Last news in Fakti

15 Април, 2021 10:41 3 532 34

Нинова: Мораториум на кабинета на Бойко Борисов

  • корнелия нинова-
  • бсп

Внасяме днес в деловодството промени в Закона за публичните финанси, обяви лидерът на социалистите

Нинова: Мораториум на кабинета на Бойко Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

Предлагам Народното събрание да наложи мораториум на сегашното правителство до съставяне на ново и то да не сключва договори за концесии. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група за началото на 45-ото Народно събрание.

"Трябва да направим пълна ревизия на досегашната изпълнителна власт. Предлагам да започнем със следното: Народното събрание да наложи мораториум на сегашното правителство до съставяне на ново върху сключване на договори, концесии. В момента текат усилено такива процеси.
Премиерът и финансовият министър да отчетат пред нас реалното финансово състояние на държавата и да внесат актуализация на бюджета", изтъкна още Нинова.

"Внасяме днес в деловодството промени в Закона за публичните финанси, с които се ограничава възможността на министър-председателя, който и да е той, да харчи безконтролно парите на хората. Тук може да се стъпи на експертизата на БСП, защото ние четири години внасяме този закон, но се отхвърляше от мнозинството. Ние сезирахме Сметната палата, Конституционния съд, бяхме сами в опозиция в предишния парламент и не успяхме. Вярвам, че сега ще го направим по принципни съображения да сложим ред в управлението на финансите на страната", каза още Нинова.

Внасяме днес този пакет от закони, които касаят помощ на малкия и среден бизнес, спешни решения за удължаване, на кредитна ваканция, помощ на икономиката и откриване на работни места, помощ за домакинствата и младите семейства", каза още Нинова.

Според нея възстановяването на парламентаризма е основна и приоритетна задача. "ГЕРБ и присъдружните им задачи поставиха в подчинена роля на един човек и министър-председателя", каза Нинова. По думите ѝ трябва да се възстанови блиц-контрола, спиране на порочната практика на внасяне на закони без оценка на въздействието и ревизия на лобистки закони, приемане на трайно и устойчиво законодателство, което гарантира прогнозируема бизнес среда.Лидерът на БСП заяви, че трябва всички корупционни скандали да бъдат разследвани и да се носи отговорност.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    65 17 Отговор
    БРАВО, НИНОВА!РЕСПЕКТ КЪМ ТЕБ!
  • 2 Бойко

    59 6 Отговор
    Лелееееее, лошо ми е
  • 3 пожелание

    74 6 Отговор
    Съгласен съм ,защото сега е започнат да крадат и замазват като за последно !!!
  • 4 Леля Цецка президент

    41 7 Отговор
    Мачкай како Кури

    Коментиран от #9

  • 5 ТаУмВзе

    9 44 Отговор
    Кинтоимпексова, заедно с мутропитека долен и компания в Белене. Без да ми се обяснявате, защото сме последна национална Катастрофа ма.

    Коментиран от #11

  • 6 Ох Баня

    33 7 Отговор
    Къде беше Мика до сега. Има светлина май?
  • 7 НИНОВА......В УПЛАХ

    8 41 Отговор
    КОЙ ВИ ПИТА ВАС...ОТ ТРЕТА ГЛУХА

    Коментиран от #24

  • 8 Нека злото да се изреже до корен

    50 7 Отговор
    Браво! Действайте всички нови партии и новите министри в тази посока. Народът чака конфискация, съд и доживотни присъди за престъпниците, които убиха народ и държава за 12 години.
  • 9 СЕИР

    5 18 Отговор

    До коментар #4 от "Леля Цецка президент":

    ПЛАМ В ОЧТЕ АЙРЯН В ГЛАВИТЕ
  • 10 Мим33

    38 3 Отговор
    Наистина,трябва час по скоро да им се подрежат крилата и се спфе разхищението и разсипването на държавата с тези безпринципни продажници.Напред и успех.....
  • 11 пешо

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "ТаУмВзе":

    първосигнални измятания! успокой се малко, помисли. после, ако не си разбрал, питай хора с малки сиви клетки между ушите.

    Коментиран от #14

  • 12 Мнение

    8 16 Отговор
    Нинова сега говори в интерес на народа, НО къде беше тя, когато субсидиите от 1лв станаха на 8лв на глас??? Ами възможността външни фактори да спонсорират партиите, за това какво каза???
    А кой предложи Делян Пеевски в кабинета на Орешарски??? Е как кой, Мая Манолова, с любезното съдействие на БСП!!! А кой предложи Манолова за омбудсман?? Е как кой ами Бойко Борисов!!! Май свинските черва на мафията са доста заплетени, но след 30 г няма как вече да не се изяснят на хората!!!
    Г-жо Нинова, Вашата формация, не само, че е част от статуквото, ами е основен основател!!!
    Така, че вън герб, бсп, дпс и останалите участници от организираната престъпност, от парламента!!! След това разследване на всички управлявали, не само на герб!!!!!!!!!!
    ТОВА ИСКА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД И КОЙТО ГО ОСЪЩЕСТВИ, ЩЕ БЪДЕ ЗАПОМНЕН КАТО ГЕРОЙ!!!
  • 13 пак не разбрал

    7 4 Отговор
    Ще има ли тържествен обяд и по коя телевизия ще го излъчват ?

    Коментиран от #18

  • 14 ТаУмВзе

    3 16 Отговор

    До коментар #11 от "пешо":

    Бе ти не загря ли, че след сикаджийската мутра в парламента е учиндолския чалгар. Идея имаш ли, за какво падение и деградация иде реч.

    Коментиран от #15

  • 15 пешо

    9 3 Отговор

    До коментар #14 от "ТаУмВзе":

    много добра представа имам за какво става дума. по причини разни. само че в случая си пообъркал нещата . нинова никога не е била на власт. с.лафчо влиза в парламента по причиня тиквоний I хипертоник. и основното - и двамата заедно идват след него! тоест, не става дума за деградация, а за обратното.
    p.s. а ако подкрепяш бой.ки.кев - не мога да ти помогна. сори.

    Коментиран от #17

  • 16 Браво како

    1 12 Отговор
    Кури ти "внасяй мораториуми" оня палаша ти ще направи "Вето" и пей сърце..Лъжливи,и крадливи комунисти!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 А бе ще има

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "пак не разбрал":

    ама няма да го излъчват! Щом прочетеш,че Нищоправеца е "поканен" в някое забутано село..там е КЪОР СОФРАТА!!! Сега му търсят и друга "жена" нали неговата я умори с простотията си.....
  • 19 Пенсионер

    3 15 Отговор
    Нинова говори глупости. Никой не иска да каже, кой сега ще ни дава 50 лева към пенсиите. Всички мълчат, че така им удобно. Е, тогава за какво ручахме жабетата? Бойко бил лош, а сега като го няма пенсионерите ще цъфнат и завържат. Загубена работа.

    Коментиран от #22, #29

  • 20 пешо

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "ТаУмВзе":

    разчуФстФан съм!
    ще ти отвърна със същото след някой месец и друг.
    на територията нищо не е каквото изглежда. ако тия, които сега са в парламента и имат възможност да изритат пъмпкина, не го направят, той ще се върне, за съжаление. защото има огромна икономическа, финансова и административна (кметовете) сила.
    ако основното за с.лафчо е да намалява субсидии, да прави мажоритарни избори, да сменя заседателни зали - ще свърши където и останалите. а тиквоний I ще се завърне. и тогава - горко ни.
    бой.ки.кев не го коментирам. няма какво, со.росо.идна маша.

    Коментиран от #21

  • 21 ТаУмВзе

    1 5 Отговор

    До коментар #20 от "пешо":

    Лъжецът, трябва да помни!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 На два етапа

    19 1 Отговор
    Държавата- тоест всички ние,през нашите данъци,хвърли над 85 милиона за пълен ремонт и модернизация на Терминали- 1 и 2. Както за инфраструтура на писти,хангари,складова база и подход към столична Аерогара.Боко и компани буквално е подари на концесионер( външен) съд загробващи фиска клаузи за 35 г напред.Въпрос към форума: Това го одобрявате,или не? Ако не, защо упреквате Нинова,която иска да им отреже ръцете веднага.
  • 24 ВъГъЗъ

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "НИНОВА......В УПЛАХ":

    Първите паднаха в кърви,
    вторите станаха първи!!!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гербер

    1 9 Отговор
    споко. Баце пак ще управлява и ще раздава. Да се снишим
  • 27 Шердан Българов

    2 11 Отговор
    Има ли още импекси за КРАДЕНЕ бе НИНОВА?

    Коментиран от #28

  • 28 Свиленски

    3 6 Отговор

    До коментар #27 от "Шердан Българов":

    Имаааа има и ЦУМ-ове и Панаири и ТЕЦ-ове и НЕФТОХИМ-и !
  • 29 Snake

    17 2 Отговор

    До коментар #19 от "Пенсионер":

    Заради вас мнозина млади са по чужбина.
    50 лв. ли струват старините ти, старче?
    50 лв. са разходите за едно куче на ден.
    Щом ти е добре да се гаврят с теб, заслужаваш да си беден, да виждаш внуците си по Скайпа и т.н., и т.н.

    Коментиран от #31

  • 30 Пенсионер

    2 9 Отговор
    Бойкооооо, къде си Бащицо. Даваше ни по 50 лева. С тия на жената станаха 100. Сега при тия новите край, свърши се. Жесток живот.
  • 31 Пенсионер

    4 5 Отговор

    До коментар #29 от "Snake":

    Написал си глупости. И ти ще остарееш един ден.

    Коментиран от #34

  • 32 Умен ход, но и опасен

    4 1 Отговор
    Много умен ход, но какво ще стане ако ревизията се проточи или се стигне до дълги дела с предизвестен край? Тогава вместо повече симпатии, може този ход да доведе до по тежки обвинения в обвързаност и до пълен крах на БСП и затова като го играете този коз, го играйте до край. Да не стане като предния път с ревизията на правитизацията. Сигурен съм, че където и да бръкнете ще излязат ............
  • 33 Павел Пенев

    10 0 Отговор
    Абсолютно правилно.Всички стари договори да бъдат прекратени и поставени под контрол.Как може добива на злато да е с 1% концесионна такса, а кюлчетата да отиват в чекмеджето.
  • 34 Snake

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "Пенсионер":

    Спор няма, но 50 лв към месечна пенсия...та те за кучетата харчат поне 50 лв./ден.
    С'я ако си имал предвид друго, извинявай...но не е редно да се кефиш на...50 лв. към пенсията си, предвид, че за кучетата харчат толкова на ден.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове