29 Март, 2021 07:04 4 537 178

Ген. Събев: Агресивна Русия застрашава сигурността на България

  • ген.съби събев-
  • техника-
  • военни-
  • русия

Задължително трябва да инвестираме средства в нова военна техника, смята експертът по Национална сигурност и отбрана към ПП „Републиканци за България“

Ген. Събев: Агресивна Русия застрашава сигурността на България - 1
Снимка: БГНЕС

Задължително България трябва да инвестира средства в нова военна техника, поради значителното технологично изоставане на страната ни от повечето съюзни държави в НАТО.

Това каза в предаването „Седмицата“ на Дарик Радио ген. Съби Събев, експерт по Национална сигурност и отбрана към ПП „Републиканци за България“ и член на ЕАЦС.

Той посочи, че при сегашното си състояние България с големи трудности и ограничения би изпълнила по необходимост съюзните си задължения по чл.5 на Вашингтонския договор.

„Задължително е да осъществим ускорено превъоръжаване на военните сили, за което е необходима и дългосрочна инвестиционна програма до 2032 година и заделяне на необходимия ресурс за същата. Освен това в новия парламент Републиканци за България ще настояват за сключване на договора за втората партида на 8 самолета -16, не по-късно от 2022 година. В програмата на ПП „Републиканци за България“ са заложени и конкретни приоритетни проекти до 2025 година“, коментира ген. Събев.

Той отбеляза, че най-голямата външна заплаха за сигурността на страната е несигурността в Черноморския регион, милитаризацията на Крим и разширяването на настъпателните ударни способности на руския черноморски флот, особено агресивността на Руската федерация към нейни съседни страни в този регион. Според него нашата общественост би трябвало да е информирана какви са резултатите от защитата на националната ни сигурност, тъй като за тази цел се използва и значителен публичен ресурс.

По думите му ангажирането на български граждани с шпионаж в полза на чужди държави е позорно явление и то не трябва да остава скрито за нашата общественост, тъй като подобни случаи рушат устоите на страната и са свързани с най-големите престъпления към нея, които изискват най-сериозни наказания. Експертът по сигурността допълни, че бюджетът на ДАНС трябва да бъде увеличен на фона на положителните резултати от работата на агенцията.

„Трябва да бъде засилен нейният капацитет и способности за най-ранно разкриване на враждебни действия срещу сигурността на страната ни и съюзите, в които членува. ДАНС като ключова агенция за защита на националната ни сигурност трябва да е оборудвана на съвременно технологично равнище, което изисква и определени инвестиции“, добави още той.

Ген. Събев коментира и основният акцент от правосъдната реформа в управленската програма на ПП „Републиканци за България“, който е своевременно ефективно и справедливо правосъдие. Той уточни, че в това отношение програмата на Републиканци за България има и конкретни предложения, като например намаляване мандата на главния прокурор на 5 години без право на преизбиране; намаляване на политическата квота във ВСС и ефективното му разделяне на колегии; въвеждане на индивидуална конституционна жалба; закриване на специализираното наказателно правосъдие, за да няма изкушение за неговото използване за други цели; отмяна на Института на допускане до касационно обжалване в гражданския процес; създаване на ефективно електронно правосъдие, както и на реално функциониращ Имотен регистър. Генералът подчерта, че са наложителни промени в Конституцията за по-доброто функциониране на правосъдната система, в направлението на отчетността на главния прокурор, ВСС, ВКС и ВАС.

По думите му към настоящия момент в Конституцията ни липсва такава отчетност. „Като съюзна държава от НАТО и ЕС, която трябва да отстоява принципите на единство и солидарност в тях, България трябва да продължи участието си в задгранични мисии, с които се е ангажирала, тъй като чрез тях страната ни натрупва ценен оперативен опит и дава своя принос за подобряване на сигурността в конфликтни зони и държави, което издига и авторитета на страната ни на международната сцена“, заяви експертът по сигурността. Той изяви позицията си и по темата за хибридните заплахи, срещу които България трябва да приеме работеща стратегия, каквато до момента нямаме у нас.

По думите му затова трябва да се разработи и конкретен план за действие с конкретни дейности и отговорности на държавните институции и медийния сектор. Ген. Съби Събев допълни, че борбата с хибридните заплахи е приоритет и в НАТО, и в ЕС, затова трябва да стане приоритет и на България. Мерките, които могат да бъдат взети са: недопускане на чуждо зловредно влияние в политическите решения на страната; недопускане също на политическо инженерство в българския политически живот; осветляване на финансовата издръжка на политически партии, движения и неправителствени организации; активна борба с киберзаплахите и надеждна киберзащита за ключовите информационни системи в страната; както и активно противодействие на дезинформацията и фалшивите новини.

„Разходите за вътрешен ред и сигурност се очертават като достатъчни, но е необходимо малко да се повишат, доколкото Републиканци за България предлагат в предизборната си програма създаване на Изпълнителна агенция „Киберсигурност“, която да обедини наличния капацитет и способности в страната. В програмата е заложена и по-добра охрана на границите на България. Считаме отбранителните разходи като недостатъчни на този етап и за целта предвиждаме повишаване на отбранителните разходи на 2% от брутния вътрешен продукт още през 2002 година без да се чака крайната 2024 година. Разбира се предвиждаме нарастването на този % на 2,5% към 2025 година“, коментира още експертът по сигурността.

Според него не е необходимо да се увеличава броят на полицейските служители, тъй като те са достатъчно, но е необходимо рационално разпределение на територията на страната, за да има видимо полицейско присъствие в малките населени места, където има и нарастване на битовата престъпност. Той обясни, че в тази връзка считат, че мобилни екипи на полицията и жандармерията могат да помогнат доста за постигането на тази цел.

„Полицейските власти в България не превишават правата си, необходимо е правомощията им да се увеличат и да не допускат провокации и насилие срещу тях при масови митинги и спортни събития. Българските полицейски власти трябва да имат права като своите колеги в утвърдените западни демокрации, без да ги превишават, особено в критични ситуации. Техните права и отговорности трябва да бъдат ясно и недвусмислено разписани в закона“, каза още ген. Събев.

Той заяви, че за малка страна като България не е необходимо да имаме платена национална гвардия, а е необходимо да се повишат капацитетът и способностите на ГДПБЗН и нейните регионални структури. По думите му създаването на платена национална гвардия би изисквало значителен финансов ресурс, с който страната ни не разполага и освен това ще се дублират и функциите на съществуващите структури в тази област.

„Считаме, че е необходимо НСО да се реформира като се намали и нейната численост и се използва нейният капацитет по-пълно в интерес на всички институции и граждани на страната. Старият модел по който е основана следва да се премахне и да се замени с нов по опита на утвърдените западни демокрации. Следва да се прецизират и ограничат лицата и обектите, които трябва да охранява службата, включително и нейното подчинение“, добави още ген. Съби Събев.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 az #МУТРИ, ВЪН!

    198 15 Отговор
    МУТРО, ВЪН!

    Коментиран от #89, #159

  • 2 цървул

    204 14 Отговор
    ПЪЛЕН ОЛИГОФРЕН
  • 3 НОВО ПЕТ

    80 12 Отговор
    НЯКОЙ ХОРА ОТ БСП СА НА ОБРАТНОТО МНЕНИЕ
  • 4 гадно

    190 8 Отговор
    Как е другарю генерал, как е преди тридесетина години говореха същото за сегашните ни съюзници що така???

    Коментиран от #12

  • 5 РУСИЯТА....ШПИОНИРА НИ ПО....БРАТСКИ

    20 92 Отговор
    ТЕ РУСНАЦИТЕ ЗАТОВА НИ ШПИОНИРАТ.........
  • 6 РУСИЯТА....ШПИОНИРА НИ ПО....БРАТСКИ

    90 15 Отговор
    ШПИОНИРА НЕ БЪЛГАРИЯ, А НАТО.....
  • 7 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    147 5 Отговор
    Добре че демократична Америка от където мина е хармония и възход за местните 😉 (Либия, Ирак, ...)

    Коментиран от #82

  • 8 Реалист 2

    166 9 Отговор
    Какъв е този махмурлия ?
    Русофоб - щатско-турски слуга от партията на ЦвЦв.

    Генералските звания сините ги раздават като семки .
    Армия няма, ама натовски генерали - бол. Прескачат се вече.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Кую

    130 8 Отговор
    Господ когато раздавал акъл, този е бил на учение под моста...

    Коментиран от #11

  • 11 НОВО ПЕТ

    10 83 Отговор

    До коментар #10 от "Кую":

    КАТО РАДЕВ ЛИ....

    Коментиран от #58

  • 12 РЕАЛИСТ

    135 5 Отговор

    До коментар #4 от "гадно":

    Като му гледам годинките и този е бил член на БКП, като офицер и е направил кариера, щото на събрания е обещавал да разгроми НАТО . Сега се прави на по голям християнин от папата.

    Коментиран от #17, #20, #114

  • 13 НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ

    4 75 Отговор

    До коментар #9 от "Ииии":

    НИЕ СМЕ НАТО.....НЕ ЗНАМ НЯКОЙ ДА Е СПАДНАЛ....НАТО
  • 14 124

    113 5 Отговор
    Нагаждач, не е разбрал, че НАТО е излишно след разпадането на Варшавския договор.

    Коментиран от #18

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 нннн

    108 4 Отговор
    Аман от тия евроатлантисци! Мястото им е в средата на Атлантика. Армия трябва да имаме, но не защото Русия ще напада България.
  • 17 НОВО ПЕТ

    14 76 Отговор

    До коментар #12 от "РЕАЛИСТ":

    НОРМАЛНО ДА Е БИЛ ЧЛЕН НА БКП...ТО ДРУГА ПАРТИЯ НЯМАШЕ...КОМУНИСТИТЕ ГИ ЗАБРАНИХА А ЧЛЕНОВЕТЕ ИМ РАЗСТРЕЛЯХА ИЛИ ПРАТИХА В БЕЛЕНЕ И СКРАВЕНА....А ДРУГАРИ

    Коментиран от #50, #176

  • 18 НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ

    4 51 Отговор

    До коментар #14 от "124":

    АЙДЕ ДЕ......ИЗЛИШЕН Е ...СОЦА ПО СВЕТА....

    Коментиран от #80

  • 19 Обективно

    86 4 Отговор
    Сигурността на България я заплашват такива като тебе.
  • 20 гадно

    50 6 Отговор

    До коментар #12 от "РЕАЛИСТ":

    Така е по онова време не можеше да станеш офицер, ако не си член на БКП, друг е въпроса дали се е натискал за да го приемат или е станал такъв по задължение.

    Коментиран от #40, #47

  • 21 НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ

    5 59 Отговор
    СИЛНИ СМЕ КАТО СМЕ ЗАЕДНО....И НАТО НИ ГАРАНТИРА ТАЗИ СИГУРНОСТ....А ДРУГАРИ

    Коментиран от #175

  • 22 Някой си

    70 3 Отговор
    Я кажи ти бе, КОЙ те направи ГЕНЕРАЛ?

    Коментиран от #23, #158

  • 23 НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ

    4 45 Отговор

    До коментар #22 от "Някой си":

    НАЛИ ЗНАЕШ КВА Е ПРОЦЕДУРАТА....ЗА КАКВО ПИТАШ....КОЙТО НАПРАВИ И...РАДЕВ
  • 24 НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ

    8 38 Отговор
    НЕ СЕ СЕЩАМ НЯКОЙ ДА Е НАПАДНАЛ НАТО....ЩО ЛИ

    Коментиран от #61

  • 25 JEB

    5 43 Отговор
    догодина като минем ватниците по бвп на глава от населението друга песен ще пеете..после те никога няма да ни изпреварят повече
  • 26 БАЙ Х@Й‼

    47 4 Отговор
    Много ми харесва като вземат да ми размахват чл.5 пред очите ‼ Как ви изглежда Русия да нападне Турция или САЩ ( при техните армии) и ние с нашата от сектор "Г" да им се притечем с нашите Фъ*16(чертеж) и АК ‼

    Коментиран от #29

  • 27 Румен

    61 2 Отговор
    Тъпак на Цвъки. Повече не е нужно да пишем
  • 28 За кво ви са оръжия

    54 2 Отговор
    Ковето сега с кои танк ше го газиш и с коя пушка ше стреляш и кои радар ше го засече😂😂😂😂😂 бегето остана без население тои за национална сигурност говори и за руска агресия😂😂😂

    Коментиран от #31

  • 29 НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ

    18 17 Отговор

    До коментар #26 от "БАЙ Х@Й‼":

    РУСИЯ НЕ СИ И ПОМИСЛЯ ДА НАПАДНЕ....НАТО....НА НЕЯ ВОЙНА НЕ И ТРЯБВА......А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО БГ...ПРЕДОСТАВЯМЕ ТЕРИТОРИЯ И ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВО НА...НАТО...ТОВА ИМ СТИГА

    Коментиран от #43

  • 30 JEB

    3 44 Отговор
    радари ще имаме за радост на ватниците..да не могат да мърдат много много..те затова недоволстват
  • 31 КОВИТО.......ЦАЙТНОТ ЗА БСП

    3 18 Отговор

    До коментар #28 от "За кво ви са оръжия":

    А КАК Е В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ....В РУСИЯТА И ....ЕС....ТАМ КОВИ НЕМА....НАЛИ

    Коментиран от #37

  • 32 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    23 1 Отговор
    Фантазираш си ама.....???
  • 33 Словянин

    45 3 Отговор
    Кариерист = ГЕРБ. Синоним на еничар на Фашингтон.
  • 34 другарят

    47 4 Отговор
    Значи Русия ни "шпионира модернизацията" на армията, която още не е започнала!? Иначе с това заробване на държавата с още 8 нови самолета на хартия, трябва да има нов Народ съд за работа в полза на чужда държава!

    Коментиран от #38

  • 35 Какво ли да му кажеш?

    35 2 Отговор
    Лекувай се бе, ако си човек
  • 36 Дед Хасан

    47 3 Отговор
    Цървули няма гайда иска. Всеки в нашата държава е подлудял за пари.
    Този овенен няма мозък да раздели на две магарета сламата а тръгнал да се въоръжава и то против кого. О Дон Кихоте.
  • 37 Само в бегето е ковето

    5 1 Отговор

    До коментар #31 от "КОВИТО.......ЦАЙТНОТ ЗА БСП":

    По света нема

    Коментиран от #39

  • 38 НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ

    4 14 Отговор

    До коментар #34 от "другарят":

    РУСИЯ ШПИОНИРА НАТО....А НЕ...БГ
  • 39 КОВИТО.......ЦАЙТНОТ ЗА БСП

    1 6 Отговор

    До коментар #37 от "Само в бегето е ковето":

    ВЕРВАМ ТИ.....
  • 40 БАЙ Х@Й‼

    17 4 Отговор

    До коментар #20 от "гадно":

    Да бе , 80-те завършил академия ! Както казват руските алкохолици " Пия с отвращение" !
  • 41 пешо

    31 1 Отговор
    боклук като лидера си .

    Коментиран от #44

  • 42 Ненормалник хората умират от глад

    34 2 Отговор
    Той самолети иска да купува....да угоди на евреите!!

    Коментиран от #48

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ

    2 21 Отговор

    До коментар #41 от "пешо":

    КАТО РАДЕВ ЛИ....
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Смешник

    29 2 Отговор
    Абе ТРАНКООГЛУ какви глупости дърдориш, СМОТАНЯК...
  • 47 РЕАЛИСТ

    35 0 Отговор

    До коментар #20 от "гадно":

    Можеше да се офицер и да не си член на БКП. Аз самият бях такъв. Караха ме, но отказвах. Сега виждам от екрана, същите тези които ме караха , какви демократи се извъдиха.
  • 48 НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ

    4 26 Отговор

    До коментар #42 от "Ненормалник хората умират от глад":

    И КЪДЕ СА ТИЯ УМИРАЩИ ОТ ГЛАД...ЧЕ НЕЩО НЕ СЕ...ВИЖДАТ...

    Коментиран от #153

  • 49 chi

    16 1 Отговор
    Калтаци-некадърници!

    Коментиран от #51

  • 50 РЕАЛИСТ

    28 3 Отговор

    До коментар #17 от "НОВО ПЕТ":

    Веднъж на събрание се обсъждаха лагерите в Скравена и Белене преди 31 години. Стана един комунист Бойко Борисов и каза" Не е имало издевателства там другари, това си е било гонка , като в казармата помежду си"

    Коментиран от #52

  • 51 НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ

    5 18 Отговор

    До коментар #49 от "chi":

    ТО ПЪК БСП КОМУНЯГИТЕ СА МНОГО КАДЪРНИ.....ДОРИ ЕДНА ВЛАСТ НЕ МОГАТ ДА...ВЗЕМАТ
  • 52 НОВО ПЕТ

    3 10 Отговор

    До коментар #50 от "РЕАЛИСТ":

    ЩО ЛИ НЕ ТИ...ВЕРВАМ

    Коментиран от #73

  • 53 dfер

    21 1 Отговор
    Поредния дърт калинко хехехе
  • 54 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    27 4 Отговор
    А НАТО не е ли агресивно?
    А ние сме в НАТО.

    Коментиран от #59

  • 55 НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ

    3 27 Отговор
    НИЕ СМЕ В...НАТО......НАЙ ДОБРИЯТ ЗАЩИТНИК НА МИРА В....СВЕТА

    Коментиран от #64, #86

  • 56 гост

    19 3 Отговор
    Български генерал,член на ДПС !!!?
  • 57 Божеее

    27 3 Отговор
    и тоя "компетент" генерал ! С вид на подмолен нагаждач и агресивен алкохолик комплексар !

    Коментиран от #60

  • 58 Кую

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "НОВО ПЕТ":

    И двамата, и много други.
  • 59 НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ

    6 10 Отговор

    До коментар #54 от "Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺":

    ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ ВОЕННИТЕ ИГРИЧКИ МЕЖДУ НАТО И РУСИЯ СА НОН СТОП....ТАКА ДЕ.....ДА СИ ОПРАВДАЯТ ОГРОМНИТЕ ВОЕННИ РАЗХОДИ....
  • 60 НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ

    0 8 Отговор

    До коментар #57 от "Божеее":

    ОСТАВИ ВИДА.....ГЛЕДАЙ ДЕЙСТВИЯТА.......
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Еврейски мурафети!!

    21 2 Отговор
    Дават помощи..заеми..евро на българите..и внасят отровни меса плодове и зеленчуци да тровят българите!!сега ще им вземат и милиардите да си купят самолети!!на гол газ..чифте пищови..съсипаха го този народ и тая държава..геноцида продължава!!!
  • 64 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    15 2 Отговор

    До коментар #55 от "НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ":

    Убийци на деца.

    Коментиран от #70

  • 65 Гост плюс

    17 2 Отговор
    Неприятен тип..............................................Както всеки Атлантик.....
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Един Човек

    12 2 Отговор
    Ето за това парламента ще го гледате само на картинка!!Бойко спретна шпионския скандал,че да ви вкара и вас в парламента,ама нЕма да стане ....ако не вЕрвате ,питайте социолозите!
  • 68 ЧОКИ

    15 1 Отговор
    ОЩЕ ЕДИН ЛУД
  • 69 Див

    20 1 Отговор
    селянин над 70-те , комунист , сега за пари "републиканец" при Цветана , учил по СССР и ГДР....... Безродник без грам достойнство и мозък !
  • 70 НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ

    1 11 Отговор

    До коментар #64 от "Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺":

    ТОВА ЛИ Е ИДЕОЛОГЕМАТА НА БСП ЗА....НАТО

    Коментиран от #146

  • 71 войнаиздраве

    14 2 Отговор
    Събев плащай си го от джоба.

    Като искаш да воюваш с Русия, Китай и т.н.

    А не да сте виснали на комисионни( бонуси) от всяка сделка, и вие и здравните ни кадри дето налагат ГМО ваксинките, дето чиновниците от ЕК и СЗО ни натресоха с непрозрачните си " пандемично- обществени поръчки".

    Щото виждаме и ние може да смятаме, че само от ГМОрнк субстанцията- Пфизера, Модерната, Джонсъна ще си делнат само от ЕС 1, 2 млрд. ваксинки средно Х 20 $ средна цена= 24 млрд. $.

    Докторчетата ваксинатори- пандемици и чиновници в ЕК, здравни агенции ще получат щедри бонусчета от тия 24 млрд. $ дето ще си делната Пфизера, Модерната, Джонсъна.

    И всичко е легално- бизнес и търговски практики, налагане на продукти и съответно бонуси.
  • 72 1234

    21 2 Отговор
    Не знам за каква агресия говори този гя у р, но тук има 4 американски, не натовски бази а руски за 45 не е. България е пред физическо изчезване заради демографията под вещото ръководство на сегашните съюзници

    Коментиран от #85

  • 73 РЕАЛИСТ

    5 2 Отговор

    До коментар #52 от "НОВО ПЕТ":

    Точно пък теб изобщо не те карам. Бойко помниш ли го това?
  • 74 пешо

    6 3 Отговор
    на тоя бутонели подарили ли са му?
    ако не, защо се пъне тогава, като гладен на...
  • 75 ТОЗИ

    13 2 Отговор
    И ТОЙ СЕ ГОТВИ ЗА ХРАНИЛКАТА ГЕПИ. НАЙ ГОЛЕМИЯ АГРЕСОР Е
    СУАЩ. ПОМНИМ ВИЕТНАМ ИРАК ЮГОСЛАВИЯ КАМБОДЖА ЗАПЛАХИ КЪМ ИРАН И ДР. А СЪС ТАЗИ КРЕХКА
    АРМИЯ СМЕ ЗА СМЕХ. ТО НЯМА КАКВО ДА И РАЗУЗНАВАТ.
  • 76 Един

    20 2 Отговор
    А, бе Събинчо! 1. Генералите не са за мир - защото стават ненужни, не са и за война - щото може да ги убият! Генералите са за напрежението - дрънкат с оръжие и дрънкат глупости! 2. В случая реалната заплаха е НАТО ! Как ли ? Ако НАТО използва България като плацдарм за нападение срещу Русия! Тогава със сигурност Русия ще отговори на "дрънкащия"! (какво като е в "братска" България...)
  • 77 big

    12 2 Отговор
    Пълна откачалка! Явно той е минал под моста, когато Бог е чакал военните на моста, за да им даде акъл!

    Коментиран от #78

  • 78 НОВО ПЕТ

    1 10 Отговор

    До коментар #77 от "big":

    КАТО РАДЕВ ЛИ....

    Коментиран от #149

  • 79 Тоя фашист

    10 2 Отговор
    Луд за връзване!!генерал на кой(??
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 123

    13 1 Отговор
    Нема армия генерали дал бог
  • 82 Хаджи Хаджи Българин

    16 1 Отговор

    До коментар #7 от "🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣":

    Републиканци за България“ и член на ЕАЦС! Това ми беше достатъчно, за да подмина статията!
  • 83 тит

    15 1 Отговор
    Събчо прочети се от Чудомир има там един разказ за " Лъжлив Съби" не си ли ти?
  • 84 Аман

    16 1 Отговор
    Поредният пребоядисан соросоид.
    При комунягите завършва "Гагарин", при "демонократите-вСАЩ.
    Аман от пребоядисани комуняги.
  • 85 Фъкoff

    1 17 Отговор

    До коментар #72 от "1234":

    За твое сведение съюзниците ни се тревожат от лошите демографски тенденции, а рушняците заселват България с бъдещи и настоящи шпиони и диверсанти. Събев е професионалист и патриот, който сочи проблемите и решенията. Не е торба лой работеща за мужиците.
  • 86 ТИР

    12 0 Отговор

    До коментар #55 от "НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ":

    Чудно защо Камиони На Тези "Защитници' Се Движат По Пътищата ни без Рег,Номер,без Тол и Гражданска,,,?

    Коментиран от #94

  • 87 temerut

    8 1 Отговор
    Сигурността ни е заплашена от нас си-некадърни политици,лакейщина,безпринципност,национално обезверяване,демографска катастрофа,безебразно здравеопазване,тотално безпаричие,мафия-олигархия.....
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Мим

    11 1 Отговор
    Тоя е абсолютна мутра и никой не ттябва да му се връзва на локумите.Пълен фашага.....
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Уйке

    12 1 Отговор
    Генерале и ти си се продал на американците! Русия може да е враждебна към България само по две причини-враждебното отношение на българските власти и отделни политици към Русия и присъствието на американски бази на наша територия!

    Коментиран от #110

  • 94 За американските ТИР -ове

    9 1 Отговор

    До коментар #86 от "ТИР":

    Сега точно не си спомням но май беше 2015 година .Пътувах сам и на новата хубава отсечка Кюстендил -ГКПП към тогава все още Македония настигнах едва пъплещ ТИР на американската армия и по всички ПДПП го изпреварих.Преди ханчето и ГКПП спрях да се изпи_кая и оня замина към границата.Качвам се аз и спирам на ГКПП полицая ме гледа страшно и ми кряка явно американските войници нещо са послъгвали за мен.Такъв спокоен свалям очилата и му отговарям "те какво превозват" .Стана от тревата по нисък😁Караха контейнер с оръжие и нашия шубелия полицай кой знае какво си е помислил😁

    Коментиран от #98

  • 95 Ганди

    7 1 Отговор
    Феиса му го издава че е американски гьотферен..
  • 96 ПРЕДАТЕЛИ

    15 1 Отговор
    ТОЯ Е ГЕНЕРАЛ КОЛКОТО БОЙКО Е ГЕНЕРАЛ
  • 97 МРАСТНИГ

    14 1 Отговор
    И КЪДЕ Е ТАЯ АГРЕСИВНОСТ НА РУСИЯ БЕ МРАСНИКО !?

    Коментиран от #100

  • 98 НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ

    5 4 Отговор

    До коментар #94 от "За американските ТИР -ове":

    ПРАВИЛА НА НАТО.....ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ ПРЕВОЗВАТ ОРЪЖИЕ, А НЕ .........КИСЕЛО МЛЯКО

    Коментиран от #102, #125

  • 99 Ха-ха-ха-ха ха-ха

    11 1 Отговор
    Събчо,един е написал бели знамена да купите ще ти кажа защо.Ако решат да влязат руснаците ,няма да имаме време да им опечем погачата и да приготвим шарената сол.Само си спомни 5 дневната война между Израел Египет и арабите.Спомни си сега че именно руснаците създадоха Израел и защо го създадоха.Дреме им на онази работа за ф-16 базите на съюзниците ни тук и прочее свързано с шпионската врътка.Ти като генерал знаеш ...изчезне ли радиовръзката включително и на ЖСМ-ите,изключили се електричеството в цялата страна едновременно значи руската войска вече е влязла и скоро руската ВП ще ти позвъни на звънеца

    Коментиран от #103

  • 100 НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ

    2 6 Отговор

    До коментар #97 от "МРАСТНИГ":

    ДОБРЕ ЧЕ НИЕ НЕ ЗНАЕМ ЗА АГРЕСИВНОСТТА НА РУСИЯ.....ТЕ С НАТО СИ ЗНАЯТ...И СИ ИГРАЙКАТ ИГРИЧКИ......
  • 101 Azz

    11 1 Отговор
    И ти си един гИнИрал...колкото аз съм космонавт...
  • 102 Боцмана Варна

    6 1 Отговор

    До коментар #98 от "НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ":

    Оръжие се ама виж човека за коя година пише - за 2015 !! А Македония миналата година я взеха в НАТО следователно това оръжие е било за Косово защото през Сърбия нема как да го превозят....чаткаш ли...а сега говорят че Косово ще се влее в Албания ....

    Коментиран от #105

  • 103 НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ

    5 7 Отговор

    До коментар #99 от "Ха-ха-ха-ха ха-ха":

    ЩО ЛИ НЕ ТИ ВЯРВАМ......И КОГА РУСНАЦИТЕ ЩЕ ТРЪГНАТ СРЕЩУ НАТО...ЧЕ НЕЩО НЕ МИ СТАНА ЯСНО......
  • 104 Безродник

    13 1 Отговор
    А неагресивното ФАЩ разпалва войни и конфликти по света,и безчинства .
    Слава на Велика Русия и непобедимата армия на Руската федерация,стожери на мира и свободата по Земята!
    Слава на Путин!

    Коментиран от #106

  • 105 НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ

    1 5 Отговор

    До коментар #102 от "Боцмана Варна":

    ТИ МАЙ СИ БИЛ С КАМИОНИТЕ НА...НАТО......ИЛИ СА ТИ ДОКЛАДВАЛИ ...ЛИЧНО...ЧАТКАШ ЛИ

    Коментиран от #108

  • 106 НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ

    2 7 Отговор

    До коментар #104 от "Безродник":

    ТО ПРЕДИ ТОВА ВИКАХА И СЛАВА НА СССР И НЕПОБЕДИМАТА МУ АРМИЯ.....АМА НЕЩО СССР ОТИДЕ В НЕБИТИЕТО....ЩО ЛИ

    Коментиран от #135

  • 107 Илия

    7 1 Отговор
    Далаверата е да си харчим паричките вместо да ги инвестираме в образованието на нашите деца които да разработват наши оръжия по хубави от техните ,да ги продаваме и да произвеждаме наши коли и да сме богати .Целта е да сме си роби завинаги
  • 108 Емо

    4 1 Отговор

    До коментар #105 от "НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ":

    Е тогава 2015 година как американски военни тирове са влизали в Македония ,с какво право?

    Коментиран от #109, #115

  • 109 Емо

    1 0 Отговор

    До коментар #108 от "Емо":

    Значи процесите са задействани и са в действие много преди официалната им дата,били са незаконни
  • 110 Аре

    6 1 Отговор

    До коментар #93 от "Уйке":

    Дано Събчо ви прочете коментара,ама едва ли той сега е зает да спасява България от агресивната Русия.
  • 111 НАТО ...ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!

    11 2 Отговор
    Крайно време е да излезем от тази организация отбор от бандити в която тихомълком ни набута еврейчето Соломон Паси виден евроатлантици и смени Трабанчето с Мерцедес

    Коментиран от #118, #119

  • 112 Орел

    5 2 Отговор
    Леле, Съби Сабята колко лайка е събрал!
    Ако има еталон за продажник в армията, този го чупи.
    Тези от "софийската петорка" да тичат насреща му, сто години няма да го стигнат!
  • 113 циба

    2 10 Отговор
    дреме ми за мнението на тъпите руснаци..никой не напада нато освен ако не иска да умре от бърза и безболезнена смърт..
  • 114 😁😁😁😁

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "РЕАЛИСТ":

    Само че папата не е християнин ако не знаеш.....
  • 115 НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ

    1 5 Отговор

    До коментар #108 от "Емо":

    ЯВНО МАКЕТАТА СА ИМ РАЗРЕШИЛИ......ДРУГИЯТ ПЪТ ПРЕДИ ДА ВЛЯЗАТ, ШЕ ТЕ ПИТАТ ТЕБ
  • 116 НАТОМИРОТВОРЕЦ

    1 12 Отговор
    100% вярна позиция на генерала. Повтаря изцяло СДС по темата. Разликата е, че СДС, като част от управляващите ще я реализира, а Събев ще е извън играта. Всеки нормален българин с акъла си гласува с #28 и преференции за СДС.
    Всичко друго е ДаМосква
  • 117 FARAON

    1 1 Отговор
    АЗ ВИКАМ, ПУМИСТАНЦИТЕ ДА ИНВЕСТИРАТЕ ПЪРВО В НОВИ ЧИПОВЕ :) ЩОТО КАКВАТО И ТЕХНИКА ДА КУПИТЕ 2-ТЕ ПЕЕРАСЧЕТА ДЕТО ЛИКВИДИРАХА ЛУКАНОВ - ОТ БЯНКЯ И ОТ СИРИЩНИК, ЩЕ СИ ОСТАНАТА ДОЛНИ, ПОДЛИ ПЕЕРАСЧЕТА :)
    ТРЯБВА ДА СИ СМЕНИТЕ ЧИПОВЕТЕ!
  • 118 Да ми ядат ку_а едните

    2 0 Отговор

    До коментар #111 от "НАТО ...ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!":

    и другите! Нема излизаме ве! Обаче требе да си плащат наема ! Сега и на руснаците да им дадем да си направят база тук и те да ни плащат наем! И им даваме да се бият и избиват на някой полигон ама пак наем ще ни плащат!

    Коментиран от #120

  • 119 НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ

    1 6 Отговор

    До коментар #111 от "НАТО ...ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!":

    И КЪДЕ ДА ОТИДЕМ...САМИ ДА СЕ ЗАЩИТАВАМЕ....ИЛИ ПРИ РУСКО АЗИАТСКИТЕ РЕПУБЛИКИ....АЙДЕ ДЕ
  • 120 😁😁😁😁

    1 0 Отговор

    До коментар #118 от "Да ми ядат ку_а едните":

    Ето че и бизнесмен имаме във форума
  • 121 Каквото и да разтягаш,

    6 1 Отговор
    Става дума за пари.Огромни,чудовищно огромни суми за една бедна държава.Тези ако имат възможност,да държат цялата власт в държавата,ще ни заринат от борчове.За това са и изпратени и създадени.Веднага,на момента ще изръсят още 3,4 милиарда за нови фърчоплани, от ерата на ТОП-гън.Отделно иска да харчи по 2,5% от БВП за железария.Всяка година до 2025. Това сумарно е над 17-19милиарда.От нашите пари.Тук не влизат фърчочлани за над 6 милиарда.Със тези над 20 милиарда Държавата може без проблем,да построи във всеки областен град,в столицата десетки ,стотици А
    хиляди жилища.В който да настани само млади семейства.Срещу бъдещо заплащане със символична лихва.И държавата добре( рязко повишаване на работни места) във всички съпътстващи дейности.Увеличена раждаемост.Стотици хиляди няма да мигрират.Имат дом,но и задължения за този дом.На тях не им е мила България.Да си напълнят дисагите.Ако се забърка някоя каша,ще бягат с втора космическа.Но ще ни убеждават да гинем със същите железарии защото сме евроатлантици.

    Коментиран от #122

  • 122 НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ

    2 4 Отговор

    До коментар #121 от "Каквото и да разтягаш,":

    С ПРИ СОЦА КОЛКО ДАВАХМЕ ЗА ИЗДРЪЖКА НА 120 000 АРМИЯ...ИЛИ НЕ СИ СМЯТАЛ........НЯМА БЕЗПЛАТЕН...МИР
  • 123 Мухаа,хаа!

    3 0 Отговор
    Утре,ако дойдат тук Драконите,точно тези,ще изкарат генетични изследвания,че предците им са с китайски корени.Кой те е издържал,обучавал на 100% за да станеш офицер? Атлантиците навярно.От народната пара ,заделяна с милиони- за да ядеш,пиеш,да си облечен,да те обучават почти 5 години,на гърба на Народа.Ако не беше соца, щеше да станеш офицер,на футкин ден.И още стотици, като теб.Клел си се в Онази Конституция.Целувал си знамето.Но Българското.Не онова- синъото.

    Коментиран от #124, #126

  • 124 НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ

    1 4 Отговор

    До коментар #123 от "Мухаа,хаа!":

    ЩО БЕ..НА ЗАПАД НЯМА ЛИ ОФИЦЕРИ И ГЕНЕРАЛИ......ИЛИ ТАМ ГИ ПРАВЯТ С ВЪЛШЕБНИ ПРЪЧИЦИ......И БЕЗ...ПАРИ....А ДРУГАРИ
  • 125 ТИР

    3 2 Отговор

    До коментар #98 от "НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ":

    НАТО е Бизнес Организация ,Трябва да си Плащат като Всички,Наеми,Движение По Пътищата,да спазват Забрани и тн,,,

    Коментиран от #127

  • 126 НОВО ПЕТ

    1 7 Отговор

    До коментар #123 от "Мухаа,хаа!":

    КЛЕЛ СЪМ СЕ В БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ, НО СЛУЖЕХМЕ НА...СЪВЕТСКОТО....А ДРУГАРИ
  • 127 НОВО ПЕТ

    0 1 Отговор

    До коментар #125 от "ТИР":

    ДА БЕ ...И СА ПОДЧИНЕНИ НА НАШИТЕ...БИЗНЕСМЕНИ.....

    А ДРУГАРИ...
  • 128 Русофили 12 ном

    4 1 Отговор
    отговора за този тъпанар е : ГЛАСУВАМЕ С НОМЕР 12 ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО ! РУСОФИЛИТЕ СМЕ 90 НА СТО !
  • 129 Русофили 12 ном

    6 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: отговора за този тъпанар е : ГЛАСУВАМЕ С НОМЕР 12 ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО ! РУСОФИЛИТЕ СМЕ 90 НА СТО !
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 ходи на битака и си купи прашка

    0 1 Отговор
    споко е Боко каза че няма да нападаме Русия дишай спокойно услади ви са комисионната за 8 антики кво оръжие ше купиш точно да спреш руснаците някой те е излагал мноо лошо такова още и на чертеж няма нато
  • 134 Gowko

    3 1 Отговор
    Абе той Бойко не ка им се подлага ,пък после руснаците ни са виновни.Те ли ни измъкнаха 3 милиарда насила.Не ги ли даде правителството на Бойко Методиев Борисов доброволно.Тя била агресивна.
  • 135 Антиседесар

    6 2 Отговор

    До коментар #106 от "НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ":

    Ами те преди викаха слава на СССР само демократите-днешните, иначе обикновените не само не се превъзнасяха по СССР, но и обратно. Почти всички мои познати, които днес са с резерви към Америка, навремето бяха с резерви към СССР и всички, които навремето викаха за СССР и мразеха Америка, днес без изключения мразят Русия и искрено обичат Америка. Та докато не се изкорени лакейщината от българина положението ще става от лошо по-лошо.

    Коментиран от #161

  • 136 О Боже....и тоя....

    3 2 Отговор
    И каква сигурност заплашва?На чекмеджетата?На пътя да не блъсне някой джипката?И на какво тоя е генерал?Тия звания днеска за нищо ги нямате.Дайте на Тиквата званието Маршал на простащината.Аз напуснах тая военна зона каквато ще я направят такива като тоя .
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Gowko

    7 2 Отговор
    Сараите на Доган на черноморското крайбрежие ,руснаците дойдоха и ,,агресивно "ни я построиха и ни взеха 200 метра от брега.Без съпротива от наша страна.На един километър от Морската ни военна база ,,Атия".Тоз господин знае ли на кое небе се намира.Че говори глупости за простаците да му се връсват
  • 139 Бесен Язовец

    4 3 Отговор
    Юда Събев чл 5 от устава на НАТО се активизира до 90дни. 90.дни ще умуват дали да окажат помощ на съюзмика видя се в Киколкострува НАТО. Шоионите на Цецо - Кафето продажника да сме купували скрап от краварите затова ли фкараха зам. шефа на финансите към МО от ареста защито ме е съгласен ?
  • 140 Stan

    1 9 Отговор
    Русия е заплаха за мира в Европа и вече воюва с голяма европейска, приятелска на Отечеството ми, славянска и православна държава

    Коментиран от #143

  • 141 Параграф 22

    7 1 Отговор
    Италианският дядо в публичният дом:"когато дойдоха фашистите бях първи фашист,когато дойдоха американците бях първи антифашист"-така и нашите к--у--р--в--и като тоя.Аз съм русофил и такъв ще си остана.Руснаците не са ми сторили нищо лошо и знам историята на нашите отношения-военни,икономически ,политически и културни.За американците какво да напиша-не ги мразя-народът работи,твори,плаща данъци,гледа да оцелява в тези времена....като нас.Кой както може.Изобщо да не бъркаме народите с "елитите"."Елитите" ни манипулират и ще ни скарат и на със кат а те самите ще се скрият в мишка дупка.
  • 142 hmhmhm

    4 1 Отговор
    ма а ви продажна , разкрачена ...
  • 143 Русия не воюва с тая приятелска страна

    3 1 Отговор

    До коментар #140 от "Stan":

    А е на обратно.Украйна започна всичко с ограничаване правата на руснаците на територии които от столетия са руски но Хрушчов така раздаде наляво и надясно- чети история и после грухти.Де и нашите слуги да бяха такива за народът си.
  • 144 Павел Пенев

    6 1 Отговор
    Какво ти е направила Русия бе мухльо? Кой ти даде това звание за да манипулираш хората.Гледай си пенсията,ваксинирай се и ходи редовно за кисело мляко.
  • 145 Жаклин

    2 4 Отговор
    След последния шпионински скандал е видно, че трябват мерки!
  • 146 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    4 2 Отговор

    До коментар #70 от "НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ":

    Какво общо имат комунистите с дружбата с Русия?
    БСП,ДПС,СДС,герб са едни л....има....
  • 147 Републиканци за България? ???

    2 1 Отговор
    Игра на думи. ....като NSDAP (НСДАП)-Националсоциалистическата германска работническа партия ....видяхме колко е социалистическа и работническа. ...така и тия "републиканци" ама за облаги като и тия от ГРОБ- за европейското развитие...смях....поздрави от Франция.
  • 148 Шломо

    2 10 Отговор
    Русия заплашва целия цивилизован свят

    Коментиран от #160

  • 149 big

    3 1 Отговор

    До коментар #78 от "НОВО ПЕТ":

    Не знам, но него не съм го чувал да плещи такива глупости, а знаеш ли, може и той да е бил на моста за контрол изпълнението на задачата!
  • 150 oлеся

    4 1 Отговор
    За БЪЛГАРИЯ -милее само народа който не искаше бази на НАТО на земята си ...Заради Нато сме на прицел на руснаците.... Дано ГОСПОД да ни пази ,но не и управниците ни....

    Коментиран от #163

  • 151 Народняк

    6 1 Отговор
    Доколкото виждам, генерала иска още едни чертежи за 3 милиарда, нека този път има референдум по въпроса, който иска хартиени самолет на тази цена нека е съгласен да му удържат от заплатата, докато се изплатят.
  • 152 иван иванов

    6 1 Отговор
    от къде ги намирате такива кретени...този е от партията на наглеца...всички знаем какви са...срам и позор за армията е този.
  • 153 Човека Коза

    3 1 Отговор

    До коментар #48 от "НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ":

    То сляп ли си?!

    Коментиран от #156

  • 154 Да те АГРЕСИРАТ М А Н А Ф И Т Е!

    3 2 Отговор
    Ненормален Еврей, то нормален и няма. Просто му кажи Еврейн - Американец и не го обиждай, това е достатъчна обида.
  • 155 ДоуниКопеулета

    2 1 Отговор
    Откакто преди 30г.СДС-Шайката ,а по-късно и шайкаджиите от другите политически партии унищожиха армията и не само нея ,и изкормиха държавата, превръщайки я в Евроатлантическо Бунище с разграден двор, всякакви агенти на чужди разузнавания/СеРеУ, МОСАД,МИ-6: ингилизи,турци, германци и пр./ сноват и безчинст- ват, под "зоркото око" на Асфалт паша,Шайката му и на Каскет ага, и същите не виждат никакъв шпионаж.Може би и да са прави, защо- то когато няма държава,няма как да има шпионаж.
  • 156 НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ

    1 2 Отговор

    До коментар #153 от "Човека Коза":

    НЕ СЪМ ВИДЯЛ 3ДИН УМРЕЛ ОТ ГЛАД...ВИЖ ОТ ПРЕЯЖДАНЕ И ПРЕПИВАНЕ........
  • 157 BoLeto

    1 2 Отговор
    Гласувайте, мили хора, вдигнете се на 04.04 и отидете до избирателните секции иначе няма отърване от "братска" Русия!
  • 158 😁😁😁😁

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Някой си":

    Е кой.... Руснаците дето ще ни нападат
  • 159 Rado

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "az #МУТРИ, ВЪН!":

    Шпиони вън!!!
  • 160 😁😁😁😁

    0 0 Отговор

    До коментар #148 от "Шломо":

    Най вече теб центъра на галактиката нали
  • 161 😁😁😁😁

    0 0 Отговор

    До коментар #135 от "Антиседесар":

    Ам Иван Костов демократа къде е завършил образованието си...че е в Москва там е ...но в кой факултет а😁😁...а тези шпиони дето ги заловиха те къде са завършили....че е в Москва там е ...но в кой факултет..😁😁

    Коментиран от #162

  • 162 😁😁😁😁

    0 0 Отговор

    До коментар #161 от "😁😁😁😁":

    ...да продължавам ли или стига....😁

    Коментиран от #164

  • 163 Rado

    1 1 Отговор

    До коментар #150 от "oлеся":

    Крим колко бази на НАТО имаше? Защо сте така наведени? Турция е член на НАТО и свали руски самолет? Какво къде е на прицел?
  • 164 😁😁😁😁

    1 0 Отговор

    До коментар #162 от "😁😁😁😁":

    Гиди гиди....врътки и въртели на краставичаря краставици ще продават а 😁😁😁😁
  • 165 Верно ли

    3 1 Отговор
    "републиканците" са новите лакеи на Козяк, дето изкат да ни вкарат във филма с Русия. Добре, че няма изгледи да са в парламента.
  • 166 Bork

    0 0 Отговор
    Прав е и последният скандал го доказва.....
  • 167 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ Е САМО ЕДНА/ТАЗИ НА САЩ!!!!!!всяка друга национална сигурност им пречи много /виж Русия,Китай,Венецуела,Иран и страните през които минаха и насадиха демократични семки и глогинки...
  • 168 ХАН КРУМ

    1 0 Отговор
    ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ПРЕДИ ДА ДАВА СЪВЕТИ БИВШИЯ Н–К ЩАБ НА ВВС ДА СИ ПОКАЖЕ ДИПЛОМИТЕ ДА СЕ ВИДИ КОИ АКАДЕМИИ Е ЗАВЪРШИЛ, И НЕ БЕШЕ ЛИ ОТ ПЪРВИТЕ ПРЕЗЕМИЛИ СЕ НА ДРУГИЯ БРЯГ, НА ТИХ ПРИСТАН И ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ.АМАН ОТ ЕВРОАТЛАНТИЦИ ,КАТО НЕГО И ВЕЛИЗАР ШАЛАМАНОВ.НО ТО СИ Е ДО ЧОВЕКА ,НЕ Е ДО УНИФОРМАТА . И СЕ УЧУДВАМ – ГЕНЕРАЛИ СА БИЛИ И ТОЗИ И ШИВИКОВ , СЕГА СА ОБИКНОВЕНИ ГРАЖДАНИ ИЛИ СА ОТ РЕЗЕРВА.ТА В МОМЕНТА КАКВИ ГЕНЕРАЛИ СА?
  • 169 ХАН КРУМ

    1 0 Отговор
    ЗАЩО НЕ СЕ РАЗРОВИТЕ В ТОЗИ АТЛАНТИЧЕСКИ СЪВЕТ, ТА ДА СЕ ВИДИ ,ТЕ С КАКВА ИНФОРМАЦИЯ РАЗПОЛАГАТ И В ГОДИНИТЕ НА КОГО СА Я ПРЕДАВАЛИ,ОТ СОЛОМОН ПАСИ ТА ДО СЕГА . ИДА РАЗБЕРЕМ ,БИЛИ ЛИ СА ИЛИ НЕ СА БИЛИ ПОЛЕЗНИ ЗА БЪЛГАРИЯ.АМА ТАМ НЕ СМЕЕТЕ НАЛИ???Е КАК ДА ОЦЕЛЕЕМ БЪЛГАРИ ,ОТ СВОИ ИЛИ ОТ ЧУЖДИ ДА СЕ ПАЗИМ?ТРОЯНСКИ КОН ,ДО ТРОЯНСКИ КОН!!!!
  • 170 олеся

    1 0 Отговор
    до 163
    С присъединяването на Крим към Русия Владимир Путин осуети плановете ... да бъде превърнат в централна база на НАТО в най-кратки срокове ... Бившият агент на ЦРУ разкрива, че САЩ са имали разработен план ...но ударели на камък.....
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ТОЙ НЕ Е ЕКСПЕРТ ОТ ЦРУ - ТОЙ Е И З П Е Р К Т -ОТ " РЗБ" !?!?
  • 173 абе

    0 0 Отговор
    фатмак!
    всичко около църно маре ще бъде унищожено с първия залп на бреговити комплекси но Крим!и после с прашки!!
    пък ако турция доде да освобождава резградска или кърджалийска република ,пак ша са молив на Дядо Иван!!
  • 174 Този

    0 0 Отговор
    е отявлен шизо....
  • 175 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "НАТО.......СТРАШИЛИЩЕ ЗА БГ КОМУНЯГИТЕ":

    Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим! Разбира се...един паметник сам по себе си не може да е виновен за нищо, но е показател за реалното положение с властта в държавата ни...
  • 176 Е не баш

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "НОВО ПЕТ":

    Имаше и БЗНС , а известно време и ОФ. Недей лъга.
  • 177 Нели

    0 0 Отговор
    Знам само ,че искам сигурност. Бойко не ми я даде, точно обратното. Разчитам , че Републиканците ще ни помогнат. Желая им успех
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове