Last news in Fakti

31 Март, 2021 18:58 5 514 29

Нова заповед за влизане в България във връзка с COVID-19

  • африка-
  • африкански държави-
  • карантина-
  • заповед-
  • противоепидемични мерки-
  • проф. костадин ангелов

Отпада задължителната карантина при пътуванията на българите до Египет, Тунис, Мароко и няколко други държави

Нова заповед за влизане в България във връзка с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов издаде нова заповед относно реда за влизане на територията на Република България. Условията важат за периода 1 април до 30 април 2021 г.

С тази заповед министърът отменя предишна своя от 12 март, отнасяща се към прибиращите се от всички африкански държави.

Така отпада задължителната карантина при пътуванията на българите до Египет, Тунис, Мароко и няколко други. Това беше едно от исканията на туроператорите след ограниченията, въведени от здравните власти заради наплива на наши туристи в Занзибар. Тогава от бранша счетоха, че не е редно всички държави от Африка да бъдат приравнявани по степен на опасност от коронавирус.

В точка 10 се посочва, че всички лица, на които е разрешено влизането в страната по т. 2, и които пристигат от държави и територии в Африка, се поставят под карантина за срок от 10 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава, с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощен от него заместник-директор. За тези лица не се прилага изискването по т. 5. 11.

Изключение от изискването по т. 10 се допуска по отношение на лицата, пристигащи от Арабска република Египет, Народна Демократична Република Алжир, Тунизийска Република, Кралство Мароко, Република Мали, Република Нигер, Република Чад, Република Судан, Държава Еритрея, Федерална Демократична Република Етиопия, Сомалийска Република, Централноафриканска република, Габонска република, Република Конго, Федерална Република Нигерия, Република Бенин, Того, Кот д‘Ивоар, Република Либерия, Република Сиера Леоне, Република Гамбия, Сенегал, Република Буркина Фасо, Република Южен Судан, Република Гвинея, Република Гвинея Бисау и Република Мадагаскар, за които се прилагат изискванията на т. 5 – 9.

Заповедта влиза в сила от 1.04.2021 г. Тя следва да се съобщи на директорите на регионалните здравни инспекции, на министъра на вътрешните работи, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, министъра на регионалното развитие и благоустройството, на министъра на външните работи, министъра на икономиката, министъра на туризма, министъра на младежта и спорта, министъра на културата, министъра на енергетиката, за сведение и осъществяване на контрол за изпълнение на мерките и да се публикува на интернет страницата на Министерство на здравеопазването.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ботокса

    33 2 Отговор
    прилича на отровна погача !

    Коментиран от #17

  • 2 НОЩен ГЕРБ

    29 4 Отговор
    Ограниченията няна да важат за гласуващи за ГРОБ и Великия Диктатор!
  • 3 Абдул от Кабул

    19 2 Отговор
    Пущай родата от Афганистан бре, пухкавлник мек.
  • 4 Боко

    31 2 Отговор
    Ах мръсен долен розов ботокс,какъв голям педофил си!
  • 5 ТОЗИ

    24 1 Отговор
    ДОКТОР Менгеме , АМА С БОТОКС И ПЕРЧЕМ !!!

    Коментиран от #23

  • 6 Васил

    21 1 Отговор
    Ако управляваше така пандемията в Азия щеше отдавна да е на бесилото или да го линчуват публично и да го дават в прайм тайма на живо.
  • 7 КОТарАК

    3 9 Отговор
    тоя между другото е един от най- готините гербаджии ,както съм писал и преди/правете си сметка какви са другите
  • 8 Номер 11, за да си върнем България

    18 4 Отговор
    Просто идете и гласувайте! Всичко зависи от вас самите. Ако не го направите ще съжалявате до края на живота си, защото сте проиграли шансовете на децата и внуците си. Чета във форумите разни простотии от рода на това, че трябвало някой да гръмне Бойко Борисов за да се оправи всичко. Не, не трябва! Аз не искам Борисов герой и мъченик, защото той не е нито едно от двете. Не желая да се харчат пари за държавно погребение с почести, които той не заслужава. Най-справедливо е Борисов да живее дълго и мъчително, за да усети истинската народна любов. Да види всъщност какво са мислели за него през цялото време неговите ласкатели и да понесе заслуженото презрение на хората, които е обидил с цялостното си поведение/ Справедливо е да умре в нищета. след като му бъде конфискувано цялото имущество и излежи присъдите сив затвора. Справедливо е такава да бъде съдбата и на неговите сподвижници Цветанов, Пеевски, Цацаров и цялата свинска компания. Трябва да живее дълго, за да изпита цялата прелест на едно мизерно съществувание, на каквото ни обрече нас самите. Нека да му дават нашата минимална пенсия. Халал да му е, да се задави дано! Никой не може да избяга нито от миналото си, нито от съдбата си. Това са двете неща, които винаги те застигат и никакви тарикатлъци не могат да те спасят от тях. Нито ще може да си харчи свободно откраднатите милиони (говорят за милиарди, но аз не вярвам, защото и да откраднеш се искат умения, които този семпъл човек няма). Нито ще бъде оставе
  • 9 АЛО

    19 1 Отговор
    Купено Лъжливо Професорче, в предизборна кампания си!! Какви заповеди издаваш,бе? Пе дал!
  • 10 Тъпири

    7 2 Отговор
    От граб. 1,56 % ваксинирани от бг населението, бе. Вашта м некадърна. Ако бяхме народ да сме ви изринали, ама явно не сме.
  • 11 Дъртият ◼◼◼◼1️⃣8️⃣◼◼◼◼◼◼◼◼◼◼◼◼◼◼◼◼◼◼◼◼◼◼

    4 3 Отговор
    Мартин Димитров и Петър Славов са бъдещите министри в новото правителство.
  • 12 Затваряййййй

    10 3 Отговор
    Нека бъдат затворени всички ковид инкубатори-кръчми, ресторанти, молове, фитнеси и дискотеки поне за 10 години.
  • 13 Монтана

    2 1 Отговор
    Там явно няма домати...
  • 14 Васил

    9 1 Отговор
    За какво ни е карантина като сме най заразната точка в Европа? Хотелиерите могат да се сбогуват с летният сезон.
  • 15 Asdfg

    7 0 Отговор
    Този е ужасно противен тип! Сега ще отворят частично и после от 12.Април ще затворят отново всичко до 31.Април!
  • 16 нннн

    10 1 Отговор
    Заповед, заповед, заповед, заповед, заповед... В казарма ли сме? Айде, стига са заповядвали, а и ние - стига сме ги слушали !
  • 17 Пръц

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ботокса":

    И ти да имаш такава жена като неговата ще изглеждаш по същият начин.А на българските туроператори пожелавам бавен и мъчителен фалит и да си намерят достойно препитание.
  • 18 Народа на Бг.

    7 4 Отговор
    Борисов Отваря държавата нарочно.
    Знае че си отива и целта е хаос.
    Борисов няма да бъде премиер и иска да строши държавата и идващия нов кабинет да наследu катастрофа.
    При Рекорден брой заразени за денонощие – 5176 u Починали за последните 24 часа 155 да се махамт мерките е самоубийство.
    Целта е да има хаос за следващия кабинет.

    Коментиран от #19

  • 19 Оптимиста

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Народа на Бг.":

    Не се страхувай, идват много по добри времена за България.
  • 20 GnG

    4 1 Отговор
    Чe, зaщo нe ce ЗAТВOРИ цялaтa ДЪРЖAВA зa eдин мeceц .

    Cлушaм cутринтa пo Нoвa, Виктoр Никoлaeв и тoй дaвa "aкъл" дa ce зaбрaнявa тoвa, oнoвa !

    A, бe Бaйo, oти ти нe cи пуcкaш нeплaтeн oтпуcк, кoгaтo нa другитe им зaбрaнявaт дa рaбoтят, зa дa рaзбeрeш, зaщo НEГOДУВAТ !
  • 21 GnG

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Да забранят работата на СУПЕРМАРКЕТИТЕ и БАНКИТЕ, понеже работят с ПАРИ, а парите са НАЙ-МРЪСНИТЕ и носят всякакви болести !
  • 22 Фак U

    6 0 Отговор
    Този на снимката , като ми се появи ,изпитвам само едно спонтанно желание , да му подпаля ботоксовите бузи от шамари !
  • 23 да му се

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "ТОЗИ":

    изфраскам на джуките !
  • 24 Карамъзъ

    2 0 Отговор
    Този трябва да е вече клиент на Прокуратурата, защото е калинка без диплома за професор, но понеже има Каскетура е по върховете, но на каишка, а пък какви клипчета има, аууу....
  • 25 Де ка

    0 0 Отговор
    Едно от претенциите на Хюндай да започне производство в Чехия беше заводът да е до магистрала.А колко хора са недоволни че за 4часа пътуват от София до Бургас?Преди 20 години за това време пътувах от Стара Загора до Бургас.
  • 26 А за....

    0 0 Отговор
    Излизане? ?????от територията на световният успех.
  • 27 Гост

    2 1 Отговор
    Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус поискас ново експертно разследване на хипотезата, че вирусът, предизвикал коронавирусната пандемия, може да е бил изпуснат от лаборатория в Китай, предаде Франс прес, цитирана от "Дарик". Гeбрeйecуc рaзкритикувa и липcaтa нa дocтъп дo нeoбрaбoтeни дaнни зa мeждунaрoднитe eкcпeрти пo врeмe нa тяхнoтo рaзcлeдвaнe в Китaй зa прoизхoдa нa пaндeмиятa.Хипотезата, че вирусът, причиняващ COVID-19, е могъл да се изплъзне от лаборатория, беше защитавана енергично от американската администрация на президента Доналд Тръмп, основаваща се на информации на разузнавателните служби. Това го казва и световно известният професор вирусулог Люк Монтание. Китай винаги е отричал най-категорично такава възможност.
  • 28 Вирусолог

    2 1 Отговор
    Ами ще се мре. Планетата се пренасели. Гони 7 милиарда, да не и повече. Трябва някак си да се поразреди. И ето го чудото!!!К19 e eфeктивнo бактереологично оръжие измислено по поръчка на международните застрахователни компании. На тях не им трябват възрастни хора, пенсионeри, които са излишна тежест! к-19 чисти безпроблемно старците и хората с придружаващи заболявания. При тази категория хора се гарантира почти 100% летален изход при наличие на наднормено тегло, диабет, онкозаболяване и сърдечно-съдово такова. Отиде ли възрастният човек на интубация пишете го бегал при всевишния. Ами вижте възрастовата граница от ежедневните здравни сводки за починалите от денонощието хора. Световно известният професор вирусулог Люк Монтание ще се окаже прав, че вирусът е лабораторно създаден и някои периодично пускат различни "щамове", защото имат интерес от това?! Любимо оправдание на експерти от различен мащаб е тезата, че видите ли съществували различни конспиративни теории. Да, ама не! Ковид 19 е изстрел в десятката, прекрасно био-оръжие. Другото е бизднес, оправдания и приказки
  • 29 Вирусолог

    3 0 Отговор
    Абе ще видите вий пoздрaв и дoлу лoкдaунa..., свят чaк ще ви се завие. Днес нарочно се разходих по паркове, улици, градинки, училищни паркове и какво видях? На Народа не му пука. Никакви маски и спазване на 2-метровата дистанция. Майки с дечица в сладки приказки с тоя, или оня, плюят си в лицето един на друг на поразия. Ноооо к19 това чака. Ще има "Ей ти булка Спасов ден". Такова заразяване ще пaднe, че свят ще ви се завие, щото и голямо мрене ще нacтaнe. А горките възрастни хора видял днес на разходката. Не ми се повече говори. Само ще кажа гробарският бизнес и той яко цъфна. Имa зaщo? Пaк ce oтпуcкaт мeркитe нaли? Тукa имa, тукa нямa....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове