Last news in Fakti

21 Февруари, 2021 16:10 2 341 107

Христо Иванов: Въпросът е как да рестартираме държавата, за да влезем в новата технологична епоха

  • технологична епоха-
  • христо иванов

Той изрази увереността си, че ГЕРБ ще използват всички средства, за да удържат властта заради огромният финансов залог

Христо Иванов: Въпросът е как да рестартираме държавата, за да влезем в новата технологична епоха - 1
Снимка: БГНЕС

“Големите въпроси на България са три. Как да рестартираме демократичния и правовия ред в страната? Как да оздравим институциите? Как да решим фундаменталния проблем с човешкия капитал на България, който има две измерения. Едното измерение е, разбира се, чисто демографския аспект, другият проблем на човешкия капитал е българските граждани да могат да бъдат подходящо образовани, квалифицирани, така че да могат да съществуват, работят, да се занимават с предприемачество в една съвършено нова технологична епоха, в която навлизаме.” - заяви Христо Иванов в участието си в седмичния обзор “Алтернативи” с Калин Манолов по ТВ 1.

“Ако ГЕРБ загуби изборите, в България ще има несигурност. Ако ГЕРБ спечели изборите, ще има сигурност в това, че ще продължим да се свличаме в тази корупционна яма.” - заяви Иванов и подчерта, че факта, че рейтинговите агенции са фокусирани върху един ограничен обем от индикатори, свързани с макроикономическата стабилност, съвсем не означава, че страната се развива добре и това се усеща от гражданите и това е част от голямата тема за връзката между високите доходи и рестартирането на правовия ред.

“Има много други авторитетни рейтинги за корупция, за качество на живот, за медийна свобода, в които ние сме в изключително лошо положение. Интересно ми е, когато излязат следващите доклади на Transparency International, на Freedom House за медийната свобода, дали г-н Борисов ще излезе на същото поле или ще намери някое пънче да ни ги чете тях?” - попита Иванов.

Той изрази увереността си, че ГЕРБ ще използват всички средства, за да удържат властта заради огромният финансов залог:

“Става въпрос за това кой ще програмира харченето, в случая на ДПС - краденето - на тези 12 млрд., които ЕС отпуска на България в рамките на тези пакети за справяне с последствията от кризата. Другият въпрос е дали, чисто физически, г-н Борисов ще бъде премиер или ще бъде Затворник №1 в републиката.”

Иванов отново припомни, че една от големите битки на предстоящите избори е битката за Голямата България:

“Голяма България е тази, която не просто си се представя да се върне около бора на Гераците, всички да се съберем тук, да се върнем в 19 в. В Няма да се случи това. Голяма България е тази България, която се научи да живее по начин, по който всеки, където и да има и един български гражданин, който иска да запази връзката със своето отечество - културна, социална, комуникационна, политическа, да може да го направи. Тези деца там трябва да получат образование на български, да вкусят българската литература.”

Според Иванов ключова роля за спечелването на тази битка могат да имат българските граждани извън страната, които призова да се включат в кампанията “Обади се вкъщи”:

“Най-доброто, което могат да направят, е да помолят близките си тук да гласуват за Голяма България. Онази България, която се простира до всяко кътче на света, където има и един българин, който иска да запази огънчето на връзката си с родината. А не онази, която иска да ги изгони тези хора, да отреже кореновата си система, за да остане тежестта на купения, контролирания вот, на натиснатите хора, на несвободните хора толкова голяма, че мафията да може да се възпроизвежда.”

Съпредседателят на Демократична България беше категоричен, че никой не може да прогнозира резултата от изборите и хората трябва да решат всеки за себе си как да гласуват, а не да гледат какво “дават” социолозите.

Той припомни, че Демократична България още на 13 юни 2020 г. излезе със своите 12 национални приоритета, сред които и лустрацията, и връщането на енергийния суверенитет, дистанционно гласуване, електронно управление, и възнамерява да ги внесе като законодателен пакет още в първия си ден в парламента, за да провери има ли народни представители, готови да подкрепят този пакет.

“Приоритетите ни са честно обявени пред нашите избиратели още в началото на протестите. В момент, в който много хора изобщо отказваха да обявят политическите си намерения, ние излязохме и ясно казахме така: не се правим на случайни граждани, оказали се на един протест. Ние сме политици и подкрепяме протеста с политически рецепти за това как да се реализират исканията на хората.” - припомни Иванов и обясни, че за промяната, поискана от хората са необходими определени политически действия и още през лятото Демократична България е заявила конкретните действия, в името на които обединението е готово да търси широки мнозинства в следващия парламент, тъй като част от промените изискват конституционни промени.

“Първо искаме да видим дали има мнозинството за тези конкретни неща и едва след това ще преценяваме дали си заслужава да даваме живот на този парламент.” - обясни Иванов и допълни, че е изключително важно разговорът за тези приоритети да бъде част от публичния дебат в периода преди изборите.

“Много е важно всеки избирател да се попита, ако реши да гласува за Х и У, тези хора казали ли са какво им е отношението към лустрацията, към реформата на правосъдието, регулаторите. Конкретно. Ще махнем ли Гешев? Ще махнем ли ВСС?” - заяви Иванов.

На молбата да коментира разследването ОpenLux, според което синът на конституционния съдия Константин Пенчев има фирма в Люксембург, Иванов заяви, че г-н Пенчев е уважаван представител на юридическата професия, но има въпроси, на които трябва да отговори, защото тези въпроси засягат големия въпрос за корупцията във ВАС. Той използва повода да поясни, че Демократична България се фокусира върху прокуратурата не защото тя е единственият носител на корупцията, а защото тя блокира всяка възможност да се адресира корупцията, включително от ВАС.

“Ако имам възможност да определям наказателно-политическите приоритети на една реформирана прокуратура, едно от първите неща, с които тя трябва да се заеме, е разследване на множество съмнения, свързани с множество решения назад във времето на ВАС, включително например темата “Камчийски пясъци”. Там има едни съмнителни решения, трудно обясними от гледна точка на интерес на хората, които са подавали тези искове за премахване на определени режими, позволяващи да се застрои тази перла на българското национално природно богатство, взети с участие на г-н Константин Пенчев, на петчленка като председател.” - коментира Иванов.

Той ясно заяви, че българските институции не могат да си позволят да си затварят очите, когато изникнат въпроси за имущественото състояние на бивш председател на съд с толкова висок корупционен потенциал и настоя за бързо и ясно действие, като беше категоричен, че Демократична България ще постави темата и в следващия парламент.

“Не се борим срещу богатите. Чудесно е в една страна да има богати хора, въпросът е да са забогатели по правилата и да могат да обяснят произхода на това свое богатство, особено когато има намесена власт. Комбинацията между голяма власт и необяснено богатство е това, което наричаме индикация за обезпокояваща корупция. Това са шкафчетата на Бойко Борисов.”

Иванов още веднъж поясни, че Демократична България не е имала среща с Корнелия Нинова и на нея е отговорено същото, както и на всички останали:

“Нашата публична позиция от 22 септември е, че ние правим платформата Ти броиш, за да може всяка партия, която е опозиционна на този режим и иска да го свали, ако желае, да има инструмента за това да съберем на едно място преди ЦИК всички протоколи, и да можем да направим паралелно документиране и преброяване на изборния резултат.”

Съпредседателят на Демократична България поясни, че обединението няма да участва в PR акции, а е съсредоточено върху това да свърши работа:

“Винаги преди избори се появяват едни такива бащи на демокрацията и предводители на гражданството, които искат да кажат “Елате тук при мен, деца! Синмайте се с мен! Ако ти не дойдеш, ето, ти не искаш, аз те посочвам, значи аз съм демократ!”. Тази игра е пошла. В тази игра ние няма да участваме. Ние искаме да свършим работа и я вършим. Ние сме единствените, които имат тази платформа, предоставяме я на всички останали.”

“Г-жа Нинова трябва си отговори и да отговори на обществото на един много прост въпрос. Тя има представители във всяка изборна секция. Защо ѝ се налага да разговаря за гарантиране на честността на изборите?” - коментира Иванов и допълни, че БСП прекрасно знае, че хората, които ще рекрутира като свои представители са купени и затова г-жа Нинова не може да си гарантира с тях вота.

Той беше категоричен, че целта на “Ти броиш” е да постигне честен изборен процес и не търси непременно “непризнаване на резултата” от изборите. Липсата на адекватно подсигуряване на безопасен изборен процес в условията на пандемия Иванов определи като кампания за потискане на вота, водена от управляващите:

“Управляващите се съюзяват с ковид и се надяват хората да си останат вкъщи.” - подчерта той.

С поглед назад Христо Иванов поясни и защо е важно да бъде подменен задкулисният механизъм на настоящата власт.

“Орешарски беше опит смяна на макияжа. Оказа се неудачна и запознати говорят, че в началото Бойко Борисов започна протестите и в рамките на първата седмица от тези протести е възстановил своето разбирателство с Пеевски. И, както казват хора присъствали на тези разговори: “Денем Бойко протестираше, вечер пушеха заедно пури с Пеевски”. Ето това, за да не го допуснем, трябва да имаме много ясна програма за това как да демонтираме механизмите, които позволяват това весело пушене на пури зад гърба на хората.”


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 422 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойкикев

    19 22 Отговор
    Има разлика между "ресет" и "рестарт",ама ти нали си комунЕ.
  • 2 Агенция Алфапръц

    434 13 Отговор
    КОЙТО НЯМА ДА ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ, ДА ЦЪКНЕ ПЛЮС!

    Коментиран от #103

  • 3 илия

    14 472 Отговор
    Как, много просто - на 4-ти април мощна народна подкрепа за коалиця ГЕРБ-СДС! Съставяне на правителство за национално спасение с коалиционни партнъори НФСБ и Воля и премиер Бойко Борисов!

    Коментиран от #9

  • 4 Боби

    1 4 Отговор
    Като си подадете оставката.
  • 5 Дъртият 41

    8 21 Отговор
    Аз и жената и децата и шуреят ще гласуваме за Мая Манолова уважаеми дами и господа и народни представители , на децата съм и казал че ако не гласуват за Мая Манолова да си търсят квартира децата обещаха да гласуват за Мая Манолова уважаеми дами и господа и народни представители те са добри и възпитани деца учат се ще им купя нови сникърси ЕА7 ще кандидатстват МИО в Москва.
  • 6 БАЙ Х@Й ‼

    14 3 Отговор
    Много просто- всички "лидери" и досегашни депутати се пишете последни в листите и оставете народа да Ви избере с преференциален вот‼‼
  • 7 Тва

    19 11 Отговор
    Да не е компютър да го рестартира бе Ристо
  • 8 Ти кажи

    10 16 Отговор
    ЩЕ УЧАСТВАШЛИ В МОЕТО НА ГЕРБ И ВМРО ПРАВИТЕЛСТВО?Твой БОРИСОВ!
  • 9 Размисли и страсти

    21 3 Отговор

    До коментар #3 от "илия":

    Ти си истински объркан индивид.
  • 10 111

    15 14 Отговор
    Ицо с тоя народ русофилски - не търси оправия и просперитет! Надежда има само отвъд океана, тука е простотия и прокле/ия!
  • 11 Българка

    18 17 Отговор
    “Cтaвa въпрoc зa тoвa кoй щe прoгрaмирa хaрчeнeтo, в cлучaя нa ДПC - крaдeнeтo - нa тeзи 12 млрд., кoитo EC oтпуcкa нa Бългaрия в рaмкитe нa тeзи пaкeти зa cпрaвянe c пocлeдcтвиятa oт кризaтa. Другият въпрoc e дaли, чиcтo физичecки, г-н Бoриcoв щe бъдe прeмиeр или щe бъдe Зaтвoрник №1 в рeпубликaтa.”
    Христо Иванов казва истината! Подкреперте го! ДБ е гарант за съдебнареформа, такава , която да гарантиран върховенството на закона. Да ни управляват почтени хора, а не престъпници. Мястото на престъпниците е в затвора, а не във властта!
  • 12 бг буксува

    16 3 Отговор
    един компютър,когато е заразен с троянски "агенти",колкото и да го рестартираш,няма да се оправи! трябва преинсталиране,не рестарт!
  • 13 Бойкикев

    10 9 Отговор
    Питай Маркс и Енгелс ,клмунЕ!
  • 14 Дано ви рестартират

    9 3 Отговор
    Наа некой остров,та България да се оправи след отровното ви присъствие на тази земя,комуняги.
  • 15 1234

    18 12 Отговор
    За ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ
  • 16 ТаУмВзе

    13 15 Отговор
    Много се забавлявам, с Ицко плъх бившият гербераст. И поради медийни промивки не намирам, разлики с Цецку пипона.
  • 17 tate

    7 7 Отговор
    Боклучива операционна система не се оправя с рестарт а с ПРЕИНСТАЛАЦИЯ ГРОБ са като тъпият Уиндоус все нещо иска все нещо не стига все въшлясва и винаги се прави на умен !!Затова и минах на Линукс ,затова никаъв рестарт ,нова операционна система !!! И ходете да гласувате че Фробарите са ни скроили шапките вече !! Долу хунтата !!
  • 18 Българка

    309 6 Отговор
    Константин Пенчев не само има фирма в Люксембург, но и милиони по сметака. Купил е за 600 000 лв. имоти в София миналата година. Синът му, също е милионер. Тази информация е от десетина дни, но и трите големи телевизии се правят на разсеяни и мълчат по тази тема. А каскетурата не се занимава с разследване на корупция, а със защитата на корумпираните

    Коментиран от #24, #61

  • 19 звънни на баце

    9 10 Отговор
    И на Ицето му лопа дюшемето яко.
  • 20 един българин

    11 2 Отговор
    Бойкикев, с народ който не си сменя името на един голям град, чиито именник е комунистически сатрап, русофил и българофоб избил хиляди българи през 47 година, няма да излезеш на глава! Простотията ще го закопае в гроба!
  • 21 tate

    12 8 Отговор
    Малеее пак напъпихте гробарски тролове ,ВИЕ ли ще гоните "Комунетата" ВИЕ ли Болшевики недни що не питате "Патрона " си за партиината книжка !! Ей надявам се народа да се вдигне да гласува и да ви изринем към пандиза гербавата ви шайка !!
  • 22 демократ

    18 8 Отговор
    ДБ са единствените , които искат премахване на мутренския модел.
    Именно за това е атаката от всички срещу ДБ.
  • 23 СДС

    15 9 Отговор
    Христо всички дясномислещи сме с ТЕБ.
  • 24 ЦЪЦЪЦЪ

    3 241 Отговор

    До коментар #18 от "Българка":

    Горката, ти си в панелка от соца, нали?! И нямаш фирма дори в България, нали?! Що така?!

    Коментиран от #26, #28, #29, #30

  • 25 111

    13 6 Отговор
    Преди Бойко всички плачеха, че институциите не работели! Сега плачат че Бойко казвал на институциите как да работят! След него институциите на Бай Ганьо пак не ще работят! На Ганьовците оправия нема, само голяма ПРОСТОТИЯ!

    Коментиран от #27

  • 26 Хумореска

    15 2 Отговор

    До коментар #24 от "ЦЪЦЪЦЪ":

    И какво значение има дали е в панелка или не? Дали има фирма или не? Нима това те прави повече или по малко човек? Смешни лакеи! 😃
  • 27 Хумореска

    8 3 Отговор

    До коментар #25 от "111":

    Хумореската ти е хубава! Весели! Иначе по въпроса за институциите, по лошото е, че работят срещу човека и в полза на мафията! Анадъмо! 😃

    Коментиран от #41

  • 28 фирмаджия

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "ЦЪЦЪЦЪ":

    какво предлага Вашата фирма,че да да ти пратя НАП?
  • 29 БАЙ Х@Й ‼

    11 9 Отговор

    До коментар #24 от "ЦЪЦЪЦЪ":

    Проблемът не е дали една българка е в панелка , а къде онази българка снимала пачки и кюлчета, онази българка дето изчезна за секунди от хасиендата в Барселона, от къде са парите в шкафчето и за хасиендата ???????????

    Коментиран от #31, #32

  • 30 БАЙ Х@Й ‼

    208 3 Отговор

    До коментар #24 от "ЦЪЦЪЦЪ":

    Проблема е защо глаДният проКУРор още крие списъка с 27-те магистрати и политици с недекларирани сметки и имоти зад граница ? Защо вече не са в отпуск и срещу тях да има дела ?

    Коментиран от #34

  • 31 Българка

    11 8 Отговор

    До коментар #29 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Благодаря за подкрепата, мислим в една посока, както и повечето от участниците във форума
    Да къде и коя е Мата Хари? Къде е мис гащи и какво става с аферата за пране на пари от Борисов?
    Къде е Гешев? Изобщо ще рабо ли или само ще хвърля прах в очите на хората?

    Коментиран от #37, #38, #91

  • 32 ЦЪЦЪЦЪ

    10 5 Отговор

    До коментар #29 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Проблема е в това, че само подкупните долари виждате, а същите рубли НЕ! Няма по-изпечени фалшификатори и лъжци от комунистите! Това исторически доказан факт, който ще ви затрие бавно но до един!
  • 33 Тоя

    7 3 Отговор
    И за чеп за зеле не става, направо вонят и Рада, тези освен тоалетни за 3 пол друго не могат да направят ако имат власт, Да пази Господ България от извращенията на подобни либерали
  • 34 111

    4 237 Отговор

    До коментар #30 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Защото същите не са продажни русофили, русофилите като вас погубихте България!

    Коментиран от #42, #65

  • 35 Сова

    5 1 Отговор
    Грозниът и пърдун Бойкикев... Падение и деградация
  • 36 щаб за честни избори в България

    2 4 Отговор
    Планът за възстановяване и устойчивост на ГЕРБ е тотален провал - в него огромен ресурс е насочен за стиропор, асфалт и бетон, защото само чрез тези схеми ГЕРБ и сателитите им могат да използват своите корупционни схеми. България няма да получи 12 млрд. евро срещу настоящия план, ако ГЕРБ съставят правителство, защото тази партия не иска реформи. ЕС вече няма да дава пари срещу корупция. Демократична България отправи критики и дава конкретни препоръки за промяна на плана, като фокусът е върху наука, образование, иновации, разделение на властите. Само тази политическа формация може да започне реални реформи.
  • 37 ЦЪЦЪЦЪ

    7 6 Отговор

    До коментар #31 от "Българка":

    Ще ще госпожо, след изборите, първо продължава разлселдване на всички свързани с Москва и КГБ, после ще подкара и останалите, ако не той то наследникът му! Все пак 30 години мимикрия на демокрация командвана от Москва - стига!

    Коментиран от #43

  • 38 111

    4 4 Отговор

    До коментар #31 от "Българка":

    Мислите в една и съща посока, направлявана от шкавчетата ви пълни с рубли, но които бързо обръщате в долари и евро!

    Коментиран от #51, #84

  • 39 За да няма крадене ЛУСТРАЦИЯ на първо мя

    4 1 Отговор
    За да няма крадене ЛУСТРАЦИЯ на първо място,г-н Иванов!Изборите наближават
  • 40 Кроношпан, унищожава горите

    0 0 Отговор
    С човешкия капитал проблема се решава че бг работи за всеки, на момента без излишно време и увъртане. Доверие в бизнеса и осигуряването.
  • 41 ЦЪЦЪЦЪ

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Хумореска":

    Затова съществува най-смелия и цивилизован български писател Алеко Константинов и оня му про/лет герой който го физически подло убива! Анадъмо?!

    Коментиран от #45, #47

  • 42 Без срам

    3 3 Отговор

    До коментар #34 от "111":

    Чак пък погубена :)), абе вие четете ли си глупостите дето пишете :), скоро е нац ни празник, опълченците според вас русофили ли са били или не, то вас ако ви питат и тока да си спрем от аеца щото и той руско производство и от русофили, добре, че процента ви е като в нормалното за всяка стадо знаете какво... :)), то всяко стадо има м... а:)
  • 43 БАЙ Х@Й ‼

    4 4 Отговор

    До коментар #37 от "ЦЪЦЪЦЪ":

    Явно си малко пъпчиво хейтърче! Иначе щеше да знаеш, че от тридесет години България се движи по плана Ран-Ът и нямаше да пишеш тези глупости! Ама ти явно не знаеш кои донесоха този план и сега ще трябва да четеш в гуглето!

    Коментиран от #48

  • 44 Умрел

    2 1 Отговор
    не възкръсва.
  • 45 Хумореска

    0 1 Отговор

    До коментар #41 от "ЦЪЦЪЦЪ":

    Викаш да се припознаем с героя, за да разбираме по добре платените недомислици! Е не щем! Я сакам да ги осмивам!😃 Анадъмо!
  • 46 за съжаление

    2 3 Отговор
    За 31 години направихме един бърз кръг надолу по житейската спирала и се върнахме отново там където бяхме преди 75 години , при газта за въшки . Това , че има някакъв брой хора с добри технически познания , не ни прави технологична нация , защото ние не създаваме технологична продукция. Няма я базата заводите промишлените комплекси , в които голям брой хора да имат досег , и развитие.
  • 47 БАЙ Х@Й ‼

    2 2 Отговор

    До коментар #41 от "ЦЪЦЪЦЪ":

    Айде питай сега учителката си как е убит Алеко ! Дано тя поне знае , че не той е бил целта на покушението!

    Коментиран от #52

  • 48 ЦЪЦЪЦЪ

    7 4 Отговор

    До коментар #43 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Не ми ги разправяй тия, тоя план точно комуниста Луканов го дотътря! Можеш и да си ми син, иначе!

    Коментиран от #71

  • 49 Нямам срам пред вас

    5 1 Отговор
    А теб кой ще те рестартира... и ти като всички останали безмозъчни съпартийци уголили яко задни буцки за кокала и теб те знаем че сънуваш чекмеджета
  • 50 Разбери накрая

    5 0 Отговор
    Рестарт на държавата ще започне да става само след смяна на пропорционалната изборна система с мажоритарна изборна система!Друго говорене е само чешене на езиците.Всеки избирателен район само със свои местни депутати!Не им трябват партийни парашутисти от София.
  • 51 БАЙ Х@Й ‼

    5 1 Отговор

    До коментар #38 от "111":

    Когато нещо НЕ Е АДРЕСИРАНО ДО ТЕБ не е културно да се месиш, ама то явно и какво е култура не е имало кой да ти разясни !

    Коментиран от #56, #57

  • 52 ЦЪЦЪЦЪ

    4 2 Отговор

    До коментар #47 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Няма нужда да я питам, важното е че той умира невинен и, че стрелящия е от твоя политически лагер! Най-обичате да стреляте, веднага щом не ви достига интелект за друго!

    Коментиран от #58

  • 53 Не всички знаят

    1 5 Отговор
    Голямата борба на Герб е Борисов да не влезе в затвора! Той не иска повече лична власт и пари, а да се отърве! Ще сложи отпред Дончев или Сачева!
  • 54 шопендар

    5 4 Отговор
    на всеки 4 години държавата се рестартира чрез избори,и след изборите 4 години яко псуване.стига сте вдигали пушилка,и ти си политотпадък.

    Коментиран от #59

  • 55 Маджо

    2 3 Отговор
    Оня ми звънна
  • 56 ЦЪЦЪЦЪ

    4 5 Отговор

    До коментар #51 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Защо ти като какв го раздаваш тука, като приятел на модератора ли, или върховен раздаващ справедливост, като едно време партийните секретари! Нещо на техен син ми мязиш?

    Коментиран от #82

  • 57 111 ИСТИНАТА

    5 3 Отговор

    До коментар #51 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Така ли пишат московските "интелигенти"?! А и ти ...?!
  • 58 Хумореска

    0 4 Отговор

    До коментар #52 от "ЦЪЦЪЦЪ":

    А къде е твоят интелект? Значи, ако нямаш търпимост да те тъпчат, крадат и обират, те прави, червен, комунист, зелен, пембен! "Умно"! Звучи малко като: "Кой не скача е червен"!
  • 59 Хумореска

    7 1 Отговор

    До коментар #54 от "шопендар":

    Не можеш да рестартираш нещо, като не предлагаш нещо различно от старият бъг!
  • 60 ха ха ха

    5 0 Отговор
    Колко трябва да си жалък, че изкуствен да ти надуват рейтинг?
  • 61 Привърженик на БСП

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Българка":

    Дай доказателства драга.В противен случай са червени опорки на Позитания.

    Коментиран от #63

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 че има ли

    4 1 Отговор

    До коментар #61 от "Привърженик на БСП":

    Че има ли по червено от Бокикев /Ристю/, седял с охота в скута на БОКО?
  • 64 Бай Курти

    8 0 Отговор
    От всичките тъпотии ,които плещиш стана ясно, че само ти знаеш как да харчиш парите които очакваме.Само че няма да имаш възможност ,защото си аутсайдер.
  • 65 БАЙ Х@Й ‼

    4 4 Отговор

    До коментар #34 от "111":

    Аааа, значи щом не са русофили МОЖЕ ДА КРАДАТ И КРИЯТ ОТКРАДНАТОТО И ЗАКОНА НЯМА ДА ГИ ЛОВИ! Е точно затова сме на този хал !

    Коментиран от #68

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Терминатор

    3 0 Отговор
    Мръсен гаден идиот.
  • 68 ЦЪЦЪЦЪ

    4 3 Отговор

    До коментар #65 от "БАЙ Х@Й ‼":

    НЕ НЕ МОЖЕ НИКОЙ ДА КРАДЕ, НО ПЪРВО ПОЧВАМЕ ОТ РУСОФИЛИТЕ, ПОСЛЕ ЩЕ ПОДКАРАМЕ ИЗМЕСТО! аНАДЪМО ТОВАРИЩ?! КАК ПЪК НЕ СПРЯ ДА РЪСИШ ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР РУСОФИЛЩИНА ТУК?! и СЕГА ВИ КАЖИ ЧЕ НЕ СИ ОТ МОДЕРАТОРИТЕ НА ТАЯ ТИНЯ?!

    Коментиран от #85

  • 69 един

    2 1 Отговор
    Някой да обясни на тоя льольо, че тая нова епоха той няма да я доживее 🤣🤣🤣
  • 70 Не всички знаят

    3 2 Отговор
    Ами, ще кажа как да се рестартира държавата, но всички мераклии за власт не искат. Мажоритарни избори в едномандатни райони. Всеки кандидат - с биография пред избирателите преди изборите. Възможност за отзоваване с броя на избралите го. Разделение на властите. Прекратяване влиянието на партиите в парламента за определяне на другите власти. НС определя само критерии за избор - нищо друго. Директен избор на областни съдии и прокурори. Без главен прокурор. висшите съдии са се определят от съсловните организации по критерии, определени от парламента. Без ВСС. Задължителна крайна мандатност във всяка власт - макс. до 2 последователни мандата. Забрана за преминаване от една в друга държавна власт. Забрана за финансиране на медии от пъртии и държавни власти. Забрана париен лидер да ръководи изпълнителната власт. За ръководство на изпълнителната власт да има критерии за морал и професионализъм. Премиерът да се определя съгласувано от НС и Президента с възможност за отзоваване от всеки от тях. Всичко друго е следствие и не може да се промени без нова политическа система. Гражданското общество трябва да управлява, а не партийните върхушки!

    Коментиран от #73

  • 71 БАЙ Х@Й ‼

    2 3 Отговор

    До коментар #48 от "ЦЪЦЪЦЪ":

    2 от 2 ! Първо, не Луканов ги доведе а ни ги докараха задокеанските нови приятели! Второ, няма как да може да съм ти син защото дори не познаваш майка ми !

    Коментиран от #74, #75

  • 72 Бай Иван

    1 2 Отговор
    Този е патерица на Борисов..!
  • 73 111

    3 3 Отговор

    До коментар #70 от "Не всички знаят":

    КОЕ ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО, НА НЕГРАМОТНИТЕ ЛИ? дА НЕ СИ кОРНЕЛИЯ?
  • 74 ЦЪЦЪЦЪ

    2 3 Отговор

    До коментар #71 от "БАЙ Х@Й ‼":

    ААА НЕ БЪДИ СИГУРЕН КОЙ ПОЗНАВАМ И КОЙ НЕ?! НЕЕЕ!!!
  • 75 ЦЪЦЪЦЪ

    2 4 Отговор

    До коментар #71 от "БАЙ Х@Й ‼":

    НЕ ПРОСТО СИ ТОТАЛЕН НЕПОЗНАЙКО, ДОРИ НА МЛАДИНИ НЕ БЯХ ПЪПЧИВ, НО ВИЖ ЕКЗЕМПЛЯР КОЙТО ИЗБИВА КОМПЛЕКСИТЕ СИ В ТОЯ САЙТ КАТО ТЕБ, ЗАПЛАЩАНИ ОТ СЕВЕРОИЗТОК СЪМ СИГУРЕН ЧЕ НЕ Е СМЕЕЛ ДА ИЗЛЕЗЕ ПРЕД МОМИЧЕТАТА?!
  • 76 Дърт пее..раст...

    2 2 Отговор
    Когато спечелим властта,за всичката скрап в България,ще има достойно място в затвора..Конфискация на земи и имоти,банки,и пр..Така ще платим заемите ,даже ще остане нещо да почнем наново..Рестартът е важен за компютъра..Паши,Маргини,тикви,Галеви,очи,и Очиищта,,,,Директно в пандиза 20 годин.Тоя ,пич,нищо няма да свърши,не може,не иска.Яде го, Яд.Обременен е....И не става.

    Коментиран от #81

  • 77 Ристе от новото СДС-2

    1 7 Отговор
    Подлоги са Новите ПроАмерикански Десни СМЕШНИЦИ на Сорос, Деца на старите ПроАмерикански КОМУНИСТИ на Сорос от БКП (Сдс, Бзнс, Герб, Вмро, Нфсд, Воля, Атака), а именно Новите Десни ПроАмери - (Трио & Мая, Слави, ДБ & Да България, Боец, Цветанов) са много Опасни и Застрашават Сигурността, Съществуването и Икономиката на България по-вече от ГЕРБ. Гласувам ТВЪРДО за БСП да Управлява България! Всички други партии и партийки Народът трябва да извади от Политиката на България с гласуване! За България!

    Коментиран от #80, #87

  • 78 Маджо

    3 0 Отговор
    Ристаки Салама е вкусен, А?
  • 79 Цветко Христов

    4 1 Отговор
    РИСТЕ БОИКИКИЕВ, НАЛИ БЕШЕ В ПРАВИТЕЛСТВОТО А? ЗАЩО ТЕ ИЗХВЪРЛИХА КАТО НЕГО ДЕН? ТИ НЕ МОЖЕШ ДА РЕСТАРТИРА Ш НИЩО. ЗАЩО ТИ СПРЯХА АДВОКАТ СКИТЕ ПРАВА А?
  • 80 Хумореска

    1 0 Отговор

    До коментар #77 от "Ристе от новото СДС-2":

    Йииииии бря! Ква хумореска скалъпи за няколко монети! Пу да не ти е уроки! За без пари представление! 😂🤣
  • 81 ЛЕЕЕЕЕ кооо

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "Дърт пее..раст...":

    ТИ И ПОДОБНИТЕ ТИ НИКОГА НЯМА ДА ВИДИТЕ ВЛАСТ! ПРОСТО МНОГО СТЕ ЗАКЪСНЕЛИ С ВРЕМЕТО СИ НА РАЖДАНЕ!
  • 82 БАЙ Х@Й ‼

    5 2 Отговор

    До коментар #56 от "ЦЪЦЪЦЪ":

    Ако имах нещо общо с модератора- досега да беше пуснал поне две статии за великия ДЖОКО РОСИЧ! Когото имах честта да познавам лично !!!
  • 83 Код

    3 0 Отговор
    Ааа, веднъж вече те избрахме да си му опозиция, ти му легна. Втори път не.
  • 84 Българка

    4 4 Отговор

    До коментар #38 от "111":

    Платените подлоги мислите, че всички са като вас. Е не са. Когато нямате аргументи, от злоба само обиждате, плюете и откровено се заяждате
  • 85 Българка

    5 4 Отговор

    До коментар #68 от "ЦЪЦЪЦЪ":

    Може ли да ме светнеш какво русофилско видя в коментарите? Или така си пишеш по инерция?
  • 86 чичо

    4 1 Отговор
    Христо,като не знаеш „как".защо искаш да управляваш?
  • 87 Цветко Христов

    3 0 Отговор

    До коментар #77 от "Ристе от новото СДС-2":

    САМ СИ! ГЛАС В ПУСТИНЯ!
  • 88 Ясно

    2 1 Отговор
    За рестартиране говорят всички под.логи на сорос.
  • 89 Ало Христо

    2 3 Отговор
    Маджо съм, повече плюй мишок,малко ли са ти парите които взе. Заработи си ги.
  • 90 СЛАБО ДЕЙСТВАШ ЩЕ

    2 4 Отговор
    РАЗСЪРДИШ ДУБАЙСКИЯТ БАНДИТ, ЩЕ СЪЖАЛЯВАШ ПУМПАЛ.
  • 91 Грую

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "Българка":

    Няма начин въздухоплаващата птица да не ръси "бисери".
  • 92 Брат Галев

    4 1 Отговор
    Точно Пинокио и Галева ли ще оправят държавата!?И двамата от червеното котило а сега първи атлантици.Стига да има кой да им вярва.Ама май йок,много са малко последователите.
  • 93 МУТРИИИ

    5 0 Отговор
    ПАК ЛИ ЩЕ ВЛИЗАМЕ В ТЕХНОЛОГИЧНА ЕПОХА УПРАВЛЯВАНИ ОТ КРАДЦИ , УБИЙЦИ , МОШЕННИЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ КАКТО ПРЕЗ 1944 ГОДИНА ЗАЩО НЕ ОПИТАМЕ ТОЗИ ПЪТ ДОКАТО ТЕ СА ПО ЗАТВОРИТЕ И ПО ДЪРВЕТАТА ?
  • 94 САЗДОВ

    2 3 Отговор
    И РИСТО БЕШЕ УПОТРЕБЕН СДЪВКАН И ПОВЪРНАТ ОТ ХИТРАТА НАГЛА МУТРА , СТАЖУВАЛА ПРИ ПРАВЕШКИЯ ХИТРЕЦ И МЕНТЕ ПАРТИЗАНИН !
  • 95 Безхаберие

    1 0 Отговор
    За съжаление, мутрите и ДС ще останат на власт поради тоталната простотия и некомпетентност и на "политици" и на електорат! Всеки гледа само да краде и ако може да не работи нищо. Работата е изтървана още в началото на прехода - сегашният "елит" е съставен от комунисти трето качество. Наркотици, далавери, дебилизъм!
  • 96 Просветен илюминат

    2 0 Отговор
    Докато има данъци и държава винаги ще има какво да се краде.
    Нужен е рестарт на собственото ви съзнание,с робско съзнание и мислене да търсите нови водачи до промяна ще стигнете ли на познатото до болка старо,правейки всеки ден едно и също докато дойде края на месеца да ви вземат парите за сметките и кредите и след това започвате отначало и така цял живот,като мама и тате,че и децата после и те като вас,кой както е научен.
    Copy paste!
  • 97 Петър

    6 0 Отговор
    Нова политика със стари христоивановци не се прави!
  • 98 Абе съдебната система

    2 0 Отговор
    Та съдебната система.Добре,ама лично аз не ти вярвам бе,Ристе.Не ти вярвам знаеш ли защо? Когато беше министър на правосъдието, три дни преди да си тръгнеш, ти подписа лиценз за придобиване правомощия за дейност- за 128 нови ЧСИ в страната.В дванадесет без пет,Ристе.При условие,че и към този момент бяха над 180 кантори.От любов и стремеж към истинско правораздаване ли го направи!? От загриженост за бедните, който ще им паднат в лапите? Затова не ти вярвам Ристе. И за тази енергийна независимост,сякаш сте си плюли в устата със Цвъки,и другия атлантик - пасито.Уж различни,но приказката ви една.
  • 99 Техно

    2 0 Отговор
    Господин Иванов, за каква технология бленувате?! Цялата администрация е в 13 век. В понятието държавен служител няма никаква технология. Никой не е направил нов публичен дом със стари / служителки/
  • 100 Пинокио

    4 0 Отговор
    Тъпчо запитай се дали някой ти вярва. Като всички виждат що за му_хльо си, лизач си на Прокопов и Маджо
  • 101 123

    2 1 Отговор
    Има нужда не от рисет или ристарт а от преструктуриране и реконфигуриране. Следващия парламент ще изисква широко коалиционно правителство без значение кой го иска или не иска, и се заклева в на майка си гроба че няма да участва ссъ еди коя си партия.Събират се и се разглеждат и одобрават целите и правилата за следващите 4 години, като са съобразени с основните искания и исканията за справедливост на гражданите. Да образование, здравеопазване са едни от важните приоритети. А реформите трябва да са паралелно въвеждани с постепенно увелиичение докато бъдат завърши.Хората на България са най-ценния и капитал, дайте им образование, здраве,свобода и възможности за да могат в България да просперират и стават известни. И достойно да могат да кажат че са Българи, а не целия сват да ги знае като със всичките им лоши названия, и да ги е срам да кажат от къде са...
  • 102 123

    1 1 Отговор
    Има нужда не от рисет или ристарт а от преструктуриране и реконфигуриране. Следващия парламент ще изисква широко коалиционно правителство без значение кой го иска или не иска, и се заклева в на майка си гроба че няма да участва ссъ еди коя си партия.Събират се и се разглеждат и одобрават целите и правилата за следващите 4 години, като са съобразени с основните искания и исканията за справедливост на гражданите. Да образование, здравеопазване са едни от важните приоритети. А реформите трябва да са паралелно въвеждани с постепенно увелиичение докато бъдат завърши.Хората на България са най-ценния и капитал, дайте им образование, здраве,свобода и възможности за да могат в България да просперират и стават известни. И достойно да могат да кажат че са Българи, а не целия сват да ги знае като със всичките им лоши названия, и да ги е срам да кажат от къде са...
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Редис

    1 0 Отговор
    Ми като питате личи че не знаете.
  • 105 ДОКО

    0 1 Отговор
    ЗАКЪСАЛА КОЛА, ЗАКЪСАЛ КОН И ЗАКЪСАЛ НАРОД СЕ ОПРАВЯ ОТ...ПЪТНА ПОМОЩ..
  • 106 Мартин

    1 1 Отговор
    Точно Христо Иванов ли ще рестартира държавата?!? Какво направи той докато беше вицепремиер на Бойко Борисов? Раздаде едни обществени поръчки на свои фирми, за да разпределят уж случайно делата и това беше...
  • 107 КРОКОДИЛА

    0 1 Отговор
    ПОРЕДНИЯ ЗАКЪРНЯЛ БОЛЕН МОЗЪК ....................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове