Last news in Fakti

21 Март, 2021 12:31 4 099 94

Данчо Пенчев: Системата скоро ще е в колапс

  • данчо пенчев-
  • мерки-
  • система-
  • заразени

Той отбеляза, че времето от четвъртък, когато бе взето решението за мерките, до понеделник, откогато те влизат в сила, е прозорец за подготовка на обществото

Данчо Пенчев: Системата скоро ще е в колапс - 1
Снимка: БГНЕС

Ако тенденцията на хоспитализации се запази, то до няколко дни лечебната мрежа ще бъде в колапс. Това каза директорът на РЗИ - София Данчо Пенчев по БНТ.

„Ще свършат възможностите на лечебните заведения да обслужват пациенти. Персоналът е константна величина и не може да поеме повече от възложените му задачи“, каза още той и призова за разбиране към въвеждането на мерките, които влизат в сила от утре.

„Всяка една мярка, която ние въвеждаме - дали на територията на София, или в цялата страна, от нея се очаква някакъв ефект в някакъв определен срок. Не мога да кажа коя е най-тежката мярка за софиянци, тъй като мерките, които въвеждаме в момента са доста и засягат много хора в различен личен план“, обясни Данчо Пенчев.

Той коментира и позицията на ресторантьорите за това да бъде затворено всичко или нищо. „Тук не става въпрос за съобразяване с техните искания, а за анализ от страна на експертите и щабовете. Те взеха тези мерки. Ако така подходим към въпроса, ние сме съгласни с тях. Мерките, които се въвеждат от утре, са в следствие на доста сериозен анализ“.

Данчо Пенчев отбеляза, че времето от четвъртък, когато бе взето решението за мерките, до понеделник, откогато те влизат в сила, е прозорец за подготовка на обществото.

„Ресторантьорите имат продукция, която трябва да бъде реализирана. Родителите трябва да организират гледането на децата си. Колкото и да говорим, че въвеждаме мерките на база само за определен тип обществени прослойки или бизнеси или социални групи, всички за засегнати от коронавирус“. Той посочи, че преди ден при направено епидемиологично проучване в заведение е станало ясно, че целият персонал от заведението е заразен с коронавирус.

Директорът на РЗИ – София подчерта, че няма как да гарантира, че мерките ще са в сила за 10 дни.

„Данните, които получаваме се обработват денонощно, правят се анализи. Ние не можем да гарантираме, че в рамките на тези 10 дни, ще кажем: „Спряхме разпространението“. Нашата надежда и това, което обсъждаме, е, че трябва да запазим поне нивото, на което сме в момента, а не да вървим нагоре. Бяхме в хипотезата на един по-оптимистичен вариант, но той не се сбъдна“.

Той посочи, че от началото на годината в София са направени над 4 100 проверки.

„В Столицата от началото на година са направени над 4 100 проверки . Проверките са на хранителни обекти заведения, МОЛ-ове, училища , детски градини, пазари. 340 са глобените. 219 човека са глобени за не носене на маски. Това са хора, които просто са в своето поведение, опитвайки се да бъдат оригинални и бунтари. Обикновено точно тези хора, когато им се случи нещо, се оплакват от това, че здравната система, не им обръща достатъчно внимание. Софиянци спазват мерките“. Данчо Пенчев отбеляза, че често е имало заплахи спрямо проверяващите и експертите.

Директорът на РЗИ-София подчерта, че има екстремно нарастване на броя на болни учители и педагози в детски градини и училища.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъхъ

    45 4 Отговор
    Данчо ле, вакло Ягне.

    Коментиран от #84

  • 2 луд с джипка

    51 6 Отговор
    аз съм срутището , а управлението ми е еманация на колапса !!!
  • 3 Последния Софиянец

    78 12 Отговор
    Вчера на протеста срещу локдауна пред НДК говорих с Мангъров.Той каза че повечето пациенти в Ковид отделенията нямат нужда от болнична помощ.Само заемат леглата.

    Коментиран от #8, #10, #35, #37, #60

  • 4 Просто човек

    56 5 Отговор
    С вашата некадърност друго не се очакваше...
  • 5 късоглед

    34 0 Отговор
    българина е петимен за власт и безчуствен за народ и държава!
  • 6 Лош

    30 3 Отговор
    Чудесно.
    Марш в бониците като доброволец.
  • 7 гадно

    41 2 Отговор
    Според правилата на СЗО пандемия е когато болните са 200 на 10 000, у нас в момента болните са около 600 на 100 000. За какво иде реч при такава статистика и кой на практика ще докара нещата до колапс???

    Коментиран от #11

  • 8 Майна

    40 3 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Нали отпускат пари, клинични пътеки, затова ги прибират...ЗАТОВА НЕ СЕ ЮРВАЙТЕ ЗА ВСЯКА ХРЕМА И КАШЛИЦА КЪМ БОЛНИЦИТЕ, Я ЕЛАТЕ НА СЕБЕ СИ, ХОРА.
  • 9 Обличай

    20 2 Отговор
    бяла манта и отивай да помагаш в някоя клиника , стига с приказките ! Ама гледаш на работата лекото и на хляба мекото !
  • 10 Миризлив пор

    8 20 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    А бе, ако си на зор и се появи един такъв и те погледне и каже "теб те д страх, бягай у вас!", Може би ще си първия който ще реве за последно "системата ме убиваааа, мутро спаси меее" и т.н.

    Коментиран от #13

  • 11 Майна

    27 5 Отговор

    До коментар #7 от "гадно":

    В ГЕРМАНИЯ НЯМАХМЕ 50 на 100 000, ААСЕГА ,,ГОЛЯМА,, ЗАБОЛЕВАЕМОСТ СЕ ОЧЕРТАВАЛО,БЕ..100 на 100 000 ,аИ ВЕРОЯТНО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ЛОКДАУНА....АЛА НЕКА, ЩОТО ВЧЕРА ТРЯБВАШЕ ПОЛОВИН БЕРЛИН ДА ИЗЛЕЗНЕ НА ПРОТЕСТИТЕ, ТОГАВА ЩЕ ГИ ПИТАМ...

    Коментиран от #61

  • 12 Москов

    27 5 Отговор
    Този е най големият измекяр в здравеопазването
  • 13 Последния Софиянец

    38 8 Отговор

    До коментар #10 от "Миризлив пор":

    Точно това каза Мангъров.Повечето са болни от страх.Побъркаха хората.Преди вирусите ги карахме на крак ,на работа.

    Коментиран от #21

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Townboy

    10 35 Отговор
    За съжаление тъпаците начело с мангъра дето твърдят, че ковид няма са напът да станат мнозинство. Аз съм сигурен че тия като пипнат вируса първи търчат в болницата.

    Коментиран от #23, #30

  • 16 Цирка

    22 2 Отговор
    Продължава. Правят всичко само да са на власт.Какво по-лесно от това с такъв наивен народ. Браво на актьорите!
  • 17 😁😁😁😁😁

    13 2 Отговор
    Ще има ли пак по 50 лева от герб за пенсионерите
  • 18 BG гражданин и данъкоплатец

    23 5 Отговор
    Вие всички сте едни ненужни ТУНЕЯДЦИ! Със заповеди и "мерки и теглилки" нищо не се случва и нищо няма да се промени! От 36 души в т.нар. НАЦИОНАЛЕН КООРДИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР няма нито един, нито един човек с медицинско образование! Кого лъжете? За съжаление в България се оказва, че няма и един свестен прокурор, който да ви подпука и да ви възпре безумия та... Т.нар. епидемия ще отмине от само себе си и ще остане мизерията, глада, безработицата и пълните чекмеджета, мощни шкафчета и гардероби на ББ&ко... Махайте се, че на народа му писва, ама яко му писва и се задават екцесии с кървави петна. Оставка!
  • 19 смерш

    17 1 Отговор
    Здравната система не включва ли и частните болници където отказват ковид отделения,но работят със здравната каса когато имат интерес?
    В условията на извънредно положение/извънредна епидемична обстановка/държавата има право и може да "мобилизира" и тези лечебни заведения!
    Защо не го прави,или целта е друга-истерясване на електората преди 04.04 та дано пишман генерала пак остане на власт?

    Коментиран от #31

  • 20 Ей плъшок

    24 1 Отговор
    Системата ви е в колапс от много време ама сега ви лъсна голия г...з
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Не бъди

    6 5 Отговор

    До коментар #15 от "Townboy":

    Толкова сигурен невежи ахмако!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ГОРСКИ

    12 2 Отговор
    Системата е във колапс защото мислите само за пари, а не мислите че ще дойде и по трудно време, вие не сте доктори а търговци!!!!
  • 26 Менгеле

    1 4 Отговор

    До коментар #24 от "Българка":

    чакам те голяма бяла птицо
  • 27 ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ

    11 4 Отговор
    АРЕ ДА КОЛАБИРА ВЕЧЕ, ЧЕ ДА НИ ОСТАВИТЕ НА МИРА, ГНУСНИ КРАДЛИВИ ГЕРБЕРАСТИ И ЧЕНГЕТА! ДА СИ НАДЖИВЕЕТЕ ДЕЦАТА ДАНО!

    Коментиран от #85

  • 28 Помак от лешница

    11 1 Отговор
    Този ловешки селяндур данчо не става и за чеп за зеле пияницата

    Коментиран от #41

  • 29 123

    15 4 Отговор
    Айде в кошарата. Можем да ги приключим точно за една вечер ако излезем 100 хиляди човека на площада в София и сме решителни. Полицаите ще бягат като бити пеcове. Ако се държим като гoведа ще се гаврят с нас.
  • 30 Ковида

    9 7 Отговор

    До коментар #15 от "Townboy":

    Го минахме цялото семейство за два дена и какво стана? Всичко е пунта мара на вашия вожд. Много индианец много нещо

    Коментиран от #36, #49

  • 31 В ИНТЕРЕС НА ИСТИНАТА

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "смерш":

    ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ СА ПИЯВИЦАТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО!!!НЕ МОЖЕ НЕЩО ЧАСТНО ДА ВЗЕМА ПАРИ И ОТ ПАЦИЕНТИТЕ И ОТ ДЪРЖАВАТА!!!КОЙТО ИМА ПАРИ ДА СИ ХОДИ НА ЧАСТНО А ЗА ДРУГИТЕ ПАЦИЕНТИ НОРМАЛНА ПОДЪРЖАНА ОТ ДЪРЖАВАТА БОЛНИЦА И АКО ТЕ ИСКАТ ПАРИ УВОЛНЕНИЕ И ЗАТВОР!!!
  • 32 въпросче

    3 0 Отговор
    "Той посочи, че от началото на годината в София са направени над 4 100 проверки. В Столицата от началото на година са направени над 4 1000 проверки ." КОЕ Е ВЯРНОТО В СЛУЧАЯ? НЯКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СМЯТА. КОЙ?!
  • 33 ОООООООООО

    1 3 Отговор

    До коментар #24 от "Българка":

    ЖЪЛТАТА ШАПКА И ОТ МЕДИЦИНА И ОТ НАКАЗАТЕЛНО ПРАВО РАЗБИРА🐑🐑🐑🐑🐑🐑
  • 34 ОООООООООО

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "Българка":

    ЖЪЛТАТА ШАПКА И ОТ МЕДИЦИНА И ОТ НАКАЗАТЕЛНО ПРАВО РАЗБИРА🐑🐑🐑🐑🐑🐑
  • 35 Шайка

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Накрая мАмгъров да не бъде съден? Голям го дава и без акъл! За това сме на това ниво сега.
  • 36 Гаргамел

    4 3 Отговор

    До коментар #30 от "Ковида":

    Да бе ББ командва целия свят...де ви намират такива плоски бе? А пък за 2 дена го обяснявай на някой дето не го е изкарал....
  • 37 СЪДРАН МИРИЗЛИВ КЛОШАР ОТ ПРОТЕСТА

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    ТО И ВИЕ ДВАМАТА СТЕ ИЗЛИШНИ АМА КОЙ КОЙ ДА ТИ КАЖЕ
  • 38 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 0 Отговор
    Епидемия се обявява ,ако има 2000 заболели от 100000....Защо обявявате епидемия,като противоречите на написаните,от властите мерки???Грипна епидемия се обявява в случаите, когато заболяемостта от грип и ОРЗ в национален мащаб достигне 200 заболели на 10 000 души население.Или 2000/100000!Нямате основания,а това,че нямате лекари и сте некадърни да се справите вместо ваш става Проблем на плащащите ЗОО и ДОО българи!
  • 39 сторм

    5 0 Отговор
    Данчо не се оплаквай а благодари на Бойко за болничния колапс.Кажи му едно голямо БЛАГОДАРЯ г-н Борисов че напълни болниците ни. А ти се оплакваш, страхливец такъв.Как не те е срам.След точно 14 дни вожда на републиката е пътник за затвора,изчеткай го малко, той си пада по четките.
  • 40 Хахаха

    3 0 Отговор
    В колапс е защото зле управлявана от всякъде.
    Измиват ръцете с недисциплинираните хора уж и не щат да кажат истината. А няма кой и да ги пита. След 1 година пак колапс. Впрочем, той нито свършвал, нито има край, май по всички направления.
  • 41 Много

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "Помак от лешница":

    църен тоя Данчо , бе !
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 МR.CROWLEY

    0 3 Отговор
    ОТ ПОНЕДЕЛНИК СБОГОМ ГЕРГИНО !!!ТОТАЛНО КАТАНАЧО ДО МАЙ МАЙ ДО МЕСЕЦ МАЙ😬😬😬😂😂😂😂😂😑😑😑😑
  • 44 МЕЛОДИЯ НА ГОДИНАТА

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "Кунчев":

    БРАВОС И ДУХОВА МУЗИКА ЛИ СВИРИТЕ😇😇😇
  • 45 Матей

    8 0 Отговор
    Какво усложняване ,бе,направили сте повишен прием в болниците на положителни за ковид,напълно здрави и повечето изобщо незаразени.През това време хората с хронични заболявания се гърчат у дома си,без преглед,без лекарства,без болнично лечение.Герберските активисти бдят,голи в женската баня ще влязат щом такава е волята на вожда и учителя.И откъде следва ,че мерките ще са точно 10 дена,не е ли логично да се удължат поне тройно и да се усложнят,за да няма следизборни протести?
  • 46 Филип Георгиев

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "Българка":

    Е КАК ЗАЩО?! ТОЗИ ЧИНОВНИЧЕСКИ ПЛУЖЕК, НАЛИ ТИ ОБЯСНЯВА. ОСТАВЯ СЕ АМПЛИТУДА ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ИЗВЪРШИ ОРГАНИЗАЦИЯ. ТИ ДА НЕ СИ МИСЛИШ, ЧЕ ИМА НЕЩО ОБЩО С ТОВА, 22-РИ + 10 Е ПО БЛИЗО ДО 4-ТИ, ОТКОЛКОТО 19-ТИ +10. ВИЖ, ДА ТИ ОБЯСНЯ. НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙ, ЧЕ ОСТАНАЛИЯ СВЯТ МИСЛИ И РАЗСЪЖДАВА КАКТО МИСЛИШ ТИ. ОСОБЕННО НИЩИТЕ, ДУХОМ. ТОВА СА ХОРА, ИЗПЪЛЗЯЛИ ОТ НАЙ ОСКОТЕОЛИТЕ МОРАЛНО И ИНТЕЛЕКТУАЛНО СЛОЕВЕ НА ОБЩЕСТВОТО. ТАКЪВ Е ГЕНЕЗИСЪТ ИМ. ТЕ ИСКАТ В ТОЗИ МОМЕНТ ДА СЕ РАЗВИЕ ПАНДЕМИЯТА ДО ВНУШИТЕЛНИ РАЗМЕРИ. ДА ИМА СТРАХ, ТОЧНО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ. А ТОВА, ЧЕ ЩЕ ИМА ПОЧИНАЛИ, ЧЕ СИСТЕМИТЕ НЯМА ДА ИЗДЪРЖАТ, ЬА ТЯХ ТОВА НЕ ЗНАЧИ НИЩО. ПОВЯРВАЙ МИ. ПОЗНАВАМ ГИ МНОГО ДОБРЕ. ЗА ЖАЛОСТ НЕВЕРОЯТНО, НО ФАКТ.
  • 47 Много пъти са ми задавали въпроса: „Ако

    1 1 Отговор
    Много пъти са ми задавали въпроса: „Ако Демократична България има мандат да управлява, какво ще направи“? Никога не съм се замислял за отговора. За мен той винаги е бил ясен и никога не съм бил раздвоен какво да отговоря – реформа на правосъдната система. Ако няма правосъдие, няма демокрация. Колкото и пари да има в резерва, колкото и пари да идват от ЕС – те винаги няма да стигат, защото ще бъдат откраднати. А се крадат, защото законодателната и правосъдната система са завладени от хора, които не желаят да я променят. Не желаят, защото по този начин пълнят партийни каси и захранват олигархични кръгове, които в последствие се отблагодаряват на същите тези политици под една или друга форма. Има много „кухи“ структури в държавата, които уж се борят с корупцията, но в същото време те са само един параван за управляващите и отстраняват вниманието от проблемите.
    Фондация „Антикорупционен фонд“, БОРКОР, Център за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет, КОНПИ Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество, КПКОНПИ Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество, КПУКИ Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, МСП Механизъм за сътрудничество и проверка, ПРБ Прокуратура на Република България.
    Сигурно има и още, но те са толкова тайни, че човек трудно може да ги открие. И след наличието на всички тези структури да сте чули за някой осъде
  • 48 Аз40🏴‍☠️

    9 1 Отговор
    "219 човека са глобени за не носене на маски." Никой да не им плаща никакви глоби, а да ги закара на съд. Нямат право да ви карат да носите маски, защото са против човешките ви права. 1. маските научно доказано не могат да ви предпазят от вируси. 2. маските научно доказано са вредни за здравето ви, ако ги носите продължително време. Всичко това, което правят е провеждане на натиск чрез разболяването на хората и рекет да се инокулират. Чист геноцид! Този тъпунгер Пенчев дори не осъзнава, че е съучастник в престъпление против човечеството и един ден може да бъде изправен пред съд.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ПРАВИЛНО

    6 1 Отговор
    ПЛАШИ, ПЛАШИ ЧЕ ОЩЕ ВЕДНЪЖ АКО ТЕ ИЗХВЪРЛЯТ ВРЪЩАНЕ НАЗАД НЯМА. МНОГО БОКЛУК ,УЖАС.
  • 51 РАДИО ЕЛТО

    4 1 Отговор
    бяла мафия
  • 52 Жени начева

    4 1 Отговор
    Този дегенерат съсипа срзи
  • 53 Гост

    4 0 Отговор
    Ами не приемайте всеки кашлящ с положителен писиар за болнично лечение и няма да сте претоварени.... Мен как ме "лекуваха" докторите с рецепта по есемес, без прегледи, скенери и т.н. А си имах сериозни симптоми, дори отслабнах с 6 кг.!
  • 54 МОЖЕШЕ И МАЙ

    1 3 Отговор
    ФАТМАКА КАК ИЗЧИСЛИ С ТОЧНОСТ ПИКА НА ПАНДЕМИЯТА, ПРОСТО СЕ ЧУДЯ? НИКОЙ ЛИ НЕ МУ КАЗА, ЧЕ ИДВА ЩАМА ОТ ВЕЛИКОБРИТЕНИЯ, ЧЕ-БЪРЗО И ПОВЕЧЕ НАРОД ЗАРАЗЯВА? ЧЕ И У НАС И В ЕВРОПА СЕ НАДИГА ТРЕТА ВЪЛНА?
  • 55 Васил

    3 0 Отговор
    А кой е виновен за това положения диктатора защо не се оплачете на него лично а се жалвате тука?
  • 56 КОЙ МИСРА ВГАЩ

    0 5 Отговор
    КАКВОТО КАЗВАТ ОТ ЩАБА И ОТ СВЕТА - ТУК ИМА МНОГО ПО ДОБРИ РАЗБИРАЧИ - МАНГЪРИ И ЧОРБАНИ ДА ГОВОРАТ ТОЧНО ОБРАТНОТО?
  • 57 Хаджи пенчович

    2 0 Отговор
    Не вдъхва никакво доверие това смотано интервю- легла има, ама лекари нема, легла нема, проверки има, ама колко требва да са никой не знае... въобще акъл нема, ама демагогия колко щеш.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Наесен с песен

    4 0 Отговор
    Системата и видяха сметката още 2013 какви ги дрънкате.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 П-А майна

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Майна":

    Ейй германец, ти до там ли опря там в Германия, да четеш помиярски сайтчета като този
  • 62 реалист

    6 1 Отговор
    Ще бъде в колапс защото за да се оправдаят мерките много хора са в болница, а не са за там. Много платени лекари излязоха да тръбят, че трябва затваряне, но е видно, че това не работи. Дори локдауна да доведе до намаляване на заболелите, вируса няма да изчезне. Може и да изчезне ако седим затворени 20 год но няма как да стане. Просто неадекватната преценка и политическият интерес води до този хаос в здравеопазването, икономиката и в държавата.
  • 63 Народа на Бг

    3 0 Отговор
    Вие, Престъпни и Крадлив герберунги и тъпя ви лидер борисоф, доведохте системата до Колапс с отваряне на всичко от 01 Март Предизборно!
  • 64 Паразитолог

    3 0 Отговор
    Дава мнение за вирус?
  • 65 Стареца

    4 0 Отговор
    Що тъй бе Данчо? Фелните ваксини в щаба, нефелните за старците и народонаселението. При 60% ефективност на Астрата има да го влачиме този Ковид до 2023 година! А 40% от ваксинираните с тази ваксина ще си мислят, че са защитени и само ще разнасят нататък вируса.
  • 66 300000 ЗАРАЗЕНИ

    1 5 Отговор
    ЕЛЕКТОРАТА НА ГЕРБ СЕ ПАЗИ И ИЗПЪЛНЯВА ПРЕПОРЪКИТЕ НА ЩАБА, А АЛЕКТОРАТА НА ДЕБИЛИТЕ СЕ ЗАРАЗЯВА И ТОПИ?

    Коментиран от #68

  • 67 ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ

    10 0 Отговор
    При 380 държавни и частни болници защо сме пред колапс? Къде ни отиват парите? В чекмеджетата ли? Пълни некадърници и крадци. Първи по брой болници, първи по брой доктори и накрая първи по смъртност и лошо или никакво здравеопазване. Делата на тиквата за 15 години.

    Коментиран от #72, #75

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Nostradamus

    8 0 Отговор
    Дано напролет слепите прогледнат.
    И глухите да чуят изведнъж.
    Един Тулуп държи народа в бедност.
    И прави се цял ден на всемогъщ.
    Лакей на Тодор Живков и на царя
    И огнеборец с титла – генерал
    И каратист, с един шамар събаря
    под масата, щом кеш не си му дал!
    От срутища, заводи, магистрали,
    от де що свари, с две ръце Краде
    А пък Народа – кучета го яли
    щом няма хлебец, пасти да яде!
    В мен диша си надеждата последна,
    че сме Народ, а не случаен кюп
    Дано напролет слепите прогледнат,
    и да Изритаме тъпия Тулуп!

    Коментиран от #74, #76

  • 70 Данчо от лешница

    3 0 Отговор
    И с ковид и без ковид па ке се напием и ке крадем с ,,аверите,,
  • 71 А стига бе

    6 2 Отговор
    Хайде да престанат с тия лъжи, а? Къде са милиардите от здравните ни осигуровки? Къде са парите, които получихме от ЕС? Ще кажеш, че живеем в Африка, а не в Европа. Предлагам управляващите да спрат да крадат и да оправят хаоса в здравеопазването!

    Коментиран от #73

  • 72 ЩО БЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ":

    А В АМЕРИКА Е ПО ЗЛЕ?
  • 73 АЙ СИ КТИР

    2 1 Отговор

    До коментар #71 от "А стига бе":

    АЗ ПРЕДЛАГАМ ДОКТОРИТЕ ДА СПРАТ ДА ЛЕКУВАТ И ДА ИЗЛЕЗНАТ В СТАЧКА! ТЕ ДАДОХА НАЙ-МНОГО ЖЕРТВИ, ЗА ДА ЖИВЕЯТ ДЕБИЛИТЕ. КОЛКО РЕСТОРАНТЬОРИ УМРЯХА?

    Коментиран от #86

  • 74 ОТ ГЕТОТО

    0 3 Отговор

    До коментар #69 от "Nostradamus":

    ТИ ЦИГАНИН ПОЕТ ЛИ СИ?

    Коментиран от #78

  • 75 загиваме

    7 0 Отговор

    До коментар #67 от "ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ":

    Те пък едни болници. Държавните болници са пълна смрад и мизерия...до там я докараха. За сметка на това частните ги направиха като хотели, но ефекта е нулев. Първо защото там съдират кожи а хората нямат пари и второ за да те скубят могат да ти назначат какви ли не ненужни лечения. В България здравеопазването стана търговия и не са един или два случаите с нарочно грешно поставени диагнози. За да има някаква светлина в тунела лекарите трябва да бъдат такива, а не търгаши. Моето уважение към тях, но за съжаление истинските лекари останаха малко.

    Коментиран от #79

  • 76 ПУТИН

    0 2 Отговор

    До коментар #69 от "Nostradamus":

    ХУУО СТИХОТВОРЕНИЕ, СИГУРНО ТВОРИШ ОТ ЗАНЗИБАР?
  • 77 Държавата е в Колапс, така е

    5 2 Отговор
    Прогнозирах те да се случи, 10дни преди Изборите, отваряхте, затваряхте, играх те си на "тука има, тука няма" с живота на хората!!Здравната система е оставихте дае в колабс, преднамерено, целенасочено, умишлено!!! Една година мина, играх те си с живота на хората, и постоянно всявахте страх, опсихясахте народа!! Ще ви се търси Отговорност, ще дойде и това време!!!
  • 78 тъп въпрос

    2 0 Отговор

    До коментар #74 от "ОТ ГЕТОТО":

    Не е циганин те гласуват за Герб!

    Коментиран от #82

  • 79 МАНГЪРОВ

    0 2 Отговор

    До коментар #75 от "загиваме":

    ЧЕХИЯ Е КОЛКОТО НАС И ИМАТ 1 МИЛИОН ЗАБОЛЕЛИ И 24000 УМРЕЛИ ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ НАС? ПОРТУГАЛИЯ - СЪЩО. ЗНАЧИ ИМАМЕ ПО-ДОБРО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ОТ ТЯХ ЛИ? ШВЕЦИЯ, АНГЛИЯ, УНГАРИЯ ... СА СЛЕД НАС???

    Коментиран от #81

  • 80 Коко

    4 0 Отговор
    Така и не разбрах частните болници у нас кинкалерии ли са?
  • 81 несъгласен

    0 1 Отговор

    До коментар #79 от "МАНГЪРОВ":

    Чехия е с население близо 2 пъти повече от нас и имат два пъти повече починали т.е справят се зле като нас

    Коментиран от #83

  • 82 ПО КОФИТЕ

    0 1 Отговор

    До коментар #78 от "тъп въпрос":

    АЗ БЕДЕН И ХЛЕНЧЕЩ БЪЛГАРИН, БЕЗ ГРАМ ДОСТОЙНСТВО НЕ ПОЗНАВАМ. САМО РАЗНИ ЦИГАНИ ПРОСЯТ И ПЛАЧАТ, ЧЕ НЯМАТ ПАРИ И СА ГЛАДНИ, НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПУШАТ ЦИГАРИ ОТ 5 ЛВ, КРАДАТ И ЛЪЖАТ? ДАЙ БЕ БАТЕ, ЗА ЧАВЕТАТА!
  • 83 Я СМЯТЯЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #81 от "несъгласен":

    ЧЕХИЯ - 11 МЛН., БЪЛГАРИЯ - 7 МЛН. НА ДЕН НИЕ 4000 ЗАРАЗЕНИ, В ЧЕХИЯ 15 000? У НАС 11 000 УМРЕЛИ, В ЧЕХИЯ 24 000?
  • 84 днес

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "хъхъ":

    Защо се хоспитализират хора със симптоми на грип (наречен Ковид), нали официално няма лечение, няма лекарства - какво ги правят в болниците, освен да ги броят за страх, да източват пътеките и да ИМ БУТАТ ТРЪБИ ЗА ОБДИШВАНЕ, КОИТО СА НОСИТЕЛИ НА РАЗЛИЧНИ ВИРУСИ И ХОРАТА УМИРАТ ОТ ЗАРАЗАТА В ТРЪБИТЕ!

    Коментиран от #91

  • 85 Гларуса

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ":

    Хайде не намесвайте в клетвите децата!Имайте страх от Бога,грехота е!
  • 86 Гларуса

    1 1 Отговор

    До коментар #73 от "АЙ СИ КТИР":

    САМО ТАКА!НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ!
  • 87 гено

    3 0 Отговор
    ИДИ ГО КАЖИ НА ТУЛУПА
  • 88 Silver fox

    4 0 Отговор
    Е, браво!Тоя щаб НОЩ за какво е,само да лапа пари?
    Какви ги свършихте, само седите и установявате провалите си!Марш от там, некадърници, че ни доведохте до полудяване!
  • 89 Провинция

    3 0 Отговор
    Още не са почнали да текат тези 10 дни, а вече казват, че ще са малко. Когато взеха решение, защо не предвидиха, че ще са малко, а само два дни след заповедта на министъра? Отново нищо ново.
  • 90 Котарак

    2 0 Отговор
    Хората претръпнаха. Вече не им пука. А на всичко отгоре и лъжеш! Драпате за още власт, за да можете да крадете милиардите от ЕС!

    Коментиран от #92

  • 91 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #84 от "днес":

    Те са хоспитализирали и деца и ги водят болни,а също и бременни....отделно преди време казваха ,че се раждали бебета с антитела....Защопиша!След ,като няколко дена лъгаха за родилка починала от ковид и оставила 2 сирачета се заинтересувах как е при приятелите в гЕРМАНИЯ!тАМ ИМА БОЛНИ ДЕЦА ,НО ТЕ НЕ СА ХОСПИТАЛИЗИРАНИ,ЗАЩОТО КАРАТ нЕЩОТО В КЪЩИ БЕЗ СИМПТОМИ!нЕ ИМ СЕ ПРАВИ пср тест,а при подобни на грип оплаквания се спира от училище и детска градина!Бременни не БОледуват в Германия,за разлика от Германия в бг умират....Престанете да лъжете,че се раждат бебета с антитела,това е НЕВЪзможно!!!
  • 92 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #90 от "Котарак":

    Тоя хомяк, сигурно има в родата си циганка-врачка за да прави такива "прогнози"..........
  • 93 накъде

    0 0 Отговор
    Да, от следващата седмица очаквам да няма къде да се настаняват хора. А пък никой не подготвя полеви болници... Чудя се преди нямаше болни, подготвяхме болници, сега нищо. Не е ли време да поискаме помощ. Да речем от Китай да ни изпратят някой и друг лекар. Или защото са избори и никой вече не го интересува, че хора ще умират в дома си.
  • 94 Един

    0 0 Отговор
    "ЖЪТВА Е СЕГА !!!
    ПЕЙТЕ СИ ЛЕКАРИ ТЕЗ ЖАЛНИ ПЕСНИ,
    ПЪТЕКИТЕ СКЪПИ, КАСИТЕ ПРАЗНИ,
    ДЪРЖАВНИЯ БОРЧ ДО НЕБЕСАТА -
    А НИЕ - В БЛАТАТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА
    // на ЕС, НАТО, герб - правителството ,... //
    си гладуваме, боледуваме и правим избори ... на следващите хрантутници!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове