Last news in Fakti

26 Март, 2021 09:44 1 493 24

ГЕРБ И БСП с взаимни обвинения за саботаж на изборите

  • крум зарков-
  • красимир ципов

Коментар на Красимир Ципов и Крум Зарков

ГЕРБ И БСП с взаимни обвинения за саботаж на изборите - 1
Кадър Нова тв

ГЕРБ и БСП отправиха взаимни обвинения в саботаж на изборите. От управляващата партия заявиха на брифинг, че протоколите са толкова сложни, че ще доведат до хаос. От ГЕРБ обвиниха представител на левицата в ЦИК за сложността на протоколите. От БСП отрекоха твърдението и на свой ред отправиха подобно обвинение. Породилата се ситуация коментираха в студиото на „Здравей, България” по Нова ТВ депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов и Крум Зарков от БСП.

„Миналата година, когато бяха приети промените в Изборния кодекс, едната от целите, които се преследваха, бе да бъде опростен протокола. Членове на Районните избирателни комисии от страната са изпратили няколко писма до ЦИК да обърнат внимание, че има промяна в структурата на самия протокол. Те сезираха ЦИК, че това може да доведе до потенциално забавяне”, обясни Ципов.

Той подчерта, че целта на вчерашния брифинг на партията е била да уведоми българското общество, че може да възникне проблем и забавяне във връзка с попълването на протокола. Както и да покаже кой е отговорен за това.

„Човекът, който подготвя протокола на Секционната избирателна комисия, се казва Емил Войнов – член на ЦИК от квотата на БСП. Вчера той изнесе некоректна информация, че е имало само едно обсъждане и едно гласуване, както и че е приет образецът с 16 гласа. На 11 март е имало второ гласуване, на което резултатът е бил 11 на 7. А ЦИК приема решение с мнозинство от 2/3”, обясни Ципов.

Според представителя на левицата - Крум Зарков, случващото се е „налудно и невярно”.

„Причината за проблема е една – ГЕРБ отстъпва от машинното гласуване и накрая реши да въведе хибридно такова, при което да се сумират резултатите от машините и хартиения вот. Това го обяснявахме стотици пъти, президентът дори върна закона по този въпрос с вето. Те непрекъснато го приемаха. И сега – хората, които имаха мнозинство, с което измениха Избирателния кодекс 11 пъти за изминалите 4 години, които имат вицепремиер, който отговаря за изборите, които имат най-много членове в ЦИК, включително нейният председател, излязоха и обвиниха Емил Войнов за това, че е привел протокола в отношение с Изборния кодекс, който те наложиха”, обясни депутатът от БСП.

Красимир Ципов контрира, че проблемът не е в машинното и хартиеното гласуване, а в това, че по предложение на Войнов протоколът е дописан и са добавени допълнителни графи.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НОВО ПЕТ

    4 15 Отговор
    ФАКТИ, ПУСНЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ЗА БСП ДРУГАРИТЕ....4958
  • 2 НОВО ПЕТ

    4 14 Отговор
    ПУСНЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ЗА....БСП ДРУГАРИТЕ...НИНОВА, СВИЛЕНОВ, ПРОДАНОВ.....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сделано в СССР

    3 9 Отговор
    4 БСП за България - 15 агента
    12 Възраждане на Отечеството - 9 агента
    24 Воля и НФСБ - 8 агента
    9 ДПС - 8 агента
    1 ВМРО - 7 агента
    13 Заедно за промяна - 6 агента
    6 АБВ - 4 агента
    17 Граждани от протеста - 4 агента
    5 Възраждане - 3 агента
    7 Атака - 3 агента
    10 Българска прогресивна линия - 3 агента
    29 Има такъв народ - 3 агента
    14 Българско национално обединение - 2 агента
    18 Изправи се! Мутри вън! - 2 агента
    30 Пряка демокрация - 2 агента
    28 ГEРБ-CДC - 1 aгeнт
    2 Ниe, грaждaнитe - 1 aгeнт
    8 КOД - 1 aгeнт
    15 Нaция - 1 aгeнт
    16 МИР - 1 aгeнт
    20 Движeниe нa нeпaртийнитe кaндидaти - 1 aгeнт
    21 Рeпубликaнци зa Бългaрия - 1 aгeнт
    25 Пaртия нa зeлeнитe - 1 aгeнт
    Останалите синове и внуци на БКП-КПСС

    Коментиран от #21

  • 5 РАДИО ЕЛТО

    19 2 Отговор
    ДИЛЪРИ ОБИКАЛЯТ РОМСКИТЕ МАХАЛИ КУПУВАЙКИ ГЛАСОВЕ ЗА ГЕРБ

    Коментиран от #9, #14

  • 6 ТаУмВзе

    2 7 Отговор
    Цирка в зоопарка на оцелелите продължава да бичи, до пълно тралялясване. Кво лаете бе. Вече Козяк е наредил пистата.
  • 7 Абв

    3 17 Отговор
    БСП престъпници.С...Т НА КОМУНЯГИТЕ

    Коментиран от #15

  • 8 Българка

    21 5 Отговор
    Гад 0вете от ГЕРБ чрез Ципов се опитват както винаги да прехвърлят собствената си вина за безумията, които мнозинството на шайката гласува в ИК. БСП искаха машинно гласуване, а глутницата наложи смесено. Сега разиграват цирк и се опитват хем да прехвърлят проблема от болната си глава на БСП, хем съвсем да отвратят избирателите, да ги объркат и те да се откажат от гласуване.
    Крум Зарков категорично обясни, че протоколът следва кодекса на ГЕРБ и БСП не е виновна , че тези които винаги са променяли в последния момент ИК, сега са отказали и дистанционно гласуване, и само машинно в СИК с над 300 души, и видеонаблюдение.
    Хаосът е повсеместен и е гарантиран от ГЕРБ

    Коментиран от #16

  • 9 Българка

    13 2 Отговор

    До коментар #5 от "РАДИО ЕЛТО":

    Предлагам всеки, който знае конкретни факти да сигнализира МВР, но и опозицията. Пишете имената на дилърите!

    Коментиран от #10

  • 10 РАДИО ЕЛТО

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    БАЙ КУРТИ МАРТИН СТЕФАНОВ ПЕТКОВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО даже се хвалел щото е недосегаем
  • 11 Шкафче

    11 1 Отговор
    Айде да идва най-сетне 04.04, че се не трае повече!
  • 12 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    15 1 Отговор
    Класическите мошеници от ГЕРБ обвиняват други за протоколите, които лично те са приели. Брутална наглост !
  • 13 Шаран

    11 0 Отговор
    Очевидно ни мислят за шарани!
    Няма демокрация!
    Има мафия!!!
  • 14 НОВО ПЕТ

    4 7 Отговор

    До коментар #5 от "РАДИО ЕЛТО":

    ДИЛЪРИ ОБИКАЛЯТ МАХАЛИТЕ И КУПУВАТ ГЛАСОВЕ ЗА...БСП
  • 15 Бумеранг

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Абв":

    Внимавай какво пожелаваш, че всичко се връща.
  • 16 От какъв Зор ,трябва

    2 6 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Да се съгласяваме с искането на БСП само с машинно гласуване.Като почти никъде не е прието ,защото машините лесно могат да се манипулират.Нормално е да има както машинно,така и гласуване с хартиени бюлетини.Защото не всички искат само машинно гласуване за разлика от такива комуняги,като теб.
  • 17 1126

    0 0 Отговор
    Ченгетата го казват и турците. Всичко се знае предварително. И те са деца на номенклатурата. Кой ще те пусни при тях. Виж ги бадженаци, цели семейства, деца са къде е голямата пара. Както си бе при живково, сега децата им, внуците им. Поне един от дома ни е еродит и виждам, как се уредиха децата си, внуците си. Комунисти и антикомунисти. Взеха дори и от другата страна антикомунисти да бломирват телефоните. Беден човек съдран чувал. И децата им на всички излизат с думите, много умни и искали да продължат делата на родителите си. Колко много деца израснаха при родителите си къде ли не, в системата на мвр, пожарната, горското, банки но днес са клошари, а и на много от системата на мвр бащите им бяха велики специалисти, а децата им бедстват, а други починаха на 35 г и поне оставиха 2 дечица сираци. Безпаричието, и баща му плаче, а бе номер едно ченге васил, но уви така решиха дпсбкп да не се приемат християни в системата. И ми говорят за права и свободи, с откраднатото от турците, асан се готви в НС и пелтечи, алчност. Дпрете се бе дпс и сие. Научете се да четете изразотелно.
  • 18 1160

    1 0 Отговор
    От 1944 до днес всички сте червени
  • 19 шопендар

    3 4 Отговор
    комунистите имат традиции по правенето на атентати,,саботажи,създаване на хаос,те така и забогатяха,така че по изборите трябва да бъдат наблюдавани
  • 20 Бузаци

    1 0 Отговор
    Аби тоя Ципов е отпрал бузаци като пРЪжоли....,сладка е властта.
  • 21 Ами напиши

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сделано в СССР":

    и имената на тези, дето директно са ангажирани с прокарване на политиката на САЩ, че и на Сорос , а и на тези, чията партия е създадена от германски политици... ?
  • 22 ЧОБАНИН

    1 0 Отговор
    Имам право да гласувам. Не искам да гласувам машинно защото вярвам само на ръцете и очите си .Не желая да купувам тъпи машини за гласуване изхвърлени от 90% от европа за да може тарикатите да си правят реклама Плащам само в брой и не държа пари в банката никога , не храня с парите си европейски тарикати. От къде на къде червените боклуци ще отменят правото ми да гласувам ръчно.Оная си работа в машина ли я пъхаш
  • 23 ЧОБАНИН до N1

    1 0 Отговор
    Сакън недей че ще трябва да отвaрям джама смърди
  • 24 Гробар

    1 0 Отговор
    Не искам да се гласува по пощата Не искам да гласуват Тодор Живков ,Вълко Червенков,Станко Тодоров. или слава богу вече мъррви комунистически свине.Синовете и внуците им ми стигат
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове