Last news in Fakti

16 Април, 2021 16:19 5 206 25

Румен Петков: Бивш партиен секретар лансира идеята за лустрация

  • румен петков

За съжаление, вчерашният първи ден на 45-ото Народно събрание е впечатляващ от гледна точка на лъжата, некоректността и спекулацията, каза лидерът на АБВ

Румен Петков: Бивш партиен секретар лансира идеята за лустрация - 1
Снимка: БГНЕС

За съжаление, вчерашният първи ден на 45-ото Народно събрание е впечатляващ от гледна точка на лъжата, некоректността и спекулацията. Това каза председателят на ПП АБВ Румен Петков по време на пресконференция в централата на партията, съобщи Агенция „Фокус“.

„От друга страна е добре, че те писмено са депозирани. Предложението за промени в Конституцията, което е внесено от Христо Иванов и група народни представители, от една страна е много грозна спекулация с очакванията на хората за радикална съдебна реформа, от друга страна издава вопюща неграмотност. Предложението, което е направено, съдържа две неща, които са абсурдни от гледна точка Конституцията и решенията на Конституционния съд досега да бъдат извършени от Обикновено народно събрание. Първото е разделянето на Висшия съдебен съвет на два съвета – единият –прокурорски, другият – съдийски“, каза Петков.

Той обясни, че това е много ясно разписано в решение номер 3 от 2003 година на Конституционния съд, където е записано изрично, че нови конституционни органи се създават само от Велико народно събрание. „Когато се правят такива предложения, трябва да е ясно, че от една страна се лъже обществото, от друга се демонстрира изключителна неграмотност и се спекулира с очакванията на хората за промени, които да създадат усещането за справедливост“, добави Петков.

„В предложенията за промени в Конституцията изрично е залегнала идеята за лустрацията. Лустрация на лица, заемащи публични длъжности в държавната администрация поради принадлежност. Тази идея за лустрация е подписана от Велизар Шаламанов също, който е бил партиен секретар на военната единица ПОЛК, която е следвало да се противопостави на НАТО. когато такъв човек се ангажира с подобни текстове, трябва да сме наясно, че има готовност да предаде всичко, с което е свързан собствения му живот, стига да бъде добре днес“, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаргамел

    23 21 Отговор
    Страаааах а Шадраванов??
  • 2 Експерт

    43 14 Отговор
    Гледате ли заседанието на НС? Как може да има хора, които да гласуват за тея циркаджии от ГЕРБ?

    Коментиран от #4

  • 3 Си ган

    26 15 Отговор
    Абе, къде ви е Мангъров, потъна в земята след изборите :)

    Коментиран от #21

  • 4 Султан

    14 28 Отговор

    До коментар #2 от "Експерт":

    Калъф, ГЕРБ сега са в трибуната и гледат цирка дето вие го сътворихте.
  • 5 те всички

    25 3 Отговор
    там са били бекапейци правят се на демократи
  • 6 Майна

    32 9 Отговор
    ПРЕДАТЕЛИТЕ ЛЪСНАХА, НАЧЕЛО С ИТН, МАЯ, ДБ...ОТХВЪРЛИХА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА БСП ЗА РЕВИЗИЯ НА ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ И МОРАТОРИУМ ВЪРХУ ВСИЧКИ СДЕЛКИ КОНЦЕСИИ И НАЗНАЧЕНИЯ...НЯМА ДА ВИ ГО ПРОСТИМ , АКО НЕ ГО НАПРАВИТЕ!

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Червен имбецил

    18 2 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Балъци сте всички дето вярвате на арменския поп..Мая калинката и морал.
  • 8 Гаргамел

    17 10 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Не са, ако беше слушал щеше да разбереш, че това ще мине като отделна точка следващата седмица, ама вие червените кога ли от нещо сте разбирали, та сега баш да почннете
  • 9 безпартиен

    14 7 Отговор
    Този "номер" с лустрацията сега е единствено за заблуда!Кого ще лустрират? Ами те повечето активисти на БКП предадоха власт-политическа и икономическа на деца и внуци и се изнесоха по гробищата!Тези дето са останали живи се пръснаха по различни партии!А и защо само БКП?А ДКМС,БЗНС,ОФ активистите?Те що си траят?Значи препишете наредбата на ген.Айзенхауер след 9.5.1945 за денацификация на Германия,като вместо нац.социалистическа запишете комунистическа!Но това е свързано и с преименуване на градове,села,улици и учебни заведения,които сега са записани на БКП дейци!Ще падне рев и протести,но ако искате да се промени нещо то се нарича декомунизация!

    Коментиран от #16

  • 10 САТЪРА НА ХАНА

    16 4 Отговор
    РУМЕНЕ , АКО РАЗСТРЕЛЯШ ЛИЧНО ГОЦЕ ПЪРВАНОВ , СТАНИШЕВ И КАЛФИН ........
    ....................... АВТОМАТИЧНО ОТ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ СТАВАШ НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ :))

    Коментиран от #15

  • 11 Към авторката

    8 1 Отговор
    Вашата неграмотност е въпиюща...
  • 12 Спокойно

    10 0 Отговор
    Циркът още не е започнал, това е само загрявка.
  • 13 ПРОФЕСОР ИЛЧЕВ

    9 0 Отговор
    ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ,ЖЕНСКАТА БОГОМОЛКА ИЗЯДЕ АБВ ,ВЛАСТА Е ОПИАТ И БОГОМОЛКАТА НА ТОВА РАЗЧИТА НА ЛАКОМИЯТА
  • 14 ЛУСТРАЦИЯ

    9 0 Отговор
    КОЙ не скача е ЧЕРВЕН. СДС СДС СДС. Уууууууууууууууууууууу.ЦИРКаджии
  • 15 ДА бе

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Какво ти е виновен Станишев, че Ви остави 8 милиарда резерв и 10% данък. И сте против вече 10 години. И до сега НЕ желаете да се вдигне като в нормалните държави!
  • 16 пешо

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "безпартиен":

    всички вие читави ли сте, бре!
    с това ви залъгват от 30 години, отклоняват ви вниманието от същностни за територията неща, а вие се хващате на правото на бастуна!
    каква декумунизация ви е била по кухите китари? всичко отдавна е приватизирано, реституирано, разпределено, сменило собствениците... и вие продължавате да налитате като мухи на ла*но. с какво ще се промени битието (и духът) на всеки един популант, ако се случи нещо такова - с нищо! ще бъде удовлетворена единствено нечия дребна злоба. те, това е!
    а икономика, образование, здравеопазване, социално дело - това за вас не е важно. важното е да си начешете злобата.
    затова сме там, където сме!

    Коментиран от #17

  • 17 безпартиен

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "пешо":

    Прав сте Пешо и уважавам мнението Ви!Но в живота трябва да има и справедивост!Значи със сърп,чук и петолъчка,Ленин, Димитров,Че може,а с един български генерал-герой Луков-не???И ако поне малко усещане за справедливост е останало у Вас,уважавайте мнението дори и на последният останал на различно от Вашето!Явно много глави са пълни със сърпове,чукове и петолъчки,така,че не чакайте нещо по-различно!
  • 18 chi

    1 1 Отговор
    Румене, много ги дрънкаш но хората не те искат, знаят ти възможностите...
  • 19 Как не

    1 1 Отговор
    ооооххх. А твоята всеобхватна неграмотност е отчайваща, знаеш ли?
  • 20 СусБе

    0 1 Отговор
    Не е ли време да забравим за Пикльо Шадраванкин!?
    От него само пиянски брътвежи и простотия!
  • 21 Николай

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Си ган":

    Мангъра се готви за министър на здравето, проваленият юрист Христо Иванов пак ръси глупости, Румен Петков да се готви за министър на водоснабдяването и шадраваните.
  • 22 Николай

    1 0 Отговор
    Сега ще попитам отново кога роденият през 1974г. Христо Иванов е завършил право в СУ, магистратура, служил е в Българската армия, специализирал е във САЩ и на 22 г. е станал "От 1996 г. до 2002 г. работи като координатор на проекти в областта на законодателната и съдебната реформи в рамките на Инициатива за Върховенство на закона на Американската асоциация на юристите".
  • 23 Николай

    1 0 Отговор
    Христо Иванов е роден е на 13 септември 1974 г. в София.
    Магистър по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализира във Fulbright/Hubert Humphrey Fellowship Program, Washington College of Law, във Вашингтон, САЩ, в областта на правото на национална сигурност и процедурите по съдебни назначения в САЩ.

    От 1996 г. до 2002 г. работи като координатор на проекти в областта на законодателната и съдебната реформи в рамките на Инициатива за Върховенство на закона на Американската асоциация на юристите. От 2002 г. до 2006 г. е независим консултант по проекти на международни институции, програми за международна техническа помощ и частни клиенти, свързани с оценка на законодателството и утвърждаване върховенството на закона.
  • 24 Мартин

    3 0 Отговор
    Няма бивш партиен секретар, така както и няма бивш комунист! А Христо Иванов от "Демократична България" е именно дете на върла комунистка! И кога е успял да стане демократ с такава майка?
  • 25 пишкащото дете в шадраван

    1 1 Отговор
    ТЪПИГЬОЩИНА Е ТОВА!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове