Last news in Fakti

1 Март, 2021 11:45 2 950 32

Румен Петков: Тази схема с ваксините е медицински фашизъм и корупция на най-високо ниво

  • румен петков-
  • ваксини-
  • коронавирус

Това, което се случва, минава границите на абсурда

Румен Петков: Тази схема с ваксините е медицински фашизъм и корупция на най-високо ниво - 1

Тази схема с ваксините е медицински фашизъм и корупция на най-високо ниво. Това каза лидерът на ПП АБВ Румен Петков по време на представянето на кандидатите си за народни представители в 23, 24 и 25 МИР в София, предаде агенция „Фокус“.

„Това, което се случва, минава границите на абсурда. Предполагам, че повече са гледали сутрешните емисии. Навсякъде един зоологически ентусиазъм, труднообясним извън рамките на 4-и километър за това, че са дошли 50 000 ваксини. Не знам дали разбираме за какво нравствено нищожество става дума в случая. Да се изтъпаниш и да занимаваш цяла България, че са дошли 50 000 ваксини. Тази схема с ваксините е медицински фашизъм и корупция на най-високо ниво, Фон дер Лайен – точка“, допълни той.

Според Румен Петков българското правителство трябва незабавно да заведе дела срещу компаниите, които забавят доставките на ваксини.

„Аз няма да се ваксинирам. Обяснявал съм много пъти защо, но срещу тези, които взеха нашите пари, на мизерстващия български народ и не ни доставят ваксините. Фон дер Лайен трябва да бъде обект на разследване, отстранена от длъжност, за да не го възпрепятства, защото тя договори тези ваксини“, допълни лидерът на ПП АБВ.

Румен Петков припомни, че правителството е поръчало милиони дози от ваксината на AstraZeneca, като допълни, че канцлерът на Германия Ангела Меркел не е пожелала да се ваксинира с нея, тъй като ѝ няма доверие.

„Продължавам да твърдя: Русия е готова да ни предостави възможността да произвеждаме от руската ваксина, защото имаме една от най-подготвените професионални групи в европейски и световен мащаб, която буди респект навсякъде по света и имаме държавното предприятие „БулБио“, което не се нуждае от представяне“, посочи той.

Петков запита защо в Европа не се признават руската, китайската и индийската ваксина срещу коронавирус. И отговори на този въпрос – защото те не дават рушвети.

„Ако ние не разберем, че това престъпно отношение към нашето здраве трябва да има институционален отпор, значи нищо не разбираме. И затова искаме от българските граждани доверието за нормален живот в работеща държава. Не свалим ли маските в прекия и преносния смисъл на думата, нищо добро не ни очаква“, посочи лидерът на АБВ.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дагестанец

    43 32 Отговор
    Румбата е прав и ще гласувам за него. Ама Корнела защо мълчи по въпроса с ваксините. Синчето ли държат с топлото местенце у пералнята на света.
  • 2 Фашизмът е в ход

    19 27 Отговор
    Озвучен актуално се нарича свободен пазар с катинар..
  • 3 Луда работа

    19 29 Отговор
    А добро утро
  • 4 ваксан овапцан

    39 33 Отговор
    Тук си напълно прав г-н Петков!
  • 5 pepy

    41 27 Отговор
    "Професорът" по ВСИЧКОЛОГИЯ отново е във вихъра си...

    Коментиран от #18

  • 6 честен ционист

    8 32 Отговор
    Ганчовците ще се изгорат със западните васкини и после на драго сърце ще се върнат в Новия СССР. Така сме го замислили, така ще и стане.
  • 7 Аз40🏴‍☠️

    27 32 Отговор
    Гласувам за ПП АБВ Румен Петков и доц. Атанас Мангъров. Само те наричат нещата с имената им. Алтернатива не виждам никаква. Ако някой може да ме разубеди да заповяда.

    Коментиран от #19, #29

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 НЕ СИ

    25 26 Отговор
    МИ СИМПАТИЧЕН, НО СИ ТОЧЕН.
  • 10 Българка

    17 5 Отговор
    Въпросът на Румен Петков защо не съдим некоректните производители е основателен, но риторичен. Отговорът е- защото ЕС е подписала с АстраЗенека от името на ЕС договор, в който няма неустойки за неспазването му. Което значи, че не могат да бъдат съдени за неспазване на заявените количества. За другите договори нямам информация, но предполагам, че са аналогични.
  • 11 Матей

    19 21 Отговор
    Подобаващо остро изказване ,напълно правилно.Корупцията е призвана да спомага за политическата репресия чрез ковид-истерията.Българското общество е системно пресирано за да се подчинява безропотно на тоя пагубен режим.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Брат Галев

    17 11 Отговор
    Всяка далавера в която Румен Петков не участва е корупция. Знам това от личен опит, защото бяхме ортаци. Наложи се да побегна в таз пуста чужбина, защото отказах да ме давам 20% всеки месец. Бойко ми взема 10% и с останалите 10% си живея добре.

    Коментиран от #16

  • 14 Мангъровците

    16 3 Отговор
    РУМБАТА ВИЖДА НЕЩАТА ЯСНО АМА НИЕ ВСИЧКИ ГИ ВИЖДАМЕ ТАКА, А ДАЛИ МОЖЕ ДА ПРАВИ НЕЩО РУМБАТА ? Мангърката също говори ама досега няма нито 1 изследване върху Короната нито е дал препоръки за лечението Й

    Коментиран от #26

  • 15 Мафията

    13 2 Отговор
    Ако Алексей Петров е бил на секретна служба, става ясно че Румен Петков е изнесъл данни, подчертава Атанасов.

    Припомняме, името на Петров бе замесено около срещата на Румен Петков с братя Галеви, която била уредена именно от бившия шеф на баретите
  • 16 Стършел

    13 4 Отговор

    До коментар #13 от "Брат Галев":

    Абсурд е, че ти др. румен все още си в политиката, а не на топло! Отиди да живееш в матушката ти щом толкова ти е мила. Ма ти дават копейки да си пета колона в България май?!
  • 17 аз съм Веска

    9 0 Отговор
    ЗАБРАВИ ДА УПОМЕНЕШ И КОМУНИСТИЧЕСКИЯТ ПРИНОС В АБСУРДА : ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ НЕ БИЛИ ВКЛЮЧЕНИ В СХЕМАТА ЗА ВАКСИНАЦИЯ .ИНТЕРЕСНИ СА АРГУМЕНТИТЕ С КОИТО СА СЕ НАЛОЖИЛИ ПРЕД ХАРИЗМАТИЧНИЯТ .ГЛУПОСТТА И ХАРИЗМАТА КАТО СЕ МИКСИРАТ СЕ ПОЛУЧАВА Е ТОВА . ...ЛИПСВАТ ВАКСИНИ , ЛИПСВАТ И ЖЕЛАЕЩИ ЗА ВАКСИНАЦИЯ .
    А КАТО НЯМА ВАКСИНИ ,БСП АГИТКА , НАПИРА ПРЕД ДКЦТАТА ДА СЕ ВАКСИНИРА ! РАЗБИРА СЕ С ПОДСИГУРЕНИ
    КАМЕРИ .ТАКАВА ГРОЗНА ДЪРЖАВА НИКЪДЕ НЯМА !
  • 18 ypep

    2 22 Отговор

    До коментар #5 от "pepy":

    Интерсно ми е да се обосновеш кое казано от "професора" не е вярно!?

    Коментиран от #22

  • 19 Верно ли

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "Аз40🏴‍☠️":

    Така е, но гласът ти отива на вятъра (т.е. в джоба на Бат ти Бойко), защото не могат да преминат бариерата. Мислете хубаво и с главите си на изборите. Относно Корона измамата и аз не съм чул нито едно изявление от другите партии.
  • 20 рома

    3 19 Отговор
    и аз ще гласувам за румката
  • 21 Изчезвай от тук бе

    15 3 Отговор
    Пикаещ в шадравани Червен боклук...

    Коментиран от #23

  • 22 pepy

    25 1 Отговор

    До коментар #18 от "ypep":

    Има хора, които в даден момент колкото и верни неща да казват, пораждат неприятни чувства... Та така и с въпросния господин:
    - неосъзнат комунист;
    - нереализиран социалист;
    - масон;
    - провален министър /скандален, прекратен мандат/;
    - партиен лидер по неволя /хитрецът се измъкна/;
    - съмнения за връзки със "сенчести групировки";
    - ...
  • 23 pepy

    21 2 Отговор

    До коментар #21 от "Изчезвай от тук бе":

    В Плевен има много шадравани /фонтани/, дори водна каскада, но...

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Реджеп

    14 0 Отговор
    Този пияница не изтрезнява денонощно и болния му мозък ражда само такива простотии.
  • 26 Доктор

    14 1 Отговор

    До коментар #14 от "Мангъровците":

    Мангъров как да не е дал препоръки!? Супа топчета и липов чай...и от там в интензивното....
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Антикомунист

    12 1 Отговор
    Този просто се опиянява от простотията си и измисля все поголеми небивалици. На тези гласуващи за него , помислете колко им е багажа.
  • 29 Политолог

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "Аз40🏴‍☠️":

    Като ти гледам ника ти си тотално увреден, никой не може да те разубеди...
  • 30 АУУУУУ

    12 2 Отговор
    Чакай бе уринатор.... Нали бяхте против ваксинирането.... Нали Мангъра каза че това не е ваксинация а убийство... Само трябва чай от лайкучка 😂😂😂😂😂
  • 31 българка

    2 1 Отговор
    Има ли някъде компетентен сравнителен анализ по отношение на ваксините? Някой може ли да каже, за кои заболявания някоя от ваксините не се препоръчва или ваксинирането не се препоръчва? Значи се работи на принципа "ДА ГО НАПРАВИМ И АКО НЕ ГРЪМНЕ, ЗНАЧИ Е ДОБРО"! АМИ АКО ГРЪМНЕ ПО-КЪСНО?
  • 32 Обективен

    1 1 Отговор
    И нашият министър на здравето трябва да бъде отстранен,за да не възпрепятства бъдещото разследване за хаоса,който предизвика с ваксините, за които стари хора се редят на опашка както някога за банани,а той - министърът - им се възхищава като дебилно дете.ПОЗОР!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове