутати са измамници и обират народа 32 години...България се превърна в клозета на ЕС и този процес е вече трудно обратим..
  • 4 питам

    4 0 Отговор
    А питаха ли ги за разследването на Бенатова , колко милиона са усвоили от здравната каса
  • 5 Христо Иванов - Демократична България

    2 4 Отговор
    Герб е Болест, Да време е такива като него да ги няма .Заради такива като него аз бях години извън България а сега децата ми.На това ли казвате демокрация.Изгонихте кадърните навън и изядохте парите на бедните.За кого да гласувам на кого да вярвам.На всякаде корупция можеш да видиш и алчността на хората.Ако не еБойко другия какъв ще бъде......честен.О ...не.Няма такива.

    Коментиран от #7

  • 6 радио ЕЛЧО

    1 2 Отговор
    инъересно ,таа дърта комсомолка кат е пърдяла ко е било
  • 7 омонимен

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Христо Иванов - Демократична България":

    Пинокио е готин филм
  • 8 мдда

    1 3 Отговор
    Това е собственост.... на тъя социалистическа собственост.
  • 9 Де Факто

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "дявола":

    Точно.Прав си.
    Никоя политическа сила не казва, че са необходими съкращения на администрацията и куките, защото ще изгубят изборите, а изборите за тях са важни, ЗАЩОТО ОТНОВО Е СЕ КРАДЕ.
  • 10 БСП най крадливата партия

    1 3 Отговор
    Ммм да, тия ще си лекуват болните глави с руски ваксини. Нама лек за вас другари, само мъка и то до края на живота ви.

    Коментиран от #11

  • 11 За теб лека е

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "БСП най крадливата партия":

    АК-7/62

    Коментиран от #12

  • 12 Кубадински

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "За теб лека е":

    ХОДИ СЕ ЛЕКУВАЙ. КОЛХОНИК.
  • 13 Защо и вие

    1 0 Отговор
    като управляващите само болничната сфера обсъждате?
    Никой ли не ви е обяснил, че доболничната помощ е основна за правилното развитие на системата и че там е мястото на профилактиката; груб пропуск в подхода! Толкова министри се смениха и все неподходящи и невежи за съжаление.
  • 14 БСП най крадливата партия

    2 1 Отговор
    Оказва се, че общата стойност на активите на „Техноимпекс“ ЕАД непосредствено преди приватизацията е близо 3 милиона лева. Това сочи служебен доклад за състоянието на дружеството през 1998 г. на счетоводителят Николинка Приходанска. Според него през 1998 г. активите на дружеството възлизат на точно 2 милиарда 926 милиона и 106 лв. Сумата е отчетена преди деноминацията на българския лев в средата на 1999 г., тоест в днешни пари активите на „Техноимпекс“ ЕАД възлизат на 2 926 106 лв.

    Нещо повече – към 31 декември 1998 г. паричните средства на „Техноимпекс“ ЕАД възлизат на 1 826 734 лв. От тази внушителна сума по българските сметки на дружеството са налични 669 525 лв. За справка в деня на приватизацията на „Техноимпекс“ ЕАД цената на един щатски долар у нас е била 1665 лв. или 1 лев и 65 стотинки след деноминацията. Тоест срещу своите 70 000$ Корнелия Нинова е платила 116 550 лв., докато само в българските сметки на „Техноимпекс“ са били налични близо 700 000 лв.

    Други 812 000 лв. от парите на дружеството са били в сметки в Либия, 170 000 лв. в такива в Мароко, както и още близо 175 000 лв. по сметки в Тунис, Ангола, Сирия и Зимбабве.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове