Last news in Fakti

21 Април, 2021 09:16 3 040 61

Атлантици с призив към парламента

  • атлантици-
  • призив-
  • парламент

Подобна стъпка е особено необходима

Атлантици с призив към парламента - 1
Снимка: БГНЕС

Атлантическият съвет на България призова Народното събрание бързо да ратифицира протокола към споразумението с Румъния за air policing, по силата на което от румънската територия ще могат да навлизат съюзнически самолети, за да защитят въздушното ни пространство.

Подобна стъпка е особено необходима на фона на ескалиращото напрежение в черноморския регион заради струпването на руски военни в Крим и по границата с Украйна, посочват атлантиците.

"На 18 март 2021 г. между България и Румъния беше подписан Протокол за изменение и допълнение на "Споразумението между правителството на Република България и правителството на Румъния относно презгранични операции за Air Policing". Протоколът е одобрен с решение на Министерския съвет от 16 декември 2020 г. и доразвива и надгражда Споразумението между правителството на България и правителството на Румъния относно презгранични операции за охрана на въздушното пространство от 2011 г." - напомнят от АСБ.

След ратификация от парламентите на двете държави трети страни-членки на НАТО, базирани на териториите на България и Румъния, ще могат да осъществяват презгранични операции в изпълнение на задачи по охрана на въздушното ни пространство.

"Това е особено важно днес, когато напрежението в региона ескалира заради руските действия в и около Украйна. Русия продължава и с провокативните си полети към въздушното пространство на държави от НАТО. Обезпокоени сме, че до момента не виждаме все още в Народното събрание да е внесен от Министерския съвет законопроект за ратификация. Не откриваме и такова решение за внасяне на Министерския съвет." - отбелязват от неправителствената организация.

От АСБ се обръщат към всички народни представители, които в своите предизборни кампании са поели ангажимент за изграждане на по-силна българска отбрана в НАТО, да подемат инициативата и да положат усилия за възможно по-бърза ратификация на документа.

"Ако има забавяне, следва отговорните институциите (Министерството на отбраната и Министерския съвет) да бъдат задължени да процедират бързо и експедитивно с преписката!" - призовават от АСБ.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    118 3 Отговор
    Клоуни! Не знам Русия да ни "заплашва", пък и къде са българските самолети за 2 млрд.? Появиха ли се поне на хартия?

    Коментиран от #10, #19

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 БОЗА

    114 2 Отговор
    Призовавам атлантиците да ходят в Атлантида...българите нямат нужда от натегациите и малоумщините ви... ;-)
  • 4 Самоназначил се

    98 1 Отговор
    Кой го е ополмощил тоя съвет. Никой.
  • 5 Шпионина Сорос

    95 1 Отговор
    Тези не са ли САЩ шпиони в БГ?
    Кво правим с тях, ще омявяват война на Китай и Русия, докато бягат към хасиендите си в Калифорния, Хаваите, Малдивите, Гърция?
    За пропаганда и прокарване на чужди интереси няма ли затвор, съд, проверка на източници, грантове.

    Коментиран от #11, #51

  • 6 СЛОНА

    64 1 Отговор
    АЗ ВИ КАЗАХ ,ЧЕ ШЕ БЪДЕ РАДОСТ ЗА СЛОНСКИТЕ ОЧИ ДА ГЛЕДАТ И ВИЕ ВКЛЮЧИТЕЛНО КАК ГОРЯТ И ПАДАТ ДЖЕНДАРИ СЪС САМОЛЕТИ
  • 7 Вова император

    82 1 Отговор
    Атлантическото гей клубче да не призовава такива недомислия, защото Румъния ще е без авиация в първите 10 мин от началото на патакламата.
  • 8 КВИ СА ТИЯ

    74 1 Отговор
    ДЕТО ВСЕ ЧАКАТ ДРУГ ДА ГИ ПАЗИ.Я ДА СЛАГАТ ПО ЕДНА ТЕНДЖЕРА НА ГЛАВАТА И ДА ТИЧАТ В УКРАЙНА ДА ЗАЩИТАВАТ ЕВРОАТЛАНТИЗМА
  • 9 провокатори

    38 5 Отговор
    Не им се връзвайте, това не са атланцити, те играят роля да внушават, че има опозиция. Бащата на Соломон Паси е от най-големите комунисти, благодарение на когото днес има повече предани комунисти от едно време. Синът на Соломон Паси е краен комунист като дядо си. Атлантическия съвет имитира жаргона на антикомунистите и само непросветените не биха го забелязали.
  • 10 офф

    25 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Не им се връзвай, бе, човек! Това са провокатори, те са от нашите, просто такава им е ролята
  • 11 такива са

    41 1 Отговор

    До коментар #5 от "Шпионина Сорос":

    Не, тия са народни изедници, продали душата си на Лукавия за някой и друг пробит $.
  • 12 Гост

    53 1 Отговор
    Що?! Българските самолети какво са? А, ние можем ли да летим над Румъния, Гърция, Турция?!? Ей така, да ги защитаваме бе! Еър полисинг бе! Атлантически договор! Ей, по време на Варшавския договор нямаше такива простотиии! Летеше се само на международни учения! Щит!!!
  • 13 пожелание

    62 1 Отговор
    Тези атлантици да се изселят оттатък атлантика !!!
  • 14 ССсс

    60 1 Отговор
    Никакво подписвеане.Стига толкова лизане на американски задни части.Всички атлантици са национални предатели и единственото за което им плащат е да ни вкарат във военен конфликт.Ако румънците са подлоги,то ние трябва да си гедаме нашите интереси а те не са на страната на конфликти,предиъвиквани от империята на злото САЩ
  • 15 Гост

    46 1 Отговор
    Атлантиците в Атлантика на Титаник!
  • 16 много спешно

    5 3 Отговор
    Тестове за новия парламент.
  • 17 Диверсант

    36 1 Отговор
    Набирам желаещи и симпатизанти за учредяване на ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪВЕТ НА БЪЛГАРИЯ
  • 18 ФЕЙК

    36 1 Отговор
    Пасито да стягат рабантчето, а Димитрин Вичев да прави прашка от осмарски дрян и да отиват да свалят руски самолети в Украйна! Желаем им УСПЕХ И ПОБЕДА!
  • 19 dedo

    24 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Той завода където ще се построят(евентуално) на хартия го няма още!
  • 20 Вън нато, сащ и ес от България!

    39 1 Отговор
    Не им ли е ясно, че ако Русия реши, само за няколко минути ще ни заличи от картата?!? И тези сороски и натовски псета въобще не им пука, използват ни като буферна зона само и удобно водят войни на чужди територии. Губещи сме ние обикновените хора, защото гробарите са им подлоги.
  • 21 Сандо

    36 1 Отговор
    Изгонете ги тия продажници от България,преди да са ни окончателно съсипали.Идва време за Народен съд,ако искаме да ни има.
  • 22 еййй

    33 0 Отговор
    не спряха тия провокатори. Пуснете ни, че после да не може да ни изгоните. АААА да руснаците като им писне от простотиите ни и като ни зачукат да може освен в Румъния и при вас да падат самолети и бомби. Айде СПЕШНО ни разрешете. То дори и да не разрешите с какво ще ни противодействате ако нарушим вашето пространство. ДААААА забравих от договора за американските бараки си направете книжни самолетчете и ги пускайте ,,да фъркат, да фъркат,, и да защитават вашето небе, което не се знае дали е вашо....Хайде смешно т.е. спешно подписвайте......ахм.....
  • 23 На чужд гръб

    23 0 Отговор
    Паси твпйте деца сигурно не живеят в България.бункер имаш ли си построен в балкана?

    Коментиран от #31

  • 24 сащисан

    26 0 Отговор
    Защо с Румъния, и с Русия имаме морска граница, да подпишен с тях air policing, по силата на който от руската територия да могат да навлизат братски самолети, за да защитят въздушното ни пространство.
  • 25 офф

    1 11 Отговор
    Целта на тези провокатори е да разкриват антикомунистите в България. Толкова ли сте слепи?
  • 26 Кана сюбиги

    17 0 Отговор
    ЮДЕИТЕ ВНУШАВАТ НА НАРОДИТЕ СВОБОДА, ЗА ДА ГИ ТЛАСНАТ В ПИЯНСТВО И РАЗВРАТ.
    Погледнете пияните, оглупели от вино гои, на които правото за безмерното му употребление е дадено заедно със свободата. Ние не бива и не ще допуснем синовете на Израиля да стигнат до същото положение. Народите на гоите са зашеметени от спиртни напитки, а младежта им е оглупяла от класицизъм и разврат, в който я тласкат нашите агенти; гуверньори, лакеи, гувернантки в богатите домове, прислужници и поставените от нас жени в местата на гоевските увеселения. Аз причислявам към числото на тези последните и тъй наречените „дами на доброто общество“, които по разврат и разкош са доброволни последователки на нашите развратителки.
  • 27 ........

    10 0 Отговор
    ЮДЕИТЕ ВНУШАВАТ НА НАРОДИТЕ СВОБОДА, ЗА ДА ГИ ТЛАСНАТ В ПИЯНСТВО И РАЗВРАТ.
    Погледнете пияните, оглупели от вино гои, на които правото за безмерното му употребление е дадено заедно със свободата. Ние не бива и не ще допуснем синовете на Израиля да стигнат до същото положение. Народите на гоите са зашеметени от спиртни напитки, а младежта им е оглупяла от класицизъм и разврат, в който я тласкат нашите агенти
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ТаУмВзе

    20 0 Отговор
    Сюлейман паси да си трае, че при война 1ви ще го отнесат Предателите на Майка България.
  • 30 Калъчев

    29 0 Отговор
    Тоя Атлантически съвет е котило на предатели антибългари, една офшорна политическа организация, хибридно наречена НПО, изцяло пълна с агенти на ЦРУ. И тук централна роля има издигнатия от Козяк кандидат за премиер мазния слуга на жидоянките Митофф. Едва написан в тоя кандидат- премиерски списък, и червеят заедно с дебелия юдейски депутат Ал. Йорданов искат да ни вкарат в американската война срещу Русия. На нас не ни трябва война, а пълен неутралитет в техния отбранителен Северно-атлантически съюз. Неутралитет и никакво включване в активни военнни действия на янките. Русия никога не е нападала първа, не е започвала войни, тя само е зъвршвала войните в последните 120 години. Главният каскет, или някой независим патриот-прокурор няма ли да вземат на разработка тия "атлантици", да им заведат наказателно дело по Гл. Първа от НК, за опити за въвличане на България във война??! Тия мерзавци - в Атлантида!

    Коментиран от #32

  • 31 Българин

    10 0 Отговор

    До коментар #23 от "На чужд гръб":

    Няма да му трябва,ще бъде обесен на площада.
  • 32 оффф

    0 7 Отговор

    До коментар #30 от "Калъчев":

    Човеко, Атлантическия съвет са провокатори на червените. Те, червените, победиха по целия свят и сега само разиграват фалшиви опозиции. Целите на Атлантическия съвет са две: да осветяават малкото останали антикомунисти, чрез провокации, и да имитират опозиция на червените. Реториката им е елементарна и жаргонът им е толкова фалшиш и елементарно скалъпен.

    Коментиран от #35, #49

  • 33 Паси на дъното нисискарскиязовир да ляга

    17 0 Отговор
    Тези ще последват Атлантида скоро
  • 34 😁😁😁😁

    10 0 Отговор
    ... най-сетне...ето го...на картинка...неостаряващият...ф-16...😁...
  • 35 Въпрос

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "оффф":

    А русия къде е според теб?
  • 36 бушприт

    13 1 Отговор
    "от румънската територия ще могат да навлизат съюзнически самолети, за да защитят въздушното ни пространство." По-точно казано е:Да разполагат с въздушното ни пространство и да не можем да ги изгоним при нужда.
  • 37 Шуши

    18 0 Отговор
    Никва ратификация, референдум за натю
  • 38 Luci

    20 0 Отговор
    Американските подлоги измислили дори да изгонят руските "шпиони" от България. Какво да шпионират руснаците в тази просяшка държава?
    Профукахме "Южния поток", сега турците ще печелят, а ние ще гледаме.
    Ако се стигне до военните действия, в калабалъка да не се окажем пак под турското "присъствие".
  • 39 Сорос

    15 0 Отговор
    Ма те сега са на власт, целиОт парламент са "евроатлантици" - ГЕРБ СДС, ДБ, Хаджигенов НБУ, ДПС, БСП-донякъде.
    Всички активисти на Инстанбулската Конвенция са в Парламента, със знаменосеца Даниел Митов НПО Демократи САЩ.
    Хора, отворете си очите, идва война!
    Една нова патриотична партия не влезе в Парламента, Възраждане, Движение на непартийните кандидати.
  • 40 Русенец

    20 1 Отговор
    Продажниците пак реват час по-скоро да продадат България. Днес искат румънцски самолети да летят над главите ни, утре ще искат турски аскер да влиза в къщите ни.
  • 41 Историчка

    17 0 Отговор
    Тези атлантици май мислят като дебилните ни псевдо-професори Цанков и Филов, нанесли огромни вреди на България! А някой знае ли къде е Ал. Йорданов - много ми липсват неговите коментари?

    Коментиран от #42

  • 42 Май е там

    12 0 Отговор

    До коментар #41 от "Историчка":

    В европарламента, троши парите на ЕС данъкоплатци.
    32 000 лева на месец и 300 000 при напускане.
  • 43 Антон

    15 0 Отговор
    Чудя се дали някой от тези "атлантици" е ходил в казармата!?

    Коментиран от #47, #48

  • 44 Димов

    15 0 Отговор
    Пусни вълка в кошарата, пък после гледай какво става.

    Коментиран от #56

  • 45 Luci

    19 0 Отговор
    Американците искат отдалеч с ръцете на Европа и Украйна да разпалят огън на границите на Русия. Избрали малоумник за президент и той може да подпали чергата. В калабалъка България може да се окаже пак под турското "присъствие". Ердоган няма да изпусне такава възможност, но вече НИКОЙ няма да подаде ръка на България.
  • 46 Луд Атлантик

    21 0 Отговор
    Атлантика да обясни, как така преди 30 г. с руснаците без да имат военни бази в страната ни, България имаше 300 самолета с които пазеше въздушното си пространство?!?
    А днес с американеца и военните им бази тук, чужди самолети трябва да "пазят" въздушното ни пространство!!
    Ами това на директен език означава, че изобщо нямаме държава!!
  • 47 Потъналата Атлантида

    8 0 Отговор

    До коментар #43 от "Антон":

    Няма как да минат теста с аналния преглед.
  • 48 Хиперборея

    10 0 Отговор

    До коментар #43 от "Антон":

    Те си имат уютни бункерчета.
  • 49 Калъчев

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "оффф":

    Може би си прав. Ако имаш предвид, че червените са световната банда на ционисти и техния задкулисен СЕК, целта им за победа на "пролетариата" в целия свят...днес т.н. наречени Глобалисти. Наистина в такива дни на безвластие и за предлагане на власт тия световни дългоушати, рогати и късоврати сатани използват всякакви подлости и интриги, за да противопоставят различните племена на гоите едни на други, да се бият сами, а те хитро да се спотайват втехните си червясали бункери да се хихикат ехидно и доволно... Тук си прав, истината е такава.

    Коментиран от #50

  • 50 Така е

    8 0 Отговор

    До коментар #49 от "Калъчев":

    Те преследват техните(на рогатия) планове и нямат цветове партий идеали инфилтрирани са на всякъде. комунисти, националист,нацисти,демократи,либерали,патриоти на всякъде са.
  • 51 ХИЛЪРИ

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "Шпионина Сорос":

    ВОЕНОЛЮБЦИТЕ АТЛАНТИЦИ ДА ГРАБВАТ ВОЙНИШКИТЕ МЕШКИ И НА БЕГОМ МАРШ ДА БЕГАТ КЪМ КИЕВ ИЛИ АКО ОСТАВАТ ТУК ДА ЗАМЪЛЧАТ ЗАВИНАГИ. БАЙ ДЪН ВИ ПРЕВЪРНА В МИШЕНИ ЗА КАЛИБРИРАНЕ И ЩЕ БЪДЕТЕ КАЛИБРИРАНИ НО ЩЕ МРАТ НЕВИНИ ЗАРАДИ ВАС ВОЕНОЛЮБЦИ.
  • 52 42352

    7 2 Отговор
    XA пускайте негрите на нашата територия и ще има пак робство !
  • 53 SAAB

    9 0 Отговор
    Резняка с трабанта ......да го затрупат с камъЕ на площада ! :) Тъй де....шЪ му вдигнем паметник !
  • 54 офицер

    15 0 Отговор
    Атлантико - престъпници, национални предатели, унищожители на Българската армия, изпълнители на чужди нам интереси,БЪЛГАРИЯ
    не е заложник на вашите антибългарски цели и действия, България не иска военни конфликти, БЪЛГАРИЯ вИ НЕНАВИЖДА И МРАЗИ. НИЕ СМЕ БЪЛГАРИЯ.
  • 55 Уйке

    9 0 Отговор
    Какви са пък тия буклуци да се бъркат в работата на парламента! Паси и тебе питам, ти си най-вонящ в това бунище!

    Коментиран от #57

  • 56 Станчо

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Димов":

    Една овца ще гътне,две най много,споко бе
  • 57 Националните

    10 0 Отговор

    До коментар #55 от "Уйке":

    предатели, унищожили българската армия с призив към парламента ?
  • 58 сноу

    5 0 Отговор
    То не знам ама единия "хатлантик"много дИбело ба-а,ероплана не може с него литне ,а танкитУ дету половината джилязо Айшету сдаде и то ни може да събере...Другото хатлантик то само с трабант воюва, че гУ страх от еърбагата/гръмне ли на метър под земята скрива/.То иначе голям юнак ба-а, само лаф моабет да става и зелено да пада..
  • 59 chi

    8 0 Отговор
    Атлантиците в атлантика!
  • 60 Gen Gurko

    2 0 Отговор
    Тези чуждопоклонници трябва да се забранят.
  • 61 Домати с лук

    2 0 Отговор
    Къв съвет, кви пет лева. Кои сте вие, че да диктувате на НС? Палячовци кой ни заплашва бе? Ние нямаме вече нищо. Краварите с разрешението на ГЕРБ изнесоха всичко.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове