Last news in Fakti

31 Март, 2021 10:22 3 094

Николай Златарски: "Има такъв народ" е бялата лястовица за България

  • има такъв народ-
  • виктория василева-
  • николай златарски

Виктория Василева: Гласувайте, това е начинът да бъдем свободни

Николай Златарски: "Има такъв народ" е бялата лястовица за България - 1
Снимки: Има такъв народ

"Има такъв народ" е бялата лястовица в тези избори, защото ние търсим и се борим за промяната, която да гарантира справедливост и честност.", това заяви третият в листата на партията за област Кюстендил бизнесменът юрист Николай Златарски. Той, водачът на листата Виктория Василева и активисти на партията се срещнаха днес с дупничани в центъра на града. Групата разговаря и с бизнесмени по търговската улица, които въртят семеен бизнес в условията на пандемията.
"Хората в момента имат нужда от подкрепа, интересуваме се при срещите си дали могат да си платят данъците, да покриват нуждите си за здравеопазване, да се грижат за децата си, за възрастни родители. Вече съм поел няколко ангажимента да помогна за решаване на конкретни проблеми. С Виктория Василева се ангажирахме да окажем подкрепа на семейство с болно детенце. Има отчаяние и хората търсят своята бяла лястовица, ние от "Има такъв народ" сме бялата лястовица, защото искаме промяната.

И за бизнеса е много сложна ситуацията, има бизнеси, които затвориха. Трудно е в момента работодателите да задържат работниците си, да плащат наеми, данъци. Това е страшна борба. Бизнесът е в безизходица, да не говорим за стартиране на нещо ново.", коментира Златарски, който е собственик на верига магазини "Адела", и добави: "Фокус в нашата програма и в кампанията са хората. Искаме да сме близо до тях, те да споделя проблемите си. Затова слоганът ни е "Всеки глас е важен". Хора, отивайте и гласувайте на 4 април, сега е моментът да докажем, че сме единни и може да се преборим да направим живота си по- спокоен. Важно е волята ни да бъде чута. Залагаме на експерти, които може да решават проблемите. Единодушно решихме именно Виктория Василева да е водачът на листата. Тя вече си е нашето момиче, тя е от област Кюстендил. За да знае, че има свое място, ѝ подарявам ключ от моя дом."
"Опознах региона и се радвам, че срещам доброжелателни и честни хора, хора отрудени, свикнали да се борят за хляба си. За съжаление и тук има много обезверени, загубили доверие в политиците и институции. Те не вярват в промяната, искаме да ги провокираме да разберат, че от тях зависи всичко.

Николай Златарски:
Снимки: Има такъв народ

Ако стоим и чакаме, нищо няма да се случи, а системата само ще се възпроизвежда. Свободата и справедливостта няма да дойдат, докато ние не си ги извоюваме.", каза Виктория Василева.
За проблеми, свързани със здравеопазването, образование, общински администрации, липса на съпричастност от местни власти, чистота, безработица са проблемите, за които са споделили жителите на областта при срещата си с представителите на "Има такъв народ". "Искаме да покажем, че в политиката и управлението може да има почтеност, за да може хората да си поемат въздух и да видят, че не всичко е фалш и лъжа. През годните българският народ се е наслушал на обещания. Политиците действат на принципа "това, което аз мога да ти обещая, никой не може да ти обещае." Лошото е, че не се изпълни и десета от дадените обещания. Затова ние казваме "ще направим" и това хората ще го усетят скоро, след като имаме възможност да управляваме. Заставаме открито пред тях, защото сме доказали, че сме последователни и изпълняваме обещанията си. Гласуването е начин да бъдем свободни.
Доверието в парламента може да се върне, когато хората започнат да виждат качество в работата, която вършат депутатите, а не количество. Законите, които се коват в Народното събрание, трябва да имат благотворно влияние върху живота. Така се гради доверие.

Ние се борим и срещу порочната система, по която се провеждат изборите. За съжаление в момента нямаме шанс да участваме под друга форма, освен при същите правила. Пропорционалната система на излъчване на народни представители не може да ни гарантира качеството на избраните. Тя гарантира количеството, но не и какви личности се избират. Дава се възможност за изява не на специалисти, а на политически свързани личности, хора послушни и управляеми. В зависимост от резултата от изборите ще проверим каква подкрепа може да съберем, за да задействаме промяната, която беше поискана чрез референдума през 2016 г.", заявиха Василева и Златарски.

* Купуването и продаването на гласове е престъпление



Свързани новини


Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове