Last news in Fakti

15 Април, 2021 07:47 18 041 24

Основателят на Биволъ: Явно само Трифонов иска промени в Изборния кодекс

  • слави трифонов-
  • биволъ-
  • асен йорданов-
  • мажоритарен вот-
  • референдум

"Това ще е реалната промяна на порочното статукво през последните 30 години", каза Йорданов

Основателят на Биволъ: Явно само Трифонов иска промени в Изборния кодекс  - 1
Кадър: "Честно казано с Люба Кулезич"

"Партията "Има такъв народ" е първата лястовичка на промяната. Това, което партията на Слави Трифонов има за цел да свърши е да направи промяна на избирателния закон в посока към мажоритарен вот. Те инициираха референдум, който се проведе в много малък интервал с референдума на Росен Плевнелиев. Референдумът на Трифонов беше за промяна на мажоритарната система". Това коментира основателят на сайта Биволъ Асен Йорданов в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич", съобщава Евроком.

"Това ще е реалната промяна на порочното статукво през последните 30 години. През 2013 г. Биволъ прокламира три точки, че промяната в България ще стъпи на две основни точки. Това е промяната в избирателния закон, начинът, по който се провеждат изборите, за да спре възпроизводството на изборите в България", каза още Йорданов.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въх

    56 10 Отговор
    Като за пръв път съм оптимист, че нещата в БГ ще почнат да се оправят..
  • 2 CFC

    26 32 Отговор
    Най голямата подигравка ще се окаже ако всъщност Слави е направия на Доган...

    Коментиран от #20

  • 3 Виждащият

    14 4 Отговор
    Не само Трифонов, ами и народа.

    Коментиран от #5

  • 4 123

    20 2 Отговор
    Нека видим кои е за проманата и реформите, и кой не е? Има случайни хора в НС които са от дълго време там, които не искат промяна.
  • 5 пешо

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Виждащият":

    като виждаш, къде гледаш?
    кой народ? тоя, който иска да си купува място в парлюмана? тоя, който е достатъчно тъп ( от 80-те процента), за да не може да оцени какво му предлагат? или тоя, който ще отнесе хурката след това?
  • 6 МОЧА трябва да се разруши!

    17 6 Отговор
    Докато имаме съветски модел прокуратура, няма да има промяна !
  • 7 Браво Биволь

    15 0 Отговор
    Биволь, допълвайте собствениците на ВЕЦ-ове-бивши депутати и обръчите от фирми около тях, за минерални води, строителни фирми.
    Едни от най-скандалните са на Долорес Арсенова и Асен Арсенов,съдружничката им зъболекарка Сербезова, продавали лекарства за рак с 300% надценка.
    Скандално.
  • 8 3,14К

    17 4 Отговор
    И за какво бяха протестите? Първия закон на Боко е за мажоритарните избори. Ако мине тази глупост парламента при нови избори ще е 60% герб, 30%ДПС, ПО 1-2 от останалите и Трифонов.
  • 9 Протест срещу безобразията в България

    3 1 Отговор
    България иска промяна
  • 10 Биволь Велики

    22 0 Отговор
    Когато пак ви вдигнат тока и водата, да знаете чии джобове пълните, докато майките и бащите ви треперят от студ и се разболяват, умират от усложнения в болниците, и пестят вода.
    Шепа ОПГ Бандити с ролсове за милиони ви грабят, най-нагло и цинично.
    ВЕЦ-ове, ТЕЦ-ове, фотоволтаици, перки, всички на бивши министри и депутати-бивши и настоящи.

    Най-кървавите пари са 300% при лекарства за онкоболни.
    За някои хора си трябва отнемане на имущество -целият им род и доживотна. Да печелиш от страданието на хората, трябва да си изр#д-РАК и СТУД -непосилно сметки ток и парно.
  • 11 Сандо

    17 3 Отговор
    Тоя що приказва глупости?Опозицията откога и колко промени предлагаха,ама власта не дава.А относно мажоритарният вот-ами вече и птичетата по дърветата научиха в чия полза е!И стига сте ни представяли Слави за нещо,което той не е,не е бил и никого няма да бъде.Бивол-ите да ни информират кой стои зад Дългия,ето това ще е нещо полезно.
  • 12 Онодим

    8 0 Отговор
    И тогава парламента ще се напълни със селски бекове и квартални жребци.
  • 13 Пламен

    7 0 Отговор
    Няма по корумпирана система от мажоритарната.
  • 14 Някоя

    9 2 Отговор
    Разследвайте кой стои зад проекта ИТН.
    Можете, но не съм сигурна дали искате?

    Коментиран от #16

  • 15 ДжафДжаф

    7 0 Отговор
    А какъв е смисъла от мажоритарна избирателна система в условията на партиен държавнополитически модел??? Всъщност това, което трябваше да се направи при това още през 1990-та година беше Референдум за държавнополитическия модел- монархия, президентска или парламентарна република; и чак тогава Велико събрание и нова конституция. България беше превърната в едно голямо ТКЗС. Ужким всички са членкооператори, всички имат дялово участие, а напрактика коли и беси Председателя на ТКЗС-то, пардон Премиера- партиен вожд, при това без да носи никаква юридическа отговорност за действията си! Бочко Тъпото например 11 години действа като Президент в президентска република, с тая разлика, че винаги е прикрит зад решенията на фиктивни колективни органи. Както се казваше: ако искаш една работа да не стане, създай комисия, а за по-сигурно може и комитет! Според мен мажоритарният вот върви в комплект с Президентската република! Всичко друго просто няма смисъл!

    Коментиран от #17

  • 16 Другия с коня

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "Някоя":

    Зад проекта ИТН отново стои ДС на БКП.Слави тръгва от КуКу.Студентското предаване КуКу с режисьор и сценарист Нидал Алгафари - агент " Наско" от 6 ти отдел на ДС и купчина комсомолски секретари и активисти.Това са Комунистическия младежки съюз плюс деца на известни Комунисти Любен Дилов син и дъщерята на Митко Бомбата -Мартина Вачкова....Сценариите са да отвратят Истинските Комунисти от Седесарите и всъщото време да създават Илюзията за Промяна,докато Номенклатура и Мутри разграбват Държавата.Чак 2091 ва Шоуто на Слави намира Дом в БТВ след покупката на медията от Красимир Гергов щатен служител на Второ главно на ДС та 19 години до 2019 та,когато я продава на Петер Келнер и Слави се изнизва от там,за да изпълни следващата задача....
  • 17 Умен по цялата глава

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "ДжафДжаф":

    30 години ДС на БКП създава политически Проекти с една единствена цел - да няма Лустрация на Комунистическите партии и Правоприемниците им,Членувалите там Олигарси и Приватизатори и агенти и щатни служит ли на ДС на БКП.Една Лустрация решава Всички проблеми със Статукво и ОПГ на Комунистическата Олигархия....Да сте чули някоя партия да предлага Референдум по въпроса???Няма и да чуете!!!За тези избори кандидат народни представители бяха 198 агента на бившата ДС,бивши комсомолски активисти и всякаква Комунистическа паплач...Отново!!!
  • 18 пенсионер

    0 2 Отговор
    от днес пеи сърце цракаме с пръсти пеем чалга пием бира и всичко ще ние наред да живее чалгата и славчу
  • 19 бадженака

    3 0 Отговор
    можоритарни избори тогава парламента ще се напълни с мутри които плащат за да станат депутати те сега са малка сестра галева сестра илия павловца хр иванов атанасов ме и славчу
  • 20 Сараите

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "CFC":

    На прав път си Но за това се иска смелост А не загубване на два месеца и нищо Следващия парламент пак ще върне проторционалния Само пушилек и губене на време Ако има правителство 3-4 год може да остане
  • 21 Сульо

    0 2 Отговор
    този далаверджия и платен "разследващ" да не се меси и да не си вре гагата дето е непознато за него. Да си гледа далаверите и избирателното поръчково "разследване" дето уж го правят
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Питащият

    1 0 Отговор
    И ти ли Бруте ? Мажоритарните избори са изцяло в полза на олигархията и ,ако тези бяха по мажоритарната , Бойко Борисов пак щеше да е цар . Няма да обсъждам умствените и морални способности на хората застанали зад идеята за непредставителна мажоритарна лъжедемокрация . Това че ГЕРБ е навит е очевидно каква е истината .
  • 24 Nakata

    1 0 Отговор
    чалгаря може да опростачи нацията още повече
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове