Last news in Fakti

30 Март, 2021 17:21 17 624 76

Мая Манолова: Победихме любимия олигарх на Борисов

  • мая манолова-
  • пещера-
  • дело

Спечеленото днес дело е № 81 по иска за 50 хил. лв.

Мая Манолова: Победихме любимия олигарх на Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

Победихме любимия олигарх на Борисов с организаторката на референдума срещу депо за опасни отпадъци в Пещера Златка Цвеева. Спечелихме делото, заведено срещу Златка от близката до Кирил Домусчиев фирма „Биовет“, която е оператор на инсталацията за горене на боклук в града.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова във видео на живо във "Фейсбук" заедно с председателя на Инициативния комитет срещу мръсния въздух в Пещера Златка Цвеева по повод излязлото днес решение на Окръжния съд в Пазарджик.

Вицепремиерът Захариева в качеството си на кандидат за депутат е посетила „Биовет“ в Пещера днес за предизборна агитация. Това е фирмата, която скочи срещу Инициативния комитет за референдум дали да бъде изградено депо за опасни отпадъци в града, каза още Манолова по повод на признанието на вицепремиера Захариева, че на бизнеси като този трябвало да им се помага и да им се улеснява дейността.

Явно вицепремиерът Захариева не се интересува какво мислят гражданите на Пещера, какво дишат и какво мислят за тази дейност, която е лансирана от държавата и от нейния началник Бойко Борисов. Има нужда от гласове и отишла в „Биовет“ да събира гласове от работниците и от ръководството, коментира още Манолова.

Тя посочи, че Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ ще бъде до всички обикновени хора като Златка Цвеева и ще ги подкрепя в техните каузи срещу близките до властта и срещу икономически силните, които ги мачкат и тормозят.
Припомняме, че срещу Цвеева бяха заведени два иска от фирмата на обща стойност 150 хил. лв. – един за 100 хил. лв. и един за 50 хил. лв.

Спечеленото днес дело е № 81 по иска за 50 хил. лв. В него Цвеева беше съдена от фирмата заради това, че е заявила, че в Пещера „пуши и мирише“ и че е имало увеличение на онкологичните заболявания заради работата на инсталацията.

Манолова защитаваше Цвеева в качеството си на адвокат безплатно и съдът днес отсъди в полза на Цвеева.
По делата през септември 2020 г. бяха приемани за доказателства и скандални документи с неверни дати, с които се доказва колко са се притеснили контрагентите на „Биовет“ от изказването на Златка Цвеева. Един от представените документи бе с дата 28 декември 2020 г., а тази дата още не бе настъпила към момента, в който се претендираха щетите. Въпреки това, съдът прие за доказателство документа, датиран по този начин.

Делото срещу председателя на Инициативния комитет за чист въздух в Пещера е начин на икономически силните да се разправят с обикновените и активните граждани. Това е начинът да ги притискат, да ги мачкат, да им затворят устите, каза Манолова.

Няма как Златка да плаща 150 хил. лв. обезщетение на един от най-приближените олигарси до Борисов, само защото е казала истината, допълни Манолова.

През март 2020 г. Мая Манолова се включи в общественото обсъждане в Пещера за изграждане на депо за опасни отпадъци и подкрепи протеста срещу мръсния въздух в града. Тогава стана ясно, че са събрани 3000 подписа, при необходими 1900, за организирането на местен референдум дали да се изгради площадка за опасни отпадъци.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво Мая

    192 43 Отговор
    Тъй ще е бойко от сега нататък голям пердах те чака

    Коментиран от #69

  • 2 Q2z

    20 97 Отговор
    Заглавието е "Взех премия като адвокат "...Искам да побеждаваш ,но не по този начин.

    Коментиран от #28

  • 3 МАЯ....НАВЕДЕНАТА

    32 98 Отговор
    БРАВО.......НЕЩО И ТИ ДА СВЪРШИШ
  • 4 Тулупи вън

    135 39 Отговор
    Победа за Манолова.
  • 5 пожелание

    136 45 Отговор
    Мачкай Майче с теб сме !! Да вкараме шайката в затвора !
  • 6 Херодот

    47 67 Отговор
    А като адвокат на Галевите що не ги спаси от правосъдие та сега да скитат немили клети не драги

    Коментиран от #10

  • 7 Диверсант

    47 25 Отговор
    А сега си купете носни кърпички да бършете сълзи и сополи другата седмица 😂😂😂
  • 8 С.С

    110 39 Отговор
    Ще гласувам за Мая Манолова. Разбирайте го както искате. Плюйте както желаете. Дотук каквото видях от този овчар-Борисов, не искам да виждам повече. Ако мислите, че този некадърен и прост ръководител на държавата ще ни даде добро бъдеще- отсега стягайте куфарите си. Защото тук по тази земя след време ще тъпчат само тъмни и турскоговорещи. Ако не ми вярвате, помислете на 04.04. вечерта защо гласувахте за този, а не за онзи.

    Коментиран от #9, #75

  • 9 Браво

    47 69 Отговор

    До коментар #8 от "С.С":

    А тя ще ти доведе братя Галеви! Единия за премиер, другия за президент! Гласувай както искаш! Дано само да не ядем по-голям.....бой!

    Коментиран от #12

  • 10 един от стадото

    67 16 Отговор

    До коментар #6 от "Херодот":

    е ти какво лично изгуби, че Галеви ги няма. Даже спечели. не вярвам да си от тормозените от тях. Или лаф да става. Ма цяла Пещера печели сега. Ония се правят на улави, но пещерняците не спят. Искат си въздуха хората и който трябва при бай Ставри
  • 11 Бой по домуса

    80 13 Отговор
    Никой не го харесва домуса турчак
  • 12 С.С

    57 19 Отговор

    До коментар #9 от "Браво":

    Както желаеш-по съвест или ум, така гласувай в неделя. А кого ще доведе Манолова,спорен е въпроса. По-важното е какво Борисов изнесе оттук.
  • 13 Абв

    26 56 Отговор
    Какво си победила ма к...а мръсна
  • 14 Отпаднал

    27 40 Отговор
    Е един иск, за 50 хиляди , на формално основание , несъответствие в датите? А какво става с инсталацията, бе Майо? А с другите искове? Какъв юрист, се бараш, от школа за следдипломна квалификация, в УНСС? От комсомолски специалист, юрист? Без хорариум? Като Цв.Цв., идентичен случай!
  • 15 Мая с новото

    24 27 Отговор
    Костюмче ,.Това е от 12 хилки
  • 16 Горчив извод

    35 16 Отговор
    Пещера беше вълшебно градче с кристално чист въздух, защото се намира в пазвата на Родопите. Пещера е известна още и с това, че по време на Третата Българска държава е дала много министри и депутати на Царство България, включително и един от най-успешните министър-председатели, считан за най-добрият български дипломат след цар Борис Трети.
    Пещера е известна също и с учудващо големия брой професори, лекари и юристи, родени в този неголям град. Известна беше и със специфичния старовремски аристократизъм, елементи от който се бяха съхранили и в градския бит, и в манталитета на пещерците-кореняци.
    През последните 70-75 години обаче в Пещера се случиха две трудно обясними неща, които коренно промениха облика на града. Така наречената народна власт направи от това градче средище на ромско население, събрано откъде ли не. Вследствие на това, ромското население е увеличило числеността си 56 пъти (!) в сравнение с броя на ромите, констатиран там при първото официално преброяване след Освобождението. За да постигнат това и за да се навилнеят на воля, следДеветосептемврийските "комунисти" натикаха в миша дупка наивниците, станали комунисти преди Девети септември. Второто "чудо" сътворено от потомците на някои червенушковци преобразили се като олигарси, е отравянето на въздуха и околната среда в Пещера.
    Та да не ми се ежи много Мая-комунистката. Спечелила било едно дело в навечерието на изборите (!), но как ще поправи огромните безобразия, сътворени в този град сл

    Коментиран от #19

  • 17 Мая Дубайската

    18 36 Отговор
    В Тази к....а някий е инвестирал много...А не виждам,тя с какво може да се отплати.

    Коментиран от #38

  • 18 Бай Курти

    23 44 Отговор
    Голям мерак имаш Майче на Борисов. Можеше просто да кажеш,че си спечелила някакво дело.Впрочем много е съмнително дали наистина е така.Като се има предвид ,че като кажеш добър ден,трябва да се гледа слънцето.

    Коментиран от #47

  • 19 Я напиши

    16 4 Отговор

    До коментар #16 от "Горчив извод":

    Кой е спасил Пещера от опожаряване, моля, и как, през отоманско време!

    Коментиран от #31

  • 20 MАЯ общата още влюбена в Борисов😂😂😂

    18 35 Отговор
    Само лъжи текат от твойта мръсна уста! Кажи кой те финансира за толкова реклами ???? Ългарският народ няма да гласува за Мутра като тебе😂😂😂😂😂Ти си изпята разведена стара и грозна бабешка песен 😂😂😂😂😂😂😂

    Коментиран от #59

  • 21 Ха ха ха хи хи хи хи

    9 15 Отговор
    Кармата след изборите ти😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  • 22 КОМУНИЗМА ПО ОПАСЕН ОТ КОВИД19

    19 30 Отговор
    МАЯ МАНОЛОВА Е БЕЗНАДЕЖДЕН СЛУЧАЙ.
  • 23 СЕСТРА МАЯ ГАЛЕВА БОЖКОВА

    24 25 Отговор
    Да не забравиш да си осребриш чека от Дубай.
  • 24 АЙЙЙ СТИГА МА

    20 21 Отговор
    ХОДИ ДА ГОРИШ МАСКИ НА ПЛОЩАДА.
  • 25 БСП и ДПС КОАЛИЦИЯТА

    29 11 Отговор
    КОЙ КОЙ КОЙ ПРЕДЛОЖИ ПЕЕВСКИ.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ЖОРО

    25 8 Отговор
    ЗАТВОР ЗА ДОМУЗ АГА--ГЕЛОСАН ГЕЙ..МАЧКА НАРОДА ..АМА ТЕ ЗАТУЙ ЧУКАТ ЖЕНА МУ..А НЕГО ЩЕ ГА ЧУКА БАЙ СТАВРИ..
  • 28 626

    25 9 Отговор

    До коментар #2 от "Q2z":

    Чети бре,после дрънкай. Манолова защитаваше Цвеева в качеството си на адвокат безплатно и съдът днес отсъди в полза на Цвеева.

    Коментиран от #68

  • 29 КЮСТЕНДИЛСКАТА КОРВЕТАТА

    14 23 Отговор
    МУТРИ ВЪН, ША ГО ГЛЕДАТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ОТВЪН ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН.
  • 30 Протестърът.

    9 18 Отговор
    Кво пави Черепахата ма, оди му пак на гости за некой лев. Ша има ша има за протести, я къв костюм за 2000€ си налунзила в кризата.
  • 31 До 19

    10 2 Отговор

    До коментар #19 от "Я напиши":

    Благодаря ти за този въпрос. Ти дори не подозираш, че съм сред потомците на този човек :)
  • 32 Умната

    14 20 Отговор
    Мая Галева е толкова изтъркана и изхабена като бръснарски каиш.
  • 33 Умната

    12 17 Отговор
    Мая Галева е толкова изтъркана и изхабена като бръснарски каиш.
  • 34 Умната

    10 16 Отговор
    Мая Галева е толкова изтъркана и изхабена като бръснарски каиш.
  • 35 Анонимен

    10 1 Отговор
    От пещера е юриста Благовест Пунев. Антикомунист. Много магазини отнети от комунистите, на бате приятел.
  • 36 КОСТИНБРОДСКАТА ЧУКАЛКА

    12 17 Отговор
    МНОГО СИ Е ПОВЯРВАЛА, АМА НАРОДА НЕ И ВЯРВА, ЩЕ ХАПНЕ ЧЕРВЕНИЯТ КАРТОН. ОТ ЗДРУЖЕНИЕ МЪРША ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ.
  • 37 Ааааооох Маааяя

    11 11 Отговор
    Тая се победила а се не стига до оргазъм! Все едно слушам бълнуване на пациент в Карлуково.
  • 38 ник.а

    3 9 Отговор

    До коментар #17 от "Мая Дубайската":

    тя постоянно се отплаща..
    тази е троянският кон на мутрите ..
  • 39 фурми 2020

    6 9 Отговор
    Много хора са заблудени и мислят че имат избор за кого да гласуват, ако беше така досега щяхме да сме Швейцария. След всеки вот живеем все по зле. Извода е че нашите съдби не се решават от нас, дори и не от идиоти които ни управляват.Всичко е купено, ама всичко, най страшното когато съдебната система в ръцете на изроди..затова нямаме шанс ..
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 гост

    6 14 Отговор
    Тази дама е neдоклатена.

    Коментиран от #60, #61, #63

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Цензура

    11 5 Отговор
    Защо не се допускат коментари за Слави, за Далавери Симеонов, плюенето против Мая е позволено? Цензурка за патериците на Бойко и хунтата.

    Коментиран от #46

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Пенко Пъдаря

    7 9 Отговор
    Чакайте сега на изборите като излезем всички пъдари по общинските администрации, където г-н Премиерът ни направи минималните заплати, които ни плащат от Симеон Дянково време до сега от 240 на 650 лева, да видим как ще ни биете. Отиваме под строй и семейно за да придобиете респект от пъдарлъка, пъдарите и професията на пъдаря!
  • 46 Отговор

    10 7 Отговор

    До коментар #43 от "Цензура":

    Който плаща той поръчва музиката. Явно доста медии и сайтове са захлебили от чекмеджето сс милиони и злато.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Приличаш ми на,, болна,,

    6 5 Отговор
    Мая.....!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ЗАРАЗНО ЗЛО

    8 6 Отговор
    Аз на дърти червени корвети, прекарали поправката Ванко -1 не вярвам.
  • 52 Котарак

    10 4 Отговор
    Ами изтриха ме, защото нарекох Хекимян, тая герберска подлога с подходящите епитети.
  • 53 ИСТИНАТА

    8 5 Отговор
    Аз пък на дърти червени корвети обслужвали устно братя Галеви, Шише и Черепа не вярвам.
  • 54 протестиращ

    5 10 Отговор
    И Аз не вярвам на дърти миризливи и барсаливи корвети, държали Борисов за шлифера,за да им даде поредния пост, като този на омбуцман.
  • 55 Евро Дикоф

    7 10 Отговор
    Кой ще гласува за поредна болшевишка тъпня, учила за гейша в Москва, с профил, как да задоволявам нуждите да дъртите комунистичаски изчадия от политбюро.
  • 56 Бай Ставри

    7 5 Отговор
    ТОЛУПЧО ОЩЕ МАЛКО
  • 57 София

    6 5 Отговор
    Искам да съдя Фандъкова за продължаващо във времето нарушение на ключови човешки права, засягащо много жители на София, потвърдено е и от Омбудсмана. Съответно да бъде отстранена от Административния съд като кмет. Мая, ще помогнеш ли? Слави не отговори на молбата ;)
  • 58 hurko

    6 4 Отговор
    Прави ми впечатление, че от 1-2 дена герберските тролове са яко активни. Успокойте се, че ще получите някой инфаркт! Още 3 дни ви останаха!
  • 59 сигурно

    6 4 Отговор

    До коментар #20 от "MАЯ общата още влюбена в Борисов😂😂😂":

    Той пък един убавец!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 asd

    4 5 Отговор

    До коментар #41 от "гост":

    Ти си недокла@тен.

    Коментиран от #67

  • 62 ПРЕСА

    6 4 Отговор
    НАБУТАЙТЕ ГО НА СУДЖУЦИТЕ НАРОДА ГО ИСКА
  • 63 Мара

    4 3 Отговор

    До коментар #41 от "гост":

    За женати си ли споделяш.

    Коментиран от #66

  • 64 Боби

    3 8 Отговор
    Само с номер 6 за АБВ и Мангъров!
  • 65 Сашо

    3 1 Отговор
    Надявам се повечето тук да са платени тролове, а не хора които вярват на политици....ако не е така - не ни чака нищо добро като народ...А ако някой вярва наистина на политици - да не се чуди после защо е беден...
  • 66 карамбата

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "Мара":

    Не в случая се говори за "Марая" Манолова.
  • 67 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #61 от "asd":

    Предлагам де се поклатим.
  • 68 Q2z

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "626":

    Чети ...премия... няма безплатен обяд.
  • 69 Галева

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Браво Мая":

    Браво а кои ще работи София е чист воздуха благодарение на теб Сега остана да намалиш и броя на депутатите и субсидии те За това имаше рефирендум
  • 70 В е л и к и я

    1 3 Отговор
    Всички да гласуваме за Мая ....!

    Коментиран от #72

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 протестиращ

    3 0 Отговор

    До коментар #70 от "В е л и к и я":

    От тая барсалива курабия и чеп за зеле не става.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Пустиняк

    0 0 Отговор
    Честно да си кажем,Майчето Дубайскастава ,откъдето и да я погледнеш като ,жена и катовизия.Стилно се облича,слага в джоба си сумати 25 годишни трътли.

    Упсс...мисля с долната глава,май...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове