23 Април, 2021 09:48 3 565 40

Анализатори: От предсрочни избори печели ГЕРБ

  • димитър ганев-
  • мирослав севлиевски

Димитър Ганев е на мнение, че ако има предсрочни избори, през цялата кампания ще се повтаря едно – „че сме в политическа криза, защото „Има такъв народ” не е поел политическа отговорност”

Анализатори: От предсрочни избори печели ГЕРБ - 1
Кадър Нова тв

Ще ходим ли на избори през юли? Този въпрос започва да става все по-актуален. Какво ще се случи в рамките на петъчния ден. Темата коментираха пред Нова тв политологът Димитър Ганев, бившият министър на енергетиката Мирослав Севлиевски и анализаторът доц. Росен Карадимов.

„Най-важният въпрос днес е къде е Трифонов. Защото още в изборната нощ беше ясно, че нещата ще стигнат до него. Трифонов трябва да поеме отговорност и да докаже дали е самостоятелен играч, или е сурогатът на някой друг. Това ще стане ясно, ако стане премиер”, смята Севлиевски.

„Тошко Йорданов заяви в пленарна зала, че до трети мандат ще се стигне. Това означава, че ако „Има такъв народ” предложат кабинет, то няма съмнение, че ще бъде гласуван. Всички политически сили изразиха своята подкрепа към тях”, добави Димитър Ганев.

„Ако партиите спазват своите „шамански заклинания”, изборите са начертани като слънце – те са неизбежни. Това се случи, защото БСП беше вкарана в ролята на партия на статуквото. Това беше легитимация на опозиционните партии, но според мен беше грешка. Четири години БСП показва яростна опозиция”, заяви доц. Карадимов.

Той е на мнение, че ако протестните партии припознаят опозиционната роля на БСП, правителство би могло да има при втори мандат. Според него е очевидно обаче, че такъв няма да има. Доц. Карадимов смята, че напрежение ще породи въпросът кой ще носи отговорността, че няма правителство.

Димитър Ганев е на мнение, че ако има предсрочни избори, през цялата кампания ще се повтаря едно – „че сме в политическа криза, защото „Има такъв народ” не е поел политическа отговорност”.

„За третия мандат желязната политическа логика сочи, че той ще бъде връчен на БСП. Христо Иванов официално заяви пред президента, че не търси мандат за съставяне на правителството. Тази опция отпада. БСП е трета политическа сила, а Радев иска да си гарантира подкрепата на редовия социалист. Което ми говори, че почти няма опции за ДПС и „Изправи се! Мутри вън!”, каза той.

Ганев смята, че и БСП няма да състави правителство, тъй като почти всички партии са заявили, че няма да съставят правителство с подкрепа от ГЕРБ, БСП или ДПС. Според политологът единствената възможност за мандат е във вторият.

При предсрочни избори през юли, доц. Карадимов прогнозира, че печеливш ще бъде ГЕРБ, чийто електорат ще бъде мобилизиран.


Бел.ред.
Партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ" - още от първия ден на новоизбрания парламент отказа да се бори за основното си обещание - мажоритарни избори в два тура.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сериозно ли

    26 2 Отговор
    Сигурно идват да се срещнат с една известна варненска личност, която имаше шоу програма преди години в Израел и доби голяма популярност!?! Портних ли, как се казваше? А може и филм да направят.

    Коментиран от #26

  • 2 някой

    23 2 Отговор
    Крайно нежелани като туристи са. Пълни прасета в ресторанта, викат като овчари и се държат арогантно. Обикнаовенно хотел, който иска да има добро услужване и да предложинистински 4 и 5 звезди ги изключват от контингентите си. Че на всичкото отгоре се охраняват допълнителнонот полицията за наша сметка. Малко са страните, където изобщо могат да идат на почивка, нежелани са. За съжаление към момента и ракът е риба.

    Коментиран от #4

  • 3 Рошко

    17 1 Отговор
    Евреите създали и пуснали вируса могат да си джиткат из целия свят, овцете не
  • 4 Рошко

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "някой":

    И вонят, сега ще ни изтрият коментарите
  • 5 ПОТРЕС

    33 5 Отговор
    След днешната тирада на боко , едно изкуфяло старче по БНТ го нарече "най-великия оратор" , това вече немога да го преживея , предавма се ще АААААААААААААААААКААААААААААААААААААМММММММММММ
  • 6 честен ционист

    2 13 Отговор
    От предсрочни избори печелят тия, де спестиха през първия тур - ВМРО, ВОЛЯ, НФСБ, Божков, Възраждане.
  • 7 гост от село

    21 2 Отговор
    ей анализатори ли сте какви сте незнам , стига сте плямпали , пролет е има кърска работа , мотиката не иска приказки
  • 8 787785

    27 2 Отговор
    продажни мисирки,СРАМ!!! Редактора да го ду*а
  • 9 Radio Pekin

    30 5 Отговор
    Страхът в ГЕРБ от служебен кабинет е голяяямммм.... Страх ги, че друг ще организира избирите и от ревизията на служебния кабинет!
  • 10 И на тоя му се ще.

    7 3 Отговор
    По малоум_ ни коментари не може да се прочетат .
  • 11 ПРОФЕСОР ИЛЧЕВ

    21 1 Отговор
    ЗАТОВА АНАЛЛИЗАТОРИТЕ СА С ГОЛФ ИГРИЩА И СПА ХОТЕЛИ
  • 12 И без

    5 20 Отговор
    Предсрочни пак печели ГЕРБ, щото новото комунистическо ОФ още си мисли, че държава се управлява през Facebook.В парламента си вдигаме заплатите и оправяме Божков и Василев, а в мрежата обясняваме ,че не е така

    Коментиран от #18

  • 13 асад

    12 2 Отговор
    Анали---затори. Какво да се каже повее :)
  • 14 Уууууууууу

    14 2 Отговор
    ТИЯ ДА ГИ АНАЛИЗИРА БАЙ СТАВРИ СМЕШНИЦИ
  • 15 Софиянец

    3 11 Отговор
    Дано съставят правителство, друг ход нямат. Ако оставят Радев ще почнат да пищят и да се делят на десни и леви. Митов затова е там и бере срам.
  • 16 Реалист

    9 1 Отговор
    Нещо заглавието е грешно !
  • 17 Чичо

    18 3 Отговор
    Щом ни убеждават, значи НЕ печели герб. Ако ИТН ползва мандата ще му хвърлят всичката отговорност за бацовите капани. Я едни избори, дето не ги организира бацон 😂
  • 18 Уууууууууу

    13 2 Отговор

    До коментар #12 от "И без":

    ХАХАХАХХ ПАЛЯЧОООООО ,СМЕШЕН СИ КУРРРДЕЛА НА ГРОБ
  • 19 Врачка

    10 2 Отговор
    Те и тези избори герп ги "спечели", ако във следващия парламент имат 50 депутата и и още няколко партии имат по 30, 40, 20, 70, пак ще се изтъпанят да се тупат в гърдите като горили.
  • 20 Харпун

    14 3 Отговор
    Не ги било страх от нови избори, а само дрънкат защо няма да се състави правителство устройва ги да имат 75 депутати защото на нови избори ще имат 45!!! Пламенен Константинов няма да го има в ЦИК да реди протоколите!
  • 21 Айде кротко

    11 2 Отговор
    Радев командува парада,служебен кабинет,тотален държавен одит и законови наказания,това е..
  • 22 Centurion

    16 2 Отговор
    Чисти глупости.С променен закон за изборите ГЕРБ ще загуби 200000 гласа,платени цигани и част от администрацията.В най добрият случай ще са на трето място.
  • 23 адаша

    6 2 Отговор
    Съвсем целенасочено, политиците ни бутат към гражданска война.Нещата не отиват на добре. Започнахме да се съмняваме дори и в любовниците си. Имам чувството , че в минал живот сме били големи престъпници и за наказание сме се преродили в България...
  • 24 САТЪРА НА ХАНА

    10 0 Отговор
    ДЪРЖАВАТА СЕ НАПЪЛНИ С МЪРЗЕЛИ , КОИТО ИСКАТ ДА ПРАВЯТ ПАРИ САМО ОТ ПЛЯМПАНЕ ......
  • 25 Б Караджов

    2 9 Отговор
    В близкитe 2 гoдини глaвният прoкурoр Ивaн Гeшeв щe ce aктивизирa и щe имa aрecти нa пoлитици, прoгнoзирa миcтикът.

    Cлaви Трифoнoв щe прeдлoжи прaвитeлcтвo. Тoй e гoтoв c кaбинeт и щe упрaвлявa, мaкaр и крaткocрoчнo. Нямa дa ce кoaлирa c никoгo. Нямa дa ce гушнe c Aрмaн Бaбикян.
    Мaкaр чe вcички гoвoрят зa здрaвocлoвнoтo му cъcтoяниe и oчaквaт дa върнe мaндaтa, тoвa нямa дa ce cлучи, тoй e в дoбрo здрaвe. Прaвитeлcтвoтo нa Трифoнoв щe e eкcпeртнo, нo щe приeмe някoлкo зaкoнa прeз лятoтo.

    Щe имa тaзи гoдинa прeдcрoчни избoри. Крacимир Кaрaкaчaнoв щe ce върнe нa бял кoн в пoлитикaтa.
    Кoрнeлия Нинoвa щe oтcтъпи oт БCП, cлeдвaщият лидeр щe e Кaлoян Пaргoв.
    Румeн Рaдeв щe e нoвият - cтaр прeзидeнт.
    Бoриcoв излизa oт пoлитикaтa. Oт вcички в кoaлициятa „Изпрaви ce! Мутри вън“, caмo Мaя Мaнoлoвa щe имa бъдeщe в пoлитикaтa.
    Пo oтнoшeниe нa пaндeмиятa - дo крaя нa мeceц юни щe бъдe дoкaзaн и oдoбрeн мeдикaмeнт зa лeчeниe нa кoрoнaвируca.

    Коментиран от #29, #34

  • 26 ТтТ

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сериозно ли":

    Естествено, хората виждат некадърните популисти, че са въздух под налягане!

    Коментиран от #28

  • 27 ум робува

    8 0 Отговор
    Още ли бе , АНАЛлизаторите , не ви ли се изабиа езиците , дупето Му ще протриете.
  • 28 да знаеш

    8 2 Отговор

    До коментар #26 от "ТтТ":

    От Тулупа по голям популист човешкото семе не е създавало.
  • 29 ТтТ

    2 7 Отговор

    До коментар #25 от "Б Караджов":

    Ако Радев е новия стар президент, аз к. Си ке режа! Мая повече няма да влезе в политика! Слави ще рухне като куц кон пред финал!За другото няма да коментирам!
  • 30 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    9 2 Отговор
    При следващите ЧЕСТНИ ИЗБОРИ , Шайката ще вземе до 6% . Затова ги е СТРАХХХХ и пращат слугите си по студиата ....
  • 31 Истината

    10 2 Отговор
    Тоя Бойко , дефакто за нищо не става. Не знае чужд език и няма интелект,да води лекции в чужбина или да напише книга. Дебел и муден е за физическа работа. От нови технологии не разбира. Сънлив е не става и за шофьор. Абе тотал щета.
  • 32 АМОН

    5 2 Отговор
    ПЕЧЕЛИ ГЕРБ ?!!!

    ПРИ ПОВТАРЯНЕ НА РЕЗУЛТАТА ПЕЧЕЛИ РАДЕВ!!

    Въпроса е какво служебно правителство ще състави не някой друг , а РАДЕВ!!!!

    ХОРАТА ЧАКАТ ВЪЗМЕЗДИЕ И ПРОМЯНА НА СИСТЕМАТА.

    ДВЕ БЯХА ИСКАНИЯТА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ :
    Смяна на Борисов и СМЯНА НА ГЕШЕВ.

    В момента БОРИСОВ е свален от власт де юре , но СИСТЕМАТА МУ Е НЕПОКЪТНАТА.
    ПАРТНЬОРИТЕ МУ ОТ ДПС СА НОПОКЛАТИМИ И ДЪРЖАТ ПОД КОНТРОЛА ЦЯЛАТА ПРАВОПРИЛАГАЩА СИСТЕМА - СЪД СЛЕДСТВИЕ И ПРОКУРАТУРА.
    Не говорим за служби като ДАНС , МВР където контрола е тотален.

    НИЩО ОЩЕ НЕ Е СЕ Е СЛУЧИЛО КОЕТО ДА ПРОМЕНИ СИСТЕМАТА.

    ВСС ако свали ГЕШЕВ №1 ще сложи ГЕШЕВ №2 което напрактика не променя нищо.

    ИСТИНСКАТА БИТКА Е РАДЕВ И ДОГАН с поставеният на преден план шут БОРИСОВ.

    Или РАДЕВ или циганина ДОГАН.
    ВРЕМЕ Е ДА СЛОЖИМ КРАЙ НА ТАЗИ ЦИГАНИЯ.

    Коментиран от #35

  • 33 Fass

    2 2 Отговор
    Занимават цялата държва вече 3 седмици с една крадлува мошенгия дето не спря да се препрвя и го е страх да отиде в НС!
  • 34 сметало

    0 3 Отговор

    До коментар #25 от "Б Караджов":

    добър вариант за бг а дано да бъде
  • 35 Каква промяна?

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "АМОН":

    Ало , от демокрацията по добро няма за сега! Промяната на тоя етап е диктатура и задкулисие!
  • 36 Пенев

    5 2 Отговор
    Дали ще има правителство, или не, печели ГЕРБ. Ако не направят правителство са страхливи и лъжливи. Направят ли, сядат на четвъртит. Полезен ход няма. Вече започнаха да се дънят. А манията за величие ще ги изпокара.
  • 37 нови избори

    4 1 Отговор
    анал лизаторите са прави,но само за първосигнално мислещите!
  • 38 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 2 Отговор
    Герб на предсрочни избори няма да прехвърли 14% и ще види победа през крив макарон!
  • 39 чичо

    2 2 Отговор
    Няма значение какво ще направят другите-ГЕРБ печели.Новите нямат акъл да управляват,направят ли правителство,загиваме,ако не направят,те загиват.И не ги обвинявайте,не винете и себе си.Тази жалка картинка я създаде жалкото юмруче на престъпника Радев. Народа трябва да разбере,че трябва да направи каквото трябва,а не каквото иска.Радев беше грешка,чалгарите са по-голяма,мутрата Галева и ония покрай нея също.НАРОДЕ,къде си,колко време ви трябва за да видите очевидното.
  • 40 Павел Пенев

    2 0 Отговор
    Не будалкайте хората,че при нови предсрочни избори ще спечели ГЕРБ. Новите избори ще бъдат организирани от служебно правителство,нова ЦИК и т.нар.проф.Мишо–мошеника,няма да може да манипулира данните. Това ще бъде краят на ГЕРБ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове