30 Март, 2021 14:14 6 663 48

Терзийски: Предприели сме всичко за екстрадирането на Божков

  • христо терзийски-
  • мвр-
  • васил божков-
  • престъпност

Приказките му за нулева престъпност са несъстоятелни, не познава работата на МВР, заяви министърът на вътрешните работи

Терзийски: Предприели сме всичко за екстрадирането на Божков - 1
Снимка: БГНЕС

"Няма държава в света, в която да има нулева престъпност. Дори и в страните от най-високо ниво няма населено място, където да не са регистрирани престъпления. Напоследък в държави от най-високо ниво се наблюдава тенденция за увеличаване на престъпността. За разлика от твърденията на хора, които въобще не познават и не разбират работата на МВР и конкретно работата на полицията, бих казал, че през последните 4 години при нас е налице трайна тенденция за намаляване на битовата престъпност, и то в показатели, в които никой не може да твърди, че от страна на МВР има укриването на престъпления. Такива са убийствата, грабежите, кражбите на автомобили и телефонните измами".

Това отговаря министърът на вътрешните работи Христо Терзийски в интервю пред БЛИЦ в реплика към Васил Божков. Пребиваващият в Дубай бизнесмен даде интервю през уикенда за ютюб канала на Станислав Цанов.

Според Терзийски твърденията на Божков, че ако спечели изборите, извършителите на престъпления ще бъдат разкривани и залавяни още на десетата минута, са несъстоятелни и целта им е да се грабне публиката.

Относно екстрадирането на бизнесмена обратно в България Терзийски заявява:

"С колегите от прокуратурата сме предприели всички действия и това, което е необходимо, е направено. Лицата от тази категория заподозрени и извършители на престъпления са обявени за издирване както на местно и регионално ниво, така и чрез Интерпол и Европол там, където ние сме членове на тези организации".

"За миналата година са извършени 66 убийства, от които не е разкрито само едно - на мъж в София, съобщи министърът. "Колегите продължават да работят. Имаме набелязани мероприятия и смело мога да кажа, че работим по всички версии и сме на правилните следи", допълва Терзийски.

"През 2020 година приключихме с 463 смъртни случая на пътя. Тази цифра е била по-малка само през 1961 година, когато загиналите са 450. С колегите от Пътна полиция увеличихме и санкционната дейност. Малко под 2 милиона нарушения са установени от водачи на МПС-та през 2020 г. Това говори, че активно работим", казва още Христо Терзийски пред Ивайло Крачунов от БЛИЦ.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опг ГЕРБ

    87 6 Отговор
    Нe зaбрaвяйтe , кoй oбeщa дa бутa бaрбeкютo нa Дoгaн , тoя cъщия кoйтo му пoдaри кучeнцe прeди тoвa зa 50-тия юбилeй и cъщия кoйтo му пocтрoи нeзaкoнeн приcтaн и пaлaт c чacтeн плaж нa Рoceнeц , тoя cъщия кoйтo пълни чeкмeджeтa c oткрaднaти пaри oт нaрoдa , пaк cи гo избeрeтe !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 1996 отново

    76 3 Отговор
    Да МВР ни пази - само последните 7 дена имаше няколко убийства, включително 2 особено жестоки в Ямбол и Шуменско по села, заради намаляла битова престъпност.
  • 4 1212

    75 3 Отговор
    Леко, че и на тебе що порасне носа. Много добре познаваме работата на МВР тя е корупция и обслужване на интереси.

    Коментиран от #20

  • 5 Общи

    44 3 Отговор
    яякакви приказки и нищо конкретно !
  • 6 Пинко

    50 4 Отговор
    стига си лъгал
  • 7 1456

    39 3 Отговор
    Ха ха , верваш ли си ? Некадърници
  • 8 6/49

    44 3 Отговор
    Той щял да екстрадира. Нали каскета прати прокурорите та им се смяха тарамбуките. Оня дърт мафиот има бизнеси по цял свят които му генерират милиони оборот на ден а тиквуна просто има крадени пари, демек готова пара дето ще му свърши за няколко години, не случайно черепа му каза, че е бедняк. Сега ще строши всичко за няма и 3 години за да се пази жив тиквуна.

    Коментиран от #42

  • 9 Българка

    31 3 Отговор
    Престъпленията в България не са намалели, напротив корупцията е надминала пандемия и е окачествена от САЩ като ендемия! Просто МВР, начело с тези министри, и каскетурата са подчинени на ОПГ и не разследват големети престъпници. Напротив - прокуратурата отказва да води разследване по високите етажи на властта! Така всички"затворили" очите и ушите си за разбойничеството в България са съучастници на мафията. Вече 2 години очакваме да бъдат огласени имената на 27 висши съдии и политици, които имат милиони и офшорки в чуждестранни сметки и не са ги декларирали! Цацаров 9тогавашен главен прокурор) и Гешев носят наказателна отговорност за прикриване на евентуални престъпления- корупция, пране на пари и данъчни измами!
  • 10 Последния Софиянец

    35 4 Отговор
    Божков е в Барселона.Каза ми един от неговата партия.Терзийски е гола вода.

    Коментиран от #25, #37

  • 11 С какво

    21 3 Отговор
    се различаваш от Божков? Единият без морал и ползва лъжи за манипулации и ти също! Заслугата за по малкото жертви не е твоя/ваша, а е заради пандемията и слабото движение! Иначе за рекета си прав! Увеличили сте го последните 3 месеца и всички хранилки са с по един глупак с камера! За битовите кражби, заслугата също не е ваша! Както и да е! Не ми се коментират простотиите нито на единият, нито на другият! И двамата седнали да лъжат народа, иначе се възмущават от лъжите на опонента си! Смешници!
  • 12 Божков

    31 2 Отговор
    ли не познава работата на МВР ? Хайде стига , де !
  • 13 Това нищожество

    30 2 Отговор
    Ще стои "Мирно" пред Божков, без някой да му е дал команда... Смешник!
  • 14 Azzz

    26 2 Отговор
    Тъ па нар! Забелязали ли сте, че нито един от действащите министри не става и за чеп за зеле. Всички до един са марионетки в ръцете на Винету, а той в нечии други. Само да попитам, за да влезеш в политиката задължително ли е да си пожарникар или вместо маркуч може и нещо друго да държиш? И последно има ли друг пример в световната политика, в който пожарникар да е станал генерал? Лелееее...голем смех!!!
  • 15 Бивш познат

    28 1 Отговор
    И теб те знаем, каква кукла си! Ама, и твоят ред идва. Хора без достойнство и морал дават изявления.
  • 16 Лост

    19 1 Отговор
    Ами то и населението намалява. Пък и хората спряха да се оплакват. А и държавата беше затворена известно време заради пандемията.
  • 17 Asdfg

    24 2 Отговор
    Какво си предприел бре? А Галеви къде са? Ще го върнете Божков в БГ, кога “цъфнат налъмите!” С една дума: НИКОГА!
  • 18 Дано

    13 2 Отговор
    БЛ в парламента
  • 19 А ГОСПОДИНЕ

    22 2 Отговор
    ВИЕ ОТ ГОДИНА И 3 МЕС. ГО ЕКТРАДИРАТЕБЕ БИБИ КАДЪР.
    И ГО НЕМА ДРУГИ ОТ СЕРБИЯ
    НЕ МОИТЕ 3 ГОД ДА ГО ПО
    МИРИШЕ ТЕ. А САМО ЩЕ ЩЕ ЩЕ.
    ВИЕ НИ ВЗЕХТЕ ХЕПТЕМ ЗА БЪЛЪЦИ.
    НЕ СТАВА ТЕ И ЗА ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ.
  • 20 ким чен ун

    20 2 Отговор

    До коментар #4 от "1212":

    След 4.4. друга песен ще запее.
  • 21 Чичо

    16 1 Отговор
    В Понеделник трябва да предприемете и за бацо
  • 22 Гешев

    18 5 Отговор
    Ицо "носа". Прякорът идвал от любовта му към белото колумбийско брашно. А некои "бизнесмени" имали снимки. 😉
  • 23 toi

    19 4 Отговор
    МОЖЕ САМО ДА МЕЧТАЕТЕ ДА ГО ХВАНЕТЕ БОЖКОВ!!! В СРАВНЕНИЕ С ВАС Е N- ПЪТИ ПО УМЕН И БОГАТ!!! МНОГО ПО-ВЕРОЯТНО Е ТОЙ ДА ВИ РАЗБИЕ ВСЯЧЕСКИ!!! ДОБРЕ ЗНАЕТЕ, ЧЕ ИМА ОГРОМЕН ПОТЕНЦИАЛ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ. !! БЮЛЕТИНА № 14 - БНО ВЕРОЯТНО Е ЕДИСТВЕНИЯ ПРАВИЛЕН ИЗБОР!!!

    Коментиран от #26, #44

  • 24 Кую

    6 2 Отговор
    Хубави пагони.
  • 25 Фотошоп

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    На снимка се прави и как все на теб някой нещо ти казъл. И Божков е тъп да каже къде се намира ли

    Коментиран от #29

  • 26 Не всичко

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "toi":

    Е пари, приятелю не всичко е пари
  • 27 БеСило

    12 2 Отговор
    Хубаво сте"разкрили",но колко са осъдените - да ви попитам аз!?
    А разкрихте ли собственика на нощното шкафче, разкрихте ли кой изстреля гранатите,с които събори къщичката на Чакъря и му отне живота!?
    Да питам ли още!?
  • 28 Да Да

    1 6 Отговор
    Оставиха го да прави протести и насажда лъжи през 2020г. Сега се сетили преди избори.
  • 29 Последния Софиянец

    3 3 Отговор

    До коментар #25 от "Фотошоп":

    На площада има всякакви хора.Всичко ни казват.Няма на кой друг.
  • 30 ко не

    6 2 Отговор
    разкарай се бе .......................
  • 31 temerut

    10 2 Отговор
    Ми какво ще правите като се върне?!Вие една европейска заповед не можете да напишете,а си представям,ако го добутате до съд,там каква излагация ще сте!Ама той обеща да съди държавата и ще ни осъди,а там не вие, ание ще плащаме.Тогава,като вземе парите,пак ревете за заплати,бийте протестиращи и л..те задните частина Гешев и Боко!
  • 32 Методи

    17 2 Отговор
    Не вярвам на МВР след обира на къщата на село и пенсията на родителите ми случая не бил за разглеждане за суми по малки от минималната работна заплата. А пенсиите на старците са под нея. Е това полиция ли е . Те така поощряват дребната престъпност от малолетни кафяви крадци.

    Коментиран от #41

  • 33 Ей шапкар

    11 1 Отговор
    Ще ми преведеш ли какво означава държава от най високо ниво
    Надморско ниво или ....

    Коментиран от #40

  • 34 Минувач

    12 2 Отговор
    Ало Терзийски, много добре ти е известно че няма да го върнат защото както идеално ти е известно няма България такъв ДОГОВОР с Дубай!! Приказваш просто ЛЪЖИ!!
    Абе Терзииски да не би да искаш Топ Лъжеца на ЕС да задминеш в Лъжите?!
  • 35 alf

    6 1 Отговор
    какво си предприел нос гърбат - къде е цецо къде са галеве къде е маджо. тръгнал си по нанадолнуту резко. дано не те забележат
  • 36 😉😉😉

    5 1 Отговор
    Ице а защо не споменеш някои монархии като например Оман но има и немонархии ,стига маца с големата баданарка
  • 37 АУУУУУ

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Отново звездите ти говорят.... Поне казаха ли ти какви ще са резултатите на 8ми април 😂😂😂😂
  • 38 chi

    6 0 Отговор
    Ако не сте виждали жива мутра, ето я на снимката
  • 39 Браво

    6 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Терзийски: Предприели сме всичко за екстрадирането на Божков и те ще сработят толкова добре, колкото тези за Цветан Василев. А и международният съд ви каза защо!
  • 40 5348

    9 0 Отговор

    До коментар #33 от "Ей шапкар":

    Лично ББ е обещал на арабите две шилета, за да върнат Васко.
  • 41 така е

    6 0 Отговор

    До коментар #32 от "Методи":

    И моята къща на село я разбиха, а селото е в морска община. По времето на Живков там живееха само 2 ромски семейства, но си бяха интегрирани, имаха си къщички и си живееха като нас.
    От десет години насам започна едно докарване е регистриране на сигани , които станаха повече от местните жители и задушиха местния вот - сега те избират кмета , а властта за благодарност ги оставя да тарашат по къщите ни. Първия кмет който доведе сиганите беше от ВМРО , а за следващите мандати премина от ГЕРБ.
  • 42 един

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "6/49":

    Смяха ни се тарамбуките,ама ни подариха цял кораб със здравословни фурми.
  • 43 Саудитска арабия нема престъпления

    4 0 Отговор
    В бегето мвр е най голямата организирана престъпна шайка всеки е там за далаверата и закрилата и предимствата на пагона
  • 44 Bai Nudals

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "toi":

    На правия път си братко...
  • 45 Bai Nudals

    4 1 Отговор
    Скоро ще се прибере Васил,и тоя корумпираният,ще се скрие.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 БОЖКОВица

    1 0 Отговор
    БУФОСИНХРОНИСТИ са МВР. Имитират дейност.
  • 48 Mario belli

    0 0 Отговор
    Боже боже ,какво ли не говори човек ,само за да е на СОФРАТА дето се раздава БАНИЦАТА. Що не върнете 1во едни други ора от гръцки произход г-н Терзийски?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове