Last news in Fakti

8 Април, 2021 14:31 1 296 13

СОС прие предложението на БСП в учебните заведения да има психологични кабинети

  • албена кръстева-
  • бсп-софия-
  • столичен общински съвет-
  • сос-
  • психологични кабинети

Промяната цели във всяко едно училище и детска градина да има на разположение психолози, които да работят с учители, родители и деца, изтъкна Албена Кръстева

СОС прие предложението на БСП в учебните заведения да има психологични кабинети - 1

Столичният общински съвет прие предложението на групата на „БСП за България“ за осигуряване на психологични кабинети в училищата и детските градини в София, което беше направено от общинския съветник Албена Кръстева. От общо гласували 56 общински съветници, „За“ бяха 51, против – 5, а въздържали се нямаше, предадоха от пресцентъра на софийската организация на левицата.

„Стратегията трябва да бъде съобразена с промяната на условията, в които се обучават децата и тази година - COVID онлайн обучението с което се редуват присъственото“, каза тя.

„Онлайн обучението нанася физиологични и психологични обучителни затруднения на учениците, което налага един по-задълбочен прочит на написаните в стратегията дейности. Децата се обездвижват, затруднява се комуникацията между тях, ограничават се игрите на открито, което е много съществено за тяхното развитие. Също така има статистика за повишаване на насилието“, изтъкна Кръстева.

„В мярка 3.26 от плана за действие за реализацията на стратегията относно повишаване на грижите и превенцията на здравето сред децата, учениците и работещите в структурите на столичното образование, ние предлагаме осигуряване на здравни и допълване на психологични кабинети“, обясни общинският съветник.

Кръстева заяви, че промяната цели във всяко едно училище и детска градина да има на разположение психолози, които да работят с учители, родители и деца, нуждаещи се от помощ за преодоляване на психологичен дискомфорт, породен от онлайн COVID обучението.

„COVID онлайн обучението затруднява комуникацията и терапията с логопеди и ресурсни учители. Призоваваме в списъка, който са изготвили в Дирекция „Образование“ за налични логопеди и психолози в училищата, в които няма, да бъдат осигурени такива специалисти“, допълни още Кръстева.

„Също така не е лошо да се проучи и липсата на техническо оборудване и да се обезпечават децата от социално слаби семейства, за да може да се обучават онлайн“, добави още Албена Кръстева.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И психолозите

    7 1 Отговор
    по цял ден да си чоплят носа ?!
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    3 0 Отговор
    А в НС кога ????????????????????????????
  • 3 БАЙ Х@Й‼

    9 0 Отговор
    Да управляваш камион или рейс е необходим психотест, а да управляваш държавата НЕ ‼‼‼‼‼‼‼‼‼‼
  • 4 хаберих

    3 1 Отговор
    Доматен СОС за спагети.
  • 5 Фикус

    6 1 Отговор
    И психоложките по цял ден да си чешат ония работи.
  • 6 75годишен

    7 2 Отговор
    По времето на бай Тошо,във всяко начално училище,гимназия,техникум или университет имаше лекар и сестра,зъболекар и сестра.Може само да мечтаете за здравеопазването,което унищожихте и направихте лекарите и болниците престъпни търговски дружества и бандити с бели престилки.Кражбите от еврофондовете не са толкова актуални в момента,колкото кражбите на милиарди от бюджета на България от престъпниците с бели престилки.Болниците са пълни с мъртви души а джипитата и без да кихаш,ти пускат клинична пътека за да крадат от здравната каса.Този цирк трябва да спре.Психиатрите на времето се брояха на пръсти а сега били необходими,за какво....

    Коментиран от #12

  • 7 Шаран БГ

    5 1 Отговор
    В социалистическа България в тези заведения имаше лекари и зъболекари, фелдшери и медицински сестри..............
    Но правилно ! То сега всички изкукуригаха - нужни са само психолози и нищо друго !!!
  • 8 Квмяажвм

    3 1 Отговор
    Направо психиатрични, нема кво да издребняваме. Побъркаха децата и без това.
  • 9 Боко

    2 2 Отговор
    Махни маските на децата убиецо на деца
  • 10 Кака Николинка

    1 2 Отговор
    В Кауфланд 1000 000 минават на ден а кръч ите не може.. БОКО ти си за панделата
  • 11 Гост

    1 0 Отговор
    И за да си заслужат заплатите ще привикват родителите за най-дребното нещо и ще им препоръчват, да си водят децата на сеанси, да им бърникат в мозъчетата, поне по два пъти на седмица. Честити ви поредни паразити на хранилката.
  • 12 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "75годишен":

    Психиатрите нямат клиентела напоследък, и се чудят как да се закачат и те на хранилката. Сега, като влязат и в училищата, при децата ни, всеки месец ще им се снася до пенсия. Край! Решен им е проблема. В замяна на това, ще намират проблеми на нашите деца и ще ги побъркват. Тях с глупавите си приказки, а нас с изискванията, които ще ни препоръчват и налагат. Вече се закачиха. От тук нататък почват да придобиват права, да се бъркат в семействата ни. Тия са жестоки паразити, по-лоши от кръвопийците. Тези унищожават души.
  • 13 Любен

    3 0 Отговор
    А в парламента да се сложат психиатри. И в правителството.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове