12 Април, 2021 08:28 5 487 48

Асен Агов: Неясните ни успехи са изговорени само от Борисов във Facebook

  • бойко борисов-
  • асен агов-
  • герб

Оглушителното мълчание на медиите трябва да бъде заличено

Асен Агов: Неясните ни успехи са изговорени само от Борисов във Facebook - 1
Снимка: БГНЕС

Борисов се хвали, защото няма кой друг да го направи. Хората виждат кризата, в която се намираме и как кретаме на опашката във всички сфери. Неясните ни успехи остават изговорени само от Борисов в социалните мрежи, където никой не може нищо да го попита.
Това заяви в ефира на Българското национално радио журналистът Асен Агов.

Той коментира случващото се на политическата сцена у нас седмица след изборите, които размесиха парламентарното тесте.

“В обръщенията си след изборите премиерът се извини два пъти на медиите, но не стана ясно за какво. Може би защото извинението бе направено пак през социална мрежа, а той бе недостъпен за въпроси. Лидерът на втората политическа сила Слави Трифонов също един вид се извини, че не застава пред избирателите, после им благодари, но пак през социалните мрежи. Това сякаш се превръща в тенденция – политиците да не говорят с журналистите. Защо се опитват да ни управляват с монолози през социалните мрежи и от какво е лишено обществото, когато медиите са изключени като посредници между властта и хората”, посочи Агов.

По думите му проблем е това, че Facebook-хората живеят в балони на единомишленици и изключват критичните, а това е дълбоко несвободно.

“Преди години мислех, че има полза от този вид самодейна журналистика, сега виждам, че няма никаква полза. Защото се злоупотребява с вниманието на хората. От тази гледна точка отчитането на нашите властници досега би трябвало да става в парламента, а не във Facebook”, посочи още журналистът.

По думите му изборите не са решили кризата, въпреки че има размествания. В политическа криза обаче битуваме вече 12 години.

“Скоро ще разберем колко трудно може да се изтрие онова, което ни причиниха. Изборите, които минаха сега, са само началото на решенията. Ето, премиерът в рамките на тези няколко дни след изборите направи няколко коренно различни предложения, но във всяко от тях имаше заден план и във всеки заден план се вижда, как той иска да съхрани властовите си позиции, независимо че казва, че може да се направи кабинет и с друг премиер. Тези игри показват следното – Борисов е стресиран от изборния резултат”, коментира Агов.

Журналистът е категоричен, че ерата “Борисов” няма да приключи толкова лесно.

“Тази прибързаност в назначаването на нови бордове в така наречените "публични компании", това означава, че се прави опит чрез административни мерки да се контролира властта. Само че Борисов трябва да знае, че новоназначените много бързо забравят предишните си зависимости и се нагаждат към онова, което се иска от тях. Такива администратори винаги са с властта, а властта очевидно няма да е с Борисов повече”, отсече още той.

“Във всички случаи се чудя какво той би могъл да каже, ако му вдигнат телефона и направят интервю с него. Той е свикнал да се хвали, защото няма кой друг да го похвали, защото хората виждат кризата, в която се намираме и как кретаме на опашката във всички сфери и нашите неясни успехи остават изговорени само от Бойко Борисов в социалните мрежи, където никой не може нищо да го попита”, обясни още Агов.

Според журналиста медиите трябва да възстановят доверието към себе си, защото е разрушено по същия начин, по който е разрушена и комуникацията между граждани и властимащи.

“Много малко са журналистите с ясна позиция, с желание да показват истината и да задават въпроси. Другите, предпочетоха удобството на това да съхранят работата си, а това е тежко насилие върху свободата на мисълта и словото. Слугинстването надделява.

Оглушителното мълчание на медиите трябва да бъде заличено и на тях им предстои тежък преход, например от тук нататък те трябва да следят кой как изпълнява предизборните си обещания и да питат. Да не оставят да бъдат зачеркнати, както например бяха по време на предизборната кампания от Слави Трифонов и Бойко Борисов. А за политиците, чуденето трябва да приключи и да се направят промени, които гарантират честна съдебна система, прокуратура, която служи на гражданите и пирамидата на сегашната власт да се разтури. Вероятно това ще стане с нови избори, защото новоизбраният парламент с резултата си е изчерпан като възможност за управление”, обясни още Агов.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оффф

    46 22 Отговор
    И тоя ли изпълзя ?
  • 2 chi

    38 20 Отговор
    Плямпало!
  • 3 Това е

    37 7 Отговор
    прототипът на "слънчогледа" -))
  • 4 233

    55 12 Отговор
    Защо бе другарю Агов кретаме най-отзад? Заради такива като тебе! И имаш наглостта да говориш!Скрий се в дупката от която си изпълзял!
  • 5 АУУУУУ

    46 6 Отговор
    Асенчоооо внимавай да не те срещне отново на улицата НАРОДНАТА ЛЮБОВ..... Хем те биха ,хем свидетели ти се смяха 😜😜😜😜😜😜😜😜
  • 6 замислен

    16 24 Отговор
    1 година протести, велики народни възстания, куп компромати и фалшиви новини кои истински и кои изфабрикувани и накрая пак първи на изборите. Май куп "анализатори" живеят в собствения си добре платен балон опитвайки се да насочват общественото мнение в правилната посока.
  • 7 1234

    50 9 Отговор
    Агов е един от тъпите политици на прехода. Говори с едни и същи щампи, мантри и клишета вече 30 години.
  • 8 Гост

    17 12 Отговор
    Прав е. Но само обществото може да поправи тези неща.

    Коментиран от #13

  • 9 Пучо Капучо

    31 8 Отговор
    Борисов е наш виден хвалип.ръцко, наш'та гордост, дето сека. Само конграчулейшънс за хвалбите му и неговите тъй убави калинки. И после...айде в ЦСЗ-то, на почивка малко при бай Ставри.
  • 10 СЕВЕРОЗАПАДА

    33 5 Отговор
    И НА ТОЯ ГАРГАНЕЛ МАЛКО МУ Е БИЛ БОЯ.
  • 11 кокиче

    32 1 Отговор
    ти що не върна кредита от 500 000щ.долара когато банките фалираха СЕЛСКИ ТАРИКАТ ТИ СИ ЗА ЗАТВОРА
  • 12 реване

    20 4 Отговор
    Слугинстването надделява. ТАКА Е,АГА. ПРАВ СИ.
  • 13 нннн

    14 4 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Ама то, половината общество го домързя даже да гласува !
  • 14 Българин

    21 0 Отговор
    ДС агент от първо главно с пълна гуша от приватизацията и софийски имоти трябва да е в затвора
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 един от многото

    19 0 Отговор
    Сашо , Сашо , цял живот си бил едно безполезно плямпало уреждащо се на някаква ясла. Но не е луд този който яде баницата. Докато има балами да плащат , ще има и такива помияри , които водят предавания главно с притоплени стари манджи и неща които са известни на хората.
  • 17 Шуши

    7 4 Отговор
    Парламента да привика бацо шкафски
  • 18 Асен с това име АГОВ

    7 1 Отговор
    намирисва на турчин !??
  • 19 плюс минус

    15 0 Отговор
    А сега де!
    АА е свикнал да върви след победителите!
    А сега не знае кой ще яхне властта и се върти като пумпал.
    Нищо.
    Свикнал е, няма да му се завие свят.
  • 20 Супердесен

    3 10 Отговор
    Най-добрият анализ за отминалите избори с безумно, безполезен резултат. Форумната себеомерзена от негодност утайка естествено бълва змии и гущери, задавена от злоба и омраза към далеч превъзхождащите ги обществени лидери.
    Хахаха нещастни путиноиди.
  • 21 Браво Асене

    2 14 Отговор
    Истински журналист беше и пак е такъв.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 не му вярвам

    11 0 Отговор
    професионален хамелеон,сега говори така,защото гледа накъде духа вятъра!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ПУТИН

    6 2 Отговор
    АГОВ ИМА ОБЩ БИЗНЕС ЧЛЕН НА БСП? НЕ МЕ ГЛЕДАЙ КАКВО ПРАВЯ, А МЕ СЛУШАЙ КАКВО ТЕ ЛЪЖА!
  • 26 СектантСоросоид

    6 0 Отговор
    айдее, още един от сектата на "евроатлантиците", излезе от нафталина.
  • 27 Голям Слон

    11 0 Отговор
    Асене, кажи нещо за баща ти, който се молеше на партията майка да те уредят в БНТ по онова време. И заради което стана член на партията, приспособенецо долен. В живота си три неща винаги съм презирал: пресметлевостта, мързела и угодничеството.
  • 28 ПУТИН

    9 1 Отговор
    МИКА ЗАЙКОВА ЛИ ЩЕ НИ Е ПРЕМИЕР? ТАНЯ ДОНЧЕВА ОПИТЕ С АБВ, НО СЕГА СЕ НАМЪРДА В ПАРЛАМЕНТА С МУТРИТЕ!
  • 29 ПУТИН

    11 0 Отговор
    ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ Е РЕКОРДЬОР ПО ВЛЕЗЛИ ЗА ДЕПУТАТИ БОКЛУЦИ!!! В ТОЗИ СБИРЩАЙН И БАТ САЛИ ЩЕ СЕ ЧУВСТВА НЕУДОБНО.
  • 30 КИБРИТА

    5 0 Отговор
    АСЕЙ АГОВ ИСКАМ ДА ГО ЗАТВОРЯ В ЕДНА КЛЕТКА И ДА ГО ПОЛЕЯ С БЕНЗИН
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Тошко

    5 2 Отговор
    Новата коалиция в момента се пърже в собствен червен сос!
  • 33 Истината

    4 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Журналистът е категоричен, че ерата “Борисов” няма да приключи толкова лесно.

    Не Агов,ерата “Борисов” няма да приключи.Първо трябва да приключи ерата БКП-БСП,която вече 102 години не е приключила.Когато видиш,че БСП вече не съществува,ще отброиш още 90 години и след това може и да се надяваш ,че ГЕРБ ще приключи.За съжаление ти няма да го видиш.
  • 34 NeXu s

    6 9 Отговор
    Ние успешни политици нямаме. Борисов в момента е най-малкото зло - държи стабилна икономика, строи пътища (може да са некачествени, но комунистите и това не са направили - една магистрала я строиха 40 години....), заплати и пенсии са няколко пъти повече от при тройната коалиция. При този мързелив, неук и необразован народ - какво повече да искаме?
    Нинова, Чалгарят и Бойкикев да изпразват банки и крадат фондове ли? Тяхната програма е "Да крадем вместо Бойко". Не, благодаря.
  • 35 ЩИРЛИЦ

    8 5 Отговор
    ЗАЩО ЧАЛГАРЯ СЕ СКРИ И ЦЯЛА СЕДМИЦА НЕ БЛАГОДАРИ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ? ЧАКА ЗАПОВЕДИ ОТ ГОРЕ? ДОГАН, ЧЕРЕПА, ШИШИ, ПУТИН, БАЙДЪН...? НА КОЙ ЩЕ КЛЕКНЕ? ЯВНО УМСТВЕНИЯ МУ БАГАЖ СТИГА САМО ЗА ЗА ЧЕТЕ ТЪПОТИИТЕ НА СЦЕНАРИСТИТЕ СИ И ДА РЕСПЕКТИРА БАЛЕРИНКИТЕ СЪС СТРОГИ ПОГЛЕДИ?
  • 36 Хораа

    6 0 Отговор
    Тоя изкара,че журналистите са най важните и без тях ще рухне цивилизацията.Смешни журналисти-КАЛИНКИ
  • 37 Фалшиф

    6 0 Отговор
    седесар е агофф. Критикува , ама неговите седесари нали са в коалицията "Мутри вътре" Това са те измислените демокрадци - гювечари. Единствен съюзник в коалицията на ГЕРБ и против всенародния протест и вот.
    Смешно и нелепо е точно този т.н. журналист да критикува журналистиката. Помнив неговата обективности любофф към истината.
    Ерония на демокрацията - шегичка.
  • 38 КРАДЦИ

    2 3 Отговор
    РЕАЛНО АГОВ Е ПОСТРАДАЛ ОТ ЧЕРВЕНАТА СГАН - КАКТО И БОЙКО И ДЯДО МУ -- ОБСТОЯТЕЛСТВАТА ОБАЧЕ ДНЕС БОЙКО И АГОВ ДА СА АВЕРИ Е ЗАТРУДНИТЕЛНО ДА СЕ ОБЯСНИ НА НОРМАЛНИ ХОРА !
  • 39 Съседа

    6 0 Отговор
    Ти бе Асане от кои си не можем да те разберем вече 100 години.
  • 40 123

    3 2 Отговор
    Ти откоя кръчма излезе бе боклук та се покажа
  • 41 така е

    4 4 Отговор
    Тиквата не може да пише!Арнаутката Севда му пише...
  • 42 Фактъ

    4 2 Отговор
    Модела Борисов приключи , защото скоро идва Васил Божков . Да бягат бързо , че идва .
  • 43 Кси

    2 1 Отговор
    От джипката се вижда какво се прави, кое е неясното, или затова ревете срещу джипката, нищо да не се вижда и знае, тъй ли, агов
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ТЕЖКО ЗАВИСИМ

    2 0 Отговор
    АГОВ Е ВСЕКИДНЕВЕН ПИЯНИЦА - АЛКОХОЛИК ........... СЛЕД ОБЯД НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО НАМЕРИ !
  • 46 космонавт

    1 1 Отговор
    Неясните ни успехи се виждат от сателит ясно
  • 47 Обективен

    0 1 Отговор
    Що тоя БОКЛУК е срещу Б.Б. ЗНАЧИ БОЙКО Е ВЕЛИК !
  • 48 заката

    0 0 Отговор
    Я ДА КАЖЕ АГОВ КАК НАПРАВИ МИЛИОНИТЕ СИ НА НАРОДА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове