28 Април, 2021 10:15 3 323 44

Проговори лекарка, участвала в боя за ваксини пред РЗИ - София

  • рзи-
  • лични лекари-
  • охрана

Тя обясни, че откакто от февруари им се отпускат ваксини, те се редят на опашки с часове

Проговори лекарка, участвала в боя за ваксини пред РЗИ - София - 1

Защо се стигна до физически конфликт с охраната на опашка за ваксини пред столичната здравна инспекция? Участници са лични лекари, изнервени от чакането за ваксини.

„Чакахме в продължение на два часа и половина най-малко, след като сутринта бяха върнати всички лични лекари, за да се дадат ваксини на центрове и болници“, обясни една от лекарките, участвали в конфликта д-р Зоя Ставрева пред БТВ.

От 13 ч. до 16ч. беше определено за личните лекари да чакат за втори игли за ваксини, допълни тя.

„Към 15 ч. дойде кола на Военна болница с двама служители и тръгна с чантите да взема ваксини. Този път аз застанах пред вратата и казах, че няма да ги допусна да вземат ваксини. Не аз се бих, а служителката от охраната започна да ме блъска и да ме напада и да казва, че тя посочва кой ще влезе. Пострадах, имам драскотини. Взела съм си документ от съдебна медицина“, разказа лекарката.

След 17 ч. тя успява да вземе два флакона от ваксината на „Пфайзер“ за втора игла на цената на много продължително чакане. Д-р Ваня Божилова става свидетел на грозната сцена.

„Търпението ни преля заради липсата на организация от Столичната здравна инспекция. През всичките тези месеци, през които се предоставят ваксини, независимо на кого, имаме много въпроси.

По кой начин излезе Районната здравна инспекция със становище по този конфликт, че общопрактикуващи лекари са били охраната на Районната здравна инспекция, след като никой от тях не слезе да се запознае със ситуацията? Няма как общопрактикуващите лекари да направят организация на Столичната здравна инспекция, която е държавен орган“, заяви д-р Божилова.

Тя обясни, че откакто от февруари им се отпускат ваксини, те се редят на опаши с часове на ред. „Качваме се на петия етаж в тъмен, задушен и прашен коридор, където пишем на мръсни кашони“, посочи още д-р Божилова и добави, че има се отпускат по един-два флакона.
„По кой начин се отпуска голямо количество на така наречените ваксинационни центрове?“, попита тя.

Според столичната здравна инспекция до сблъсъка се стига заради липса на организация при личните лекари. От РЗИ допълват, че имат правомощия само да съобщават на личните лекари кога има ваксини, както и да кажат кога ще имат готовност да ги раздадат.
От инспекцията казват още, че многократно са правени опити да се създаде организация.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въх

    13 12 Отговор
    Не стига с този фарс, че им пука на докторята за нас, по 10 лв на ваксиниран получават, ще се бият и още как. Ама от медикамента с буквата И няя мъни мъни

    Коментиран от #3, #11

  • 2 честен ционист

    4 8 Отговор
    Тия пък се бият за плацебо. Наточи от мивката, същия ефект.
  • 3 въх

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "въх":

    *Бе стига
  • 4 опаШи

    0 0 Отговор
    Коректори, редакториииии.......
  • 5 Петър

    9 2 Отговор
    Боят и бутането на опашка за нещо, е национален спорт на българите.

    Коментиран от #6

  • 6 честен ционист

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "Петър":

    Скоро ще се биете за банани по Нова година по битаците.

    Коментиран от #9, #16

  • 7 Дид

    13 1 Отговор
    Правиш заявка получаваш,ако няма количества връщаш колко ще получи в точен час...какво толкова има в главите на чиновниците за организиране?Тежко е когато не ти се работи,а искаш да получаваш 2-3 хиляди лева!
  • 8 ...

    11 2 Отговор
    Гербаджийска работа
  • 9 Петър

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "честен ционист":

    Бананите, едно време,не ги продаваха по битаците.

    Коментиран от #13

  • 10 ББД

    11 0 Отговор
    Егати и държавата, да биеш деца-виждал съм на улицата майки , лекари, учители, полицаи, възрастни хора, домашни любимци.
    В такива моменти се срамувам, че съм българин.

    Коментиран от #12

  • 11 111

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "въх":

    Нищо не си пропуснал, че ни си пил медикамента за кучета.

    Коментиран от #21

  • 12 www

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "ББД":

    Така е в държавите управлявани от калинки. Хаосът изнервя!
  • 13 1122

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Петър":

    Рецепционистът не е добре, не го забелязвай!
  • 14 дичо

    18 1 Отговор
    Сега има бой за ваксини, по времето на соца имаше бой за банани и цветни телевизори пред ЦУМ, ех как се менят времената, но боя остава винаги!
  • 15 ПСР

    17 1 Отговор
    "Перфектно"се управлява т.нар."криза".Европа,21 век.Доктори на опашка и физически конфликт за т.нар."ваксини".Целият този хаос,гавра и пр.,трябваше да бъде публикуван пред великите приятели на наш Бойко-Урсула,Шарл Мишел,Манфред Вебер,АнХела Меркел.
    Просто да ни видят положението.
  • 16 Петър

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "честен ционист":

    Добре бе човек,кажи ми,ама честно,как ти хрумна че бананите са се продавали по битаците? До 1987 година в България нямаше битаци.

    Коментиран от #19, #43

  • 17 Както писах

    11 1 Отговор
    Още при старта с първите ваксини.Докато не излезе информация,че ако се разреши на джипито да ваксинира,и най- важното: Да получават за всеки боцнат реално 20 лв- ваксината е двуразова,всички мълчаха,или в интервю посочваха,че щяло да им пречи на основната дейност, потенциално опасно за другите,и самите тях.Сега се " Загрижиха" изведнъж, за водещите се на отчет при тях.Средно всяко джипи в столицата,има 1509-2000 души.Това ще им донесе минимум 20 бона за два-три месеца.Допълнително към заплатата,която се сформира от бройката на водени ,на отчет.Независимо дали е преглеждан,или не ,Здравна каса им превежда по 4,60 лв на човек.Точно лобито което ги създаде, целенасочено унищожи бившите районни поликлиники.За да няма общинска ,тоест- безплатна система,а парите да се пренасочват към тях.Лично аз не съм чул за един случай,Джипи да замине на работа в ЕС.Няма такъв! За 4 часов работен ден,пет дни в седмицата,там никой няма да му плаща 3-4 хиляди евро.
  • 18 тотко

    0 1 Отговор
    Абе щом може да проговори тази лекарка, значи не са я били много!
  • 19 честен ционист

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Петър":

    97-ма пак се биехте за банани и тогава само битаци имаше.

    Коментиран от #20, #22

  • 20 Петър

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "честен ционист":

    Вземи и прочети нещо за онова време,помисли поне малко,и не вярвай на 100% на разказите на дядо ти.
  • 21 въх

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "111":

    Медикамента от 40 години се използва в хуманната медицина :) има от много отдавна вече проучвания относно антивирусни и противовъзпалителни свойства. Пия си го месеци вече и огромен брой медици на първа линия го вземат. Ни корона ни нищо ги хваща, отделно лично мои познати и приятели се излекуваха с това за изключително бързо време.

    Коментиран от #28

  • 22 байно

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "честен ционист":

    абе 97-ма имаше много кеш пара сред хората нямаше ги още картите и банкоматите - заплати и чакалъци се даваха кеш тогава като обърнех 1000 долара и пълних сички джобове с левове :) - златни времена бяха, но за жалост няма да се върнат !!!

    Коментиран от #33

  • 23 Съдията Дред

    3 1 Отговор
    Цялата работа е заради 10 лева, дето ги плащат за игла. Големите болници явно "стимулират" чиновниците, за да вземат повече ваксини.
  • 24 повода е

    4 0 Отговор
    доста прозаичен,скрит зад организационни проблеми,а той е,че за поставена ваксина джипито взема 10 лв за брой!
  • 25 Щом нещо

    4 2 Отговор
    е безплатно стоката си ти. 20 лв. за поставена ваксина и докторите ще се избият за пари. А за плебса да подпише декларация, че няма възражения за последващи усложнения с летален характер. Ха, ха!

    Коментиран от #30

  • 26 Дали

    4 0 Отговор
    Хем ми е жал за тях, хем като се замисля колко дни от живота си съм прекарал на опашка пред лекарски кабинети и колко още ще прекарам, не знам ...
  • 27 Мушморок

    0 0 Отговор
    Данчо Пенчев толкова ди може. Илюзионист.
  • 28 Карантиниран

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "въх":

    Пишеш глупости. Просто се моли к19 да не те стига. Пазих се, но нтака и не можах да се упазя. Причината е, че много Народ е заразен, не е карантиниран, циркулира и масжво се заразява. Явно на такъв индивид съм попаднал и сега, стоя 14 дни в къщи. Дано не се развие болестта, че тогава става лошо.

    Коментиран от #29, #34, #35

  • 29 стст

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Карантиниран":

    Не можеш да се опазиш човек, всички са болни, някои го карат 3-ти път! Въпроса е, че тези за които ти говориш най-вероятно не са знаели, че са с Ковид! Примерно правиш си тест - отрицателен, пък си с Ковид!
    Надали има толкова безотговорни хора, че да ходят умишлено да заразяват други! Бързо оправяне ти пожелавам и по-смело!
  • 30 Карантиниран

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "Щом нещо":

    Ваксинирай се, недей дрънка глупости. Аз така и не можах, а имах желание. Сега за мен е късно. С тия приказки, дърпаш дяволът за опашката.
  • 31 СЗИ ??? Банда Търтей и Калинки

    2 0 Отговор
    Недоразумения, Корупция и Управленски хаус!!! Некадърни, корумпирани Чиновници, се разпореждат с живота на хората!!! Начело със Здравния министър!!!
  • 32 Голямите болници плащат Яко, и вземат

    2 1 Отговор
    Ваксините! Плащат на Чиновниците!! На кой нее ясно!!! Корупция!!

    Коментиран от #42

  • 33 билал

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "байно":

    Да така е зимах злато от заложни на мои хора и го продавах след 10 минути на златари с 30% горница :) пари се правеха тогава...
    Сега глад и теглиш 400лв от банкомата а той ти ги дава на по 10лв да имаш пачка и да имаш да си харчиш, дори един и ластик ми пусна да си ги вържа парите....
  • 34 въх

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Карантиниран":

    За къв чеп ми е да пиша глупости? Лекари от цял свят се борят да се въведе това лекарство, FLCCC алианса особено. Данни от куп проучвания са систематизирани тук - ivnmeta.com Вместо да разчитаме на науката, слушаме СЗО, ЕМА и прочее. Нали се сещате че този медикамент би подкопал напълно бизнеса за ваксини и бъдещи медикаменти на Фарма компаниите? Та "И" е без патент, нема оферта там.

    Коментиран от #40

  • 35 въх

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Карантиниран":

    Точно защото двама мои близки бяха в критично състояние, единият цитокини почна да прави, та накрая се съгласиха да ползват "И". Двамата са живи и здрави сега, единият рева като видя колко бързо му се изчистиха дробовете и как се сринаха CRP и DDinmer.
  • 36 ГЕРБ=БСП=ДПС

    5 0 Отговор
    Ха да видите лекарите какво ни е на нас пациентите. Пред лекарски кабинети и аз всеки път чакам по толкова(2-3 часа). И вашата организация на работа е като на Столичната здравна инспекция. Държите пациентите с часове пред кабинетите.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Помак от лешница

    2 0 Отговор
    Рибата се вмирисва откъм главата замислете се хора
  • 40 Ваксиниран

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "въх":

    Ти пак не ме послуша. Остави тези приказки за " И". Разбира се че ще слушате СЗО, ЕМА и нашият НОЩ. Сега министерство на здравеопазването. Няма го НОЩ. Тази болест е много смъртоносна, чисти основно пенсиите и възрастните хора с придружаващи заболявания. Такава бе поръчката на международните застрахователни корпорации. Излишният генен мат"рял - АУТ. Не случайно в РБ, възрастните хора останаха неваксинирани и не се знае кога ще бъдат ваксинирани. Мисирките се видяха далеч по ценни и окупираха ваксините. И не само те. В Израел и ЗАПАДА ваксинираха 1-во възрастните хора и тези с придружаващи заболявания.У нас обратното.

    Коментиран от #41

  • 41 Карантиниран

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Ваксиниран":

    Сбърках ник-нейма. Не ваксиниран, а карантиниран. С ваксиацията приключихме. Нямах късмет да бъда вакскиниран. Сега в къщи и проверка от РПУ-то дали как спазваш режима на карантината.
  • 42 Карантиниран

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Голямите болници плащат Яко, и вземат":

    Говориш глупости.Пази се да не те лепне к19. Страшно е.
  • 43 Некомпетентен

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Петър":

    Стига с ваще банани бе..и без това вече изчезват...колкото до тия 10 лв за игла....скоро може и някое убито джипи да има...огладня народа
  • 44 Чичо Митко

    1 0 Отговор
    Ми да видите как е, когато карате хората да висят с часове пред кабинетите ви, и когато допускате близки и познати пред останалите ! Защото категорично отказвате да се записват часове за преглед, за да може да пиете кафета и да пушите през раб. време, да идвате с по 2 часа закъснетие, и да си тръгвате по 2 часа по-рано. Нека ви е !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове