Last news in Fakti

26 Март, 2021 12:10 4 859 139

Борисов не може да се нахвали на извънредно заседание

  • бойко борисов-
  • извънредно заседание-
  • контрабанда

968 млн. лева били изплатени до момента по механизма 60/40 като са запазени над 300 000 работни места

Борисов не може да се нахвали на извънредно заседание - 1
Снимка: Пресцентър

Проведохме изключително тежка битка с контрабандата и делът за изминалата година на контрабандните цигари се е свил до 2,3 %. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на днешното извънредно правителствено заседание, позовавайки се на данните на „Инициативата срещу незаконната търговия“, които въпреки пандемията са реализирали своето традиционно проучване за нивата на незаконна търговия с цигари. Прочуването сочи, че за третото тримесечие на 2020 година делът на контрабандните цигари е 2,3 %, а за четвъртото тримесечие - 2,5 %. Обобщените резултати от всички проведени вълни на проучването през цялата изминала година показват, че средното ниво за 2020 година е 2,3%. Борисов поздрави служителите на МВР, митниците, НАП и прокуратурата за постигнатите резултати.

Премиерът Борисов напомни, че в началото на първия му мандат като министър-председател делът на контрабандните цигари е бил над 34 % от пазара. „Всички тези пари са отивали в тези, които най-много говорят в момента. Сега влизат в бюджета и затова можем да осигурим средства за хората на първа линия в борбата срещу COVID-19, за безплатни лекарства и за безплатно ваксиниране, струващо десетки милиони“, посочи министър-председателят.

Премиерът Борисов напомни още, че в пандемията правителството осигури финансова подкрепа за всички български пенсионери, подпомогнати бяха болниците, същевременно кабинетът последователно изпълняваше и ангажиментите си за увеличаване на доходите. „От битката с контрабандата и корупцията идват тези пари“, изтъкна министър-председателят. Борисов напомни, че преди четири години, при служебното правителство само за около месец със 100 млн. лв. държавата беше ощетена чрез скока на контрабандата.

В пандемията подкрепихме бизнеса с близо 2 милиарда лева, средствата по антикризисните мерки ще се изплащат и през април, и през май

„Подкрепихме бизнеса в пандемията с близо 2 милиарда лева през Министерството на икономиката и Министерството на труда и социалната политика. Изплащането на средствата по антикризисните мерки ще продължи и през април, и през май“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на извънредното правителствено заседание.

Премиерът Борисов отбеляза изключително добрата работа на Националната агенция за приходите, през която във времето на пандемията от COVID-19 бяха изплатени над 75 млн. лева на близо 7000 фирми от затворените сектори, заради противоепидемичните мерки. Министър-председателят Борисов бе категоричен, че животът и здравето на хората са най-важни, защото няма работеща икономика без здрави хора и добави, че се прави всичко възможно в подкрепа на ограничените заради пандемията сектори и служителите им.

В хода на заседанието министърът на икономиката Лъчезар Борисов докладва на премиера за обхвата и ефекта от противоепидемичните мерки у нас. Министърът уточни, че от изплатените досега към бизнеса близо 2 милиарда лева над 750 млн. лева са по линия на Министерството на икономиката чрез 10 различни разработени механизма, а през МТСП – над 1,1 млрд. лева. „По отношение на действащата съвместна процедура с НАП в ход е втората фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал. До момента НАП е разплатила над 75 млн. лева на близо 7000 фирми като 70% от тези средства или над 50 млн. лева са стигнали специално до ресторантьорския бранш“, акцентира министърът на икономиката. Лъчезар Борисов подчерта, че извън тази помощ по останалите мерки до ресторантьорския бранш са стигнали над 20 млн. лева по процедурата за микро предприятия и още толкова средства ще бъдат осигурени и по процедурата за средни предприятия.

Министър Борисов информира премиера и за приложението на мерките за запазването на заетостта.

968 млн. лева са изплатени до момента по механизма 60/40 като са запазени над 300 000 работни места. Антикризисната мярка бе продължена до края на май 2021 г. По мярката 80/20 са осигурени близо 150 млн. лева като със средствата са запазени близо 30 000 работни места от секторите „Хотелиерство и ресторантьорство“, „Транспорт“ и „Туризъм“. Министър Борисов каза още, че продължава и мярката „Запази ме“ (75/0), с която се осигурява реално 100% от нетното възнаграждение на работниците, както и целевата помощ за родители с деца до 14 г., които се обучават от разстояние.

„През Българската банка за развитие също подпомагаме физическите лица чрез безлихвени кредити. До момента 37 700 лица са получили този вид помощ, както и 1300 малки и средни предприятия, а общата интервенция през ББР е за 360 млн. лева“, информира още министърът на икономиката.

Лъчезар Борисов посочи, че предстои да се въведат мерки, които да трансформират икономиката чрез Плана за възстановяване и устойчивост. Става дума за изпълнението на мерките по три фонда в размер на 900 000 000 лева. Очакванията са средствата по тях да бъдат усвоени от бизнеса в рамките на следващите 2 години. Средствата се осигуряват по линия на Фонд „Технологична модернизация“ като представляват безвъзмездна помощ на малки и средни предприятия в размер на 400 млн. лв., чрез Фонд „Зелен преход“ – още 237 500 000 млн. лв. и чрез Фонд „ Дигитализация“ – 237 500 000 млн. лв. Акцентът е да се подобри производителността на компаниите, тяхната ресурсна и енергийна ефективност.

„Всички мерки, които приложи правителството, дадоха ефект. Основание за това ни дава състоянието на БВП – по този показател България се справи 50-60% по-добре от средното за ЕС и за Еврозоната. Мога да дам примери чрез спада на БВП в Испания, който е 11%, във Франция – 8,1%, по-добре се представяме от държави като Австрия и Унгария“, каза още министърът на икономиката. По думите му безработицата при нас е под 7%, което е още едно доказателство, че е запазен балансът между противоепидемичните и икономическите мерки.

За Обзор

„Съобразихме се с това, което гражданите на Обзор пожелаха – да бъде отделена тяхната община“, заяви на днешното правителствено заседание министър-председателят Бойко Борисов. Кметът на община Обзор Христо Янев благодари на Министерския съвет за бързото приемане на решението за административно-териториална промяна за отделяне на населени места от община Несебър, област Бургас, и създаване на нова община с административен център град Обзор, област Бургас, вследствие на проведен референдум.

„Това е исторически момент за Обзор и за нашата държава, защото от 20 години това е първият проведен референдум за създаването на нова община. Това е едно държавническо мислене на кабинета и на областния управител, които се съобразиха с желанието на хората да се отделят от най-богата община в България“, каза градоначалникът на Обзор Христо Янев. Той изтъкна своята благодарност към правителството за проведения референдум и изрази готовност да се справи с новите предизвикателства.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко дъртия комунист

    149 7 Отговор
    Умре ми циганката и сам си се хваля.

    Коментиран от #90

  • 2 Чекмедже

    169 5 Отговор
    Айде да идва 04.04 че се не трае вече.

    Коментиран от #79, #88

  • 3 Веселин Мишев

    149 5 Отговор
    Най Големият КРАДЕЦ!!!!

    Коментиран от #39, #47

  • 4 chi

    114 5 Отговор
    Ами и аз да имах шкафче щях да се хваля!
  • 5 Мишо

    11 138 Отговор
    като има за какво ще се хвали разбирасе. успех ген Борисов!

    Коментиран от #26

  • 6 324

    43 2 Отговор
    Тези 300 йолвди са от мин година, ни се увеличават ни намаляват.
  • 7 Последния Софиянец

    52 14 Отговор
    Искаме референдум за отделяне на София от държавата .

    Коментиран от #20, #41, #95, #97, #128

  • 8 джаба

    83 4 Отговор
    пълен глупак

    Коментиран от #113

  • 9 Браво на Бойко

    65 6 Отговор
    Благодарение на него разбрах кой е Ташунко сапа

    Коментиран от #71

  • 10 сектант

    75 4 Отговор
    ей така си пожелавам всичките ти парички някой да ги пусне в небето над протестиращи и да си ги приберат обратно от където са им ги откраднали... банкянска селска утрепка такава
  • 11 бай Иван

    91 3 Отговор
    Бе само аз ли не съм чул някой да е получавал пари по тая програма ? Не познавам лично човек който да е взел от тия пари.

    Коментиран от #22, #28

  • 12 А колко чекмеджета напълни?

    67 4 Отговор
    Колко потребности си задоволи?
  • 13 К 1929

    85 4 Отговор
    СБОГОМ ПЪТНИКО !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Калитко

    71 4 Отговор
    Дали е останал някой дето да му се връзва на бръщолевенето на този.
  • 16 МИУИ ВАНИУИ

    64 4 Отговор
    ко са фалиш ба НЕЩО излез на площадо - е там е истината ЗАЕШКО СЪРЦЕ НЕ ТИ СТИСКА
  • 17 Дядо Славейков

    66 3 Отговор
    Кукуриго куткудяк , самохвалко е глупак !
  • 18 НИНОВА ПЕЧЕЛИ

    51 6 Отговор
    ДРУГАРИ, БОРИСОВ ВЕЧЕ МИ ЗВЪНИ ДА МЕ ПИТА ЗА НЯКАКВА РАБОТА ЗА СЛЕД 04.04
  • 19 Типично за безмозъчния боклук

    67 4 Отговор
    Изолирайте психопатът и престъпникът, който уби всичко у нас!
  • 20 от провинцията

    36 6 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Те тогава Софиянци ще разберат къде сер@т гладните и как се работи като чистач , мияч , метач, строител .........

    Коментиран от #33

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Калитко

    33 3 Отговор

    До коментар #11 от "бай Иван":

    Е ЯВНО не познаваш никой от герб.
  • 23 Работните места се пазят

    26 3 Отговор
    За тези които оцелеят след ваксинацията или употребата на Ремдисивир.
  • 24 Ауу

    26 2 Отговор
    Ами като не стига едно заседание, да направят колкото е нужно.
  • 25 Юсуффф

    51 3 Отговор
    От вчера насам няма грам настроение,сутринта му обявиха че никога повече няма да бъде премиер,а късния следобед Меркел му тегли едни сиктири.Направо е смачкан и му личи.
  • 26 Мишооо

    26 3 Отговор

    До коментар #5 от "Мишо":

    Мишооо, мишо си беше и мишо си остана...
  • 27 сПас

    58 3 Отговор
    ВИНЕТУ КОГАТО Е УПЛАШЕН ВИНАГИ ЗАПОЧВА ДА СЕ ХВАЛИ БЕЗПРИЧИННО.
  • 28 Дизел

    19 13 Отговор

    До коментар #11 от "бай Иван":

    Е как да чуеш като не бачкаш и цял живот чакаш бай Тошо да възкръсне и да ти даде подаяния бе комуняга. Писнало ми е от български цигани неграмотни, мързеливи, селски тарикати дето чакат наготово от чуждите пари.
  • 29 Село

    50 4 Отговор
    Бойко то си най долният Боклук който се е раждал в България.
  • 30 900 000 000

    44 4 Отговор
    Други дават по 900 000 000 000 и
    НИКОЙ НЕ СЕ ПЪЧИ. ТОЙ НАШИО
    900 МИЛИОНА. ТРЪЦ. А КЪДЕ СА
    ИЗЛИШЪКА ФИСКАЛ. РЕЗЕРВ
    МИЛИАРДИТЕ КОИТО ТЕГЛИ ДЪЛГ
    И СЕ КАНИ ОЩЕ ДА ТЕГЛИ. ПЪЧЕНЕ ДУЕНЕ ПИАР АКЦИИ. И НА КРАЯ
    НАЙ НАЙ НАЙ ОТ ЗАД НА ПРЕД.
    ОТВРАТ.
  • 31 НИНОВА ПЕЧЕЛИ

    30 6 Отговор
    БОРИСОВ, ЩЕ ВИ НАЗНАЧА ЗА ГРАДИНАР В БОРИСОВАТА СЛЕД ИЗБОРИТЕ
  • 32 ГЕРБ

    35 5 Отговор
    Нямаме Наяждане.
  • 33 Последния Софиянец

    12 12 Отговор

    До коментар #20 от "от провинцията":

    Споко!Ще ви издадем зелени карти за работа.

    Коментиран от #68

  • 34 ГОРСКИ

    43 5 Отговор
    Който се хвали огън не пали, тоя се хвали на кражбите си !!!!!!!
  • 35 222222222

    42 4 Отговор
    Тикво ела и в нашето село да се похвалиш на мегданя чакаме те да те питаме за някой неща.
  • 36 ПСР

    33 4 Отговор
    Хвалбата,лъжите,химерите и добрите обещания са тъй випиющо характерни за Вожда.Мрачното,комунистическо минало,е отстъпило на светлото,12 годишно настояще.Но,ни чака брилянтно бъдеще,стига да бъде поредно и надлежно преизбран.Лично Той и Партията,ще направят всичко по силите си/и шкафчетата си/,това да стане факт.Цялата мощ на Държавата,ще работи връз тази повеля.
  • 37 пкп

    37 6 Отговор
    изчезвай бе толуп махай се боклук
  • 38 Един вид

    28 5 Отговор
    Тиквата ви се отплаща че му запазихте работното място докато беше болен от КОВИД.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 тикво

    39 5 Отговор
    не се хвали бе боклук не става нищо от теб да у мреш дано
  • 41 Тъпан

    35 6 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    По тъпо нещо не съм чувал.Глупак.

    Коментиран от #56

  • 42 Иван

    21 3 Отговор
    Всички са изроди.
  • 43 пкп

    39 5 Отговор
    не вярвам нищо на този п едал и л айнар
  • 44 бургас

    13 9 Отговор
    Другари много много прости, в братска вам Америка се явяват две партии и успяха да фалшифицират изборите и да сложат своя човек. А тук при 30 партии кой мислите че ще спечели и то с не много големи фалшификации. Затова съм писал че сте много прости. Те затова ви събраха 3 милиона селяни.
  • 45 НИНОВА ПЕЧЕЛИ

    37 6 Отговор
    БОРИСОВ, СЕГА ЖЕНА ЩЕ ТЕ БИЕ, БУКВАЛНО
  • 46 плевен

    37 5 Отговор
    къде беше 10 години а боклук а като гонят почваш с хвалбите забрави
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ежко

    38 4 Отговор
    Самовлюбеният натцис Боко услужливо забравя за нелегалната цигарена фабрика в Крайморие.Как може човек до вчера въртял контрабанда, днес да се хвали,че я спрял?
  • 49 Гошо

    20 5 Отговор
    Голям е падишаха, много е голям, но си го заслужаваме! Гласувайте, гласувайте против ДПС и технияните сателити ГЕРБ И СДС, гласувайте против комунистите от БСП! До кога ще ни управляват разбойници избрани от примати?
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Заповед в името на Народа!

    35 5 Отговор
    Затвори си смешната мутра веднъж завинаги!
    Булю-булю-булю, мисир дърт и тлъст, дали сме ти отдавна направление клинична пътека към лудницата на затвора. Защо не изпълняваш заповедите на Народът Суверен? Защото идея си нямаш, че сме парламентарна република, нали?! Ти си без мозък и нищо не знаеш, даже си и некадърен се видя. Цял свят се гаври с тебе барбаганьос. :)
  • 52 Вече 12г

    28 5 Отговор
    Бою Клоуна бори контрабандата с Цигари и пълни шкафчета. Браво Боко, Браво.
  • 53 Кой да му каже?

    16 2 Отговор

    До коментар #21 от "ЪРП":

    Чекмеджето заповяда, чекмеджето!
  • 54 байПЪН

    34 3 Отговор
    ОТ ШАШКАНЕ ВМЕСТО ДА ГОВОРИ ЗА АКТУАЛНИТЕ ПРОБЛЕМИ СЕ ХВАЛИ С АБСОЛЮТНА НЕНУЖНА ТЕМА.
  • 55 шифиор на каруца

    11 2 Отговор
    давам аишето на магестрала да работи боко не давам штото дава маро на сичкото сиган
  • 56 Забелязъл

    10 4 Отговор

    До коментар #41 от "Тъпан":

    Не му обръщай внимание на тоя Последен софиянец той и оня ГРАД КОЗЛОДУЙ -РАДИО ЕЛТО -АНОНИМЕН са двете дежурни откачалки дето мърсят форума с жалките си коментари.

    Коментиран от #72

  • 57 Маймун шебек е този

    20 2 Отговор
    Умряха ли му черните от неговия електорат, че пак захвана да се хвали сам?
  • 58 3,14К

    32 3 Отговор
    Шизофреника вече не мога да го гледам и на снимка. Колкото и да се напъва, освен платените, корпоративните и крайно безмозъчните, няма кой друг допълнително да му се върже. Максимума му е 900 000 заедно с машинациите на измамника Мишо.
  • 59 Кяр и берекет

    19 2 Отговор
    Всяка контрабанда келепира от която пълни шкафчето не е контрабанда!
  • 60 ТОЧКАТА

    25 1 Отговор
    Чудно!!!!И ПАК НЕ МРЪДНАХМЕ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МЕСТА според евростат....
  • 61 Наглост

    32 1 Отговор
    ""Борисов отбеляза изключително добрата работа на Националната агенция за приходите"" Защо борисов не отбележи колко милиона изчезнаха чрез НАП.

    Коментиран от #70

  • 62 123

    22 2 Отговор
    Бегаи бе айдук
  • 63 ннбб

    20 3 Отговор
    Контрабандата, с която се хвалят тук, другаде е разрешена. На границата на Испания за заловени контрабандни цигари около кашон налагат само глоба, а за упойващи вещества до 2 кг- нищо. Глобата, платена до определен срок, я намаляват с 50%. В Бг кварталните са се закачили за милиграми и се хвалят всеки ден, че хванали някого с 0,12 или 0,07 гр. Обаче за заловени пласьори- нито дума. Кокошкарство, издигнато в култ.
  • 64 Кратунчучуна

    22 3 Отговор
    Ми ше са хваля пък!От крадени джанки и филии с мас вижте къде стигнах!Верно,за последно ще е!
  • 65 аааааа

    15 4 Отговор
    Взехте на бабите тютюна по селата, а Ердоган ви обвини в яка контрабанда...
  • 66 сара

    20 3 Отговор
    Гледа ги в очите, лъже ги и не му пука. Те не му вярват , мълчат и не им пука.
  • 67 дърт даскал

    25 4 Отговор
    БМБ е като Хитлер в последните му дни: Все се надява на оръжието чудо и на армията на ген. Венк. По примера на Хитлер: " германския народ се оказа недостоен за мен и трябва да загине" действа и нашия. Само като се покаже по телевизора и от него започва да ВОНИ НА ДЪРТИ И ОПАШАТИ ЛЪЖИ!
  • 68 от провинцията

    9 2 Отговор

    До коментар #33 от "Последния Софиянец":

    Споко , ама няма да си клатите краката ,а ще трябва да бачкате. Защото де що има печелившо предприятие в провинцията все от Софиянци е приватизирано !
  • 69 123456

    17 3 Отговор
    Трябва всички да гласуваме и този си отива с 200 с300 както иска така да се хвали.
  • 70 ннбб

    23 2 Отговор

    До коментар #61 от "Наглост":

    Щото милионите от НАП не са изчезнали, а са прибрани.

    Коментиран от #123

  • 71 аьььь

    1 5 Отговор

    До коментар #9 от "Браво на Бойко":

    Републиканец е :)))))))))))))
  • 72 ннбб

    8 1 Отговор

    До коментар #56 от "Забелязъл":

    Чакаме вашия трол с главните букви.
  • 73 Мегаструктури, мегапроекти :)

    12 3 Отговор
    Еее, ама как си забравил и за дупчените и разбитите си пътища да се похвалиш и този път? Снимаха ги чак по Дискавъри и те канят да строиш на Луната, Марс и всяка точка от Вселената, защото по света ти излязъл поредния нов прякор - Боювата Черна Дупка. :)
  • 74 Мазньо

    13 2 Отговор
    Да видим и Бай Ставри ,дали ще може да се нахвали от Него!
  • 75 ГОНЗО

    29 4 Отговор
    ТУЛУПА КАТО ЗАВЪРШЕН ИМБЕЦИЛ ПОВТАРЯ ЕДНО И СЪЩО ДОСУЩ КАТО РАЗВАЛЕНА ПЛОЧА.И ВСИЧКО КОЕТО Е ПОВТАРЯ Е ЛЪЖА. ДАНО ДА ИЗГНИЕ В ЗАТВОРА
  • 76 ннбб

    24 3 Отговор
    Днес няма ли да се похвалят с някоя жена, гладна от дни, заловена да краде хляб и мляко? В резултат от помощите, които раздават и успешно се справят с пандемията.
  • 77 Просто човек

    25 2 Отговор
    Боже, дано свърши тая мъка скоро...
  • 78 Стига дрънка, кофо празна

    17 3 Отговор
    ' айдеее стига празни приказки на мегданя! Хващай за дебелия задник баба си Меркелица и изчезвайте в отвъдното заедно, нЪл' сте си дружки от лани. :)
    Гади ни се от вас, повръщаме чак, от вас.... Не сме болни от ковидоидиотия герберастка.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Работа работа......

    12 1 Отговор
    Тъпан
  • 81 АРХАНГЕЛ

    14 3 Отговор
    ще умреш като куче тиняк долен - АМИН
  • 82 Behemoth

    5 5 Отговор
    Цървул от панелка !Под нас живее един загубеняк като тоя същия не му млъква простата уста...
  • 83 БОРИСОВ...ПАК МАЧКА ЯКО

    4 19 Отговор
    ДОКОГА ШЕ ВИ МАЧКА...А ДРУГАРИ ОТ БСП
  • 84 123456

    9 3 Отговор
    Ако всичкото не одобрение към тиквата се излее в урните на тулупа ще му остане само филийка в килийка.
  • 85 Само Преминаващ

    7 20 Отговор
    Съгласен съм и Нe знaм дaли плaтeнитe прoтecти ca крacнoрeчив знaк зa oцeнкa нa вcякa влacт, НO Бългaритe кaктo винaги, вce ca нeдoвoлни бeз дa знaят oт кaквo и зaщo И зaтoвa ceгa иcкaли "ПРOМЯНA" , зaщoтo им билo oмръзнaлo при Бoйкo дa cи живeят мирнo, cигурнo и cпoкoйнo c нeпрeкъcнaтo пoдoбрявaщa ce инфрacтруктурa , cвoбoднo дa cи пътувaт, бeз инфлaции c увeличaвaщи ce дoхoди и пoвишaвaщи ce пeнcии и кaтo виждaм ceгa кoи ca кaндидaтитe дa ca във влacттa и дa упрaвлявaт Бългaрия "cлeд прoмянaтa", жaлнa им мaйкa нa бългaритe oтceгa и живoтa при упрaвлeниeтo нa Бoйкo caмo щe им ocтaнe дoбър cпoмeн и дo някoлкo мeceцa cъc cвeщ щe зaпoчнaт дa гo търcят oтнoвo , кoгaтo пoлитичecкa и икoнoмичecкa нecтaбилнocт и мутрeнcкa прecтъпнocт зaлeят cтрaнaтa, нo нeгo нямa дa гo имa !!!

    Коментиран от #91, #92, #105

  • 86 ЕЦАБ

    20 3 Отговор
    Десет години Баце си пее само една и съща песничка - много сме добре, завиждат ни,бихме БСП, бихме контрабандата, имаме излишък в бюджета / за раздаване на нашите хора и фирми обаче/ и на държавни служители по 13 и 14 пълни заплати. Хвалби, хвалби ни нищо на Мата Хари, нищо за парите от шкавчето, нищо за златото над шкавчето, нищо за Чехия, нищо за Барцелона .
  • 87 57004

    23 2 Отговор
    Борисов вие сте един голям срам и позор за България, един вид своеобразна чума която ни убива вече над 10г. ОСТАВКА некадърнико прост, лъжлив и крадлив!
  • 88 ЕМИГРИРАЙТЕ БЕ ЕМИГРИРАЙТЕ

    1 18 Отговор

    До коментар #2 от "Чекмедже":

    СПОКОЙНО ИДВА БОРИСОВ ЧЕТВЪРТИ.........😬

    Коментиран от #119

  • 89 Еееее!

    17 2 Отговор
    Можеш да се хванеш на подобни хвалби, само, ако не си живял в България през последните 20-30 години. Ако нямаш телевизор, Интернет също би могло да повярваш. Иначе - не! Всеки средно интелигентен и всеки средно образован знае истината каква е. Пък той нека си се хвали-може би му харесва да чува собствения си глас
  • 90 Лъже на корем

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бат Бойко дъртия комунист":

    "Запазили са местата за фирмите на Хунтата" ,
    другите гледаме ,
    като диви телета в железница?
    "Кода" на дейноста ни,
    не е като "Ахмед Догановите- кодове" ?
    Стига сте будалкали хората с тези помощи?
    Или за всички, или за никой , това е решението?
  • 91 123456

    8 2 Отговор

    До коментар #85 от "Само Преминаващ":

    Само да го махнем тулупа изобщо няма да ни липсва. МВР и съда дано до го търсят.
  • 92 СВЕТЪТ Е ЗА ДВАМА

    2 17 Отговор

    До коментар #85 от "Само Преминаващ":

    НЯМА СТРАШНО БОРИСОВ ЧЕТВЪРТИ ИДВА С НОВА СИЛА........👑👑👑👑
  • 93 Иван

    13 2 Отговор
    Да питам за едни чекмеджета с евро ? Ние сме малък, но много прост народ
  • 94 50ЛВ СА СИ 50ЛВ

    3 16 Отговор
    СУПЕР БОЙКО ДАДЕ ПО 50 ЛВ НА 2 100 000 ПЕНСИОНЕРИ, ПО 1400 ЛВ НА 100 000 УЧИТЕЛИ И 30% УВЕЛИЧИ ЗАПЛАТИТЕ НА АДМИНИСТРАЦИЯТА. ТЕЗИ 3 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ЗА КОЙ ЩЕ ГЛАСУВАТ? ПОНЕ ПОЛОВИНАТА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ, ДРУГАТА ПОЛОВИНА ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА БСП НО САМО АКО СА С ТЕМПЕРАТУРА!
  • 95 Швейцария

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Това пък беше най голямата глупост която съм чувал.
  • 96 Лошо!

    11 3 Отговор
    Отново снимката на тоя и--д--и--о--т.
  • 97 Широколистнанискостебленагладкомозъчна🎃

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Тиквата от банкя софиянец ли е?
  • 98 50ЛВ СА СИ 50ЛВ

    3 10 Отговор
    БОЙКО РАЗДАВА ПАРИ, А БСП ДЕБИЛИТЕ РАЗДАВАТ ОБЕЩАНИЯ?
  • 99 Канибал

    4 8 Отговор
    Жалки драскачи,четете коментар 85 и си запомнете написаното,защото е самата истина!
  • 100 Criminal

    0 3 Отговор

    До коментар #21 от "ЪРП":

    Овцете блеят и чакат стригане и заколение........иначе виждат, ама...........
  • 101 50ЛВ СА СИ 50ЛВ

    1 13 Отговор
    ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ ИЛИ ЗА ТОЗИ КОЙТО ДАДЕ ПОВЕЧЕ!

    Коментиран от #121

  • 102 Хей

    15 2 Отговор
    Аз ще ти кажа"Браво" само ако излезеш на площада пред хората и произнесеш два часа реч.Народа те обича- искаш ли да видиш с очите си.Иначе умря циганката дето те хвалеше.
  • 103 ПЕНСИОНЕР

    4 9 Отговор
    ЗА ГОЛИ ОБЕЩАНИЯ НЕ ГЛАСУВАМ.
  • 104 ПЕНСИОНЕР

    3 9 Отговор
    ЗА ТРИ ДОЛАРА ПЕНСИЯ НЕ ГЛАСУВАМ!
  • 105 Голямата плешива глава

    4 0 Отговор

    До коментар #85 от "Само Преминаващ":

    И ти вземи заем от банката 30 ооо лева, но гледай някой друг да ти го връща.
  • 106 ПЕНСИОНЕР

    3 8 Отговор
    ГЕРБ МИ НАПРАВИХА ПЕНСИЯТА 1200 ЛВ. КАКВО ДА ПРАВЯ С ТОЛКОВА ПАРИ, ПРОСТО СЕ ЧУДЯ? АМИ МИ ДАВАТ И 50 ЛВ ОТГОРЕ?

    Коментиран от #111, #114

  • 107 Голямата плешива глава

    7 1 Отговор
    Аз взех от банката 5600 лв. За пет години и върнах 7290 лв.
  • 108 НЕПРОТЕСТИРАЩ

    5 21 Отговор
    Потресен съм от омразата която се лее тук към Борисов. Вие сте болни мозъци. Хвърлят се някакви недоказуеми обвинения в пространството и само се плюе по него.Никой не вижда, че ни превежда като Моисей през пустинята и спасява народа си в тези трудни времена.За собтвеното си мизерно съществуване сте си виновни само вие и никой друг. Това не може да го разберете и търсите врага, но и да се смени Борисов вие пак ще си останете същите мизерници.

    Коментиран от #118

  • 109 МИХАЙЛОВ

    15 2 Отговор
    ....БРЕЙ БРЕЙ...,
    ТОЯ ТИКВУН КАК Е ПРОПУСНАЛ
    ДА СЕ ПОХВАЛИ
    С УНИКАЛНОТО И ВЕЛИКО
    ПОСТИЖЕНИЕ -
    С ВТОРОТО МЯСТО В СВЕТА
    И ПЪРВО В ЕВРОПА
    ЗА БЪЛГАРИЯ ПО СМЪРТНОСТ
    ОТ КОВИД...
    ...И ЗА НАЙ - БЪРЗО
    ИЗЧЕЗВАЩИЯ НАРОД...
    ...И ЗА ПРИЗОВИТЕ МЕСТА
    В СВЕТОВНИТЕ
    И ЕВРОПЕЙСКИ КЛАСАЦИИ
    ПО ДЕТСКА СМЪРТНОСТ,
    СМЪРТНОСТ ОТ ИНФАРКТИ
    И ИНСУЛТИ, ОТ РАК,
    ОТ СТУД И ГЛАД...
    ...ПО БЕДНОСТ И МИЗЕРИЯ...
    ...ПО КОРУПЦИЯ...
    ...ПО БЕЗЗАКОНИЕ...
  • 110 koki

    15 4 Отговор
    МУТРО ВРЕМЕТО ТИ ИЗТЕЧЕ!!!! ЧАКА ТЕ СЪД И ЗАТВОР!!!! ОЧАКВА ТЕ ВОЙНА НАЙ - ВЕЧЕ С БОЖКОВ СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ, КОИТО ВЪПРЕКИ МАШИНАЦИИТЕ НА ЦИК И ИНФО ОБСЛУЖВАНЕ И ПЛАТЕНИТЕ ТИ ПОДЛОГИ- СОЦИОЛОГИЧЕСКИ АГЕНЦИИ ЩЕ ИЗГУБИШ БЕЗСЛАВНО!!! ВОЙНА С ДРУГА МУТРА НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ПО- УМНА ОТ ТЕБ!! ПОЗНАВАШ ГО ДОБРЕ И ЗНАЕШ ЧЕ ПРИ НЕГО ПЕТ, ШЕСТ НЯМА И ОТМЪЩЕНИЕТО МУ ЩЕ БЪДЕ БЕЗГРАНИЧНО.

    Коментиран от #115

  • 111 Голямата плешива глава

    5 2 Отговор

    До коментар #106 от "ПЕНСИОНЕР":

    Взема ги от мен Боко тиквата Аз съм работник в селското стопанство от 33 години със заплата 750 лв чиста пара. 184 часа месечно .

    Коментиран от #117

  • 112 ГЕРБ когато започнаха протестите миналот

    10 3 Отговор
    ГЕРБ когато започнаха протестите миналото лято си купи време с нашите пари събрани от данъци,осигуровки и глоби да докрета до редовните избори. Започна да ги раздава безразборно. Увеличи на момента с 30% заплатите на държавните служители + на учителите и полицаите ! Започна да раздава по 50 лева месечно на всеки пенсионер без никаква икономическа логика защото точно на пенсионерите доходите не бяха засегнати от пандемията. Техните пенсии с пандемия и без са си едни и същи. Не че не заслужават вдигане но тия 50 лв.не биха ги спасили за няколко месеца а просто пиар на управляващите . Сега началото на месец април ще раздадат по 120 лева на 392 хиляди пенсионери с пенсии от 301 до 369 лева. Като се надяват дори 1/4 от тях да се подведат това са още 100 хиляди гласа за Герб. А след изборите и 50-те лева отпадат и 120-те лева. Но парите в резерва ще са прахосани. Но какво й пyка на хyнтата важно е с нашите пари да се купуват гласове. Но след изборите съд - затвор до живот.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Абв

    1 3 Отговор

    До коментар #106 от "ПЕНСИОНЕР":

    А не е ли так
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 чудя се

    17 3 Отговор
    А бе тоя Борисов , защо трупа тия пари, като не се сеща как да ги ползва. Ами има много добри психиатри , ако трябва и в странство да плати да го лекуват , та да не побърква всички българи ежедневно от екрана .
    Призовавам слугинажните му медии да престанат да тормозят хората с този психар. Ма то до гуша ни дойде да слушаме думата милиони за това, милиони за онова и да не виждаме никакъв резултат от милионите МУ . Крайния резултат явно се отразява само на чекмеджето МУ.
  • 117 Голямата плешива глава

    2 2 Отговор

    До коментар #111 от "Голямата плешива глава":

    Утре сутринта ще ставаме рано отиваме да сеем слънчоглед. Земята изсъхна и е време за сеитбата и тракторите джон диар да влизат в нивите. България единствено печели от износ на зърно.
  • 118 мерси НЕ

    10 3 Отговор

    До коментар #108 от "НЕПРОТЕСТИРАЩ":

    Теб може и да те превежда някаде със зелените пачки от чекмеджето, но не се олицетворявай с народа, който мре на стълбите на болниците, няма с какво да си купи лекарства, 11 пенсионерите живеят и мрат в мизерия , чакайки единствено на помощ от близките им в чужбина.
    Така , че такова превеждане през пустинята с първо място по смъртност в Европа и второ в света, първо място по най-ниски доходи..... НЕ ЖЕЛАЕМ.

    Коментиран от #122

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #115 от "Абв":

    Грую с 80 дупетати накъде бе селянин!ПАТЕРИЦИТЕ помагаха!
  • 121 гост

    10 2 Отговор

    До коментар #101 от "50ЛВ СА СИ 50ЛВ":

    ИДИ НА ШОСЕТО-ЩЕ ИЗКАРАШ ПОВЕЧЕ!
  • 122 НЕПРОТЕСТИРАЩ

    6 7 Отговор

    До коментар #118 от "мерси НЕ":

    Никакви пачки не ми дава Борисов. Учил съм , умен съм и мога да изкарвам пари не само в България , а навсякъде. Тези които слушат по цял ден Слави чалгаря и щракат с пръсти няма как да искат да успеят.
    Най-лесното извинение е Борисов. Всеки иска германски пенсии, но парите ги няма.Кой ги изкраде от 1989 г.ще оставя сам да си отговориш, но не са ГЕРБ. Заплати и пенсии нарастват, но се тръгва от ниска ставка за която няма вина ГЕРБ.Хора умират от ковид и в Италия пред болниците, даже и по домовете си.Здравната система издържа за сега. До дни ще ъдарим третата вълна с ваксините които се забавиха не по вина на ГЕРБ.Обърни се към Астра Зенека и им търси сметка.

    Коментиран от #125, #126

  • 123 Наглост

    5 0 Отговор

    До коментар #70 от "ннбб":

    То е ясно, но се водят изчезнали, за да не се търсят. За да спрем тази безумщина в световен мащаб, трябва да преосмислим Парите. Роби на парите ни направиха. Толкова е просто.
  • 124 Васил

    7 2 Отговор
    Нормално диктаторите винаги сами се хвалят поради липса на други.
  • 125 123456

    9 2 Отговор

    До коментар #122 от "НЕПРОТЕСТИРАЩ":

    Тиквата ни управлява и стриже вече 12г. за кое не е виновен.
  • 126 Малееее

    8 2 Отговор

    До коментар #122 от "НЕПРОТЕСТИРАЩ":

    Много си се изгубил, а твърдиш че си учил. Умник а. Недей писа повече, че се излагаш.

    Коментиран от #129

  • 127 Gowko

    5 2 Отговор
    А колко ще плати това същото правителство , което така щедро раздава пари , ако Бенчо Бенчев, Васил Божков ,Банев, Арабаджиев,Иванчева,Цветан Василев.....само тия които изброих , решът да осъдят България.Нищо няма да платят тези разбойници.Ние , държавата и хората ще плати е тази цена
  • 128 защо

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    селяндурите на село
  • 129 НЕПРОТЕСТИРАЩ

    5 8 Отговор

    До коментар #126 от "Малееее":

    Ако имаш потенциал и си кадърен няма значение дали те управлява
    Борисов или Радев. Отиваш в частната компания и там ти плащат за тоя което може да правиш.Колкото си по-умен , толковаповече ти плащат.Ти явно не си от тези.
  • 130 ПЕНКО

    2 2 Отговор
    БЪЛГАРСКИТЕ ВОЖДОВЕ В ИСТОРИЯТА !!! АСПАРУХ Е МОЖЕЛ ДА КАЖЕ : " АЗ СЪМ ВАШИЯТ ВЕЛМОЖА В " БЪЛГАРИЯ" -КОНСТАНТИНОПОЛЕ !!! НО -НЕ -СЪЗДАДЕ БЪЛГАРИЯ !!! ДНЕС НАШИЯТ "ВОЖД " КАЗВА : " АЗ СЪМ Г...ЪТ ЗА ВАС "ВСЕСВЕТЛИИ ЦИОНИСТИ " - "НО САМО МАЛКО -ЮЖЕН ГАЗ И ПРИКЛЮЧВАМ --ЕТО ВИ НЯКОЛКО ШПИОНИ В ЗАМЯНА " !!!!!!!!!
  • 131 Мда

    6 1 Отговор
    А колко пенсионери уморихте сравнително млади и им гушнахте пенсийките? Не по 50, а по 250 лв. може да раздавате с тях.
  • 132 БОРИСОВ...ПАК МАЧКА ЯКО

    2 6 Отговор
    ДОКОГА БЕ ДРУГАРИ БОРИСОВ ШЕ СИ ПРАВИ С ВАС КВОТ СИ ИСКА.....
  • 133 БОРИСОВ...ПАК МАЧКА ЯКО

    2 7 Отговор
    КАТО ВИ ТРЕСНЕ И НА ИЗБОРИТЕ, КВО ПРАЙМ.....ДРУГАРИ
  • 134 sssr

    5 0 Отговор
    Вие дебил без очи виждали ли сте?
  • 135 SAAB

    8 1 Отговор
    Ей амсалак ......една седмица след ,като ряза лентата на тунел Витиня го спряха днес за ремонт !

    Коментиран от #136

  • 136 БОРИСОВ...ПАК МАЧКА ЯКО

    1 7 Отговор

    До коментар #135 от "SAAB":

    ВЕРВАМ ТИ.....

    Коментиран от #137

  • 137 SAAB

    5 1 Отговор

    До коментар #136 от "БОРИСОВ...ПАК МАЧКА ЯКО":

    Гледай новините.....НЕ ми вярвай !
  • 138 войводата

    4 1 Отговор
    ЛЪЖЕЦ И РАЗБОЙНИК
  • 139 ДО 133

    3 0 Отговор
    ЩЕ МИ ТРЕСНЕ ЕДНА ВУВУЗЕЛА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове