21 Април, 2021 08:40 3 395 24

Проф. Чорбанов за реимунизация с друга ваксина: Изключително грешно е

  • андрей чорбанов

Със сигурност бих искал да зная кой е взел това решение, каза ученият от БАН и депутат от ИТН

Проф. Чорбанов за реимунизация с друга ваксина: Изключително грешно е - 1
Снимка: БГНЕС

Навсякъде се обсъжда смесването на ваксините. Огромната част от имунолозите съветват да не се прави това нещо. Може да не е страшно. Но ние на знаем какво ще се случи. Изключително грешно е да се направи втора имунизация с друга ваксина. Това каза ученият от БАН и депутат от ИТН проф. Андрей Чорбанов по 7/8 ТВ.

Станахме първата държава, която разреши да се прави реимунизация с друга ваксина. Ние не знаем кой е взел това решение. Не вярвам да е здравния министър. Със сигурност бих искал да зная кой е взел това решение. Много държави като Сърбия и Унгария, се имунизират със „Спутник“. Трябва да се каже, че и трите векторни ваксини са различни. Тази на „Янсен“ е същата като руската. С втората имунизация се получава много мощен отговор. Маймунският вирус не е толкова мощен. Доста екипи изучават откъде да проблемите при ваксините. Преди няколко месеца се говореше, че няма проблем, но регулаторните органи признаха ,че са факт. Изискванията към новите ваксини са да са безопасни.

Не е ясно защо се получава кръвосъсирване. Не е намерен механизма, с който това се случва. Аз критикувам мерките, а не вируса. Това, че допуснахме той да се разпространи глобално, е причина за тази висока смъртност. За година и нещо имаме 350 000 позитивни, означава, че много по-голям брой хора са се срещали с този вирус. С последната вълна боледуват много млади хора. Третата вълна обиколи всички страни в света – и страните с локдаун, и без локдаун. ЕМА одобри ползването на „Янсен“. Нямам обяснение за това. При някои хора и първата доза дава необходимата доза защита. При други – не.

Руската ваксина се използва в много държави, особено в Латинска Америка. Сърбия е в стъпала спрямо ваксинацията спрямо нас.

Категорично смятам, че тази ваксина не трябва да е задължителна. Смятам, че трябва да се имунизират рискови групи. Защо имунизирането и преболедувалите трябва да ходят с маски? Ако ваксината работи, ти не разпространяваш патогена. Обратното граничи с „Междузвездни войни“. Ако ваксината работи, човекът е защитен.


Бел.ред.
Партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ" - още от първия ден на новоизбрания парламент отказа да се бори за основното си обещание - мажоритарни избори в два тура.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИТН

    23 2 Отговор
    Това ще е новият министър на здравеопазването. И всички Директори на болници ще бъдат освободени.

    Коментиран от #16, #17

  • 2 Геноцидът продължава

    22 3 Отговор
    Да, фатално грешно е. А цялата кохорта гробари НОЩници препоръчват при липса на втора доза от една, хората да си сложат още две от друга отрова. Целта е да убият със сигурност колкото се може повече хора.
  • 3 АБВ

    7 27 Отговор
    Тоя комплексар пак тръгна да се прави на доктор !

    Коментиран от #9

  • 4 Още мърдам

    6 17 Отговор
    На 03.04 се ваксинирах с Астра Зенека. Никакви странични ефекти не съм имал. Ваксината си е добра.

    Коментиран от #21

  • 5 От Швеция

    10 2 Отговор
    Правилен коментар от Професор Чорбанов!
    И да го поздравим за Дерутатското място!
    Чакаме ,ваксините Професоре и "нашата" разбира се?
    Ваксината "Янсен" и тя не е за предпочитане?
    Докъде стигнахме с Българската ваксина, Професоре?
    Вижда ли се датата , или годината ,
    в която можем да я ползваме?
  • 6 глоги

    12 2 Отговор
    Доста екипи изучават откъде СА проблемите при ваксините.Защо в Бългерия още не е разрешена и доставена ваксината "Спутник-Ве"? Докога все със западни боклуци ще ни тровят? Герито Мустафова е тук. Мин.Ангелов да отиде при нея и да заяви категорично,че българите искат руската ваксина.

    Коментиран от #13

  • 7 Госр

    2 7 Отговор
    А тоя цъфна пак яко
  • 8 Още мърдам

    1 4 Отговор
    Трябва да си направя изследвания за антитела. При достатъчно антитела би трябвало да не се поставя втора доза. Аз лично съм съгласен и 20 дози да си поставя, щото вече ми писна на Сандерс от простотиите на Тиквата, Ангелов и НОЩ
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Още мърдам

    1 4 Отговор
    Трябва да си направя изследвания за антитела. При достатъчно антитела би трябвало да не се поставя втора доза. Аз лично съм съгласен и 20 дози да си поставя, щото вече ми писна на Сайдера от простотиите на Тиквата, Ангелов и НОЩ
  • 11 Кучев

    5 2 Отговор
    " Ние не знаем кой е взел това решение." - Аз го взех.
    Ваш Кучев.
  • 12 Един

    6 0 Отговор
    Що да е погрешно! 2 ваксинации - могат да се разделят между две фирми - и двете да имат парични постъпления! А че нямало ваксината да "хване" - още ли си вярвате , че НЯКОЙ "ДЕМОКРАТ" МИСЛИ ЗА ВАС И ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ?!
  • 13 кътю дарбата

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "глоги":

    щото мой,астрата е по 2.50 - тънка лайсна и с ева майдел си делнаха едни пари едни хора и сега ще се боцкате до припадък с жгмел щото
    в другите ,читавите няма сус пай за едни хора и така
  • 14 Още мърдам

    7 3 Отговор
    Предлагам да се направи аутопсия на Ангелов и НОЩ, за да се установи колко анти-тела са възпроизвели в следствие на РНК ваксината която си поставиха.
  • 15 СЕВЕРОЗАПАДА

    0 5 Отговор
    И ТОЯ ВЕЧЕ ИМА СНИМКИ НА МИНИСТЕРСКО КРЕСЛО, НО ПРАВЕНИ ПО ВРЕМЕ НА СЪН
  • 16 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "ИТН":

    Марш в първи клас.......директорите на болниците не се назначават от министъра на здравеопазването......

    Коментиран от #19

  • 17 От Швеция

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "ИТН":

    Има капцитет, има хъс,
    а и не е "джендър",
    като Гербаджийския, бивш министър -"стилист"!
    Обещаващо и подходящо образование,
    в крак със проблематиката на вируса!
    Чисто и просто е фаворит за поста,
    в тези" Пандемични времена"?
    Сигурно умее да обеззаразява , заразени
    с "патогени" минстри и чиновници?
    Ако е така , почти е е готов за министър??
  • 18 😷😷😷

    1 0 Отговор
    Водка с бира!
  • 19 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Не знам от кой се назначават директорите на болници, но след като през лятото ботоксовия здравен министър отиде в Добрич и направи за 2 часа "проверка" на болницата, "установи", че директора е "виновен" и.... го уволни! Та щом може да уволнява, логично е да ги назначава!
  • 20 Така де

    5 1 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Защо имунизирането и преболедувалите трябва да ходят с маски? Ако ваксината работи, ти не разпространяваш патогена." - И аз това питама, ама смислен отговор няма, няма и да има.

    Коментиран от #22

  • 21 има време

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Още мърдам":

    чакай, чакай...
  • 22 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Така де":

    Вече се намират и такива "специалисти", които те убеждават как трябва да се боцкаш с по две ваксини през 6 месеца.... докато заприличаш на нещо, като зомби!
  • 23 Густо Майна

    2 0 Отговор
    Изключително съм доволен, че хора, като д-р Симидчиев и проф. Чорбанов ще са водещи капацитети в здравната комисия към Парламента! Безспорни авторитети в професията, здраво стъпили на земята, приемащи всички +/- и точно обосноваващи се докъде стигат възможностите на науката, и от къде започва шаманството. Има лъч в тунела изобщо с такива люде начело!
  • 24 този

    0 0 Отговор
    този профан защо влезе в болница да се лекува като плямпаше че е обикновено грипче.баз бая намазан пеливан и депутат
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове