17 Април, 2021 14:31 9 141 53

Кирил Добрев: Сервитьорът дойде и раздаде сметките на Нинова

  • кирил добрев-
  • корнелия нинова-
  • бсп

Той каза още, че пет години Нинова не е влизала през централния вход на партийната централа

Кирил Добрев: Сервитьорът дойде и раздаде сметките на Нинова - 1
Снимка: БГНЕС

Времето на този председател на БСП отдавна е минало и изборите го показаха. Тази позиция изрази Кирил Добрев, съобщава epicenter.bg.

Жалко е, че трябваше да стигнем до тук, сервитьорът дойде, раздаде сметките и виждате каква е ситуацията, констатира социалистът преди днешното заседание на Националния съвет на столетницата.

Корнелия трябва да излезе пред партията и да се извини за всичко, което направи, категоричен бе Добрев. Защо беше необходимо да загубим изборите, за да подкрепим Румен Радев за втори мандат, недоумява той. По думите му десетки партийни организации са застанали зад втория мандат на тандема Радев - Йотова преди 5-6 месеца. Но защо се дърпаше това ръководство, попита още Добрев.

Ако днес трябва да плащаме цената за ината на някой, добре, ще го направим, жалко за това поколение, което идва след нас и го боли за партията, сподели още той.

Кирил Добрев каза още, че пет години Нинова не е влизала през централния вход на партийната централа. Вместо това влизала от задния вход. Дори и през 97-ма година партийните лидери не са правили това.

Припомняме, на изборите, проведени на 4 април, БСП остана трета политическа формация след ГЕРБ и "Има такъв народ" на Слави Трифонов. Лидерът на партията Корнелия Нинова не подаде оставка заради разгромната загуба, но това направи Изпълнителното бюро на партията.

Едва сега, след изборите, БСП започва обсъждането на кандидатурата на президента Румен Радев за втори мандат, което бе подложено на сериозна вътрешна критика още преди парламентарните избори с хоризонт президентските, които трябва да се състоят в края на годината.

Кирил Добрев е един от последователните критици на политиката на Корнелия Нинова, но загуби битката в партията на първите избори за лидер през лятото на миналата година.

По-късно той сподели във Фейсбук думи на своя баща Николай Добрев: „Не вярвам на измислени приятели, икономически магьосници и предварителни победители. Не вярвам, че някой може да замени демокрацията с метла, справедливостта със заповед, а свободата с насилие, и да успее. Демокрацията свършва там, където няма протегната ръка и свободен избор“.

Те са изречени преди парламентарните избори през 1997 г. – скоро след като Добрев връща мандата за съставяне на правителство на БСП.

„Безумец е този, който иска с пръст слънцето да затъмни”. Безумец е онзи, който мисли, че бедите, болките, тежестта и обидата могат да повалят и да унищожат моята партия. Вярвам в лявата идея и знам, че в дългия си път човечеството не е измислило нищо по-чисто и по-благородно от свободата, справедливостта и солидарността. Знам, че днес, след върховите изпитания, БСП е по-мъдра, по-зряла, по – милосърдна и по-могъща. … Вярвам, че страданието ражда гордост, изпитанието – воля, а нападките на свои и чужди – вяра. Обръщам се към поколението на моите родители – да ни простят. Те нямат провали. Тяхната вяра и мъдрост не знае смисъла на тази дума. Изграденото от тях не подлежи на преоценка. Обръщам се към моето поколение – към хората, с които заедно започвахме, опитвахме се да градим, за да остане и след нас тухла на кръст. България има нужда сега от вас, създатели. Обръщам се към 20-годишните, към връстниците на моите деца, които знаят и искат тази земя да е родината им. Вярвам, че ще предпочетете да останете горди и прави, да преодолеете предизвикателството, отколкото да заминете“, гласи още посланието му.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Експерт

    35 31 Отговор
    Абе тва сайтче е пълно с Бесепарски тролчета. Другите с гербаджии. Има ли изобщо некъв нормален сайт в тая страна?

    Коментиран от #19, #24, #31, #34

  • 2 Другаря Христов е руски патриот

    30 8 Отговор
    Време е рогатия да ви прибере
  • 3 Майна

    51 11 Отговор
    ОПОРКИ, КОИТО ИЗПОЛЗВАТ ГЕРБАДЖИИТЕ, ИМАЙ МАЛКО ДОСТОЙНСТВО..., АМА И ТО КАТО НА ГРОПАДЖИИТЕ ТИ ЛИПСВА...
  • 4 Евала Кире

    34 58 Отговор
    Този път си прав.Нинова се "погрижи" за имиджа на БСП повече от Пламен Орешарски и Жан Виденов накуп.

    Коментиран от #35, #37

  • 5 3,14К

    76 9 Отговор
    Тоя, ако официално бе преминал към герб, сега щеше да е зам. председател.
  • 6 Майна

    78 5 Отговор
    И ТАЗИ ПАРТИЯ, НЕ Е ТВОЯ, ВЪПРЕКИ, ЧЕ СЕ ОПИТВАШ ДА Я ПРЕВЪРНЕШ В ОБСЛУЖВАЩА ЛИЧНИТЕ ТИ ИНТЕРЕСИ
  • 7 Българка

    85 15 Отговор
    Кирил Добрев е троянски кон на Борисов в БСП. Той е типичен олигарх- власт и успешен биснес, подкрепян от шайката. Естествено, че е срещу Нинова. Друго би било сега , ако начело на БСП беше той, Гергов. В парламента щяха да са съучастници с гробарите и никой нямаше да иска проверки, спиране на концесии и назначения. Так че време е по-скоро Добрев да си ходи в ГЕРБ и дава отчет къде са парите на българите
  • 8 Тяната

    22 34 Отговор
    Тая да изчезва директно
  • 9 сила

    80 14 Отговор
    КИРЧО БАЩА ТИ БЕШЕ ПРЕДАТЕЛ ПРЕДАТЕЛ СИ И ТИ....отивай си при Тиквата

    Коментиран от #50

  • 10 ФАКТИ

    70 7 Отговор
    КИРО КОНТРАБАНДИСТА ПО ЧЕНГЕ БАЩА ВЪН ОТ ПАРТИЯТА.СТИГА СВИНАРСКИ И ГЕРБЕРСКИ ИБРИЦИ И БЛИЗАЛКИ.ОТВРАТИТЕЛЕН. БОКЛУК
  • 11 Българка

    24 14 Отговор
    В момента тежа 120кг и имам мустаци.ГЕРБ са виновни,че съм тлъста лелка изпълнена със злоба.

    Коментиран от #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гост

    51 1 Отговор
    Кире гледай си ВЕЦ - овете и я зарежи тая партия.

    Коментиран от #21

  • 14 Чук и Гек

    41 0 Отговор
    Георг Добреф - мърляв вариант! Оня е лъскав, като младо педелвайсче!
  • 15 Българка

    32 11 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Не пиши от моя ник. Гробарите само да крадете знаете

    Коментиран от #18

  • 16 македонски край

    26 2 Отговор
    Леке, язък че имаше баща пич!
  • 17 гадно

    42 1 Отговор
    Такива като тоя са винаги готови в зависимост от случая да викат осанна или распни го .
  • 18 Стига драска

    18 13 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    отиди да потичаш.Едва ли ще отслабнеш като стоиш по цял ден пред компютъра в готовност за следващ злобен коментар.
  • 19 Без ДДС

    25 0 Отговор

    До коментар #1 от "Експерт":

    Няма безпристрастни медий парите не миришат.Четеш леви, четеш десни и си правиш заключенията. Мойте заключения са че скоро няма да се оправим,всеки играе своята си игра и си мисли,че сам може всичко.

    Коментиран от #46

  • 20 Перо

    40 2 Отговор
    Второ поколение некадърник и паразит на обществото!
  • 21 К.К.

    41 2 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Да бяха само вецовете, обръч от фирми и бизнеси въртят с Първанови.
  • 22 Съвет

    32 3 Отговор
    Кирчо , по-добре не си показвай физиономията по СМО , че с всяко показване , между 50 и 70 000 редови члена на БСП отказват да имат нещо общо с тази ОПГ .
  • 23 Стрелата

    16 0 Отговор
    Кире Кире 20 год. Вече са по чужбина не мои всички да са на хранилката 30 год съвест ама праааазнааа
  • 24 Рони

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Експерт":

    Не няма всички са еднакви
  • 25 uri

    42 2 Отговор
    АБЕ КИРО,ЩО НЕ СЕ СКРИЕШ ВЕЧЕ БЕ.НАЛИ ДО СЕГА БЕШЕ ОРГ. СЕКРЕТАР НА ПАРТИЯТА И ДО КЪДЕ СТИГНАХТЕ!ТИ СИ НАЙ ГОЛЕМИЯ ВИНОВНИК ДА СТЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ! СРАМ НЯМАШ ЛИ,А КОЙ ТИ ДАВА АПЕТИТНИ ОБЕКТИ ЗА ТВОЙТЕ БИЗНЕСИ!ТРОЯНСКИ КОН СИ В ГРУПАТА!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Рони

    27 2 Отговор
    Хайде млъкни малко,бе глупако
  • 28 Кирил Добрев, толкова години депотат

    38 2 Отговор
    Стига толкова, пожизнен искаш да си!! Загубихте изборите защото останах те много Вождове а няма Индианци!!! Всички ако може да сте в Парламента, но не се получава!!! Въртите си Бизнеса покрай депутатството и до там!! Като го гледа някой Гергов, Овчаров, Бриго, ТЕБ, хората се отказват да гласуват за вас!!! За това НЕЕ виновна Нинова, Оалисте се!! Това всички го виждат, НА този етап толкова са ви Индианците, а Вождовете стават все повече!!!
  • 29 90040

    37 2 Отговор
    Бай Киро да носиш много поздрави на Боко Тиквата нали те е напазарувал и ако може да не се връщаш! Бай Киро вие действително смятате, че тези постове в БСП ви се полагат по наследство и че сте там за да може цял живот да папкате, да ама не свърши се време е да се разкарате долни измекяри! Бай Киро вие Серго, Иво и онази скумрия Елена вървете по дяволите никога няма да гласувам за патериците на Боко!
  • 30 Иван Грозни

    35 2 Отговор
    Киро, за тебе е в сила поговорката "от добри родители често се пръкват калпави деца". Ти си позор за БСП. От която и партия да са изменниците те са най долните хора на света. Това не важи за ГРОБ защото там са само таки. и симпатизанти с партийни книжки като К.Добрев.
  • 31 Има..всичко има..

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Експерт":

    Има и Такъв прост Народ../ИТпН/, има и боза, има и банички с извара, и някой лев има..а на теб за какъв чеп ти е нормален сайт???..като нищо не е нормално в тази страна??
  • 32 АМОН

    29 2 Отговор
    КИКИ,

    ЗАСРАМИ СЕ!!
    КАЖИ КИКИ КАК ФИРМАТА ТИ "ТЕРА КОРП" се оказва основен доставчик на горива на Народно събрание , ВСС, СУ Климент охридски, БДЖ ....
    Кажи за бизнеса ти със семейство ПЪРВАНОВИ , ЗА ХОТЕЛИТЕ , ЗА ФОНДАЦИЯТА ЗА .......

    КАКВИ КОМУНИСТИ СТЕ БИ ПИЧ?!!
  • 33 Сър Пичук

    21 5 Отговор
    Кирчо, стига си се втелясвал и цитирал изтърканите от повече от 100-годишна употреба думички, с които залъгвахте и залъгвате хората. Кажи нещо по-простичко:
    - за сака с пачки, с който се опитваше да минеш границата,
    - за вецовете, с които си допълваш скромната депутатска заплата,
    - има ли конфликт на интереси между това да правиш закони и получаваш информация, която другите нямат и да правиш бизнес.
    - колко работни места закриха приватизаторите от БСП
    - колко сте червените милионери в БСП
    - защо точно при вашите управления са случиха и Лукановата и Виденовата зими, банките гърмяха като фойерверки и отнасяха парите на хората, бяха създадени мутрите и олигарсите, срещу които днес се борите с такъв комсомолски ентусиазъм.
    И накрая, как всичко това се връзва с онези три думички, които всички вие непрекъснато повтаряте по повод и без повод - "свобода, справедливост и солидарност".
  • 34 До псевдоексперта

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Експерт":

    Ти експерт по какво си? По долари и евра ли? Бг соросоидните ни от това разбират най-добре, как да продават интересите ни, да обезличават българщината, да продават работниците и специалистите ни за роби на запад, да склоняват главица и да чакат държавна заплата.
  • 35 Паметлив дедо

    20 0 Отговор

    До коментар #4 от "Евала Кире":

    Кирчо Добрев?? Контрабандистчето на валута,спипано на Калотина раздава морални оценки?? Ха ха ха ха Хи хи хи хи!!

    Коментиран от #38

  • 36 Павел пенев

    18 1 Отговор
    Няма да бъдеш Председател на БСП колкото и да плюеш по Нинова. Непостоянно и непочтенно момче си,липсва ти и коректност.
  • 37 Отвратен

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Евала Кире":

    О, я стига!
  • 38 Първан Гоцев

    10 0 Отговор

    До коментар #35 от "Паметлив дедо":

    Ако бащата на Кирчо Контрабандиста е знаел какъв боклук е създал, ще се обърне три пъти в гроба!!

    Коментиран от #41

  • 39 Хайде бе!?

    12 2 Отговор
    Да подаде оставка,и да си посипе главата с пепел? Защо? Че ви изчегърта с желязно ренде кликата- Социалист на думи- Милионер на практика! Я ХВАЩАЙ ,У ДЕСНО! Там ти е мястото.Ти си толкова ляв,колкото са с ляв волан колите в Индия.Първо се опитахте отвътре със завоалиран преврат.Не ви се получи.Сега, и на слепия е ясно,че Вие- филибе групировката ,с подкрепата от влашко и врачанско, умишлено бойкотирахте изборите.Не ви интересува резултата.Колкото по зле- толкова по добре за Вас.Пловдив и областта са втори по големина в Държавата.Там е ударихте Нинова.Виж,ако е станишчо, ще гоните и клошара за глас.И след това с бойко, с доган " Ние на вас, вие на нас!". От Вашата саботажна" технология" БСП се срина,поне с 150-200 х гласа.Като си толкова Идеен Социалист,не продума и запетая,за Мораториума предложен от БСП,към която и ти принадлежиш,защо и от кои беше отхвърлен,а? Но си знаете оаканите гащи,всичките в един цвят- естествено кафяв.Ти знаеш за Тях,Те знаят за Вас.И омертата ви: Лаеме наужким,но никога не пречим!
  • 40 Да рупа

    7 1 Отговор
    Тоя хамстер да отива да си рупа ядките от орехи и лешници.
  • 41 Айде стига

    5 2 Отговор

    До коментар #38 от "Първан Гоцев":

    И оня беше като тоя.Дигна белия байрак,пак в името на Народа,и да не " разбие Държавата". Какво се случи след това всички знаят.
  • 42 Браво на

    5 0 Отговор
    гн Добрев! Цоциалист от класа.
    Ако е и милионер още по-добре, защото всеки добър цоциалист е и милионер
  • 43 Феликс Дж

    10 2 Отговор
    Крушата не пада по-далече от корена си. РЕНЕГАТ и предател, син на предател и валутен аферист с наркопари. Точен партньор на Шиши-то. Ти си за ГУЛАГ, на покойния ти баща му се размина. Апропо - в архивите на ВЧК пише, че отец е направил пари от цигари, докато е бил в борда на "Булгартабак" с оня парасенок от там ли имате близост?
  • 44 Хахаха

    5 1 Отговор
    Олигархът Добрев се загрижил за БСП.....
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Без ДДС":

    Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим! Разбира се...един паметник сам по себе си не може да е виновен за нищо, но е показател за реалното положение с властта в държавата ни...
  • 47 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 2 Отговор
    "другарю" Добрев, лявата идея е "пунта мара"...
    Социалистическа държава, В ТОЧНИЯТ СМИСЪЛ НА ДУМАТА, няма и не е имало, това е една фикция в стил Оруел. Нашето НРБ си беше с еднолично корпоративно-тоталитарно управление. СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ МОЖЕ ДА ПРОВЕЖДА САМО БОГАТАТА ДЪРЖАВА, А БОГАТА ДЪРЖАВА СЕ ПРАВИ ОТ БОГАТИ ГРАЖДАНИ, А НЕ ОТ ТЕЗИ РАЗЧИТАЩИ НА СОЦИАЛНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ. При тоталитарните държави подходът е по-друг. Независимо дали тази държава се титулува социалистическа..., народно-демократична..., народна република... гражданите се обират от властта, като им се дават средства колкото да преживеят и контролирано възпроизвеждат. С окрадените пари тоталитарната държава финансира своята социална политика. За да реализира тази си дейност се разчита на огромен идеологически апарат за овладяване съзнанието на масите, а за по-коравите глави и на огромен репресивен апарат в началните етапи. След пречупването на населението, репресивният апарат се реорганизира. Премахва се системата на трудови лагери, като този акт се завоалира под някаква форма на борба с култа на личността или грижи на партията за ....... Възприемат се по-меки методи за контрол, като се набляга на скритите форми. Ограбването демотивира хората да работи за благото на обществото, а започват да търсят други алтернативи като част-пром , незаконна емиграция , черна борса, корупция и т.н., което води до тотално икономическо изоставане и крах на системата.
  • 48 Лустрация

    1 1 Отговор
    Затвор ченгета и корумпирани бандити
  • 49 Marinov

    2 1 Отговор
    Господине , Кокошар си бе и Кокошар си Оставаш но и ИБРИКЧИИСТВОТО Него ЗАБРАВЯШ!
  • 50 Смърфиета

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "сила":

    При баща си предателя да върви, и да вземе Корнелия със себе си. Не му стигна субсидията, за да живее нашироко.
  • 51 питащ

    2 0 Отговор
    Млъкни бе герберска подлого! Май нещо търговските ти дела ще се сринат , ааааааааааааааааааа.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Жоро

    1 0 Отговор
    Може и даси прав, но добре че беше баща ти, мир на праха му, за да си на партийната хранилка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове