Last news in Fakti

26 Февруари, 2021 10:24 1 592 14

Дончев: Преговаряме за ваксини извън договорите на ЕС

  • томислав дончев-
  • договори-
  • ес

Коалиция "насила" след изборите ГЕРБ няма да прави, заяви вицепремиерът

Дончев: Преговаряме за ваксини извън договорите на ЕС - 1
Кадър бТВ

„Текат разговори с няколко държави отвъд договорите с ЕС за доставка на ваксини, които са одобрени и сертифицирани от Европейската агенция по лекарствата“, съобщи вицепремиерът Томислав Дончев в „Тази сутрин“ по бТВ.

По неговите думи правителството няма „скрупули“ да сключва билатерални споразумения за доставка на необходимите препарати, както правят и други европейски държави. Страни извън ЕС предлагат по-високи цени за ваксини срещу COVID-19 и в момента се води „търговска война“, смята Дончев.

Няма проблем да се сключи и договор за доставки на руската ваксина, ако бъде одобрена от Европейската агенция по лекарствата, заяви вицепремиерът, но заяви, че няма достатъчно информация, за да коментира действията на Унгария, която вече одобри и започна да доставя "Спутник V".

Що се отнася до социалните и икономическите мерки на правителството за подпомагане на пострадалите от коронакризата, Дончев заяви, че "едва ли сме помогнали на всички, но държавата впрегна безпрецедентен ресурс, за да намали щетите".

Вицепремиерът коментира и предстоящите парламентарни избори. По неговите думи твърденията и слуховете, че се цели да има вълна от заразени, за да се намали избирателната активност са несъстоятелни. Такава вълна е в ущърб на управляващите, които ще бъдат питани защо са я допуснали, каза Дончев.

"Нашата задача е момента е изборния процес да мине възможно най-добре, защото се има опит да се компрометира в аванс. Другата задача е добро представяне и ГЕРБ да бъде първа политическа сила с парламентарен ресурс, който да позволи управление", заяви вицепремиерът.

Томислав Дончев коментира и възможните коалиционни опции след вота. Той е категоричен, чер не би оглавил правителство на ГЕРБ и това е задача на лидера на спечелилата партия.

Коалиция "насила" след изборите ГЕРБ няма да бъде прави, заяви вицепремиерът.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колко ти платиха

    16 0 Отговор
    Защо лъжеш
  • 2 Христо Иванов - Демократична България

    17 2 Отговор
    Обяснението е само едно! МА МНОГО СЕ ЛЪЖЕ! Ето още един пример! От 18 май до сега в Китай с население 1.43 милиарда население има 2 починали с К-19. Да не забравяме, че там избухна "пандемията"! За този период в България с население 6.9 милиона има починали 9916 човека. Спрямо населението тази смъртността в България от К-19 е по-голяма от 1 милион пъти! Да направим още едно сравнение. Във Виетнам с население 98 милиона население, от 11 май 2020 година до сега няма нито един починал с К-19! В България за този период починалите с К-19 са 9935 човека! Е, какъв е този вирус, който има такъв странен вкус? Не обича китайци, виетнамци, тайландци и т.н., а други обича! Отговорът е очеваден! МНОГО СЕ ЛЪЖЕ! Един допълнителен въпрос: Кой лъже, изтока или запада? Отговорът е също очевиден. Запада лъже! Ако вирусът К--19 е толкова смъртоносен, то на изток ще са умрели милиони! Ако вземем смъртността при САЩ на 1 милион, която е 1561! То при същата тази смъртност в Китай да са починали 2246760, което е 465 пъти повече от починалите в действителност там.
  • 3 честен ционист

    2 23 Отговор
    Сега ще ви докарат руската и Ганьо ще си покаже комунистическите рога и ще се извият едни опашки като едно време пред зарзаватчийниците за банани.
  • 4 Кукурузчо

    26 1 Отговор
    ИЗРОДИ ГЕРБАДЖДИЙЙСКИ !!!!!!
  • 5 Пинокио

    16 1 Отговор
    Носът му расте с всяко интервю.
  • 6 ТаУмВзе

    15 0 Отговор
    Томиславо ма, с кого преговаря герберастията бе. А си мръднал има още Записи и не само. Лази бее.
  • 7 Българка

    20 0 Отговор
    Знаем, че правителството няма никакви скрупули. То гази ударно закони и държавност! Дончев да обясни защо не е работило по предложението в България да се произвежда ваксини на АстраЗенека, вместо да ги поръчваме , чакаме и плащаме на чужди производители. България е производител на добри ваксини.Официалният отговор на запитване от АБВ е , че това е сложен процес и се иска много работа. А знаем, че глутницата без да работи се облагодетелства
  • 8 С каква ваксина?

    11 0 Отговор
    Си ваксиниран.
  • 9 Българка

    18 0 Отговор
    Дончев се опитва да надмине по цинизъм Борисов и Сачева. Как след изборите правителството ще бъде питано, защо са организирали масова зараза, за да не гласуват българите? Та Дончев прекрасно знае, че ГЕРБ приключи с управлението. Той знае, че за нормалните хора и партии корпоративната шайка е проказа.
    Да обясни Дончев къде потънаха милиардите за несъстоялото се електронно управление.
    Да обясни и вярно ли е , че само 20 фирми са получили помощ заради ковид в размер 150 000 лв. Сачева не отговори конкретно, а замаза истината
  • 10 💉 новото кебапче

    11 0 Отговор
    ГЕРБ лъжи, винаги!
  • 11 Next

    6 1 Отговор
    Томислав неверни, какво стана с телефонният разговор между теб и тиквата за некадърните летци? Голяма склероза те е хванала, още не си спомняш, а? Вие от управлението сте чудесен пример за корупция и аморално поведение.
  • 12 123

    1 0 Отговор
    Искаме руските ваксини
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гражданин

    0 3 Отговор
    Редно е. Всички комунисти, ляво, дясно, център с Руската да ви боцнат. Поне завинаги да се избавим от вас. Родата трябва да си помага. Хаир ли я
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове