Last news in Fakti

22 Април, 2021 10:51 4 681 28

Димитър Манолов: Всичко в държавата може да се срути за 5 минути

  • димитър манолов-
  • криза-
  • коронавирус

За да се закрепи държавата, евентуално служебно правителство трябва грубо да наруши законите, предупреждава синдикалистът

Димитър Манолов: Всичко в държавата може да се срути за 5 минути - 1
Снимка: БГНЕС

В Ловешка област една трета от пенсионерите получават минимална пенсия. Близо 7 300 пенсионери ще получат еднократната добавка за хранителни продукти от 120 лв. Това поражда недоволство сред получаващите пенсии до 300.01 лева, където е поставена границата за получаване на помощта.

„Където и да я сложим тази граница, ще има една стотинка надолу, една стотинка нагоре“, коментира пред БНР Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“ и председател на Надзорния съвет на НОИ.
В пенсионната система не трябва да се подхожда по този начин, но политиците се изкушават, посочи той.

„Има един-единствен верен подход – пенсиите всяка година да бъдат осъвременявани, което ще рече да бъдат преизчислявани с ръста на осигурителния доход. Абсолютно всички пенсии, не да се прави на 20 години един път. Това осъвременяване, което не се случва, е най-голямото изкривяване на осигурителната система“, коментира Манолов в предаването „Преди всички“.

Осъвременяването на всички пенсии трябва да се направи веднъж завинаги и да стане норма, категоричен е синдикалистът.

Не искам да съм на мястото на политиците, които ще премахнат тези 50 лева, подчерта Димитър Манолов относно добавката към пенсиите, която бе приложена като антикризисна мярка. Според него чисто психологически два месеца са достатъчни „да свикне човек с този доход“, а след това изваждането на тези пари ще бъде възприето като намаляване на доходи, а не като спиране на мярката.

„Това е малко като слон в стъкларски магазин.“

Всичко в държавата може да се срути за 5 минути, предупреди Манолов.

„В рамките на тези дебати не се излъчва правителство и се назначава служебно, което работи с този бюджет. Който бюджет се оказва невъзможен и това правителство, служебно, в момента, в който си изпълни мандата, трябва да отиде в затвора. Защото за да се закрепи държавата, то трябва грубо да наруши законите. Те там се плюят едни други, ругаят се едни други, обиждат се едни други, играят си някакви политически игрички, обаче нещата не са добри. Най-доброто нещо е да се прегледа бюджетът и да се прецени дали той трябва да се актуализира. Но това не може да стане, когато парламентът не работи, а той няма да работи, ако няма правителство. Както се вижда, всички са полудели, обаче държавата се движи на кофти обороти.“


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    49 3 Отговор
    А този колко е откраднал ?

    Коментиран от #4

  • 2 Прозрения

    26 2 Отговор
    при замъглен поглед и съзнание.
  • 3 123

    41 3 Отговор
    А ти колко мазна баница си изял боклук
  • 4 Мома Тодора

    8 12 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    А, ти?! Девствен ли си?!:)
  • 5 зъл маск

    36 0 Отговор
    А синдикати в България има ли или са тоалетна хартия на Борисов?
  • 6 а ти бе

    30 2 Отговор
    защо мълча при тези дивотии и игра едно хоро с бандата. Защо не пита Мика Зайкова. Ваш кадър е то то много добър.
  • 7 Пенсионер от БГ

    23 1 Отговор
    „Имa eдин-eдинcтвeн вeрeн пoдхoд – пeнcиитe вcякa гoдинa дa бъдaт ocъврeмeнявaни, кoeтo щe рeчe дa бъдaт прeизчиcлявaни c ръcтa нa ocигуритeлния дoхoд. Aбcoлютнo вcички пeнcии, нe дa ce прaви нa 20 гoдини eдин път. Тoвa ocъврeмeнявaнe, кoeтo нe ce cлучвa, e нaй-гoлямoтo изкривявaнe нa ocигуритeлнaтa cиcтeмa“, кoмeнтирa Мaнoлoв в прeдaвaнeтo „Прeди вcички“.

    Това вече е вярното говорене!Остава да набием канчетата на депутатите и да го превърнат в закон.Това вече е истинска социална политика по отношение на пенсионерите.

    Коментиран от #12

  • 8 Бай ви Ганя

    18 0 Отговор
    Гладен съм! Жаден съм! Празен съм...30г. мизерия! 1000лв заплата не е заплата! Няма правосъдие...няма здравеопазване...няма нищо! В тая държава има само ....лапалома и шмента мара! Всички са маскари!

    Коментиран от #16

  • 9 Митьо ЛИНЕЙКАТА Казионен профсъюз!!!

    21 0 Отговор
    Ще ви дойде реда и на вас "гости на Държавната трапеза"!!!
  • 10 Фффффф

    15 1 Отговор
    Благодарение на вас патерици на тиквата,това може да се случи всеки един момент
  • 11 офицер

    14 0 Отговор
    А като ГЕРБ рушиха държавата и работниците бяха превърнати в крепостни в продължение на 10 години, КЪДЕ БЕШЕ БЕ МИШОК ВЛАСТОУГОДЕН ?

    Коментиран от #13, #14

  • 12 ДА бе

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Пенсионер от БГ":

    Господа защо мълчахте 20 години, ЗАЩО един път не подкрепихте БСП те вече колко години повтарят ТОВА! Ама Вие Уууууууууууууу та УУУУУУУУУУу. Това нещо е нужно, но ЗАЩО не го предложихте на ВАШИТЕ хора, те управляват, от ТЯХ да излезне, щом ВИ е страх (срам) да харесате нещо предложено от Нинова, предложете го ВИЕ!! Те го правеха когато бяха на власт.
  • 13 ДА бе

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "офицер":

    А ВИЕ къде бяхте! КОЙ не скача е ЧЕРВЕН! СДС СДС СДС
  • 14 Търсил е постове

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "офицер":

    Я го вижте как се е уредил КТ " Подкрепа" , НОИ. Седял е на топличко и е подкрепял Толупа в обирането на населението.
  • 15 Перо

    10 0 Отговор
    Казионният синдикатилист се “загрижил” за пенсиите.Сега се е сетил за това,което става в света от 100 г.
  • 16 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 7 Отговор

    До коментар #8 от "Бай ви Ганя":

    Не си прав, преди около 20 години точно след края на управлението на БСП/БКП на Жан Виденов. Заплатата беше 150-200 лева(тогава това бяха $60-$80 долара). Оттогава заплатата бавно расте. Вече е пораснала 5-6 пъти, а цените пораснаха 3-4 пъти. Най-основната причината цените да не са пораснали толкова, колкото е пораснала заплатата. Е че преди 20 $1 долар беше 2,40 лева, а сега е 1,60 лева. Но това не е заслуга на нашите управляващи, а на управляващите в Европейския съюз. Които ни приеха да сме им периферия. Изгодно е за тях, изгодно е и за нас. Е може ЕС да са спечелили повече от това, отколкото ние. Но за това сами сме си виновни. Защото при същите условия Чехия, Словакия и Полша спечелиха много повече. Е да те имат едно друго предимство: имат обща граница с "отличниците" Германия и Австрия. Докато ние имаме обща граница с "двойкаджиите" Гърция. И "тройкаджиите" Турция, запътили се да стават и те "двойкаджии". Докато чехи и поряци ходеха да пазаруват във Виена и Париж. Ние българите ходехме да пазаруваме в Истамбул на “Капалъ чарши“.

    Коментиран от #21

  • 17 неКомунист

    4 0 Отговор
    Според мен г-н Манолов няма причина да се притеснява - нали най-добрия икономически експерт на КТ Подкрепа е в парламента. Г-жа Мика Зайкова като един умел фокусник ще стабилизира бюджета!
  • 18 бабати

    7 0 Отговор
    Омръзна ми да ме страхува куцо и сакато. Явно на някои народа им прилича на стадо, което трябва да се подкарва в правилната за тях посока с остена (заплахите за "срутване" на всичко).
  • 19 ПЕТКО

    9 0 Отговор
    ПРОМЯНА НА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА! ПРОГРЕСИВНА не ПЛОСКА!
  • 20 гнус

    7 0 Отговор
    Защо изобщо ги отразявате тия "синдикати"?
    Те са хора на статуквото, сраснали се с олигарсите.
  • 21 гнус

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Стига с тая ваша пропаганда, че доходите били пораснали!
    Цели 3 год. при ГЕРБ доходите бяха замразени, а цените растяха поголовно. Никое правителство не си е позволявало да замразява заплати и пенсии, само ГЕРБ замразиха всичко в най- бедната страна от ЕС.
    Сега МРЗ трябваше да е 800 лв., а минималната пенсия 400 лв.
    На дъното сме по всички класации и с опоскана хазна.
  • 22 ПАТРИОТ

    6 0 Отговор
    Уважаеми Димитре, драги ми Манолов.Към Вашата профсъюзна личност имам няколко въпросчета:
    1.Къде бяхте до сега и защо дремахте а не повдигнахте въпроса за пенсионерите когато юли месец 2020г ЕДНОКНИЖНИЙ ВИНЕТУ предприе тази стъпка с цел да противопостави пенсионери на протестиращи?
    2.Защо смятате, че парламент не може да работи без правителството като единя орган е законодателен а другия МС привежда в действие решенията на първия?
    3.Ясни ли са Ви функциите на НС и МС?
    4.Чел ли сте конституцията на РБ.
    И накрая личен коментар - явно Ви допада ДЖИПКО-УПРАВЛЕНИЕТО на държавата, щото до сега беше така- БОКО ЕДНОКНИЖНИЙ ВИНЕТУ решава а НС изпълнява, тоест прягаше се каруцата пред коня, както се казва в една народна мъдрост.Хайде със здраве уважаеми и не се опитвай да ловиш маймуни с трици.Ние сме от село ноооооооооо не ядем доматите с колците.
  • 23 гнус

    6 0 Отговор
    ИТН и ИСМВ трябваше да подпукат и синдикатите.
    Защо не подхванат ревизия, мораториум и пр. на всички договорки между "синдикатите" и олигарсите?
    Превърнаха хората в роби.
    Трябва нов ТК, съгласуван с европейските права.
  • 24 Народът

    2 0 Отговор
    „Отпускаме допълнителни 50 лева към пенсиите и за месец май. Средствата са в размер на 104 400 000 лева и ще бъдат изплатени на всички пенсионери независимо от размера на техните пенсии“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на извънредното правителствено заседание, което се проведе в четвъртък чрез видеоконферентна връзка.
  • 25 3473

    2 0 Отговор
    Ти явно живееш в някоя друга държава, защото в тази, в която живея аз - всичко се срути преди МНОООГО по 5 минути.
  • 26 Гост

    0 1 Отговор
    Този не беше ли преди няколко месеца против преизчисление на пенсийте?
  • 27 Ицо

    0 0 Отговор
    КОЛКО ОТКРАДНАХТЕ ОТ ДЪРЖАВАТА С ТРЕНЕЧЕВ ТО ИМОТИ ТО ЧАЛЪМИ ТО ДАЛАВЕРИ А И НА ЯСЛАТА НА ДЪРЖАВАТА ДУБРУУТРО
  • 28 Васил

    0 0 Отговор
    И това го казва човека който дълги години беше на хранилката на Герб а сега усеща че стола му се клати. Получава пари без да прави нищо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове