ФАКТИ.БГ

Борисов не може да се нахвали на извънредно заседание

968 млн. лева били изплатени до момента по механизма 60/40 като са запазени над 300 000 работни места

Публикувана: 26 Март, 2021 12:10
139 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4150
Борисов не може да се нахвали на извънредно заседание
Снимка: Пресцентър
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1.3 от 39 гласа.

Проведохме изключително тежка битка с контрабандата и делът за изминалата година на контрабандните цигари се е свил до 2,3 %. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на днешното извънредно правителствено заседание, позовавайки се на данните на „Инициативата срещу незаконната търговия“, които въпреки пандемията са реализирали своето традиционно проучване за нивата на незаконна търговия с цигари. Прочуването сочи, че за третото тримесечие на 2020 година делът на контрабандните цигари е 2,3 %, а за четвъртото тримесечие - 2,5 %. Обобщените резултати от всички проведени вълни на проучването през цялата изминала година показват, че средното ниво за 2020 година е 2,3%. Борисов поздрави служителите на МВР, митниците, НАП и прокуратурата за постигнатите резултати.

Премиерът Борисов напомни, че в началото на първия му мандат като министър-председател делът на контрабандните цигари е бил над 34 % от пазара. „Всички тези пари са отивали в тези, които най-много говорят в момента. Сега влизат в бюджета и затова можем да осигурим средства за хората на първа линия в борбата срещу COVID-19, за безплатни лекарства и за безплатно ваксиниране, струващо десетки милиони“, посочи министър-председателят.

Премиерът Борисов напомни още, че в пандемията правителството осигури финансова подкрепа за всички български пенсионери, подпомогнати бяха болниците, същевременно кабинетът последователно изпълняваше и ангажиментите си за увеличаване на доходите. „От битката с контрабандата и корупцията идват тези пари“, изтъкна министър-председателят. Борисов напомни, че преди четири години, при служебното правителство само за около месец със 100 млн. лв. държавата беше ощетена чрез скока на контрабандата.


В пандемията подкрепихме бизнеса с близо 2 милиарда лева, средствата по антикризисните мерки ще се изплащат и през април, и през май

„Подкрепихме бизнеса в пандемията с близо 2 милиарда лева през Министерството на икономиката и Министерството на труда и социалната политика. Изплащането на средствата по антикризисните мерки ще продължи и през април, и през май“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на извънредното правителствено заседание.

Премиерът Борисов отбеляза изключително добрата работа на Националната агенция за приходите, през която във времето на пандемията от COVID-19 бяха изплатени над 75 млн. лева на близо 7000 фирми от затворените сектори, заради противоепидемичните мерки. Министър-председателят Борисов бе категоричен, че животът и здравето на хората са най-важни, защото няма работеща икономика без здрави хора и добави, че се прави всичко възможно в подкрепа на ограничените заради пандемията сектори и служителите им.

В хода на заседанието министърът на икономиката Лъчезар Борисов докладва на премиера за обхвата и ефекта от противоепидемичните мерки у нас. Министърът уточни, че от изплатените досега към бизнеса близо 2 милиарда лева над 750 млн. лева са по линия на Министерството на икономиката чрез 10 различни разработени механизма, а през МТСП – над 1,1 млрд. лева. „По отношение на действащата съвместна процедура с НАП в ход е втората фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал. До момента НАП е разплатила над 75 млн. лева на близо 7000 фирми като 70% от тези средства или над 50 млн. лева са стигнали специално до ресторантьорския бранш“, акцентира министърът на икономиката. Лъчезар Борисов подчерта, че извън тази помощ по останалите мерки до ресторантьорския бранш са стигнали над 20 млн. лева по процедурата за микро предприятия и още толкова средства ще бъдат осигурени и по процедурата за средни предприятия.

Министър Борисов информира премиера и за приложението на мерките за запазването на заетостта.

968 млн. лева са изплатени до момента по механизма 60/40 като са запазени над 300 000 работни места. Антикризисната мярка бе продължена до края на май 2021 г. По мярката 80/20 са осигурени близо 150 млн. лева като със средствата са запазени близо 30 000 работни места от секторите „Хотелиерство и ресторантьорство“, „Транспорт“ и „Туризъм“. Министър Борисов каза още, че продължава и мярката „Запази ме“ (75/0), с която се осигурява реално 100% от нетното възнаграждение на работниците, както и целевата помощ за родители с деца до 14 г., които се обучават от разстояние.

„През Българската банка за развитие също подпомагаме физическите лица чрез безлихвени кредити. До момента 37 700 лица са получили този вид помощ, както и 1300 малки и средни предприятия, а общата интервенция през ББР е за 360 млн. лева“, информира още министърът на икономиката.

Лъчезар Борисов посочи, че предстои да се въведат мерки, които да трансформират икономиката чрез Плана за възстановяване и устойчивост. Става дума за изпълнението на мерките по три фонда в размер на 900 000 000 лева. Очакванията са средствата по тях да бъдат усвоени от бизнеса в рамките на следващите 2 години. Средствата се осигуряват по линия на Фонд „Технологична модернизация“ като представляват безвъзмездна помощ на малки и средни предприятия в размер на 400 млн. лв., чрез Фонд „Зелен преход“ – още 237 500 000 млн. лв. и чрез Фонд „ Дигитализация“ – 237 500 000 млн. лв. Акцентът е да се подобри производителността на компаниите, тяхната ресурсна и енергийна ефективност.

„Всички мерки, които приложи правителството, дадоха ефект. Основание за това ни дава състоянието на БВП – по този показател България се справи 50-60% по-добре от средното за ЕС и за Еврозоната. Мога да дам примери чрез спада на БВП в Испания, който е 11%, във Франция – 8,1%, по-добре се представяме от държави като Австрия и Унгария“, каза още министърът на икономиката. По думите му безработицата при нас е под 7%, което е още едно доказателство, че е запазен балансът между противоепидемичните и икономическите мерки.

За Обзор

„Съобразихме се с това, което гражданите на Обзор пожелаха – да бъде отделена тяхната община“, заяви на днешното правителствено заседание министър-председателят Бойко Борисов. Кметът на община Обзор Христо Янев благодари на Министерския съвет за бързото приемане на решението за административно-териториална промяна за отделяне на населени места от община Несебър, област Бургас, и създаване на нова община с административен център град Обзор, област Бургас, вследствие на проведен референдум.

„Това е исторически момент за Обзор и за нашата държава, защото от 20 години това е първият проведен референдум за създаването на нова община. Това е едно държавническо мислене на кабинета и на областния управител, които се съобразиха с желанието на хората да се отделят от най-богата община в България“, каза градоначалникът на Обзор Христо Янев. Той изтъкна своята благодарност към правителството за проведения референдум и изрази готовност да се справи с новите предизвикателства.Поставете оценка на статията:
Оценка 1.3 от 39 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Бат Бойко дъртия комунист
1 Отговор
Умре ми циганката и сам си се хваля.

Коментиран от #90


Оценка:
-7 +149

Чекмедже
2 Отговор
Айде да идва 04.04 че се не трае вече.

Коментиран от #79, #88


Оценка:
-5 +169

Веселин Мишев
3 Отговор
Най Големият КРАДЕЦ!!!!

Коментиран от #39, #47


Оценка:
-5 +149

chi
4 Отговор
Ами и аз да имах шкафче щях да се хваля!

Оценка:
-5 +114

Мишо
5 Отговор
като има за какво ще се хвали разбирасе. успех ген Борисов!

Коментиран от #26


Оценка:
-138 +11

324
6 Отговор
Тези 300 йолвди са от мин година, ни се увеличават ни намаляват.

Оценка:
-2 +43

Последния Софиянец
7 Отговор
Искаме референдум за отделяне на София от държавата .

Коментиран от #20, #41, #95, #97, #128


Оценка:
-14 +52

джаба
8 Отговор
пълен глупак

Коментиран от #113


Оценка:
-4 +83

Браво на Бойко
9 Отговор
Благодарение на него разбрах кой е Ташунко сапа

Коментиран от #71


Оценка:
-6 +65

сектант
10 Отговор
ей така си пожелавам всичките ти парички някой да ги пусне в небето над протестиращи и да си ги приберат обратно от където са им ги откраднали... банкянска селска утрепка такава

Оценка:
-4 +75

бай Иван
11 Отговор
Бе само аз ли не съм чул някой да е получавал пари по тая програма ? Не познавам лично човек който да е взел от тия пари.

Коментиран от #22, #28


Оценка:
-3 +91

А колко чекмеджета напълни?
12 Отговор
Колко потребности си задоволи?

Оценка:
-4 +67

К 1929
13 Отговор
СБОГОМ ПЪТНИКО !

Оценка:
-4 +85

14
Този коментар е премахнат от модератор.
Калитко
15 Отговор
Дали е останал някой дето да му се връзва на бръщолевенето на този.

Оценка:
-4 +71

МИУИ ВАНИУИ
16 Отговор
ко са фалиш ба НЕЩО излез на площадо - е там е истината ЗАЕШКО СЪРЦЕ НЕ ТИ СТИСКА

Оценка:
-4 +64

Дядо Славейков
17 Отговор
Кукуриго куткудяк , самохвалко е глупак !

Оценка:
-3 +66

НИНОВА ПЕЧЕЛИ
18 Отговор
ДРУГАРИ, БОРИСОВ ВЕЧЕ МИ ЗВЪНИ ДА МЕ ПИТА ЗА НЯКАКВА РАБОТА ЗА СЛЕД 04.04

Оценка:
-6 +51

Типично за безмозъчния боклук
19 Отговор
Изолирайте психопатът и престъпникът, който уби всичко у нас!

Оценка:
-4 +67

от провинцията
20 Отговор

До коментар #7 от "Последния Софиянец":


Те тогава Софиянци ще разберат къде сер@т гладните и как се работи като чистач , мияч , метач, строител .........

Коментиран от #33


Оценка:
-6 +36

21
Този коментар е премахнат от модератор.
Калитко
22 Отговор

До коментар #11 от "бай Иван":


Е ЯВНО не познаваш никой от герб.

Оценка:
-3 +33

Работните места се пазят
23 Отговор
За тези които оцелеят след ваксинацията или употребата на Ремдисивир.

Оценка:
-3 +26

Ауу
24 Отговор
Ами като не стига едно заседание, да направят колкото е нужно.

Оценка:
-2 +26

Юсуффф
25 Отговор
От вчера насам няма грам настроение,сутринта му обявиха че никога повече няма да бъде премиер,а късния следобед Меркел му тегли едни сиктири.Направо е смачкан и му личи.

Оценка:
-3 +51

Мишооо
26 Отговор

До коментар #5 от "Мишо":


Мишооо, мишо си беше и мишо си остана...

Оценка:
-3 +26

сПас
27 Отговор
ВИНЕТУ КОГАТО Е УПЛАШЕН ВИНАГИ ЗАПОЧВА ДА СЕ ХВАЛИ БЕЗПРИЧИННО.

Оценка:
-3 +58

Дизел
28 Отговор

До коментар #11 от "бай Иван":


Е как да чуеш като не бачкаш и цял живот чакаш бай Тошо да възкръсне и да ти даде подаяния бе комуняга. Писнало ми е от български цигани неграмотни, мързеливи, селски тарикати дето чакат наготово от чуждите пари.

Оценка:
-13 +19

Село
29 Отговор
Бойко то си най долният Боклук който се е раждал в България.

Оценка:
-4 +50

900 000 000
30 Отговор
Други дават по 900 000 000 000 и
НИКОЙ НЕ СЕ ПЪЧИ. ТОЙ НАШИО
900 МИЛИОНА. ТРЪЦ. А КЪДЕ СА
ИЗЛИШЪКА ФИСКАЛ. РЕЗЕРВ
МИЛИАРДИТЕ КОИТО ТЕГЛИ ДЪЛГ
И СЕ КАНИ ОЩЕ ДА ТЕГЛИ. ПЪЧЕНЕ ДУЕНЕ ПИАР АКЦИИ. И НА КРАЯ
НАЙ НАЙ НАЙ ОТ ЗАД НА ПРЕД.
ОТВРАТ.

Оценка:
-4 +44

НИНОВА ПЕЧЕЛИ
31 Отговор
БОРИСОВ, ЩЕ ВИ НАЗНАЧА ЗА ГРАДИНАР В БОРИСОВАТА СЛЕД ИЗБОРИТЕ

Оценка:
-6 +30

ГЕРБ
32 Отговор
Нямаме Наяждане.

Оценка:
-5 +35

Последния Софиянец
33 Отговор

До коментар #20 от "от провинцията":


Споко!Ще ви издадем зелени карти за работа.

Коментиран от #68


Оценка:
-12 +12

ГОРСКИ
34 Отговор
Който се хвали огън не пали, тоя се хвали на кражбите си !!!!!!!

Оценка:
-5 +43

222222222
35 Отговор
Тикво ела и в нашето село да се похвалиш на мегданя чакаме те да те питаме за някой неща.

Оценка:
-4 +42

ПСР
36 Отговор
Хвалбата,лъжите,химерите и добрите обещания са тъй випиющо характерни за Вожда.Мрачното,комунистическо минало,е отстъпило на светлото,12 годишно настояще.Но,ни чака брилянтно бъдеще,стига да бъде поредно и надлежно преизбран.Лично Той и Партията,ще направят всичко по силите си/и шкафчетата си/,това да стане факт.Цялата мощ на Държавата,ще работи връз тази повеля.

Оценка:
-4 +33

пкп
37 Отговор
изчезвай бе толуп махай се боклук

Оценка:
-6 +37

Един вид
38 Отговор
Тиквата ви се отплаща че му запазихте работното място докато беше болен от КОВИД.

Оценка:
-5 +28

39
Този коментар е премахнат от модератор.
тикво
40 Отговор
не се хвали бе боклук не става нищо от теб да у мреш дано

Оценка:
-5 +39

Тъпан
41 Отговор

До коментар #7 от "Последния Софиянец":


По тъпо нещо не съм чувал.Глупак.

Коментиран от #56


Оценка:
-6 +35

Иван
42 Отговор
Всички са изроди.

Оценка:
-3 +21

пкп
43 Отговор
не вярвам нищо на този п едал и л айнар

Оценка:
-5 +39

бургас
44 Отговор
Другари много много прости, в братска вам Америка се явяват две партии и успяха да фалшифицират изборите и да сложат своя човек. А тук при 30 партии кой мислите че ще спечели и то с не много големи фалшификации. Затова съм писал че сте много прости. Те затова ви събраха 3 милиона селяни.

Оценка:
-9 +13

НИНОВА ПЕЧЕЛИ
45 Отговор
БОРИСОВ, СЕГА ЖЕНА ЩЕ ТЕ БИЕ, БУКВАЛНО

Оценка:
-6 +37

плевен
46 Отговор
къде беше 10 години а боклук а като гонят почваш с хвалбите забрави

Оценка:
-5 +37

47
Този коментар е премахнат от модератор.
ежко
48 Отговор
Самовлюбеният натцис Боко услужливо забравя за нелегалната цигарена фабрика в Крайморие.Как може човек до вчера въртял контрабанда, днес да се хвали,че я спрял?

Оценка:
-4 +38

Гошо
49 Отговор
Голям е падишаха, много е голям, но си го заслужаваме! Гласувайте, гласувайте против ДПС и технияните сателити ГЕРБ И СДС, гласувайте против комунистите от БСП! До кога ще ни управляват разбойници избрани от примати?

Оценка:
-5 +20

50
Този коментар е премахнат от модератор.
Заповед в името на Народа!
51 Отговор
Затвори си смешната мутра веднъж завинаги!
Булю-булю-булю, мисир дърт и тлъст, дали сме ти отдавна направление клинична пътека към лудницата на затвора. Защо не изпълняваш заповедите на Народът Суверен? Защото идея си нямаш, че сме парламентарна република, нали?! Ти си без мозък и нищо не знаеш, даже си и некадърен се видя. Цял свят се гаври с тебе барбаганьос. :)

Оценка:
-5 +35

Вече 12г
52 Отговор
Бою Клоуна бори контрабандата с Цигари и пълни шкафчета. Браво Боко, Браво.

Оценка:
-5 +28

Кой да му каже?
53 Отговор

До коментар #21 от "ЪРП":


Чекмеджето заповяда, чекмеджето!

Оценка:
-2 +16

байПЪН
54 Отговор
ОТ ШАШКАНЕ ВМЕСТО ДА ГОВОРИ ЗА АКТУАЛНИТЕ ПРОБЛЕМИ СЕ ХВАЛИ С АБСОЛЮТНА НЕНУЖНА ТЕМА.

Оценка:
-3 +34

шифиор на каруца
55 Отговор
давам аишето на магестрала да работи боко не давам штото дава маро на сичкото сиган

Оценка:
-2 +11

Забелязъл
56 Отговор

До коментар #41 от "Тъпан":


Не му обръщай внимание на тоя Последен софиянец той и оня ГРАД КОЗЛОДУЙ -РАДИО ЕЛТО -АНОНИМЕН са двете дежурни откачалки дето мърсят форума с жалките си коментари.

Коментиран от #72


Оценка:
-4 +10

Маймун шебек е този
57 Отговор
Умряха ли му черните от неговия електорат, че пак захвана да се хвали сам?

Оценка:
-2 +20

3,14К
58 Отговор
Шизофреника вече не мога да го гледам и на снимка. Колкото и да се напъва, освен платените, корпоративните и крайно безмозъчните, няма кой друг допълнително да му се върже. Максимума му е 900 000 заедно с машинациите на измамника Мишо.

Оценка:
-3 +32

Кяр и берекет
59 Отговор
Всяка контрабанда келепира от която пълни шкафчето не е контрабанда!

Оценка:
-2 +19

ТОЧКАТА
60 Отговор
Чудно!!!!И ПАК НЕ МРЪДНАХМЕ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МЕСТА според евростат....

Оценка:
-1 +25

Наглост
61 Отговор
""Борисов отбеляза изключително добрата работа на Националната агенция за приходите"" Защо борисов не отбележи колко милиона изчезнаха чрез НАП.

Коментиран от #70


Оценка:
-1 +32

123
62 Отговор
Бегаи бе айдук

Оценка:
-2 +22

ннбб
63 Отговор
Контрабандата, с която се хвалят тук, другаде е разрешена. На границата на Испания за заловени контрабандни цигари около кашон налагат само глоба, а за упойващи вещества до 2 кг- нищо. Глобата, платена до определен срок, я намаляват с 50%. В Бг кварталните са се закачили за милиграми и се хвалят всеки ден, че хванали някого с 0,12 или 0,07 гр. Обаче за заловени пласьори- нито дума. Кокошкарство, издигнато в култ.

Оценка:
-3 +20

Кратунчучуна
64 Отговор
Ми ше са хваля пък!От крадени джанки и филии с мас вижте къде стигнах!Верно,за последно ще е!

Оценка:
-3 +22

аааааа
65 Отговор
Взехте на бабите тютюна по селата, а Ердоган ви обвини в яка контрабанда...

Оценка:
-4 +15

сара
66 Отговор
Гледа ги в очите, лъже ги и не му пука. Те не му вярват , мълчат и не им пука.

Оценка:
-3 +20

дърт даскал
67 Отговор
БМБ е като Хитлер в последните му дни: Все се надява на оръжието чудо и на армията на ген. Венк. По примера на Хитлер: " германския народ се оказа недостоен за мен и трябва да загине" действа и нашия. Само като се покаже по телевизора и от него започва да ВОНИ НА ДЪРТИ И ОПАШАТИ ЛЪЖИ!

Оценка:
-4 +25

от провинцията
68 Отговор

До коментар #33 от "Последния Софиянец":


Споко , ама няма да си клатите краката ,а ще трябва да бачкате. Защото де що има печелившо предприятие в провинцията все от Софиянци е приватизирано !

Оценка:
-2 +9

123456
69 Отговор
Трябва всички да гласуваме и този си отива с 200 с300 както иска така да се хвали.

Оценка:
-3 +17

ннбб
70 Отговор

До коментар #61 от "Наглост":


Щото милионите от НАП не са изчезнали, а са прибрани.

Коментиран от #123


Оценка:
-2 +23

аьььь
71 Отговор

До коментар #9 от "Браво на Бойко":


Републиканец е :)))))))))))))

Оценка:
-5 +1

ннбб
72 Отговор

До коментар #56 от "Забелязъл":


Чакаме вашия трол с главните букви.

Оценка:
-1 +8

Мегаструктури, мегапроекти :)
73 Отговор
Еее, ама как си забравил и за дупчените и разбитите си пътища да се похвалиш и този път? Снимаха ги чак по Дискавъри и те канят да строиш на Луната, Марс и всяка точка от Вселената, защото по света ти излязъл поредния нов прякор - Боювата Черна Дупка. :)

Оценка:
-3 +12

Мазньо
74 Отговор
Да видим и Бай Ставри ,дали ще може да се нахвали от Него!

Оценка:
-2 +13

ГОНЗО
75 Отговор
ТУЛУПА КАТО ЗАВЪРШЕН ИМБЕЦИЛ ПОВТАРЯ ЕДНО И СЪЩО ДОСУЩ КАТО РАЗВАЛЕНА ПЛОЧА.И ВСИЧКО КОЕТО Е ПОВТАРЯ Е ЛЪЖА. ДАНО ДА ИЗГНИЕ В ЗАТВОРА

Оценка:
-4 +29

ннбб
76 Отговор
Днес няма ли да се похвалят с някоя жена, гладна от дни, заловена да краде хляб и мляко? В резултат от помощите, които раздават и успешно се справят с пандемията.

Оценка:
-3 +24

Просто човек
77 Отговор
Боже, дано свърши тая мъка скоро...

Оценка:
-2 +25

Стига дрънка, кофо празна
78 Отговор
' айдеее стига празни приказки на мегданя! Хващай за дебелия задник баба си Меркелица и изчезвайте в отвъдното заедно, нЪл' сте си дружки от лани. :)
Гади ни се от вас, повръщаме чак, от вас.... Не сме болни от ковидоидиотия герберастка.

Оценка:
-3 +17

79
Този коментар е премахнат от модератор.
Работа работа......
80 Отговор
Тъпан

Оценка:
-1 +12

АРХАНГЕЛ
81 Отговор
ще умреш като куче тиняк долен - АМИН

Оценка:
-3 +14

Behemoth
82 Отговор
Цървул от панелка !Под нас живее един загубеняк като тоя същия не му млъква простата уста...

Оценка:
-5 +5

БОРИСОВ...ПАК МАЧКА ЯКО
83 Отговор
ДОКОГА ШЕ ВИ МАЧКА...А ДРУГАРИ ОТ БСП

Оценка:
-19 +4

123456
84 Отговор
Ако всичкото не одобрение към тиквата се излее в урните на тулупа ще му остане само филийка в килийка.

Оценка:
-3 +9

Само Преминаващ
85 Отговор
Съгласен съм и Нe знaм дaли плaтeнитe прoтecти ca крacнoрeчив знaк зa oцeнкa нa вcякa влacт, НO Бългaритe кaктo винaги, вce ca нeдoвoлни бeз дa знaят oт кaквo и зaщo И зaтoвa ceгa иcкaли "ПРOМЯНA" , зaщoтo им билo oмръзнaлo при Бoйкo дa cи живeят мирнo, cигурнo и cпoкoйнo c нeпрeкъcнaтo пoдoбрявaщa ce инфрacтруктурa , cвoбoднo дa cи пътувaт, бeз инфлaции c увeличaвaщи ce дoхoди и пoвишaвaщи ce пeнcии и кaтo виждaм ceгa кoи ca кaндидaтитe дa ca във влacттa и дa упрaвлявaт Бългaрия "cлeд прoмянaтa", жaлнa им мaйкa нa бългaритe oтceгa и живoтa при упрaвлeниeтo нa Бoйкo caмo щe им ocтaнe дoбър cпoмeн и дo някoлкo мeceцa cъc cвeщ щe зaпoчнaт дa гo търcят oтнoвo , кoгaтo пoлитичecкa и икoнoмичecкa нecтaбилнocт и мутрeнcкa прecтъпнocт зaлeят cтрaнaтa, нo нeгo нямa дa гo имa !!!

Коментиран от #91, #92, #105


Оценка:
-20 +7

ЕЦАБ
86 Отговор
Десет години Баце си пее само една и съща песничка - много сме добре, завиждат ни,бихме БСП, бихме контрабандата, имаме излишък в бюджета / за раздаване на нашите хора и фирми обаче/ и на държавни служители по 13 и 14 пълни заплати. Хвалби, хвалби ни нищо на Мата Хари, нищо за парите от шкавчето, нищо за златото над шкавчето, нищо за Чехия, нищо за Барцелона .

Оценка:
-3 +20

57004
87 Отговор
Борисов вие сте един голям срам и позор за България, един вид своеобразна чума която ни убива вече над 10г. ОСТАВКА некадърнико прост, лъжлив и крадлив!

Оценка:
-2 +23

ЕМИГРИРАЙТЕ БЕ ЕМИГРИРАЙТЕ
88 Отговор

До коментар #2 от "Чекмедже":


СПОКОЙНО ИДВА БОРИСОВ ЧЕТВЪРТИ.........😬

Коментиран от #119


Оценка:
-18 +1

Еееее!
89 Отговор
Можеш да се хванеш на подобни хвалби, само, ако не си живял в България през последните 20-30 години. Ако нямаш телевизор, Интернет също би могло да повярваш. Иначе - не! Всеки средно интелигентен и всеки средно образован знае истината каква е. Пък той нека си се хвали-може би му харесва да чува собствения си глас

Оценка:
-2 +17

Лъже на корем
90 Отговор

До коментар #1 от "Бат Бойко дъртия комунист":


"Запазили са местата за фирмите на Хунтата" ,
другите гледаме ,
като диви телета в железница?
"Кода" на дейноста ни,
не е като "Ахмед Догановите- кодове" ?
Стига сте будалкали хората с тези помощи?
Или за всички, или за никой , това е решението?

Оценка:
-1 +8

123456
91 Отговор

До коментар #85 от "Само Преминаващ":


Само да го махнем тулупа изобщо няма да ни липсва. МВР и съда дано до го търсят.

Оценка:
-2 +8

СВЕТЪТ Е ЗА ДВАМА
92 Отговор

До коментар #85 от "Само Преминаващ":


НЯМА СТРАШНО БОРИСОВ ЧЕТВЪРТИ ИДВА С НОВА СИЛА........👑👑👑👑

Оценка:
-17 +2

Иван
93 Отговор
Да питам за едни чекмеджета с евро ? Ние сме малък, но много прост народ

Оценка:
-2 +13

50ЛВ СА СИ 50ЛВ
94 Отговор
СУПЕР БОЙКО ДАДЕ ПО 50 ЛВ НА 2 100 000 ПЕНСИОНЕРИ, ПО 1400 ЛВ НА 100 000 УЧИТЕЛИ И 30% УВЕЛИЧИ ЗАПЛАТИТЕ НА АДМИНИСТРАЦИЯТА. ТЕЗИ 3 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ЗА КОЙ ЩЕ ГЛАСУВАТ? ПОНЕ ПОЛОВИНАТА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ, ДРУГАТА ПОЛОВИНА ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА БСП НО САМО АКО СА С ТЕМПЕРАТУРА!

Оценка:
-16 +3

Швейцария
95 Отговор

До коментар #7 от "Последния Софиянец":


Това пък беше най голямата глупост която съм чувал.

Оценка:
-1 +4

Лошо!
96 Отговор
Отново снимката на тоя и--д--и--о--т.

Оценка:
-3 +11

Широколистнанискостебленагладкомозъчна🎃
97 Отговор

До коментар #7 от "Последния Софиянец":


Тиквата от банкя софиянец ли е?

Оценка:
-2 +5

50ЛВ СА СИ 50ЛВ
98 Отговор
БОЙКО РАЗДАВА ПАРИ, А БСП ДЕБИЛИТЕ РАЗДАВАТ ОБЕЩАНИЯ?

Оценка:
-10 +3

Канибал
99 Отговор
Жалки драскачи,четете коментар 85 и си запомнете написаното,защото е самата истина!

Оценка:
-8 +4

Criminal
100 Отговор

До коментар #21 от "ЪРП":


Овцете блеят и чакат стригане и заколение........иначе виждат, ама...........

Оценка:
-3 +0

50ЛВ СА СИ 50ЛВ
101 Отговор
ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ ИЛИ ЗА ТОЗИ КОЙТО ДАДЕ ПОВЕЧЕ!

Коментиран от #121


Оценка:
-13 +1

Хей
102 Отговор
Аз ще ти кажа"Браво" само ако излезеш на площада пред хората и произнесеш два часа реч.Народа те обича- искаш ли да видиш с очите си.Иначе умря циганката дето те хвалеше.

Оценка:
-2 +15

ПЕНСИОНЕР
103 Отговор
ЗА ГОЛИ ОБЕЩАНИЯ НЕ ГЛАСУВАМ.

Оценка:
-9 +4

ПЕНСИОНЕР
104 Отговор
ЗА ТРИ ДОЛАРА ПЕНСИЯ НЕ ГЛАСУВАМ!

Оценка:
-9 +3

Голямата плешива глава
105 Отговор

До коментар #85 от "Само Преминаващ":


И ти вземи заем от банката 30 ооо лева, но гледай някой друг да ти го връща.

Оценка:
-0 +4

ПЕНСИОНЕР
106 Отговор
ГЕРБ МИ НАПРАВИХА ПЕНСИЯТА 1200 ЛВ. КАКВО ДА ПРАВЯ С ТОЛКОВА ПАРИ, ПРОСТО СЕ ЧУДЯ? АМИ МИ ДАВАТ И 50 ЛВ ОТГОРЕ?

Коментиран от #111, #114


Оценка:
-8 +3

Голямата плешива глава
107 Отговор
Аз взех от банката 5600 лв. За пет години и върнах 7290 лв.

Оценка:
-1 +7

НЕПРОТЕСТИРАЩ
108 Отговор
Потресен съм от омразата която се лее тук към Борисов. Вие сте болни мозъци. Хвърлят се някакви недоказуеми обвинения в пространството и само се плюе по него.Никой не вижда, че ни превежда като Моисей през пустинята и спасява народа си в тези трудни времена.За собтвеното си мизерно съществуване сте си виновни само вие и никой друг. Това не може да го разберете и търсите врага, но и да се смени Борисов вие пак ще си останете същите мизерници.

Коментиран от #118


Оценка:
-21 +5

МИХАЙЛОВ
109 Отговор
....БРЕЙ БРЕЙ...,
ТОЯ ТИКВУН КАК Е ПРОПУСНАЛ
ДА СЕ ПОХВАЛИ
С УНИКАЛНОТО И ВЕЛИКО
ПОСТИЖЕНИЕ -
С ВТОРОТО МЯСТО В СВЕТА
И ПЪРВО В ЕВРОПА
ЗА БЪЛГАРИЯ ПО СМЪРТНОСТ
ОТ КОВИД...
...И ЗА НАЙ - БЪРЗО
ИЗЧЕЗВАЩИЯ НАРОД...
...И ЗА ПРИЗОВИТЕ МЕСТА
В СВЕТОВНИТЕ
И ЕВРОПЕЙСКИ КЛАСАЦИИ
ПО ДЕТСКА СМЪРТНОСТ,
СМЪРТНОСТ ОТ ИНФАРКТИ
И ИНСУЛТИ, ОТ РАК,
ОТ СТУД И ГЛАД...
...ПО БЕДНОСТ И МИЗЕРИЯ...
...ПО КОРУПЦИЯ...
...ПО БЕЗЗАКОНИЕ...

Оценка:
-2 +15

koki
110 Отговор
МУТРО ВРЕМЕТО ТИ ИЗТЕЧЕ!!!! ЧАКА ТЕ СЪД И ЗАТВОР!!!! ОЧАКВА ТЕ ВОЙНА НАЙ - ВЕЧЕ С БОЖКОВ СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ, КОИТО ВЪПРЕКИ МАШИНАЦИИТЕ НА ЦИК И ИНФО ОБСЛУЖВАНЕ И ПЛАТЕНИТЕ ТИ ПОДЛОГИ- СОЦИОЛОГИЧЕСКИ АГЕНЦИИ ЩЕ ИЗГУБИШ БЕЗСЛАВНО!!! ВОЙНА С ДРУГА МУТРА НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ПО- УМНА ОТ ТЕБ!! ПОЗНАВАШ ГО ДОБРЕ И ЗНАЕШ ЧЕ ПРИ НЕГО ПЕТ, ШЕСТ НЯМА И ОТМЪЩЕНИЕТО МУ ЩЕ БЪДЕ БЕЗГРАНИЧНО.

Коментиран от #115


Оценка:
-4 +15

Голямата плешива глава
111 Отговор

До коментар #106 от "ПЕНСИОНЕР":


Взема ги от мен Боко тиквата Аз съм работник в селското стопанство от 33 години със заплата 750 лв чиста пара. 184 часа месечно .

Коментиран от #117


Оценка:
-2 +5

ГЕРБ когато започнаха протестите миналот
112 Отговор
ГЕРБ когато започнаха протестите миналото лято си купи време с нашите пари събрани от данъци,осигуровки и глоби да докрета до редовните избори. Започна да ги раздава безразборно. Увеличи на момента с 30% заплатите на държавните служители + на учителите и полицаите ! Започна да раздава по 50 лева месечно на всеки пенсионер без никаква икономическа логика защото точно на пенсионерите доходите не бяха засегнати от пандемията. Техните пенсии с пандемия и без са си едни и същи. Не че не заслужават вдигане но тия 50 лв.не биха ги спасили за няколко месеца а просто пиар на управляващите . Сега началото на месец април ще раздадат по 120 лева на 392 хиляди пенсионери с пенсии от 301 до 369 лева. Като се надяват дори 1/4 от тях да се подведат това са още 100 хиляди гласа за Герб. А след изборите и 50-те лева отпадат и 120-те лева. Но парите в резерва ще са прахосани. Но какво й пyка на хyнтата важно е с нашите пари да се купуват гласове. Но след изборите съд - затвор до живот.

Оценка:
-3 +10

113
Този коментар е премахнат от модератор.
Абв
114 Отговор

До коментар #106 от "ПЕНСИОНЕР":


А не е ли так

Оценка:
-3 +1

115
Този коментар е премахнат от модератор.
чудя се
116 Отговор
А бе тоя Борисов , защо трупа тия пари, като не се сеща как да ги ползва. Ами има много добри психиатри , ако трябва и в странство да плати да го лекуват , та да не побърква всички българи ежедневно от екрана .
Призовавам слугинажните му медии да престанат да тормозят хората с този психар. Ма то до гуша ни дойде да слушаме думата милиони за това, милиони за онова и да не виждаме никакъв резултат от милионите МУ . Крайния резултат явно се отразява само на чекмеджето МУ.

Оценка:
-3 +17

Голямата плешива глава
117 Отговор

До коментар #111 от "Голямата плешива глава":


Утре сутринта ще ставаме рано отиваме да сеем слънчоглед. Земята изсъхна и е време за сеитбата и тракторите джон диар да влизат в нивите. България единствено печели от износ на зърно.

Оценка:
-2 +2

мерси НЕ
118 Отговор

До коментар #108 от "НЕПРОТЕСТИРАЩ":


Теб може и да те превежда някаде със зелените пачки от чекмеджето, но не се олицетворявай с народа, който мре на стълбите на болниците, няма с какво да си купи лекарства, 11 пенсионерите живеят и мрат в мизерия , чакайки единствено на помощ от близките им в чужбина.
Така , че такова превеждане през пустинята с първо място по смъртност в Европа и второ в света, първо място по най-ниски доходи..... НЕ ЖЕЛАЕМ.

Коментиран от #122


Оценка:
-3 +10

119
Този коментар е премахнат от модератор.
гост
120 Отговор

До коментар #115 от "Абв":


Грую с 80 дупетати накъде бе селянин!ПАТЕРИЦИТЕ помагаха!

Оценка:
-1 +6

гост
121 Отговор

До коментар #101 от "50ЛВ СА СИ 50ЛВ":


ИДИ НА ШОСЕТО-ЩЕ ИЗКАРАШ ПОВЕЧЕ!

Оценка:
-2 +10

НЕПРОТЕСТИРАЩ
122 Отговор

До коментар #118 от "мерси НЕ":


Никакви пачки не ми дава Борисов. Учил съм , умен съм и мога да изкарвам пари не само в България , а навсякъде. Тези които слушат по цял ден Слави чалгаря и щракат с пръсти няма как да искат да успеят.
Най-лесното извинение е Борисов. Всеки иска германски пенсии, но парите ги няма.Кой ги изкраде от 1989 г.ще оставя сам да си отговориш, но не са ГЕРБ. Заплати и пенсии нарастват, но се тръгва от ниска ставка за която няма вина ГЕРБ.Хора умират от ковид и в Италия пред болниците, даже и по домовете си.Здравната система издържа за сега. До дни ще ъдарим третата вълна с ваксините които се забавиха не по вина на ГЕРБ.Обърни се към Астра Зенека и им търси сметка.

Коментиран от #125, #126


Оценка:
-7 +6

Наглост
123 Отговор

До коментар #70 от "ннбб":


То е ясно, но се водят изчезнали, за да не се търсят. За да спрем тази безумщина в световен мащаб, трябва да преосмислим Парите. Роби на парите ни направиха. Толкова е просто.

Оценка:
-0 +5

Васил
124 Отговор
Нормално диктаторите винаги сами се хвалят поради липса на други.

Оценка:
-2 +7

123456
125 Отговор

До коментар #122 от "НЕПРОТЕСТИРАЩ":


Тиквата ни управлява и стриже вече 12г. за кое не е виновен.

Оценка:
-2 +9

Малееее
126 Отговор

До коментар #122 от "НЕПРОТЕСТИРАЩ":


Много си се изгубил, а твърдиш че си учил. Умник а. Недей писа повече, че се излагаш.

Коментиран от #129


Оценка:
-2 +8

Gowko
127 Отговор
А колко ще плати това същото правителство , което така щедро раздава пари , ако Бенчо Бенчев, Васил Божков ,Банев, Арабаджиев,Иванчева,Цветан Василев.....само тия които изброих , решът да осъдят България.Нищо няма да платят тези разбойници.Ние , държавата и хората ще плати е тази цена

Оценка:
-2 +5

защо
128 Отговор

До коментар #7 от "Последния Софиянец":


селяндурите на село

Оценка:
-2 +1

НЕПРОТЕСТИРАЩ
129 Отговор

До коментар #126 от "Малееее":


Ако имаш потенциал и си кадърен няма значение дали те управлява
Борисов или Радев. Отиваш в частната компания и там ти плащат за тоя което може да правиш.Колкото си по-умен , толковаповече ти плащат.Ти явно не си от тези.

Оценка:
-8 +5

ПЕНКО
130 Отговор
БЪЛГАРСКИТЕ ВОЖДОВЕ В ИСТОРИЯТА !!! АСПАРУХ Е МОЖЕЛ ДА КАЖЕ : " АЗ СЪМ ВАШИЯТ ВЕЛМОЖА В " БЪЛГАРИЯ" -КОНСТАНТИНОПОЛЕ !!! НО -НЕ -СЪЗДАДЕ БЪЛГАРИЯ !!! ДНЕС НАШИЯТ "ВОЖД " КАЗВА : " АЗ СЪМ Г...ЪТ ЗА ВАС "ВСЕСВЕТЛИИ ЦИОНИСТИ " - "НО САМО МАЛКО -ЮЖЕН ГАЗ И ПРИКЛЮЧВАМ --ЕТО ВИ НЯКОЛКО ШПИОНИ В ЗАМЯНА " !!!!!!!!!

Оценка:
-2 +2

Мда
131 Отговор
А колко пенсионери уморихте сравнително млади и им гушнахте пенсийките? Не по 50, а по 250 лв. може да раздавате с тях.

Оценка:
-1 +6

БОРИСОВ...ПАК МАЧКА ЯКО
132 Отговор
ДОКОГА БЕ ДРУГАРИ БОРИСОВ ШЕ СИ ПРАВИ С ВАС КВОТ СИ ИСКА.....

Оценка:
-6 +2

БОРИСОВ...ПАК МАЧКА ЯКО
133 Отговор
КАТО ВИ ТРЕСНЕ И НА ИЗБОРИТЕ, КВО ПРАЙМ.....ДРУГАРИ

Оценка:
-7 +2

sssr
134 Отговор
Вие дебил без очи виждали ли сте?

Оценка:
-0 +5

SAAB
135 Отговор
Ей амсалак ......една седмица след ,като ряза лентата на тунел Витиня го спряха днес за ремонт !

Коментиран от #136


Оценка:
-1 +8

БОРИСОВ...ПАК МАЧКА ЯКО
136 Отговор

До коментар #135 от "SAAB":


ВЕРВАМ ТИ.....

Коментиран от #137


Оценка:
-7 +1

SAAB
137 Отговор

До коментар #136 от "БОРИСОВ...ПАК МАЧКА ЯКО":


Гледай новините.....НЕ ми вярвай !

Оценка:
-1 +5

войводата
138 Отговор
ЛЪЖЕЦ И РАЗБОЙНИК

Оценка:
-1 +4

ДО 133
139 Отговор
ЩЕ МИ ТРЕСНЕ ЕДНА ВУВУЗЕЛА

Оценка:
-0 +3

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


ТОП 5