Last news in Fakti

6 Април, 2021 10:14 2 255 52

Трифон Панчев, БСП: Крайният резултат показа, че Борисов и ГЕРБ трябва да слязат от сцената

  • трифон панчев-
  • бсп-
  • герб

БСП няма да участва във властта на всяка цена

Трифон Панчев, БСП: Крайният резултат показа, че Борисов и ГЕРБ трябва да слязат от сцената - 1
Снимка: БСП

„Резултатът от изборите по начинът, по който е подреден, показва едно – българските граждани искат промяна. И независимо, че БСП не постигна резултата, който очакваше, ние сме доволни от крайния резултат, а той е че Бойко Борисов и ГЕРБ трябва да слязат от сцената.“ Това заяви членът на Изпълнителното бюро на БСП и кмет на Дряново Трифон Панчев в ефира на БНТ.

По думите му анализ на този резултат тепърва ще се прави, за да може левицата да отчете своите грешки: „Със сигурност това, че се опитахме по един по-градивен начин, без да водим черна кампания и без да вадим болните теми на показ. Опитахме се да кажем защо ние сме алтернатива като водихме един дебат на база програми и идеи“, обясни той.

„При така действащата система в България е трудно някоя партия да спечели самостоятелно изборите, тъй като се изправя срещу в момента съществуващата машина от страна на управляващите“, категоричен бе Трифон Панчев като уточни: „Целият ресурс на държавата беше впрегнат, включително и медиите, и така опозицията бе изтикана в ъгъла. Трябва да обърнем внимание и на социологическите проучвания, които също повлияха, тъй като целта беше да се демотивират избирателите“, каза още той. Панчев допълни, че в област Габрово са били подадени и много сигнали за купуване на гласове, но мерките, които са взети, са неудовлетворителни.

На въпроса дали е имало човек в партията, който да е работил срещу интересите на левицата, Трифон Панчев отговори: „Имаше няколко формации, които участваха на тези избори, които не бяха излезли от партията, а се появиха в листите на тези формации. Със сигурност имаше едно преливане на нашите гласове към други формации.“

„БСП няма да участва във властта на всяка цена“, категоричен бе той. „Ние 4 години пазехме една опозиционна линия и заставаме със същите тези, които отстоявахме през годините. Ние можем и искаме да подкрепим едно различно правителство, което да даде надежда на хората. Правителство, предложено от ГЕРБ, по никакъв начин не може да бъде подкрепено от нас“, каза още Панчев.

Ролята на президента в тези избори, Трифон Панчев коментира така: „Румен Радев взе една позиция, която беше в наша полза“. Той припомни изявлението на държавния глава преди няколко дни, в което Радев призова гражданите да гласуват за промяната, което означава, че е подкрепил и левицата.

Според Панчев е трудно да се определи дали е по-добре да се върви към предсрочни избори или да се направи някаква конструкция, която да извади държавата от тежката криза, в която се намира - и поради пандемията, и поради усилията на сегашното правителство.

Трифон Панчев заяви, че оттук нататък на левицата предстои да води един много дълъг и задълбочен разговор за това какви да са действията ѝ. Той припомни и че вчера цялото Изпълнителното бюро на БСП подаде оставка. „При положение, че имаме този резултат, беше ясно, че трябва да понесем отговорност, но шест месеца, след като беше избран с пряк вот председателят на партията, е смешно да говорим за оставката й“, коментира той. Трифон Панчев отбеляза, че левицата е единствената партия, където се търси отговорност заради резултата, което е показателно.

„Аз смятам, че нашият лидер ни води в правилната посока, защото не участваме в задкулисни сделки. Нашата цел е българските граждани да живеят един по-нормален и достоен живот, ние затова участваме в политиката“, завърши Трифон Панчев.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Johansson

    33 8 Отговор
    Бсп наследващити избори ще себори само за $убсидия.
  • 2 БОКО

    37 7 Отговор
    А вие в миша дупка!Колкото сте по осрани ,толкова сте по нагли!

    Коментиран от #36

  • 3 вижда се

    27 9 Отговор
    Ама и вие се ос-рахте като тиквата !!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хаха

    9 6 Отговор
    За да се качиш ти, може би?
  • 6 Народът

    28 11 Отговор
    А бе Панчев,не разбрахте ли,че вас не трябваше да ви има още от виденовата зима,когато окрадохте България и всички спестявания на бедните хора.Ти сигурно си и слепец и не виждаш резултатите.България е цялата синя от цялостната победа на ГЕРБ и СДС.Иди се прегледай при невролог,защото съм сигурен, че мозъкът ти е увреден от короната.

    Коментиран от #14

  • 7 зевзек

    20 6 Отговор
    кой си ти бе момък, кмет на супер малка селска община, с население под 10 000 души, я се скрий някъде, в бесепето е една тарапана от такива млади надежди, а ги няма никакви на изборите, не си ли ходите по селата, не агитирате ли, спите ли в кабинетите по цял ден, как да си обясним ниския ви резултат
  • 8 bbb

    17 8 Отговор
    Що не вземеш да се гръмнеш бе чугунена комунистическа главо!!!
  • 9 Заще е прав

    4 14 Отговор
    Когато е ясно, че 2/3 от всички тук са пронив Борисов е ясно, че дали има или няма коалиционно правителство важно е в него да не участва никой от ГЕРБ и ДПС. Дори правителство на малцинството, тихомълком ке бъде подкрепено от трети, шести, а може и от пети. Има понятие ИНТЕГРАЛЕН КОЕФИЦИЕНТ, а той за ГЕРБ е равен на 0,1245. Който желае може да научи как се изчислява, но едно е лема - обхваща общият брой избиратели, а не само "избирателна активност".
    10:15 06

    Коментиран от #21

  • 10 Софиянец

    6 15 Отговор
    Замълчете и подкрепете анти ГЕРБ правителство. В противен случай и най верните ви шумкари ще гласуват за друг а вие ще се борите да минете бариерата. Реформирайте се към леви истински а не БКП.
  • 11 опитвам отново

    15 9 Отговор
    ГЕРБ ще завлече и тия в небитието. Лошото е че чалгарите и джендърите взимат превес, а няма нищо по-лошо от фашист чалгар, майцепродавчик.

    Коментиран от #22

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 кумчо вълчо

    11 3 Отговор
    Напротив,още при първа евентуална покана,ще кажете ДА.
  • 14 пешо

    6 9 Отговор

    До коментар #6 от "Народът":

    да се наречеш скромно "народът" и да пишеш глупости, при това...
    диагноза си е.
  • 15 МАЙ НА ТА ВИ

    17 7 Отговор
    КОЙ СЕГА Е НОМЕР ЕДНО? БОЙКО ПАК Е НОМЕР ЕДНО. БСП И ДПС СМОТАНЯЦИ ЧАЛГАРИ. САМО РОК.

    Коментиран от #30

  • 16 Сър Пичук

    20 4 Отговор
    Крайният резултат показа, че БСП е партия със затихващи функции.
    Не успя да свали ГЕРБ, не успя да подобри резултата си от последните избори, изпадна до 3-та позиция, победена от едно шоу със съмнителна стойност, за 4 години в опозиция не направи нищо нито за корекция на политиката на ГЕРБ нито за доброто на хората.
    Та, освен да храни членовете на управлението си заради лъжите и празните им приказки, за какво друго е тази партия?!?!?!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 БСП за България и Радев

    5 7 Отговор
    Госпожица Нинова е най-великият и гениален държавник в света. Докара изборите до ситуация, че при всички положения БСП е победител! Независимо дали учиндолеца иска да прави правителство с нас или ще даде властта на генерал Румен Радев да прави служебно правителство

    Коментиран от #25

  • 19 Червени боклуци.

    12 5 Отговор
    Краят на червената шайка-терористи БСПдирастите.
  • 20 Ми да

    21 2 Отговор
    Цяло лято протести и к‘во? - Да смениш Б. Борисов със Сл. Трифонов като викаш „Мутри вън“ не е ли малко налудничаво?

    Коментиран от #33

  • 21 Само питам

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Заще е прав":

    Е какво е "лема" господин недоучен?!
  • 22 пешо

    5 6 Отговор

    До коментар #11 от "опитвам отново":

    можеш ли внятно да обясниш защо "и тия" ще завлече герб? защото са били министри в кабинета на банкянската чума? примери искаш ли?
    докато е валидно твърдението на проф. христов за 80-те процента, така ще сме.

    Коментиран от #26

  • 23 Другар

    14 3 Отговор
    Нахално е една партия,да говори по този начин,когато изпълнителното и бюро е по-голямо от парламентарната и група,но бит,е... и комунист насита нямат.
  • 24 Гост

    17 4 Отговор
    Накрая кака Кури ще остане сама на Позитано ще се заключи отвътре и ще глътне ключа.

    Коментиран от #41

  • 25 Я кажи ми

    10 0 Отговор

    До коментар #18 от "БСП за България и Радев":

    Кога стана госпожица и кога се разведе?

    Коментиран от #39

  • 26 опитвам отново

    5 3 Отговор

    До коментар #22 от "пешо":

    Защото са производни партии, а лидерите им са скачени съдове. БСП ще оцелее само през бързо отрезвяване и изритване на Корнелия вън от партията.

    Коментиран от #40

  • 27 Гост

    5 3 Отговор
    Виж факти те фончо дори Слави ви гоооооо ... Тогава мучи
  • 28 Електра

    12 6 Отговор
    БСПдирастите вместо да погледнат, че са потънали до ушите в екстременти, те пак воня сънуват. ГЕРБ бие с 26%, както винаги. Скоро електората ще види, че костинбродски корвети и мутрите около Маджо и Черепа, не са алтернативата му, и тогава ще стане страшно, освен Импексовите БСПдирасти с Кауна Радев начело, ще нарита и новоизлюпените паразити...

    Коментиран от #32

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 АЛО

    3 4 Отговор

    До коментар #15 от "МАЙ НА ТА ВИ":

    ЩЕ Е ПЪРВИ В ЗАТВОРА.
  • 31 Десен

    11 3 Отговор
    Само комунист, може да е толкова необективен и нахален да изкара РАЗГРОМНАТА ЗАГУБА - ПОБЕДА !
  • 32 СМС от Ванга

    3 8 Отговор

    До коментар #28 от "Електра":

    Трудна работа, Електра. ГЕРБ умре.

    Коментиран от #44

  • 33 АМОН

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "Ми да":

    ПОЗДРАВЯВАМ ТЕ С ПЕСЕНТА :"МУТРИ ВЪН"

    ВАШАТА ПРИВАТИЗАТОРКА ДОСТОЙНО МОЖЕ ДА СЕ НАРЕДИ ДО БОРИСОВ , ШИШИ С КОГОТО РАБОТИ РАМО ДО РАМО В БУЛГАРТАБАК , С ДОГАН И ЦЯЛАТА ТАЗИ ИЗМЕТ УНИЩОЖИЛА ДЪРЖАВАТА НИ.

    ДРЪЖТЕ СИ Я !!
    ТЯ Е ВАШИЯТ ВОДЕНИЧЕН КАМЪК, КОЙТО ВИ ПРАТИ НА ДЪНОТО!!

    СТИГНАХТЕ ГО. Сега продължавайте да копаете надолу.
    БЕЗРОДНИЦИ ПОДОБНИ НА МУТРАТА!!

    Коментиран от #37, #50

  • 34 Грипен

    7 3 Отговор
    Къде се скриха баджанака ми и Зарков,мазното бритонче.
  • 35 Българка

    3 7 Отговор
    ГЕРБ- ВМРО и ДПС не просто трябва да излязат от властта, а да бъде ревизирано управлението им и под строй да бъдат изправени пред съда
  • 36 АМОН

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "БОКО":

    ВИЖ КАКВА ВОДАЧКА ИМАТ.
    ПРИВАТИЗАТОРКА!!
    ПРИВАТИЗИРА КРИМИНАЛНО ТЕХНОИМПЕКС.
    РАБОТИ СЪС ШИШИ В БУЛГАРТАБАК
    БЕШЕ В ПАНАИРА НА ГЕРГОВ
    СПАСЯВА ВАНЬО ТОПЛОТО.

    Хубав човек е Нинова. Всякакъв контакт с нея е безкрайно нехигиеничен.

    ЗА ТАЗИ КРУШОВСКА БИВОЛИЦА ПАРТИЯТА Е СРЕДСТВО С КОЕТО ПОДДЪРЖА ВИСОКИЯТ СТАНДАРТ НА РАБОТЕЩИЯТ В ГОЛДМАН САКС МАНХАТЪН СИН РАФАИЛ.

    ДРЪЖТЕ СИ Я ПРОСТИ СЕЛСКИ ПРЪЧКИ!
  • 37 Ми да

    9 2 Отговор

    До коментар #33 от "АМОН":

    Да е жива и здрава другарката Нинова! Само тя може успешно да завре БСП в миша дупка! Нали знаеш, че е кадър на Ив. Костов!
  • 38 Българин

    5 2 Отговор
    Цялото ИБ на БСПто вчера е излетяло с чартър за Пхенян,на отпуска след уморителните избори и грандиозната им победа.
  • 39 БСП за България и Радев

    2 7 Отговор

    До коментар #25 от "Я кажи ми":

    Гербераст като теб едва ли ще ме разбере, но за останалите появявам. Обръщението госпожица към жена на възраст е комплимент, а няма нищо общо със семейно положение

    Коментиран от #49

  • 40 пешо

    3 4 Отговор

    До коментар #26 от "опитвам отново":

    това са глупости.
    "изритването" на корни защо - защото не е навита да прави комбина с буци ли?
    а и в известен смисъл - всички партии са производни на бкп. погледни биографията на г-н бой.кик.ев, примерно. да не посочвам други.

    Коментиран от #43

  • 41 Реалист

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Мое и нещо лепкаво да глътне, ако някой се прежали
  • 42 BigBulgarianBoss

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Серьожа русофила":

    Хаххаа Серёжа хаха евала
  • 43 Българин

    5 2 Отговор

    До коментар #40 от "пешо":

    Вие сте интересен."Те нямали да участват в правителство",нека бъдем обективни,кой ги е поканил?Партията им е без ръководство!Колко мандата спечелиха?И се изцепват,че нямали да участват...Това граничи с цинизъм.
  • 44 ГОЦЕ

    8 2 Отговор

    До коментар #32 от "СМС от Ванга":

    браво на КОРНЕЛА че унищожи бесипе, на следващите избори няма да ги има
  • 45 Чичо от село

    4 3 Отговор
    Не схващам пишещите тук,, експерти"защо коментират БСП, която вече не е фактор според тях, а не коментират евентуалното ново правителство начело с Трифонов и неговото топло приятелство в миналото с Борисов! Дали ще се окаже верна поговорката,, Стара любов ръжда не хваща"
  • 46 Антиболшевик

    7 2 Отговор
    Крайния рузултат показа , ГЕРБ се радват на най много от народната любов , партийката на чалгарите , като всяка еднодневка не можа да пожъне истински успех , БКП-БСПарите естествено се самозатриватат , а всички крещящи псевдодемократи ,издънки и отрочета на компартийката са отсвирени от българския народ накрая на кавала .....
  • 47 Матей

    0 4 Отговор
    Тандемът герб+ бсп,да не забравяме и дпс,които направо трябва бъдат разтурени,тия три партии оформят порочния модел.Задължително е да има повторни избори,едва тогава ще има отърсване от тоя модел и да дойде нов управленски план,по който страната да бъде извадена от блатото,в последния момент.БСП МОЖЕ ПАК ДА ИМА ,НО КАТО автентична социална партия,не като сегашната олигархично-буржоазна.
  • 48 чичо

    4 0 Отговор
    От БСП в ред ли са?Въпреки цялата червена помия,и наша и руска,която се изля върху ГЕРБ,въпреки престъпния хаос който червения Радев създаде,въпреки младежката чалгарска култура,на на найна в комбайна,ГЕРБ отново спечели.Другари,не ги мислете,ТЕ спечелиха,въпреки антибългарското ви поведение.И точно,заради цялата ви антибългарщина,ГЕРБ трябва да е на сцената.
  • 49 заплес

    7 0 Отговор

    До коментар #39 от "БСП за България и Радев":

    Обръщението "госпожица" е обида, защото те си викат "другарко"
  • 50 Така

    5 1 Отговор

    До коментар #33 от "АМОН":

    След като цяло лято протестиращи викаха „Мутри вън“, сега мин. председател ще бъде клоунът на мутрите!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Дедовия

    0 0 Отговор
    Този от кой ръкав го извадиха?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове