ФАКТИ.БГ

Васил Божков: Достойно заплащане за служителите на МВР

Заедно с експерти идеологът на гражданската платформа и политическа партия „Българско лято” дискутира възможностите за реформиране на правоохранителните органи

Публикувана: 29 Март, 2021 21:10
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4346
Васил Божков: Достойно заплащане за служителите на МВР
Снимкa: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.6 от 50 гласа.

Служителите на МВР трябва да получават достойно заплащане, а МВР изцяло да бъде в услуга на гражданите.
По този начин Васил Божков обобщи програмата на „Българско лято”, на тема вътрешна сигурност. Заедно с експерти идеологът на гражданската платформа и политическа партия дискутира възможностите за реформиране на правоохранителните органи.

МВР занапред ще бъде управлявана по нов модел, като целта е да се прекрати порочната практика структурите да изпълняват политически нареждания. Комуникацията с гражданите ще бъде подобрена, което неминуемо ще доведе до повишаване на доверието в институцията. Ще се залага на нови критерии при избор на служители, които освен физически, да покриват морален и образователен ценз. Ще бъде изградена единна система за взаимодействие между всички осъществяващи полска охрана (по Закона за опазване на селскостопанското имущество), горските инспектори (по Закона за горите), служителите на МВР и гражданското общество, с цел справяне с престъпността в малките населени места.
Звената в системата на МВР ще бъдат оптимизирани, за да се постигне по-високо качество на сигурността, като услуга за гражданите. Васил Божков се обяви за закриване на ДАНС.

„Тази агенция не е необходима, има си Контраразузнаване, има си МВР. ДАНС е една паралелна служба, създаде я Станишев, защото нямаше контрол над МВР”.

Идеологът на „Българско лято” нарече ДАНС „бухалка” на властта и отново подчерта, че ДАНС е на пряко подчинение на премиера и я ползва за бухалка и за събиране на информация. Нашата цел е премахване на всички бухалки! Ние не искаме да ползваме такива бухалки, не искаме и някой друг да ги ползва”.

Васил Божков и съидейниците му, които се кандидатират с №14 в бюлетината, се ползват с все по-нарастваща подкрепа и вече са почти сигурен участник в следващото Народно събрание.

Платена публикация

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.6 от 50 гласа.


ТОП 5