5 Януари, 2013 09:00 1 960 0

Три българчета държани насила в шведски социален дом

  • преглед-
  • печата

Преглед на печата

 

Бербо украси корицата на комикс, информира в. „Стандарт“

Димитър Бербатов заслужи още едно признание. Българинът попадна на корицата на един от най-старите комикси в Англия - You are the ref, приложение към в. „Гардиън“. Илюстрацията на лицето му се нарежда до велики футболисти, играли на Острова, като Ерик Кантона, Дейвид Бекъм и Кристиано Роналдо. Комиксът излиза от 1957 г, а това е първият брой за новата 2013. Иначе, за пореден път българинът бе възхвален, този път от английското издание ibtimes. Авторите описват нашето момче като спасителя на „Фулъм“.

Мароканска сим карта до взривения рейс в Сарафово, разкри в. „24 часа“

На мястото на атентата в Сарафово е намерена част от мароканска сим карта, но не може да се каже със сигурност кой я е използвал. В тази връзка се чака отговор от Мароко на изпратена съдебна поръчка, съобщи в топинтервю за вестника бургаската следователка Станелия Караджова. То бе публикувано в четвъртък и предизвика любопитство сред дипломатите и смут в родните спецслужби. Авторът на интервюто Диана Саватева бе извикана в четвъртък за обяснения в прокуратурата, а зам.-главният прокурор Бойко Найденов обяви, че се проверява дали следователката е съгласувала изявлението си с наблюдаващия прокурор. Вътрешният министър Цветан Цветанов критикува Караджова за липса на професионализъм.

Цветанов за новите факти около атентата: не отговарят на истината, опонира в. „Труд“

Фактите около терористичния акт в Бургас, изнесени от следовател Станелия Караджова в пресата, не отговарят на истината, обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. „Няма да коментирам неща, които е изнесла въпросната следователка, защото всичко, което тя направи, само създава усложняване на оперативните дейности и това, което правят компетентните органи“, изтъкна Цветанов. Според него направеното от Станелия Караджова било импровизация, базирана на безпочвени твърдения.

Еврофондовете спасили България от рецесия, пише в. „Сега“

Ако ги нямаше еврофондовете, България щеше да е една от многото европейски държави, затънали през 2012 г. в повторна рецесия. Въпреки че страната ни е на опашката в ЕС по процент на усвояване - едва 30,7% от средствата, които й се полагат, безвъзмездните траншове от Брюксел са се отразили благотворно на икономиката. Това разкрива пространен правителствен документ, озаглавен „Стратегически доклад 2012“. Всяка държава от ЕС задължително изготвя такъв веднъж годишно. Целта е да се измерят реалните ползи за бизнеса и за гражданите от инвестирането на милиардните еврофондове.

Три българчета държани насила в шведски социален дом, алармира в. „Новинар“

Три непълнолетни българчета - съответно на 15, 14 и 11 години, са държани насила в социален дом в град Удевала. За абсурдната ситуация алармира лично майката на децата Марийка Томова във Фейсбук. Жената, която е пенсионерка по болест, твърди, че невръстните й деца са изолирани без контакти с външния свят от 1 септември 2012 година. В момента тя е в България, но дълги години е живяла в Швеция. Именно там ражда и трите си рожби. Според някои шведски сайтове тя и трите деца в продължение на години са били подложени на физически тормоз от бащата, който е шведски гражданин. Майката е категорична, че става дума за пари, тъй като всяко от децата носи на социалните служби по 40 000 шведски крони месечно. Освен това по думите й принудителното осиновяване е доходна търговия за шведските общини.

От септември стотачка за нова антена, вещае отново в. „Стандарт“

Между 50 и 100 лева в зависимост от модела ще струват декодерите, чрез които ще приемаме цифрова телевизия от септември. Те ще се продават в магазините за черна техника. От декодерите ще имат нужда единствено домакинствата с по-стари модели телевизионни приемници, тъй като новите телевизори разполагат с всичко нужно, за да приемат цифровия сигнал. Тези домакинства, които не могат да си позволят закупуването на декодер, ще могат да го получат безплатно. За целта трябва да имат право на целева помощ за отопление и да докажат, че разполагат с телевизор, който не може да приема цифровия сигнал.

Топломерите - по избор, прогнозира в. „Монитор“

Тази възможност е заложена в проекта на националната програма за стабилизиране на топлофикационния сектор. Мерките в нея предвиждат още топлофикациите да поемат функциите на топлинните счетоводители, както и собствеността върху индивидуалните разпределители. А също така - подмяната на сегашните топломери с такива с дистанционно отчитане да се финансира с европейски средства. Според експертите на Министерството на икономиката и енергетиката, които са писали националната програма, години след въвеждането му топлинното счетоводство все още е предмет на недоверие. Затова те смятат, че ако се даде възможност на етажната собственост да избира начина на отчитане на парното, подозрителността на абонатите ще спадне. В тази връзка те предлагат етажната собственост да решава дали парното ще се отчита с топломери, ще се смята на кубатура или пък по друг начин.

Строс-Кан празнува на Мавриций с ново гадже, издава в. „Преса“

Бившият шеф на МВФ Доминик Строс-Кан бил забелязан в 5-звезден курорт на остров Мавриций с новата си приятелка - 45-годишната блондинка Мириам Ауфир. 63-годишният бивш политик и икономист има сериозни финансови проблеми, но това не му попречило да празнува началото на 2013 г. с размах. Той трябва да плати 6 млн. евро на камериерката Нафисату Диало за уреждане на дело за сексуален тормоз от 2011 г. Затова Кан бе принуден да вземе назаем 3 милиона евро от бившата си жена Ан Сенклер, а останалите 3 милиона изтегли като кредит. „Доминик и приятелката му дойдоха в ресторанта само веднъж и всички зяпнаха в тях. След това двамата се прибраха в стаята си, без да се появяват повече навън“, заявил турист очевидец.


 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове