Last news in Fakti

18 Март, 2021 08:51 5 517 55

Емилия Милчева: В предизборната програма на ГЕРБ има смехотворни неща

  • емилия милчева-
  • герб-
  • предизборна програма

Политиците разчитат на това, че почти никой не чете предизборни програми

Емилия Милчева: В предизборната програма на ГЕРБ има смехотворни неща - 1
Снимка: Архив

В предизборната програма на партия ГЕРБ отсъства големият играч - пандемията и кризата след COVID-19. Не присъства укрепването на системата на здравеопазването или нейната промяна. Виждаме едни смехотворни намерения. В сектор енергетика има някакво намерение за изграждане на водородни инсталации, но няма нито дума с какво ще бъдат заместени. Съвършено нищо. Селското стопанство изобщо го няма. Най-слабата част е за външната политика и върховенството на закона.

Това заяви в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" журналистът Емилия Милчева. Думите ѝ идват само ден, след като управляващите обявиха дългата си предизборна програма, обхванала 120 страници и написана съвместно с върналия се на бял кон Владислав Горанов. Впрочем бившият финансов министър, който припомняме си тръгна от поста заради връзки с ДПС и Делян Пеевски напоследък все по-често се появява в публичните изяви на ГЕРБ. Друг министър, който си тръгна по същите причини в разгара на протестите миналото лято е водач на листа. Става дума за бившият МВР шеф Младен Маринов.

"Най-големият въпрос е защо кризата след COVID-19 не присъства в програмата по никакъв начин. Не присъства като укрепване на системата на здравеопазването или промяната ѝ. В тази програма по отношение на здравеопазването виждаме едни смехотворни намерения - там, където има огромен проблем със специалистите, се предлага съчетаване на три вида стимули - държавни, общински и местни (ако изобщо на тези места има болници), както и уреждане на детска градина и ясли. Този проблем извън София не съществува", обясни Милчева.

Нейното обобщение е съвсем просто - в цялата програма отсъства "големият играч" - пандемията.

"В сектор енергетика има някакво намерение за изграждане на водородни инсталации, но няма нито дума за закриване на мощности, нито какво ще стане или какви програми биха се предложили в тази посока. Съвършено нищо. Споменато е, че са модернизирани 5-и и 6-и блок на АЕЦ “Козлодуй”, че се разчита на интерконекторите за някаква диверсификация и толкова. Точка. Очаквах да има едно много по-ясно по отношение на “Зелената сделка” становище и виждане какво ще става. Ситуация, при която ще се наложи до 2030 г. едно закриване на мощности, трябва да е ясно с какво ще бъдат заместени. Те осигуряват 45% от електроенергията в България", отсече Милчева и допълни - селското стопанство отсъства напълно.

Най-слабата по думите ѝ част е външната политика и върховенството на закона.

В опит да се противопоставят на лобизма, от ГЕРБ предлагат въвеждането на т.нар. “законодателно досие” - ако вие сте народен представител и внасяте законопроект, трябва да обясните и да кажете публично с коя кантора сте се срещнали и прочее. Това не е възможно да стане", смята журналистът и допълни - в момента голяма част от лобистките закони са по предложение на Министерския съвет.

"Периодично, пише в програмата, ще се провеждат публични допитвания дали обществото е удовлетворено от правосъдието и правораздаването. Изключително забавно. По поръчка на управляващите…", коментира още Милчева.

"Политиците разчитат на това, че почти никой не чете предизборни програми, освен журналистите и то не всички, просто защото това ти е работата", допълни Милчева.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    97 6 Отговор
    Емилия Милчева: В предизборната програма на ГЕРБ има смехотворни неща-само държавни дългове.
  • 2 Едногънкови гербави

    100 5 Отговор
    Те всички са една жалка, грозна и много тъпа гротеска.
  • 3 БоШкоФ

    84 6 Отговор
    Тиквата и гораноФ да се стягат за Бай Ставри..
  • 4 секуро

    52 4 Отговор
    Мдаааааа. ТКП-ка също е смехотворна. Твори смях в мен,като ми каза да вървя пеш. Пеш върви Пешо-съседът.
  • 5 Българка

    80 6 Отговор
    Предизборната програма дълга и куха с нищо конкретно. Типично за кухи герберасти, на които силата е в лобирането и краденето.
    Естествено, че раздел правосъдие не е застъпен. Та лидерите и "писачите" са потенциални затворници
    Долу ГЕРБ и придворната им свита!

    Коментиран от #16, #48

  • 6 Ядеитн

    7 40 Отговор
    Саде приказки. Или си со Герб или не си. Толкоз. И немой ги бутнат леко, оти и сила имат и пара - бол. Дребосъка трижди да си опича акъля, га земе да са репчи. То и блъхата апе лъво, ама ненай га той ша замахне со лапата и ше смачка дребната гад.
  • 7 БОЗА

    44 4 Отговор
    Ми погледнете предната им предизборна програма,и какво са свършили... ;-)
  • 8 програма

    57 6 Отговор
    Каква програма очаквате от едни най обикновени крадци и лъжци? Те дори не знаят как успяха да спечелят три мандата до сега. Цел нямат. Единствено е да крадат от поръчки колкото могат Всичките им близки кумици и кумци са с обществени поръчки и отчисляват на главния крадец. Сега понеже ги е страх от наказанието за кражбите, всичката измет дето са били министри, са ги писали първи за да се скрият за имунитет. Програмата им е да крадат и лъжат.
  • 9 Логично

    54 6 Отговор
    Ми те половината им избиратели не могат да четат, а другата половина не могат да мислят. Защо да се хабят?
  • 10 сигурно

    44 4 Отговор
    Шайката мисли само за власт и пари и за нищо друго !!
  • 11 Наказателен състав

    42 6 Отговор
    Програмата на тези престъпници е винаги една и съща - кражби и всякакви други престъпления, включително убийства на българи. Видими са резултатите им за цял свят. За няколко години съсипаха хилядолетна България.
  • 12 Виконт

    43 7 Отговор
    Всеки трети в герб е също толкова глупав , алчен , и нахален колкото и първите двама.

    Коментиран от #14

  • 13 джаба

    31 4 Отговор
    АМА ТЕ И ПРОГРАМА ЛИ ИМАТ.....
  • 14 Тъпи селски пръчки

    25 6 Отговор

    До коментар #12 от "Виконт":

    Дааа, те по тези "изисквания" си провеждат "конкурсите". :)
    Читав и честен човек не може да е гербераст.
  • 15 Евро ТВ

    9 16 Отговор
    Тази,никога не съм подозирал,че съществува.Ще се окаже,че мисирките в България са повече от избирателите.
  • 16 Другар

    7 31 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Трудно ли ви е да сте малко по възпитана,семпла и платена другарко?

    Коментиран от #17, #25

  • 17 Свободно слово

    24 4 Отговор

    До коментар #16 от "Другар":

    Остави госпожата да си изказва мнението! Не се намесвай и не се опитвай да диктуваш на когото и да било какво и как да говори и пише!

    Коментиран от #23

  • 18 Антимафия

    14 4 Отговор
    Как да има , като всички тези водородни и зелени енергии са
    разпределени вече на нашите хора?
    Ковид 19 като пандемия не е нещо, което може да навреди на ГЕРБ,?
    Те си го имат, като перо за кражби от бюджета?
    Колкото повече Българи измрат ,толкова повече пари, за кражби остават в бюджета?
    Новите- стари "крадци- министри", няма как да не са, в играта за милиарди ,защото знаят достатъчно много , как Васил Божков им е носил 50 милионо безотказно?
    Пример "даула "- министър , Нанков ,
    протеже за кражба на огромни суми ,и този лесно, няма как да го изгонят?
    Влади Горанов , може да е станал вече и Масон , от крадливите такива?
    Там явно е," по на тъмно" и скришно крадене?
    Бившия вътрешен министър" Шофьора на Мето" ,
    си има дъщеря, да се оправя с черните рушвети и доставки на такива?
    Фризьорка е все пак, ще "накъдри" ня------кой?
  • 19 Няма такъв заспал народ

    14 4 Отговор
    такова управление, крадливо, мислещи само за ядене и пиене на гърба на хората. Това е върха на сладоледа, никъде не ти обръщат внимание говоря за инстотуциите, всеки те гледа в ръцете или те претупва да си заминеш и работата да ти стане след много време.
  • 20 Мислете мъдро!

    23 4 Отговор
    Ако сте готови за нови данъци и инфлация, за самоубийство с ваксина и изземване на имуществото ви, гласувайте пак за престъпниците. Ако сте българи обаче, изритайте ги в затвора и си върнете отнетите работа, живот и свобода!!!!
  • 21 Ако герб не е на власт

    20 5 Отговор
    Света ще е малко по хубав.
  • 22 шопендар

    11 16 Отговор
    даааа,на това се казва независима журналистика,от платени журналиститутки,и как никой не забелязва и не говори за изграденото през последните 10 години.но 04.04.е скоро,и народа ще се произнесе

    Коментиран от #24

  • 23 Другар

    4 9 Отговор

    До коментар #17 от "Свободно слово":

    Попитах за възпитанието?Но когато нормален човек се среща с озлобени,дребни,платени душици,трбва да е готов на точно като вашето разбиране!
  • 24 6599

    11 5 Отговор

    До коментар #22 от "шопендар":

    Върни се в първи клас и научи правописа. То, впрочем, кой ли от вас пише и говори правилно?
  • 25 Българка

    19 5 Отговор

    До коментар #16 от "Другар":

    Да назоваваш нещата с истинските им имена , не е признак на невъзпитание, а се нарича свобода на словото, гражданска позиция. Но на безгръбначни, продажни гробаджийски подлоги им е трудно да го разберат

    Коментиран от #28

  • 26 Уйке

    17 5 Отговор
    На ГЕРБ не им трябва програма! Техния премиер-слънце решава нещата в движение ден за ден, като след вечеря в ресторант, вади държавния портфейл и плаща с народни пари! В тази ОПГ не е важно да се изпълнява някаква програма, а да се поддържа,, божествения"ореол" на Борисов, защото пада той и ОПГто се разпада!
  • 27 ами

    11 4 Отговор
    Баци е комик , какво друго да има. Ама те въобще програма имат ли , мисля , че импровизират.
  • 28 Другар

    4 4 Отговор

    До коментар #25 от "Българка":

    В свободата на словото,също се съблюдава правилността и естетиката на изказа,но когато си обикновен пролетарият,на чист български-простак,простакеса,веднага си проличава семплото образование и на преден план излизат,комплексите.
  • 29 АЛЬООО

    13 4 Отговор
    горанов си отиде ЗА СКАНДАЛА С БОЖКОВ И НЕГОВИТЕ ИЗЧЕЗНАЛИ 60 МИЛИОНА РУШВЕТ ВЗЕТИ ОТ ............ МУТРАТА И ГОРАНОВ !
  • 30 Иван

    6 6 Отговор
    Да смехотворно е че със всичките платени истории които се тиражират хората ще забравят истината и ще гласуват за БСП
  • 31 КРАДЦИ

    18 4 Отговор
    ГОРАНОВ ЕДИНСТВЕНО МОЖЕ ДА НАПРАВИ ПРОГРАМАТА ЗА КРАДЕНЕ НА ГЕРБ НО ТЯ Е КЪСА И Е ОТ ДВЕ ДУМИ ----- ЯКО КРАДЕНЕ
  • 32 САЗДО

    16 4 Отговор
    ГОРАНОВ МОЖЕ САМО ДА КРАДЕ !
  • 33 аз съм Веска

    2 4 Отговор
    НЯМАТ ПРОГРАМА , ЗАЩОТО БОГОМИЛИТЕ КОГАТО НАЛОЖАТ ВЛАСТТА СИ , ЩЕ ВПРЕГНАТ ВСИЧКИ СЕКТОРИ , ДА СИ ИЗЧИСТЯТ ПРАВАТА И ЗАДЪЛЖЕНИЯТА .И ТОВА НЕ Е В ПРЕРОГАТИВИТЕ НА ГЕРБ - НЕОСЪЗНАТИ ЧЕРВЕНИ ИЗДЪНКИ .

    Коментиран от #43

  • 34 хммммм

    7 5 Отговор
    Тази мъж ли е или жена?? Прилича на гендър.
  • 35 Gowko

    2 3 Отговор
    Всички пътища водят до Дъ Пъ Съ......
  • 36 факти

    11 4 Отговор
    18.03.2021 - Голяма гръцка фирма се оттегли от България ! ФАКТ ! ГЕРБ са вредни за българския народ и държава.

    Коментиран от #54

  • 37 далаверимпекс

    6 3 Отговор
    ГЕРБ програма нямат. Програмата е GPS-а на джипката Буда. Той ръси , а след него минават фирмите и събират с горница.

    Коментиран от #46

  • 38 Фактъ

    5 3 Отговор
    Лошото е , че народа пак няма да гласува . И всичко ще си продължи по старому . Още от същото до пълно затриване на държавата .
  • 39 Рап

    5 4 Отговор
    То само на ГЕРБ да бяха....
  • 40 мислещ

    3 6 Отговор
    И тази не е чела програмата....
  • 41 Гошко

    6 1 Отговор
    Абе то във външния вид и във вътрешния свят на пишещите в Дойче веле има далеч по-смешни, жалки и позорни неща, но Либералния Коминтер ни задължава да ги понасяме и нито дума критика! Нъл тъй, како?
  • 42 Мечо Пух

    6 3 Отговор
    От тъпаци и неграмотници в управлението каква "програма" очаквате. Мениджмънтът е наука, а гробаджиите бягат от науката като дявол от тамян. При всичкия ресурс, който имат ги мързи за толкова години един чужд език да научат.
  • 43 до Веска

    4 2 Отговор

    До коментар #33 от "аз съм Веска":

    Какви богомили и какви прерогативи? Богомилите са секта!
  • 44 Кибиков

    4 2 Отговор
    А ЗРАВЕОПАЗВАНЕТО ЛИ!? МИ ТЕ СА ТЪРГОВЦИ СЕГА . Е ПРИ СОЦИЯЛИЗМА БЕШЕ ВСИЧКО НАРЕД АМА ПРИЦАКАХА НЕЩАТА.СЕГА ЗЛЕ ЗА НАРОДА ДОБРЕ ЗА МЕДИЦИТЕ . ОПЕРАЦИИТЕ И ЛЕЖАНЕ В БОЛНИЦА СЕ ПЛАЩА ОТ ПАЦИЕНТА! НИЩО ЧЕ СЕ Е ОСИГОРЯВАЛ 20 ГОД. И СЕГА СЕ Е РАЗБОЛЯЛ. И БЕЗ ДА СТЕ БОЛЕН САМО ДА ВЛЕЗЕШ В КАБИНЕТ НА ЛЕКАР ПЛАЩАШ ТАКСА ! ФАКТИ. ТАКАВА ДЕМОКРАЦИЯ Е ВРЕДНА ЗА НАРОДА.
  • 45 гласувайте

    4 3 Отговор
    За басейна на Марешки във Варна няма разрешение от общината , но той е готов и надлежно покрит. Кметството е отговорило с отказ на искане за изграждане на съоръжението. Па гласувайте на воля за ГЕРБ.
  • 46 Гого

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "далаверимпекс":

    Джипката с инспектора пътуват за да си прибере ТОЙ чека и да набива канчето на някой неосъзнат цветар! А на отличниците подарява старата антерия! Инспектора стратегия няма - всичко е лябов към шкафа!
  • 47 от името на

    2 1 Отговор
    всички партии :Да живее цк на БКП и ДС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! и така докато всички проумеят!
  • 48 E друго

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    си е "Визия за България" - върхът на върховете!
  • 49 ponti

    3 1 Отговор
    Абе някой отварял ли е жабката на джипката. Там сигурно е като в шкафчето. За това обикаля нашио...
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 astra zen

    2 1 Отговор
    Тиквата никъде няма да ходи ами ще ни тиквосва още дълго време защото просто няма алтернатива. По тази причина напуснах булгар истан доста отдавна...
  • 52 избирател

    0 0 Отговор
    Тя цялата програма на Герб е смехотворна, но за съжаление в България има много продажни душички, много мижитурки които треперят за държавната си службица, много манипулиран вот и фалшификации също позволени от горепосочените...и така на всички избори печелят едни 30-тина процента, които на фона на пълната липса на доверие на народа в политиците и гарантира още 4 години крадене....
  • 53 мечта

    1 1 Отговор
    Мечтая си за едни избори в които всички негласували ще отидат до урните и ще ударят шамар на статуквото. Доведоха ни до там, че народа да е отчаян и да не вижда алтернатива в никой. Като свински черва са се овързали...жалко за тази държава
  • 54 съгласен

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "факти":

    Вредни е меко казано, те са опасни за тази държава!
  • 55 ААА

    1 0 Отговор
    Смехотворни са самите главатари на ГЕРБ. А последователите им са заслепени от простащината на главния смешник бай Ганьо от Банкя !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове