Last news in Fakti

23 Февруари, 2021 09:15 3 214 26

Антоний Гълъбов: СДС няма електорална тежест, но са важни за ГЕРБ

  • избори-
  • партии-
  • платформи

Онова, което се прокрадва като платформи или заявки, е твърде общо

Антоний Гълъбов: СДС няма електорална тежест, но са важни за ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

Избирателите от днес могат да направят проверка за номера и адреса на избирателната секция, в която ще гласуват на предстоящите парламентарни избори на 4 април 2021 г. Но с какви убеждения са българските граждани за предстоящия вот?

"Винаги има принцип, върху който се изграждат, но онова, което се вижда, е, че гражданите, както се вижда от различни изследвания, за първи път гледат през икономическа призма. Не казвам, че няма да е емоционален вотът, но основните проблеми, които те смятат, че трябва да стоят пред бъдещето управление, са свързани с тяхната работа и доходи, както и излизане от кризата, което не се вижда често на избори", каза политологът доц. Татяна Буруджиева в студиото на "Денят ON AIR".

Според нея основен принцип на формирането на кабинета би трябвало да бъде какво се случва в икономиката и как започваме да излизаме от ситуацията.

"Онова, което виждаме, са политически субекти, мобилизирани от очакването на европейските пари. Има изключителна тяга към това да се управляват тези пари. В същото време нито един от политическите субекти не желае промяна. Българските избиратели трябва да разберат, че цялото говорене за радикална промяна остана там, където остана и темата за нова Конституция", коментира колегата ѝ - доц. Антоний Гълъбов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му всички искат не да представляват избирателите си, а да заменят ГЕРБ, или да заменят Борисов.

"Онова, което се прокрадва като платформи или заявки, е твърде общо. Да кажеш модернизация или високи технологии, или перспектива пред България - нищо особено не казваш. Партиите продължават да представят платформите си за всекиго по малко и в крайна сметка за никого по нищо. Всички сфери се изреждат, но една платформа, за да хваща избирателят, който не е много рационален, тя трябва да даде рационален аргумент и той трябва да бъде за 4 години какво може да се направи", допълни доц. Буруджиева.

Тя смята, че хората остават с впечатлението, че ще се започва от нулата, а според ... радикална промяна, започваща от нулата, е плашеща.

"Българинът иска спокойствие и ако може на пръсти да мине покрай проблемите. Подобни критични ситуации стимулират доста голям традиционализъм, консерватизъм в поведението", добави експертът.

Доц. Гълъбов подчерта, че промяната на ГЕРБ, която е в това, че ще се явят в коалиция на изборите, е важна.

"ГЕРБ има проблем с устойчив партньор. Включването на СДС може да няма толкова важна електориална тежест, но е важно от гледна точка на изчистването на профил. ГЕРБ върви към разширяване на промяната си. Смятам, че ще се добавят още политически субекти", категоричен е той.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина е

    55 8 Отговор
    Цялата герберистка шайка на високо ниво рябва да е в затвора а не в парламента

    Коментиран от #7, #8

  • 2 ШАЙКАТА ИЗГОНИ ДЕЦАТА НИ

    38 5 Отговор
    СДС Е ЧИСТО И ПРОСТО ЗБИТЩИНА ОТ БИВШИТЕ СИК И ВИС2 ПОД ПРИКРИТИЕТО НА СИНЯТА ИДЕЯ

    Коментиран от #12

  • 3 Аидук от БКП

    3 23 Отговор
    Комунистите родината изграждат,
    комсомолците със тях строят.
    Пионери, пионери!
    Славен път ни чака – трудов път.
  • 4 Абе

    40 5 Отговор
    Трябва много да сме го закъсали като народ за да позволим на комунягите от герб да продължават да ни тровят живота.
  • 5 Иван Грозни

    31 4 Отговор
    Дърдоркото чак сега разбрал каква е целта на другите партии. ГРОБ вървял към разширение. Да, ще се разширят толкова много, че няма да могат да направят ново крадлово правителство.
  • 6 Българка

    26 3 Отговор
    Радикалната промяна започва с изхвърлянето на сегашната ОПГ от управлението и веднага в новото НС промени в ИК и съдебна реформа. Крайно време е властелинът на каскета да бъде контролируеем и проверена дейността му поне за 10 години назад. Прокурорската гилдия да бъде извадена от ВСС, позицията главен прокурор да бъде премахната , да бъде прочистена прокуратура, следстви, МВР , съд от гнили ябълки и калинки. Ако има върховенство на закона, справедливи присъди и конфискация на откраднатото от народа, в хазната ще влязат милиарди. Ако прокуратура и следствие работят, то те ще прочистят държавата, корупцията ще намалее.
  • 7 Франсоа

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "истина е":

    Има ситуации в живота, от които човек може да се измъкне само с помощта на глупостта.
  • 8 Питагор

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "истина е":

    Говориш за шайката създадена от ДС-БКП,нали?
  • 9 Сдс

    18 1 Отговор
    не искам да съм с образованието и възпитанието на Б Б

    Коментиран от #10

  • 10 Здравка

    12 0 Отговор

    До коментар #9 от "Сдс":

    да не дава Бог и децата ни да са с такова образование и интелект
  • 11 ФАРАОН

    3 0 Отговор
    ПРОБЛЕМА Е ДРУГ!
    КАЗВА СЕ РЕЙ ХАН.
  • 12 чомски

    2 20 Отговор

    До коментар #2 от "ШАЙКАТА ИЗГОНИ ДЕЦАТА НИ":

    СДС е велико нещо, комунистите треперят от 3 абревиатури - САЩ, НАТО, СДС!

    Коментиран от #19

  • 13 плевен

    11 2 Отговор
    ГЕРБ е задната врата през която чужди на страната сили вкарват в политиката политически трупове. За такива като Сашо Йорданов или Росен Плевналиев нямаше дори да чуем, ако Германия не ги натрапи на Бойко.
    Ето и Антоний ни убеждава, че партии които никой ни иска, трябва да ни управляват.
  • 14 Джъмбо и Кауфланд са най-безопасни 😤😤

    12 3 Отговор
    Каквото и да си мислите , каквото и да правите .. Истината е , че България умира ! Положението е страшно .. От София до Варна , селата представляват: тук там някоя друга здрава къща населена с Българи, от които повечето пенсионери, останалото е цигански катуни ! За 25 години над 2,5 млн, Българи са напуснали Държавата и продължават да я напускат, защото на никой не му се живее в условия на мизерия, беззаконие, и безплатен труд ! Когато пенсионерите изнемогват с малките си пенсии , които пари повече от половината ги дават за лекарства и сметки .. какво остава ? Истината е тежка, но трябва да се разбере .. ! Нямаме икономика, НЯМАМЕ армия, малкия и среден бизнес е почти УНИЩОЖЕН, образованието и здравеопазването са под всякаква критика, животновъдството почти УНИЩОЖЕНО.. икономиката ни се крепи на помощи и заеми от Евро съюза и 500 мафиотски фамилии си разпределят и контролират парите в България .. за останалите хора , всеки както може така да се спасява ! Всяка година стават хиляди убийства : Днес сме Милен, утре Теодор, бяхме и Вероника .. Обществото се крепи на футболни фенове , чалгари , рапъри и тежки ''биячи'' ! Българи сме само на 3 март и Йорданов ден .. после сме егоисти , със завист и ненавист в очите ! България е разпродадена на чужди фирми, които контролират пазара и изкарват милиарди за сметка на бедния Българин ! Крадат и изнасят златото ни, дървата, водата..! А някога бяхме Горди и Велики, сега сме нищо.. хора с тела , но без души, гледаме

    Коментиран от #22

  • 15 Сарказма на тиквата

    12 2 Отговор
    През половината си управление тиранина ни плаши с " комунистите", а в същност единствените с такъв манталитет са партия ГРОБ. Фактите : Тоталитарен контрол върху всичко в държавата и лишаване на ЧАСТНОТО от неговата същност. Тоест частното не е частно, а ръководено от диктатор. Това е сарказма. А иронията на сътбата е, че БСП са по-демократични от ГРОБ и наричащите себе си десни. За това, ще гласувам за БСП, за да има превес над партията поробила всички.
  • 16 заката

    6 1 Отговор
    ОСТАВКАА И ЗАТВОР И ЗА ТЕБЕ ГЪЛАБАР
  • 17 СДС изпи кръвта на БГ от 89г. до 90г.

    6 1 Отговор
    Направи го в името Израел и САЩ. Сега пие от кръвта от ГЕРБ.
  • 18 Абсурден

    5 0 Отговор
    Позата на ного учен не ни отива, а изказването че при избори е важно да имаш партньор "без електорална тежест" потвърждава представата за един от няколкото социологически парамедици на хранилка т.е. нищо ново.
  • 19 Заблуден

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "чомски":

    Чомски-ти помниш ли кой унищожи държавата,предприятия,фабрики,заводи,култура,българщината? Кой,кой,кой-ами твоят командир Костов,мавзолея събориха/Бакъра/-да го бяха оставили,поне за тоалетна-та да не се стискаш сега и да се напикаваш в гащите! Комунягите са ГЕРБ и СДС-неуспелите комсомолци!!! Факт е заблуден шомпол!!!
  • 20 За едно си прав

    5 1 Отговор
    Че граб и ко имат интерес от сеДСето.Да им прехвърлят част от " другото яче" гласове, за да няма повод за съмения,и след това да имат коалиционен партнър- дежурни по пулт.Преценили са точно,че при самостоятелно явяване,резултата им буквално ще боде очите на целия народ.В случая идеален довод.Нашите Партньори, имаха сериозна подкрепа от народа.Затова имат достатъчно депутатски места! При самостоятелно явяване сеДСе,не може да събере една мотриса на метрото подръжници.Мразят ,ги- по точно ненавиждат и леви и десни.Особено бившите сеДСари от 90- те.
  • 21 Мой

    6 1 Отговор
    Антоний е герберастка подлога, не му четете посланията, а най-добре е и да не ги публикуват, ама докато дебелия мръсник, домуса държат медиите ще трябва да ги търпим.
  • 22 Така е

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Джъмбо и Кауфланд са най-безопасни 😤😤":

    Спри да гласуваш за Герб, ДПС и БСП и държавата ще се изправи на крака за нула време.
  • 23 Най голямата

    6 1 Отговор
    перверзия е че най долнопробните комунисти (герберасти и седерасти) ще продължат да доунищожават държавата и населението, а бай Ганьо да си мисли че е гласувал за "демократи" .
  • 24 севдалина

    6 0 Отговор
    Изключителен мръсник е тоя Гълъбов. Плазмодии чак да повърнеш.
  • 25 Епидем

    0 0 Отговор
    Ах, Галфоний, колко обективни са твоите прогнози? Ще видим.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове