Last news in Fakti

21 Април, 2021 08:56 2 552 45

Митов: Готви се управление на задкулисието, ако изолират ГЕРБ-СДС

  • даниел митов

Посоченият от ГЕРБ-СДС за министър-председател потвърди, че официални покани за съставяне на правителство ще има отправени към ДБ и „Има такъв народ“ (ИТН)

Митов: Готви се управление на задкулисието, ако изолират ГЕРБ-СДС - 1
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов и Даниел Митов заедно са обсъждали състава на проектокабинета.

„Няма мои или негови предложения, обсъждали сме имена на масата и сме се обединявали. Това е амалгама от опитни и нови лица. Ясна е проевропейската и проатлантическата ориентация. Ние сме длъжни да направим всички необходими опити за съставяне на кабинет“, коментира предложеният за премиер на ГЕРБ-СДС.

„Ние сме отговорни хора и не можем да оставим държавата без кабинет. Ситуацията е сложна“, каза още Митов.

Той даде за пример ковид кризата и геополитическите сблъсъци, споменавайки напрежението Русия-Украйна.

Даниел Митов отправи важно предупреждение, че се прави опит да се заобиколи ГЕРБ-СДС. Това, по думите му, може да доведе до „истинско управление на задкулисието“. Според него това ще се случи, защото вотът на избирателя ще се подмени, ако не участва най-голямата политическа сила.

По повод думите на съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов, че Даниел Митов е „сламен човек“, кандидат-премиерът отговори:

„Това е политическо говорене, няма как да е друго. Те подхождат като победители на тези избори, без да са такива. Нашият призив е да погледнат реалността и да разберат, че не могат да елиминират волята на 840 000 избиратели, дали гласа си за ГЕРБ“.

Посоченият от ГЕРБ-СДС за министър-председател потвърди, че официални покани за съставяне на правителство ще има отправени към ДБ и „Има такъв народ“ (ИТН). Преговори с БСП, ДПС и „Изправи се! Мутри вън“ са невъзможни.

Даниел Митов обясни, че ГЕРБ-СДС е символична коалиция, която обединява дясното. Самият той се е разочаровал от ДСБ, които после се съюзиха с партията "Да, България" за коалиция "Демократична България". Митов все пак посочи, че имат идейни сходства.

Той потвърди, че ПГ на ГЕРБ ще подкрепи идеята на ДБ за временна комисия по случая "Росенец". Между двете партии има спор на чия страна в спора е била ДПС.

"Целите пред страната са други - България да има стабилно правителство", заяви Митов.


Бел.ред.
Партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ" - още от първия ден на новоизбрания парламент отказа да се бори за основното си обещание - мажоритарни избори в два тура.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наблюдаващ

    83 2 Отговор
    Та герб два мандата е обслужваща партия на задкулисието смешко! Още от номинацията си почна с лъжите и нападките!
  • 2 Употребена тоалетна хартия сте

    61 3 Отговор
    Отиди миткай и клечи пред и под боклучавите си шефове и там дрънкай тъпотии. Не е задкулисие, а явно и открито изхвърляне на вас гробарски убийци.
  • 3 Ииииъъъ

    42 5 Отговор
    Надявам се да няма ново комунистическо правителство на ГРОБ-СДС, които са креатура на партията майка БКП.
  • 4 ввфф

    48 1 Отговор
    Целите ви са ясни- в БГ да има стабилно статукво. И парите да текат пак там, където са текли 11 год.
  • 5 Subaru STI

    44 0 Отговор
    Борисов, Доган, Пеевски със задкулисието - ОПГ ГЕРБ са станали големи ревльовци, откакто не контролират парламента, през който по- рано прокарва всяка прищявка на мутрата Борисов. Бълват лъжа след лъжа - залогът за тях е да влязат в затвора.
  • 6 джаба

    39 1 Отговор
    този калитко го слушах преди малко ,назобен с простотиите бацеви ама до откат жалко за индивида а майка му и татко му толкова очакваха от него
  • 7 Шумерийска Любов

    38 0 Отговор
    Даниел Митов: “Дясното го има и то е ГЕРБ”. Водещ от БТВ: “И СДС?” Митов: “Е, да...символично” :))))))) Гербаджиййте са мн зле, вкарахахахаха си АВТОГОЛ!
  • 8 Презират те всички и у нас

    32 1 Отговор
    Помниш ли как те изхвърли и унижи Путин?

    Коментиран от #26

  • 9 Шефьор

    43 1 Отговор
    Митов, никой неще да подкрепи правителство на Герб-СДС. Връщай мандата да не се губи време! Ако имаше малко повече мозък, щеше да си наясно, но да си мислиш, че ще те подкрепи някой за правителство е научна-фантастика. Какъв Министър председател си ти като дори не си представи сам проекта за правителство? Както казва Конферансието: Пунта-Мара!
  • 10 ббб

    40 2 Отговор
    Кое задкулисие бе Митов? Ти започна ли с номерата на Плювнналиев? Задкулисието е шефа ти
  • 11 Един Човек

    39 1 Отговор
    Правителство на задкулисието!!!!! Хааааааааахахахахахахаха!!Егати и наглостта!!!Колко закона гласувахте на първо четене в предния парламент,без дори да дадете на другите партии да ги помиришат!А за главния прокурор ...а за КОНПИ и Цацата...а за коалицията с ДПС(гнус ме е да го напиша) ! !!!Заминавате си с 200 и го знаете...това са конвулсии и гърчове , които няма да променят нищо!
  • 12 Въпрос

    30 2 Отговор
    Митов, кога ще обявите война на Китай и Русия, да бягам от България навреме?

    Коментиран от #18

  • 13 Дърт пее..раст...

    33 1 Отговор
    Митов е много просто момче..По голямо задкулисие,няма и да има.Иде СДС,то да доутрепе държавата,да ликвидира,всичко..На добър път ,нещастнико!!.
  • 14 хлечка

    32 1 Отговор
    По голямо задкулисие и грабеж от вас няма ве Митуууввв!
  • 15 тралала

    9 6 Отговор
    Готвят се нови избори. С люти чушки. Главен шеф-готвач е Тома Биков.
  • 16 Българка

    38 1 Отговор
    Келеш, как ако се сформира правителство без ГЕРБ, то щяло да е задкулисно? Нали 70% от народа изобщо не иска ГЕРБ не във властта, а в НС и на ръководни места в институциите. Само тоталното отстраняване на ГЕРБ е гарант за борба с корупцията. Шайката наистина управляваше задкулисно и в съглашателство с ДПС , в облаги за Доган и Пеевски. Митов явно съди по това управление и за другите.
  • 17 А ти

    26 1 Отговор
    не изолираш ли половината си избиратели? Къде са номинациите за цигани министри?
  • 18 Дърт Мин..дил

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "Въпрос":

    Аз,вече избягах,,!!!..Още ,1998.Щото Тея,имаха намерение ,да ме ликвидират..Наполовина,успяха.
  • 19 Лошо

    18 2 Отговор
    Сега ни готвят нови енергийни "демократични" цени, включително и парно САЩ инвестиции в сектора..
    Не приеха мораториума на Нинова, и ни готвят поредното икономическо заробване.
  • 20 Subaru STI

    17 0 Отговор
    Борисов, Доган, Пеевски със задкулисието - ОПГ ГЕРБ са станали големи ревльовци, откакто не контролират парламента, през който по- рано прокарва всяка прищявка на мутрата Борисов. Бълват лъжа след лъжа - залогът за тях е да влязат в затвора.
  • 21 Кирил

    2 9 Отговор
    Всички бягат,само маините мутри се жертват за министри.Правителство ще стане с мандата на БСП.Ще го кръстят,,експертно,,....и баницата ще я делят,...за всекиго по нещо....така де,от еврофондовете идват 36 милиарда
  • 22 истина е

    12 1 Отговор
    Ако имаш представа колко си смотан , ще се обесиш на първото дърво !
  • 23 В новото правителство на ИТН

    0 10 Отговор
    Министър председател ще е Краси Радков а заместник министър Годжи. Те достойно ще заместят Тиквата и Дончев. От ЕНП няма и да се посетят че ГЕРБ е паднал и е в изолация.

    Коментиран от #30

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Мдаа

    18 1 Отговор
    Митов-работи с ентусиазъм за Демократически НПО-та САЩ, шеф Олбрайт.
  • 26 Дърт пее..раст...

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "Презират те всички и у нас":

    Путин с такиз мин..ети..въобще не си прави труда,по телефона даже не става..Може би,ще говори само с премиера на Люксембург....! .
  • 27 нннн

    17 0 Отговор
    На яростния евро-гей-атлантик Даниел Сорос - Митов мястото му е в средата на Атлантика без спасителен пояс. Чудно ми е, от къде изпълзяват такива червеи...
  • 28 хахаха

    12 1 Отговор
    Айдееее PR -ите започнаха да обработват и Митов с Борисовите клишета и да плашат народа, че ако не са те на власт едва ли не страната ще загине. Хахаха
  • 29 Цитат

    9 0 Отговор
    "Aмeрикaнcкaтa aгeнция зa търгoвия и рaзвитиe (USTDА) щe oтпуcнe бeзвъзмeзднo близo 1 млн. дoлaрa зa прoучвaнe и рaзрaбoтвaнe нa плaн зa мoдeрнизaция нa coфийcкaтa „Тoплoфикaция“.
    Тя e гoтoвa дa прeдcтaви 921 554 щaтcки дoлaрa нa Cтoличнa oбщинa, c кoитo дa бъдe нaeтa aмeрикaнcкaтa фирмa
    Нoвoтo рoбcтвo нa Бългaрия ce зaдълбoчeвa. Oтнaчaлo пуcкaт въдичкaтa , пocлe дo грoб !"
  • 30 Ей за 20 ст

    8 0 Отговор

    До коментар #23 от "В новото правителство на ИТН":

    предателите са първа писта да надраскат някоя простотия за първолаци! Но освен, че това показва вашето ниво на "интелект", показва и на подлият глупак, който ви е купил за жълти монети! Щом дава пари за простотия, то неговото ниво на "интелект", не е по различно от вашето и е останало на ниво първи клас!

    Коментиран от #34

  • 31 Дани Митов

    12 0 Отговор
    Бойко нямаше под ръка магаре и ме тури мен за министър председател:)))) И сега след като Боеку представи новия кабинет ще има ли мющерии да гласуват за ГЕРБ? Боеку затри ГЕРБ окончателно.
  • 32 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    10 1 Отговор
    Мутри=ГЕРБ, вън, ИЗЧЕЗВАЙТЕ...
  • 33 Д Митов!!! Мин Председател на хартия, с

    10 0 Отговор
    Хартиено Правителство!!! Разскарай се!!
  • 34 В новото правителство на ИТН

    7 0 Отговор

    До коментар #30 от "Ей за 20 ст":

    Гледай по ведро на живота. С новият си кабинет Боеку и ГЕРБ се самоубиха ритуално. Даже и Георги Марков иска да скача в Дунава.

    Коментиран от #37

  • 35 Гербаджийте

    5 1 Отговор
    Спряха лайф стрийма от НС ! Мафия !
  • 36 Дърт пее..раст...

    4 0 Отговор
    Това хю..мне,е назобано с евро ,и саксонски ценности..Ще играе за интереса на САЩ ..Ще закрие АЕЦ,.газ,ток,вода,.индустрия,поминък..Ше затрие и ликвидира територията..Официакен език,английски,религия,протестант....Всичко ще подари..на янките..Само да го тупкат по рамото..и сочат с пръстче..Тоз е по голям бок..лук от Борисов..
  • 37 Ей за 20 ст

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "В новото правителство на ИТН":

    Аз гледам ведро, но ведрото не значи да уважавам предателите и подлеците!
  • 38 ССсс

    11 0 Отговор
    Крадеца вика(дръжте крадеца).Точно вие лакеите на мутрите,управлявахте държавата със задкулисие.Ха да видиме как ще е без вас...1000 пъти по добре.Гербопитеците изпревариха най мразената партия в България-ДПС и сега са на първо място по неприемливост от българския народ.
  • 39 Митов

    7 0 Отговор
    Нали вие сте задкулисието?
    И друго ли има?
  • 40 Софиянец

    6 0 Отговор
    Опитват разделение на ляво дясно подплатено с милиони. Безсрамен и недостоен Митов.
  • 41 Тодоров

    7 1 Отговор
    Този комсомолски секретар на ГЕРБ само повтаря като папагал думите на Ментора си - задкулисието щяло да дойде на власт, ако изолират ГЕРБ/СДС. Добре - да видим. Ако не - пак на площадите.

    Коментиран от #45

  • 42 Само факта

    3 0 Отговор
    на категоричния отказ на БМБ да се яви в парламента е предостатъчен за всички останали партии да ви покажат червен картон. Никоя партия няма да си окачи въжето, подкрепяйки едно абсолютно авторитарно управление на диктатор подчинил за 12г. всичко и всички, с изключение на президента. ГЕП over.
  • 43 Прави се на оргинал, но тъп

    2 0 Отговор
    Задкулисието, кое е то и включва ли и Светият синод? Има клишета използвани за разни ... примерно КОРУПЦИЯ, МАФИОТИ, ОЛИГАРСИ, МУТРИ. Единствено и само ХУНТА се лепи "като шамар на буза" за ГЕРБ. Не осъзнават, че се пързалят или търкалят по наклона към гюбрето на изпялите си "песента" - СДС, ДСБ НДСВ, "ПАТРИОТИ"-те, "ВОЛЯ"-та и още и още.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Тодоров":

    Целта беше, чрез провокации от „протестиращите“ да се предизвика въвеждане на военно положение от пРЕЗИДЕНТА. План "А" не сработи, преминават към план "Б"...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове