11 Март, 2021 16:30 1 326

Kaufland България стартира сътрудничество с Panda Labs – глобалната иновационна платформа на WWF

  • kaufland българия-
  • wwf-
  • panda labs-
  • бъдещето на храната-
  • сътрудничество

Програмата, която насърчава устойчивите младежки иновации, открива в България своя втори семестър на тема „Бъдещето на храната“

Kaufland България стартира сътрудничество с Panda Labs – глобалната иновационна платформа на WWF - 1

Kaufland България ще подкрепя развитието на програмата за младежки иновации на WWF България Panda Labs, в ролята си на един от основните съмишленици на инициативата у нас. Компанията припознава темите, които са обект на разработване по програмата Panda Labs, в унисон със своята концепция за устойчиво развитие под мотото "Действията носят промяната". Корпоративната социална отговорност на Kaufland в България се прилага в последователни действия в различни области, сред които водещите са „Родина", „Хранене" и „Природа“ и именно с тях компанията обвързва тематичните проекти в Panda Labs на WWF.

„В качеството си на лидер в модерната търговия, със своята подкрепа в дейността на WWF Kaufland България цели да подпомогне създаването на среда, в която да се изграждат бъдещите предприемачи и лидери у нас с идеи и визия за устойчиви и екологични алтернативи в храненето, управлението на отпадъците и мобилността. Това са едни от най-наболелите глобални предизвикателства и ние вярваме, че можем да сме полезни за решението с действия към промяната.“, коментира Гергана Димитрова, Мениджър „Корпоративни комуникации“ в Kaufland България.

Kaufland България стартира сътрудничество с Panda Labs – глобалната иновационна платформа на WWF

Целта в цялостната програма за младежки иновации на WWF е създаване на общност от млади изследователи, иноватори и предприемачи с добре познати учени и бизнес лидери с цел активно да си помагат и развиват идеи. В 3 семестъра на теми „Бъдещето на отпадъците“, „Бъдещето на храната“ и „Бъдещето на мобилността“ 240 български младежи на възраст между 15 и 25 години с интерес в областта на науката, технологиите, иновациите и предприемачеството ще имат възможността да работят с научни специалисти, лектори от бизнес средите и доброволци-фасилитатори. Те съвместно ще търсят решения на световни екологични и социални предизвикателства по методологията „дизайн мислене“, насърчаваща генерирането на нестандартни и алтернативни решения.

Panda Labs открива своя втори семестър на тема „Бъдещето на храната“, в който природозащитници, ментори и десетки младежи от цялата страна в отборна работа ще търсят варианти за устойчиво и екологично производство и снабдяване с храна. Платформата за кандидатстване е отворена, като крайният срок за регистрация е 28.03.2021 г.

Първият хакатон на Panda Labs на тема „Бъдещето на отпадъците“ приключи преди броени дни. Двадесет отбора, съставени от 88 амбициозни и креативни младежи, потърсиха решение на проблема с отпадъците. Те работиха в продължение на два дни и половина почти без почивка, за да завършат своите предложения. Огромната конкуренция затрудни експертното жури, което след сериозни дискусии открои оригиналната идея за отопление чрез еко капсули от кафе, както и създаването на две мобилни приложения, стимулиращи рециклирането на отпадъци. Основни критерии за определяне на победителите бяха екипната работа, оригиналността на идеята и до каква степен тя може да се приложи в реални условия.

Третият семестър на тема „Бъдещето на мобилността“ ще бъде обявен в края на април. Най-добрите идеи от всички семестри ще получат първоначално финансиране в размер на 10 000 лв. за създаване на прототип на продукта или услугата, дело на младежите, както и за основаване на старт-ъп.

Фокусът на Kaufland България върху включените от WWF теми в програмата Panda Labs не е от днес. В контекста на направление "Родина" компанията развива партньорски отношения с български производители, работи активно с местните общности в различни дарителски инициативи и чрез доброволчество на служителите си. В контекста на направление "Хранене" компанията цели да насочи вниманието към активния начин на живот и да стимулира навици за устойчиво потребление сред клиентите. А в направление "Природа" Kaufland работи със силен фокус върху енергийната ефективност на своята дейност и ограничаване на пластмасата за еднократна употреба.

Повече информация за програмата Panda Labs можете да намерите тук.

За Kaufland България: Kaufland е част от водещата европейска група в сектора на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 400 служители. Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 г. до днес компанията се превръща в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева. Вижте повече на www.kaufland.bg

За WWF България: Основана през 1961 г., международната природозащитна организация WWF [Ве-Ве-Еф] развива дейности в над 100 държави с помощта на 7000 служители и над 5 милиона доброволци. WWF работи за подобряване на състоянието на околната среда, за да може хората да живеят в хармония с природата. В България WWF се занимава със защитените територии и местообитанията от европейско значение в мрежата Натура 2000, горите и сладководните екосистеми, устойчивото развитие на селските райони, промените в климата.



Свързани новини


Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове